måndag 31 januari 2011

SSN

Wouhhu, har just ansökt om social security number , det kommer i brevlådan om ca två veckor :)  Man måste ha ett ssn om man ska jobba:) Men man får INTE ansöka om ssn om man inte har arbetstillstånd. Detta nummer är bra till massor av saker, bland annat kan jag skaffa ett medlemskort på Macy's :)

Stället där man skulle ansöka var intressant. Såg massor av människor som jag inte ser i normala fall, det vill säga svarta, gravt överviktiga och handikappade. Ett par brevid mig satt och pratade om flera av deras bekanta som dött av cancer den senaste veckan!?!! i Ypsi. Ypsilanti är grannstaden med vilda klubbar, bordeller, pitbulltävlingar och mycket kriminalitet... har aldrig varit där direkt. Däremot är hyrorna hälften så dyra som i Ann Arbor och det finns många fina gamla hus, så vem vet ;)

söndag 30 januari 2011

Sista helgen i Januari

I fredags bjöd vi över Eriks arbetskamrat med familj på middag. Det blev flygande Jakob och äppelpaj. Jag hade gjort alldelles för mycket mat, och en gigantisk äppelpaj som tog evigheter att grädda. Ville verkligen att pajen skulle få färg och märkte inte att det rann över massor i ugnen. Rätt var det var blev lägenheten plötsligt rökfylld och brandvarnaren tjöt så vi blev döva på köpet. Sen fick vi vädra så det blev svinkallt.
Luften var fortfarande tjock ett dygn efteråt och har känt mig irriterad i halsen hela helgen :(

I går skulle vår hyresvärd byta termostat till pannan, vi skulle få en modern som gick att programmera så vi kunde ställa in hur varmt vi vill ha när vi vaknar osv :) Hyresvärden är väldigt snäll och trevligt, men väldigt långsam. Efter att ha skruvat bort den gamla termostaten fattade inte han hur den nya skulle sitta. Han och Erik försökte hitta alternativ och prova olika vägar. Men det slutade att de satte dit den gamla, som inte funkade, så det blev den nya, som inte heller funkade som den skulle haha. Det hela tog nästan fyra timmar eftersom han tappade skruvar som försvann i heltäckningsmattan, och han sprang hem till sig flera gånger för att hämta grejor:) ... så han kommer tillbaka idag för att ev byta ut den nya:)

Idag jobbar Erik hela dagen:( Vi skulle egentligen åkt och tränat på ett gym som har öppet hus, men eftersom Erik lade ner flera timmar på pannan igår hinner han inte det idag. Jag vet inte om jag vill åka själv, och minn hals känns lite så där ...

...så istället sitter jag bara här och väntar på bättre tider ;)


torsdag 27 januari 2011

So pretty

Har ni läst på Craigslist ;) ?

Penis Measuring


Date: 2010-03-02, 6:01PM PST


A friend of mine and I have been having a long-standing argument about whose penis is larger. We've tried having our girlfriends confirm to the other the exact size, but neither one of us buy it. I don't want to see his penis and he doesn't want to see mine. I don't want my girlfriend looking at his penis and he doesn't was his looking at mine.

So... We just need a girl to look at both of our penises (individually) and then to both of our faces say which one is bigger. We can't pay much. $50.

  • Location: Vancouver
  • it's NOT ok to contact this poster with services or other commercial interests
  • Compensation: $50
PostingID: 1625829503


onsdag 26 januari 2011

Dagens LCHF middag

... borde ha smakat  underbart:) Panerade catfish (på svenska heter det  havskatt,) i mandelmjöl och riven ost. Åt det tillsammans med sparris och gräddstuvad spenat:) Tyckte fisken smakade lite unket dock....


.... kan det bero på att den är så ful ??

Dagens Outfit

Det är en väldigt grå dag, men ganska varm, bara minus 2 :) Passade därför på att ta en härlig promenad! Jag står och balanserar på soffkanten och ramlade precis ner efter kortet togs ;) Men posen är suspekt lik den jag hade när jag åkte skridskor.

Även outfiten har synts förut :)

Har alltså på mig:
Mössa: Åhlens
Jacka: Dunjacka från Tommy Hilfiger
Byxor: Jeans från Old Navy
Strumpor: M Den

tisdag 25 januari 2011

LCHF is the shit

I kväll gjorde jag moussaka till middag. Inte för att skryta men den blev supergod, perfekt balans mellan smaker :)

Jag äter LCHF igen sedan ett par veckor tillbaka, efter månader av fusk:) Men efter julhelgen kände jag att nu jäklar får det vara nog;) Då satt alla kläder så tajt så att jag nästan behövde en större storlek, och jag hade massa lovehandles och bilringar ,,, usch. Så nu försöker jag veckohandla (billigt,) och göra en meny i förväg, enligt LCHF, som är vetenskapligt bevisat att det är FÖRBÄTTRAR BÅDE VIKT OCH HÄLSA! ... vilket amerikanerna inte fattat ... än;)
... SÅ om något företag behöver någon LCHF forskare/förespråkare i USA, Please hire me;) I even have a work permit;) Jag är inte fanatisk, utan tillåter kolhydrater på Lördagar:)

(För mer "bevis" se HÄR och HÄR)
Förenklat sett så är det Insulinet som sköter fettinlagringen i kroppen (och även påverkan på blodkärl som leder till åderförkalkning sk, arteroskleros) Insulinet triggas igång av kolhydrater, så om man håller sig till fett och protein så triggas inte insulinet och man får inte samma fettinlagring. Inte heller får man humörsvängningar till följd av ojämnt blodsocker, eftersom man har ett konstant hyfsat lågt och jämnt blodglucos :) Kan inte bli enklare och bättre.

Moussaksan gjorde jag på följande sätt: (Ca 8 portioner)

1.En zuccini och en äggplanta som skars i skivors, saltades, fick rinna av och stektes i lite olja.

2. Ca 1 kg nötfärs, vitlök och lök stektes med tomatpurre och kryddor (salt, peppar, kanel, örter, paprikapulver, vitlökspulver.) Hade i ett ägg, plus äggvitorna från äggulorna i bechamelsåsen.

3. Bechamelsås efter smak. Jag hade i MASSOR med cheddarost, och ett par ägggulor, grädde (inget mjöl) Ca 1-1.5 l sås.

4. Två formar, lade först äggplanta/zuccini i botten, sen köttfärsen, sen lite bechamelsås och riven ost, ett lager till med ägglanta/zuccini. Och toppade med ett tjockt lager bechamelsås och riven parmesan.

5. Inne i ugnen i 1 timme 175 grader C.

Botaniska Trädgården

Har varit och besökt den botaniska trådgården idag :) Suerfint! Det var varmt och fuktigt där inne och luktade sommar!! Precis vad man behöver mitt i den gråa kalla vintern. (Ok bara minus två idag,
men men). Längtar verkligen till vår och sommar, alla dofter av blommor och solsken :) Men alla elaka pessimister försöker lura i mig att det blir vår först i Maj!

Kände verkligen för att ta med massa blommer hem och låtsas att jag är i Californien eller så ;)



måndag 24 januari 2011

Jag har problem...

...med att slänga levande växter, och uppenbarligen även granar:) Har därför ställt ur vår julgran på altanen :) Den lever ju fortfarande :) Får skuldkänslor när jag tänker på hur jag försökte kränga alla mina blommor på Eriks mamma när vi flyttade, vilket jag också gjorde:)  Jag klarade inte av att slänga dem, eller ge bort dem heller. Så alla hamnade hos Eriks föräldrar där vi också magasinerade alla möbler.

söndag 23 januari 2011

Detroit Auto Show

I dag har vi varit i Detroit och tittat på bilar! Det fanns massor med fina bilar, även om mustangerna var i särklass finast :) Vi passade även på att äta lunch i Greek town, vilket var supergott och mysigt :)



















lördag 22 januari 2011

Så jäkla bra

Under storhetstiden

I kväll har vi varit på Hill Auditorium och sett Robert Plant and the Band of Joy :) Under sin storhetstid var Plant Led Zeppelins ledsångare och en stor sexsymbol :)

I dag 63 år gammal är han fortfarande helt fantastisk och sjunger som en Gud. Han sätt att röra sig på är ta mig fasen det sexigaste jag sett i rockvärlden;) Fast i början undrade jag  om han höll på att ramla omkull;) Hela bandet var otroliga och Plant var grym. Han körde en skön blandning av rock, hårdrock, folkmusik och blusigare toner! Det enda negativa var att ljudteknikerna var fullständigt odugliga. Det blev rundgång alldelles för många gånger och ljudet var plågsamt högt och skärande, vilket gjorde det svårt att njuta av de höga tonerna.

Plant i nutid.
Bild lånad från nätet.




torsdag 20 januari 2011

Oh my God

.... mitt arbetstillstånd har kommit !!! Vad gör jag nu ???

Party

Andrejs födelsdagsparty i går var verkligen jättelyckat :) Väldigt många människor dök upp i alla möjliga åldrar och nationaliteter :) Andrej bjöd på pizza, popcorn, chips och kaka. Och en hel del vin och öl förstås :) Jag tänkte jag skulle äta pizzatoppingen, men den var ganska mager så det blev en tesked med ost och salami till middag. Så vinet blev huvudrätten hahaha, varvat med vatten och kaffe :) Men supertrevligt!! och massor av trevliga och roliga människor :)

  

onsdag 19 januari 2011

Smells like a smoked pig

Bild lånad på nätet
Jag blir galen på all jäkla matos. Har just ätit äggröra och bacon till lunch, och eftersom vår köksfläkt är icke existerande, utan består av någon platta i väggen som ska suga ut luft???!!? så STINKER allt bacon! :( Och värre blir det när värmesystemet går i gång eftersom baconlukten satt sig i filtret :(

På förmiddagen var jag på International Neighbors möte hemma hos Aki som bjöd på traditionell japansk mat:) Vi fick också vara med och laga den, gott och frächt! MEN, maten lagades i någon frityrpanna så redan innan jag kom hem luktade jag os. Varför måste alla kök här vara i vardagsrummet?, och vad har amerikaner emot köksfläktar;) ??

Jag minns när jag jobbade extra som boendestödjare på Fogdegatan :) Efter att man hade haft ett sovande jour pass så stod man även för matlagningen... och det var alltid mat som satte sig i kläderna ;) Typ kålpudding, köttbullar, paneringar av olika slag - och en oduglig fläkt! När Erik sen kom och hämta mig med bilen vägrade han pussa mig innan jag hade badat hahahaha :) Han såg alltid på mig med avsmak eftersom jag luktade som en hel måltid ;)

I kväll blir det födelsedagskalas med pizza och öl ;) I går var jag ute på restaurangen - Logan :) Det är restaurangvecka  nu i Ann Arbor vilket innebär att många restauranger har satt ihop en trerätters meny fär 25 dollar ;) Detta är väldigt prisvärt att testa på de i dyra och snofsiga resaurangerna som ex Logan :) Jag var där med gänget vi träffade i Nyår och hade väldigt trevligt, maten var god men hade förväntat mig mer :)

måndag 17 januari 2011

Martin Luther King, Jr. Day

Amerikanerna gillar verkligen helgdagar ;) I dag har skolorna stängt (ej universitetet) för att fira Martin Luther King.

På Oprah Winfrey Show visas repris av delar av ett avsnitt från 90-talet där Oprah gjorde ett expriment utan att informera publiken. Publiken delades upp i två grupper beroende på om de hade blå eller bruna ögon. De blåögda personerna fick ha krage på sig och komma in i studion sist av alla. Inne i studion satt en lärare som berättade att hon upplevde brunögda personer som mycket smartare, och överlägsna de blåögda. Publiken blev behandlade efter ögonförg, och började öven bete sig därefter. Efter ett tag gick det upp för alla att det handlade om rasism. Men innan folk kom på det var det många blåögda som protesterade och tyckte det var helt ologiskt.

Och visst, så är det, varför skulle mörkhyade vara sämre - totalt ologisk! MEN det går inte heller att blunda för att samhället har format rasism och att människor som behandlas på ett visst sätt även börjar bete sig därefter. ... och genom att klunga ihop folk (speciellt invandrare) i mindre privilegierade områden gynnar inte heller folks fördomar. Men i grund och botten är vi alla människor, vi föds, vi lever, vi dör. För att få en bättre värld så borde vi behandla alla som vi själva vill bli behandlade:) ... och fokusera på likheterna istället för olikheterna. Så USAs myndigheter, om ni läser detta! Slopa alla rutor  där man ska fylla i ras! Ge  inte pengar till kommuner baserat på hur många svarta som bor där!





Tack Frisk för länken ;) Detta var verkligen snuttigt:)



söndag 16 januari 2011

Vad hände med helgen ...?

... slut redan? Helgen har gått fortare än fortast ;) I går gjorde vi - absolut ingenting :) Det vill säga, sovmorgon, låååånnng frukost, dator, tv ... let's dance på kvällen;)

I dag har jag varit på Burch Run Outlet med Daniela, Albert och Martha och shoppat :) Jag säger bara jösses!! Vad stort :) ... och jag var som vanligt först tagen över utbudet, shoppar ingenting, tänker att det är bättre att vänta, jag vet ju inte vad som finns i alla affärer som jag inte varit in i än :) Efter ett tag när jag har varit in de flesta affärer tänker jag mest att, oj vad mycket överallt vad ska jag välja?? Sen blir jag mest trött och det blir inte så mycket shoppping hahaha:) eftersom jag har spenderat så mycket pengar på mat så var min shoppinbudget väldigt liten;) Det vore bra om jag spenderade runt 50 dollar (350kr) och absolut maxbelopp 100 dollar :) Jag kan med glädje berätta att för ca 50 dollar fick jag två skitsnygga Esprit tröjor, och en Calvin Klein merinoull tröja;)

En annan intressant sak var ett samtal jag hade med en kvinna som jobbade i Esprit. Hon frågade var jag var i från och om Sverige var fint och så :) Ja det är väl fint tyckte jag, då undrade hon om Sverige var fattigt som USA?!?! Jag började fundera på om jag missat något... ok att USA har en del fattigdom mm mm, men när blev det ett U-land? Ser amerikanerna sig själva som fattiga? Sen frågade hon vad jag tyckte om USA, och jag svarade att jag bor i Ann Arbor och har inte sett någon fattigdom, och att Ann Arbor är mysigt och så, kanske lite litet;) ... men kvinnan höll inte med mig hon tyckte Ann Arbor var jättestort!!! (112.920 invånare). Hon hade heller aldrig suttit på ett flygplan eller lämnat delstaten .... Ok, jag tror jag bärjar fatta ;) AA är speciellt, det är mer europeiskt än amerikanskt på många sätt. Det är även en universitets/akademiker stad med minimalt kriminalitet .... Jag ser knappt fattiga människor, och de människor jag stöter på är högutbildade och beresta:)
This is not America :)

fredag 14 januari 2011

Budgetshopping

Bild lånad på nätet

Har idag shoppat mat på den tyska budgetkedjan Aldi :) Det är som ett simplare Willys ungefär ;) ...fast mycket fulare. Men det sägs att maten håller en bra standard och kvalitet ;) Fast lustigt nog så är det samma ägare som Trader Joe's:) Sen var jag tvungen att komplettera på Kroger (typ ICA) och jag petade bort alla prislappar från varorna så inte Erik ska se. Han tror att jag tänker kronor istället för dollar när jag handlar och det är därför det blir så dyrt. Sen mobbar han mig och säger med sin retfullaste röst "hur många hundra dollar kostade det här då?? vava, ska du ruinera oss =) Mjölk för flera hundra dollar!

torsdag 13 januari 2011

These are better days baby :)

Sommar 2010 i Klungsten, oh vad härligt!
Jag har varit positiv och fokuserat på det som är bra :) Men i bland har jag små svackor då jag känner mig smått gnällig :) Sen när jag väl gnällt av mig så skäms jag eftersom jag inser att det är väldigt banala saker jag gnäller över ;)

Just nu har jag lite av en sån period/dag?! Jag började känna mig irriterad över att att bara sitta hemma, inte ha något jobb. Sen när arbetstillståndet väl kommer så kommer jag ha världens ångest över att söka jobb - och NEJ jag får inte jobba som SSK här. Det går att skaffa amerikansk legitimation, men det kostar, tar tid och krävs att jag läser på. Och tyvärr har jag varit för lat och omotiverad för att börja plugga på. - Det är den prosaiska sanningen! Sen känner jag att det vore rätt tid att slå sig till ro med hus och allt det där, och det går ju knappast nu... För att inte tala om hur kul det vore att ha mängder med pengar så man kunde göra massor !! och shoppa massor nu när det går att handla märkeskläder billig!

Jag tycker också det är jobbigt att inte kunna språket helt perfekt och superflytande. Jag vet att jag är hyfsad;) men det stör mig massor att jag inte pratar PERFEKT. Så pass att jag inbillar mig att ingen kommer att anställa mig för att man hör att jag inte är amerikan :) Detta är något jag tänker alldeles för mycket på.

Saknar även att bo mer som i en stad, AA känns som ett gigantiskt villaområde. Är också lite besviken på den amerikanska byråkratin.... och att USA på många sätt är ett u-land. Sjukvården här är ett skämt och folk är feta och ignoranta ( kaske inte här, men i många stater.)

Första gången jag var i USA var jag i Californien och var 21 år, jag var superimponerad och ville inte lämna staten. Nu är jag äldre ;) mer realistisk och ser alla brister! Sverige är ett bättre land på många sätt!

MEN... jag var inte nöjd i Linköping:) Ville bort till något annat, att få prova något nytt:) Att få börja om och bli den människa jag ville vara ;)

Ser ni, jag gnäller över peanuts ;) Jag har det så väldigt bra här!! Umgås med mer människor än jag gjorde i Linköping, vi bor kanon (för att vara Ann Arbor i medelinkomstklassen i alla fall), vi har (dyr) mat på bordet, och vi har gjort MASSOR med saker. Jag har faktiskt möjlighet att göra vad jag vill ;) En GIGANTISK FET spark i röven ska jag ha =)
Det känns som jag gnäller lite bara för att gnälla ;)

onsdag 12 januari 2011

Jag vill ha

Min tillvaro i Ann Arbor har hittills varit mycket trevlig:) Genom International Neighbors har jag träffat massor kul folk och har något att göra om dagarna:) Vi bor bra, och har det allmänt trevligt ;) Staden i sig är kanske lite mindre än Linköping/Uppsala men det finns mycket mer att göra, utbudet gällande restauranger och aktiviteter är stort!

 MEN ... det är några saker som skulle gå att förbättra;)

1. Jag vill ha en karriär. Hemmafru är trevligt, men jag vill ha något mer meningsfullt att göra! Jag vill ha ett välbetalt jobb som är roligt, intressant, givande och utvecklande, och där jag känner att jag bidrar med något.

2. Jag vill ha ett underbart hus/lägenhet. Vår nuvarande bostad är mysig, men det går att få bättre:) Jag vill ha något där köket är separat så att matoset kan stanna där;) Jag vill ha trägolv, stora fönster och högt i tak! Jag vill ha en cool tapet;) Jag vill ha ett stort frächt kaklat  badrum med ett stort badkar!  

3. Jag vill ha så mycket pengar att jag kan shoppa obegränsat;) Jag vill shoppa häftiga och snygga kläder och skor! Jag vill köpa massor av inredning, möbler, porslin och tavlor :) Jag vill ha råd att alltid fixa håret, käpa massor av smink och se så hipp ut som jag vill ;)

MEN, jag har redan massor att vara tacksam över :)

1. En snygg, framgångsrik och underbar make ;)

2. Hälsan:) Vi är friska och krya!

3. Vår coola bil :)

.... so I am Happy =)




måndag 10 januari 2011

Hm...

... Eriks chef bad honom komma hem till henne vid 21 tiden i kväll, och han är fortfarande kvar:) Bör jag oroa mig ;) ?

I don't get it ...


... alla säger att maten är så billig i USA:) Det visar sig att jag nästan har lyckats DUBBLA vårt matkonto i jämförelse med när vi bodde i Sverige. (Är i chock) Hur sjutton är detta möjligt?! Vi äter inte ute jämt och tar takeout max två gånger i månaden... Fattar verkligen inte. Men förändring måste ske OMEDELBART :) Nu blir det bara kål och ris framöver;)

söndag 9 januari 2011

Black Swan

I kväll har vi varit hos Andrej där han bjöd på god middag :) Efter det åkte vi på bio på State Theater för att se på "Black Swan". Filmen var seg i början men tog sig och var riktigt otäck. Usch, fick kalla kårar flera gånger. Men Natalie Portman var imponerande i rollen som ballerinan Nina. Stackars Andrej tyckte inte alls om filmen hahaha

När vi kom hem zappade vi på tvn som vanligt ;) och hittade en parodi på kvällens film med bland annat Jim Carrey... skitkul hahaha.


Jim Carrey gjorde det riktigt bra som ballerina med "buffalo wings" på ryggen och ett väldigt flaxande med armarna ;)

lördag 8 januari 2011

Lördagsgodis :)

I dag är det Lördag och jag blev grymt sugen på kanelbullar :) Tvingade Erik att åka ner till det lilla bageriet och köpa bullar :) Eftersom han tycker att det är pinsamt att handla för lite kom han hem med bullar, muffin och chokladkaka :) mmmm gott :) Bullarna var superbra. Som något mellanting mellan svenska och amerikanska, dvs ganska lagom!


Så nu har vi testat det lilla bageriet oxå  - "Big City Small World Bakery"

torsdag 6 januari 2011

Hiking today

I dag var det hiking grupp :) Min favvo, det är den största gruppen med ca 70 personer. Men alla dyker inte upp varje gång utan vi brukar vara mellan 8-30 personer :) ... och man träffar alltid massa supertrevliga människor: I dag pratade jag med Dana från Israel, hennes pojkvän pluggar i Ann Arbor, och hon var nyutexaminerad advokat som hade kommit fram till att hon hellre ville baka kakor!? (inte säker på om hon drev med mig eller inte.)

Det snöade en del i dag och vi var oroliga för att bilarna skulle bli insnöade. ( Jag var mer orolig för all snösörja som gör mustangen till en cool slirig vägfarlig leksak;) ... men det gick bra :) Jag tog bara saltade vägar - som gör mustangen till en rostig leksak;)

Bird Hills Nature Area  :


Det var en fantastiskt skön 1 1/2 timmes promenad i ett vackert snölandskap, och bara 2 minusgrader :)

onsdag 5 januari 2011

Haha! This is funny :)

 Zappar på tv:n, och hittar ett matprogram med Tina Nordström som på hygglig engelska berättar om midsommar!! och gör sillsallad och snaps! Helt komiskt underbart fantastiskt !! :)




... och på lokal tv till råga på allt :)

Kött

Jag älskar en god köttbit, det är den absolut bästa middagen man kan äta :) Vi har hittat det bästa
köttet jag någonsin ätit:) Det finns på Knight's Market. Fem minuters gångavstånd från oss :)

tisdag 4 januari 2011

Today in a grey Ann Arbor


Bussen som står utanför AA Community Center - där jag har international neighborsgrupp på Tisdagar. (Och ibland Onsdagar.) Tror den bara används som prydnad ;)


Ann Arbor Community Center. På Onsdagar köar fattiga människor utanför för att få matpaket.


Här går vi alltid förbi på väg mot downtown. Alldeles brevid ligger en alkoholaffär som ska ha bland det bästa sortimenter i stan.

Ett bageri ett stenkast i från oss. Har aldrig varit in, och lär hålla mig borta den närmaste tiden :)


Områdets skabbigaste hus. Vi är förundrade över att folk bor där!


Några vanliga hus i området, men det gula lyste så fint :)


Min vän the squirrel. Är lite orolig över för hur de ska klara vintern. Men jag har blivit strängt förbjuden att mata dem, men funderar på att lägga ut lite gammalt bröd en bit bort från huset ;)


Our house :)