onsdag 30 mars 2011

Trader Joe again :)

Har i dag varit på en rundvandring av Trader Joe (andra gången) men vad gör man inte för en goodiebag ;) Trader Joe är ju som tidigare nämnt min favorit affär! ÄLSKAR deras sortiment. Det enda som jag inte köper där är kött och ägg, för de luktar illa :) Men deras grädde, kaffe och ostar är bäst, plus allt annat!

I dag när jag jag handlade där så sa killen i kassan "Have a nice day" som de i stort sett alltid gör i USA. Jag svarade " You too" som jag alltid gör. Då log killen i kassan och sa "I will, cause I'll be here all day :) ... och det lät faktiskt som om han menade det!

Detta låg i goodiebagen, rostat sjögräs !!! Hahaha
Åt två stycken. Det positiva är att hela paåsen
innehåller bara 2 kolhydrater, det negativa är att
det verkligen smakar sjögräs!!! :)

tisdag 29 mars 2011

Food

I dag har jag varit på en rundvandring på Zingermans bakehouse. Jag har tidigare nämnt Zingermans som är en delikatesshop/bageri/restaurang/kafé och som tydligen har varit med och satt Ann Arbor på kartan :)

Min tidigare erfarenhet av det mycket prismedvetna Z är när vi precis flyttat hit och köpte bagels - som var hårda som sten. Sen provade vi deras 100 kronors smörgåsar, som var goda! För några veckor sedan ville vi bjuda Per på amerikanska kanelbullar - som var torra och tråkiga.

Rundturen var helt ok, det såg ut som man förväntar sig att ett bageri ska se ut :) Kul att de har rundvandringar, de tar 50 dollar per grupp :) ... men det var trevligt ;)

Gjorde ett nytt försök att grilla i kväll. Det blev kyckling som smakade supergott och grillat :)
Jag hade ungsrostade rödbetor med fetaost/keso- röra på och sallad med massor av groddar och vitlöksvinägersdressing :) till! Mat är gott!!

Trinny & Susannah

I går var det premiär på Trinny och Susannah stylar om Sverige :) De var i Lund och hittade 10 personer med osmickrande klädstil som de stylade om. Det jag älskar med Trinny och Susannah är att de verkligen hittar var och ens unika stil och förutsättningar och lyfter fram det "snygga" hos alla. I stort sett alla som blir omstylade har en en bild av sig själva som hindrar de från att se ut som de egentligen skulle vilja. Så stylingen har även en psykologisk och själslig effekt :) De är bara så bra!!

söndag 27 mars 2011

Grillpremiär

I kväll grillar vi fläskkotletter/karre med eggplanta och snart sparris :) Första gången vi grillar i USA och på vår nya grill :-) yeah, till det lyssnar vi på Stones och Adele och dricker cider och öl :)


...vi luktar riktigt inrökt också ;) But who cares, life is great !!

Sunday Morning

Vilken helg! Solen skiner och det är vår!
Väntar på att Erik ska vakna så vi kan äta frukost:) Har försökt väcka honom men han är så trött stackarn.

I går fick vi en gratis kol grill av Eriks jobbarkompis Jake. Så nu är det bara utemöblerna som fattas!
På Lördagar tillåter jag mig att äta det jag vill, vilket reuslterade i chokladkakor, bulle, bagels och indisk mat med ris och naanbröd, mums :) Men jösses vilken sockerchock man får, för att inte tala om mättnadskänsla hahaha :)

Idag vore det kul att vara ute en sväng och få lite sol ;) Hoppas temperaturen går upp lite, minus fyra är inte så varmt.

fredag 25 mars 2011

En kärleksförklaring

Nu när det är vår (det gör inget att det är minus sju grader, det är vår ändå) så blir jag alldelses varm och får fjärilar i magen när jag ser så många undebart fina och häftiga mustanger ute!!!

De kör omkring i alla möjliga färger och modeller och är så läckra! Det går att se hur många som helst under en dag, och blir alltid lika glad när jag gör det! Jag frågade Erik vad vi ska skaffa för andra bil då jag gärna har kvar den mustangen vi har nu. Erik vill skaffa en Mustang GT 


♥ Vår pony ;) 
  




torsdag 24 mars 2011

Jag måste bara få citera en sak...

Jag läser på ICA.se som idag har haft en chatt om fetter där en kostekonom och en dietist svarar på frågor.


Bufféchatten om fetter

Vill du lära dig mer om fetter? Den 24 mars kl 15.30-16.30 chattar vi med fettexperterna här på ICA.se - passa på och fråga din frågor!



Lasse :  
Hur ser du/ni på den så kallade Atkinsdieten?


Anna Buffé: 
Atkinsdieten är ungefär detsamma som LCHF (Low carb high fat). Vi anser att man riskerar att missa vissa viktiga näringsämnen när man äter så. Till exempel kostfiber, antioxidanter och andra viktiga vitaminer och mineralämnen. Vi tycker också att det ställer stora krav på den som ska äta enligt Atkins/lchf. Inte minst av sociala skäl kan det vara knepigt.


Bertil Lind :  
Atkins och LCHF, har ni egen erfarenhet av sociala problem med att äta så?

Anna Buffé: 
Hej Bertil igen,
Vi har flera gånger varit på samma kalas som de som äter enligt lchf och vi upplever att det skapar oro i lägret. Men, men det är väl ungefär på samma sätt som den som behöver specialkost av andra skäl kan uppleva.


inger :  
Varför skulle det skapa oro,förklara.


Anna Buffé: 
hej, med oro i lägret menar vi nog bara att om värden/värdinnan inte i förväg vet om att någon behöver specialkost (typ lchf) så kan det bli lite oroligt, men det går säkert fort över.


HAHAHAHAHAH, så till alla som äter LCHF: Sluta, för din omgivning kan uppleva att du skapar oro ;)

Pleeeeaaaaasssssseeeeee

onsdag 23 mars 2011

Good News # 3

Efter att nu ha bott i Michigan i lite över ett halvt år så börjar utgångsdatumet för mitt skriftliga körkortsprov närma sig :) Därför körde jag upp i dag! Jag valde samma ställe som Erik. Det stället fick jag rekommenderat av en bekant som sa att man bara behöver köra några högersvängar så är det klart sen :) Och mycket riktigt var det så för Erik också, höger fyra gånger så var man tillbaka efter fem minuter. Det svåra var den obligatoriska backningen in i parkeringsruta och fickparkeringen mellan några knappt synliga koner på en skolparkering ;) Vilket jag tvingat Erik att öva med mig tre kvällar i rad hahaha :)

Kvinnann som gör dessa uppörningar heter Anne, och när jag bokade så frågade jag om jag skulle få köra upp med henne, vilket de trodde jag skulle:) Döm till min förvåning när en gammal farbror som hette Doug var min uppkörningsman ;) ... det är lugnt tänkte jag, han verkar gammal och snäll :) .... vilket han i och för sig var :) MEN han hade rundan från hell som jag skulle köra:) Jag var ute med honom i ca 50 minuter och fick byta film minst 10 gånger, köra runt halva Ypsi (som jag inte hittar i), köra på två olika mångfiliga motorvägar och göra ALLT som man kan komma upp under uppkörningen :) Detta var i rusningstrafik kan jag tillägga haha:) Otroligt nog var jag lugn och sansad hela tiden och tänkte "detta är inte sant" ,i USA ska vara lätt att få körkort :) Men jag klarade det! Han tyckte jag var en riktigt bra förare, även om han påstod att missat att kolla bakåt ett par gånger under ett par vänstersvängar... vilket säkert stämmer. Men eftersom han inte vred huvudet själv så fattar jag inte hur han märkte det ;) ... så imorgon ska jag lämna in papperna till secretary of state och ta ett skitsnyggt foto :)

tisdag 22 mars 2011

Good News x 2

1) Den 28 April får vi fint besök från Sverige  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vad kul vi ska ha det :) Nu är det bokat och klart, YES!

2) Jag får 19 000 kr tillbaka på skatten. Vi kommer kunna betala av våra studieskulder det här året också :)

måndag 21 mars 2011

Åska

I natt åskade det rejält en stor del av natten. Åskan i Ann Arbor är mycket intensivare och mullrar högre än vad jag upplevde i Sverige ;) Det är ganska läckert hur blixten lyser upp himlen :) Fast när man ska sova är det mest irriterande. Frågade Erik i natt hur vi skulle skydda oss utifall blixten slog ner i huset, vi är trots allt en ganska hög punkt :) Eriks förslag var att jag skulle klä in mig i aluminiumfolie hahahaha

lånad bild

Vår hyresvärd var jättesnäll i går:) Jag hade råkat ta sönder en av persiennerna i sovrummet vilket vi mailade om. I går kom han och tittade och konstaterade att det bara var att skaffa ny - vilket han gjorde samma kväll!! Hade han inte gjort det så hade det varit för ljust för att sova pga blixtarna i natt. Han köpte även blommor och gav oss ett kuvert med pengar som tack för att vi varit samarbetsvilliga under husförsäljningsprocessen. Yeeahh





lördag 19 mars 2011

UMMA

Idag har vi varit på University of Michigan Museum of Art :) Det vat trevligt, de hade lite allt möjligt där och inträdesavgiften är valfri :) Vi strosade ner på stan i solskenet och gick även och lunchade (Ashleys) och köpte kaffe (Starbucks). Jättehärligt! Lika bra att njuta i solskenet, för man vet aldrig hur nästa vecka ser ut :)

fredag 18 mars 2011

Body Building

För två veckor sedan var det Eriks tur att shoppa haha :) Vi investerade i en bänk och hantlar med lösa vikter :)

De är mina vikter på bilden, jag var sist att träna igår kväll:) Erik har mycket tyngre vikter och även 8 cm mer biceps haha ;)

... så nu har vi något vettig att göra om kvällarna! Sen två veckor tillbaka har jag som mål att motionera varje dag. Jag varvar powerwalks/pilates/styrketräning. Det har hittills funkat helt ok, även om det mest blivit promenader. Promenader är det som känns lättast att komma iväg på :) Kanske för att det har varit visningar av huset flera förmiddagar sista tiden;) Känns bättre att vara ute, än att ligga på golvet och köra pilates när det kommer folk och glor haha.

Men behöver bli av med lite kg så då är promenader bra! När vädret är så här fint så är det skönt att vara ute också ;) I går kväll vid tiotiden var det tjugo grader ute!!! och jag fick ha fönsterna öppna för att inte svettas ihjäl!

onsdag 16 mars 2011

Shoes

Undrar hur dessa är som vårskor ;)

George

I Måndags pratade Erik om att det var någon filminspelning på norra Campus där han jobbar, och det ryktades att George Clooney var där :) Och mycket riktigt, idag träffade jag på ett par galet glada japanska tjejer som hade varit statister under en filminspelning i går med herr Clooney. De hade varit där under 8 timmar och blivit ombetta att ha ombyten med sig och att klä sig strikt. Folk hade släpat med sig stora resväskor, haha. Men tydligen hade de aldrig blivit ombedda att byta om. Filmen har någon typ av politisk handling och de fick vara publik under ett tal :)

 De var i alla fall väldigt imponerade över George som tydligen var regissör :) Han had varit supertrevlig, professionell och underhållande! De japanska brudarna hade även tagit kort i smyg på George haha :) ... och stilig var han indeed !! Jag borde ha varit där :) Så fort George hade sett mig så skulle hans så klart upptäckt min skönhet och talang, och tagit mig raka vägen till Hollywood haha ;)

Kul men mindre intressant är att det idag är härliga 13 grader varmt och helt underbart ute:) Var och fikade på Starbucks downtown och såg CRAZY människor i shorts och t-shirt :) Jag hade skinnjacka och tygskor :)

tisdag 15 mars 2011

Möss har en medfödd lust att sjunga

Läste detta i DN :) haha, ser verkligen scenariot framför mig...


Att fåglar sjunger har varit känt länge. Även valar tar sig ton. Nu konstaterar forskare att mössen sjunger kärlekssånger och att sången ärvs.
När en mushanne närmar sig en tänkbar partner utbrister han i högljutt kvittrande och visslingar som låter likt fågelsång. Människor kan inte uppfatta ljuden, men mushonorna kan och väljer utifrån sången den mest passande fadern till musbarnen.
bild är lånad ;)
Tidningen Daily Mail skriver i sin nätupplaga att amerikanska forskare år 2005 upptäckte att mussången består av upprepade fraser på samma sätt som fåglar och valar sjunger.
Fram till nu har det varit oklart om sången är inlärd eller nedärvd. Nu har ett japanskt forskarlag funnit svaret. De lät representanter för två släkter av möss med olika typ av sång växa upp i kullar hos den motsatta släkten.
Sedan spelades deras respektive sång in. Doktor Takefumi Kikusui, som ledde studien, sade till Public library of science att mössen då sjöng samma sång som deras biologiska föräldrar och inte som deras fostermamma.

Red winged Blackbird



På min morgonpromenad i dag så jag flera supercoola svarta fåglar med intensivt röd och gul färgade vingar:) Den röda färgen var verkligen lysande! Det känns verkligen som ett vårtecken! Den rödvingade Blackbirden har flera honor, vanligast är runt tre eller fyra, men det är inte omöjligt att den har upp mot 15 stycken :) Honan är grå och ganska färglös:)

(Samtliga bilder är lånade)

måndag 14 mars 2011

By the way, I dag kom våren :)



Joe Randazzo's


... är en jättestor frukt och grönsaksmarknad i Canton:) Stort utbud och jättebilligt! Handlade massor av paprikor, championer, zuccini, rättika, sötpotatis, lök, tomat, gurka, vattenmelon, morätter och frukt till Erik ;) Har kvar en del rotfrukter och rödbetor sedan sist vi var där :)

Nu jäklar ska det vankas andra bullar ;) Det funkar inte med att äta vad som helst, mina byxor sitter supertajt igen... so here we go again... men kanske lite mer grönsaker och lite mindre fett än sist :) Längtar till vi kan grilla;) Den maten är ju bäst. Kött med sås och grillade grönsaker, kan inte bli bättre;) (Jag vet att rotfrukter och sötpotatis inte är ok enligt LCHF, man jag kanske, kommer att äta det ändå... kanske :)

Sweet Jane

söndag 13 mars 2011

Sommartid

Vi har sommartid från och med i dag :) Vilket innebär att vi sovit bort hela förmiddagen haha :)
Sommartid betyder väl att det är sommar?! ;)

I går kväll kollade vi film, först "the social network" som var en av de största filmerna förra året. Den kunde ha varit bättre, om man inte är juridikstudent så är inte alla förhör och kontrakt  speciellt intressanta:)

Sen kollade vi på en film som hette "Fat head" som skulle vara någon form av uppföljare till "Supersize me". MEN den bevisade att man inte behövde bli fet av McDonalds, utan att det var mängden kalorier som var avgörande. Efter en månad på McDonalds mat hade personen i filmen mycket bättre kolestrolvärden än innan :) Ganska snart började filmen handla om att det  var kolhydrater som gjorde folk tjocka och inte fett. De nämnde flera studier som supportade detta, och visade också hur man under femtiotalet hade sparkat regeringsanställda kostrådgivare som varnade för kolhydrater. De fanns även exempel på hur man hade manipulerat stora studier för att få de resultat man ville, det vill säga att fett är farligt. Kan också tilläggas att huvudpersonen var försiktig med pommes frites och hamburgarbröd under sin McDonalds månad.


I knew it, LCHF is the shit :) Men varför funkar det inte på mig?

lördag 12 mars 2011

Melodifestivalen 2011

Vi har just kollat melodifestivalen, så här mitt på dagen :) Den bästa låten var helt klart nr 3, Oh my God :) Hoppas den vinner! Tyvärr hackar streamingen en del så vi får se om vi ser klart omröstningen :) Men kul att det funkar att se på detta folkliga program :)

Fredagstacos

I går var Per här på tacoFredag vilket var supertrevligt:) Vi kommer att sakna Per, vi har hunnit träffa honom en hel del under hans tid i Michigan ;) I går var han på Eriks jobb och hälsade på, då var det en kille som kom fram med en bild av sin Saab och  ville att Per skulle signera den:) Per är mer känd än jag har anat ;)

I går släpptes den nya Ipad 2, någon hade shoppat en sådan ;) det är verkligen en kul liten lyxig leksak, och jissis vad liten och tunn den var :)

torsdag 10 mars 2011

Längtan


I dag var vi minsta hikingruppen ever :) .. och jag är så tacksam att det inte regnade under hiken:) Jag längtar och ser så fram emot våren :) All sol, alla blommor och tulpaner, vårskor, kunna sitta ut och GRILLA!! :) cykla istället för att ta bilen... känslan av LIV ;) Kom nu våren! Jag är redo!!

onsdag 9 mars 2011

Varför känner jag mig så elak ?

 Under ett par veckors tid har det förekommit en hel del visningar av huset vi bor i eftersom det ska säljas. Våra hyresvärdar bor som bekant i lägenheten under oss men i samma hus:) Vi delar carport men ingenting annat.

För en tid sen bjöd våra hyresvärdar hem oss på middag, vilket var jättetrevligt! Blev dock lite besviken när det dagen efter kom ett mail om att det kommer att var öppet hus och visningar på huset vilket vi skulle förbereda oss på. Eftersom huset skulle säljas så förstod vi så klart att det skulle bli visningar, men det kändes lite som att de bjöd på middag för att vi skulle vara lite tillmötesgående... men jag kan ha fel.

Och många visningar har det blivit,  mäklare har varit  här och bedömt pris, fotat, samt  öppet hus för mäklare. Det har även varit en hel del privata visningar. Utav sju dagar, var det visningar i sex. I bland i en timme och ett par gånger två timmar. Det har varit både under helgerna och i vardagarna varierande tider. Första gången det var vid middagstid bjöd våra hyresvärdar ut oss på middag, vilket var jättesnällt. De har hela tiden sagt att de uppskattar all hjälp och vi får alltid tydlig information om tidpunkt för visningar , och de frågar alltid om tiden är ok, och alltid med minst 24 timmars varsel. So far so good! Till saken hör att vi alltid har blivit ombedda att lämna huset vid visningarna. De har flera gånger varit runt middagstid och två helger i rad :) (dagtid under helgerna.)

Jag har börjat störa mig skitmycket på alla visningar. Dels måste vi plocka bort saker av värde som ligger framme (det går i och för sig ganska fort haha) inför varje vising, och dels vill JAG att det är städat och ordning och reda. Hyresvärden har tackat för att det ser snyggt ut, och de har fått kommentarer och beröm över att det ser "stylat ut". MEN, när det är den femte eller sjätte visningen samma vecka och jag måste dra i väg någonstans fast jag inte känner för det för deras skull har jag nästan kokat av ilska ibland. Vi betalar skitdyr hyra och måste lämna lägenheten flera dagar och timmar i veckan utan att få ett skit för det... Ju mer jag tänker på detta, destå mer arg blir jag ( I know, get a life!!!!! :) Det blir en spiral effekt. Så i går kom ett mail om visning 17.30-18.30 på Tordag... Jag och Erik skriver då ihop ett mail där vi snällt undrar om vi kan ha visningar en annan tid än kvällstid eftersom det är en aning olägligt vid middagstid.... och kanske även framöver att man inte har visningar den tiden.

Klockan tio på kvällen ringer hyresvärden mig och låter helt förstörd och ledsen och säger att han inte har en aning om att vi känner så! ( Hallå, vi tycker det är jobbigt att bli borttvingade på kvällarna, är det onaturligt eller?) Han pratar om att man kanske kan ta vår lägenhet först så vi kan komma tillbaka lite tidigare, och de ska göra allt de kan för att ha viningarna tidigare bla bla bla... de kanske kan lägga lite pengar i brevlådan så vi kan gå ut och äta . Han ber om ursäkt hela tiden och låter ledsen, vilket får mig att känna enorm skuld och dåligt samvete för att jag nämnt något överhuvudtaget. (Tänk om jag sabbat relationen med hyresvärden nu) Erik sitter och småler och tjuvlyssnar under samtalet  vilket gör att jag låter ännu mer väck än jag brukar haha. Erik tror att de är lite beräknande och låter ledsna med flit... Hyresvärden håller på att doktorera i psykologi/buisness, so who knows :)

I dag kommer ytterligare ett mail i samma stil, där det även står att de kommer ge oss lite hyresrabatt (YES!), och  att vi får vara kvar under visningar om vi säger till innan. Vi får också ha mat på spisen under visningarna ;) haha.

Varför känner jag mig så elak då??  Jag vet att det är mycket  begärt att be hyresgästen lämna lägenheten flera ggr/veckan ... och jag bara antydde att man kanske inte behöver ha det vid middagstid....

Slutligen vill jag bara säga en sak till mig själv: Get a life!!!! så du slipper lägga energi på att irriteradig och analysera detta. Eller ännu värre, skriva ett oändligt långt blogginlägg om det haha- PLEASE :)

tisdag 8 mars 2011

Happy

I helgen hade vi besök av Per:) Han har också en PhD från Linköpings Universitet, och jag tror att hans disputationsfest var den första disputationsfesten jag gick på :) Per bor i Lidköping men har varit en flitig besökare i Linköping genom åren. Han är nu i Michigan på affärsresa. I helgen var vi på Grizzly Peak och åt burgare, och i dag är Erik, Per och ett gäng andra ingenjörer på Ashley's och äter burgare :) Tror Ashley's har den godast burgaren jag ätit hittils i USA:)

... och lilla jag fick stanna hemma och äta risgrynsgröt ... mmm, nästan lika gott som burgare ;)

Så här glad var jag i Lördags.


Så här glada var Per och Erik :)


Vad kul att du kom och hälsade på Per!


torsdag 3 mars 2011

Grattis Janne

Stort Grattis till Jan Åslund som fyller 40 år den 4:e Mars (vilket det nu är i Sverige/och Berlin, där han befinner sig :)

Boy, you're  a man now :) Saknar dig Janne och hoppas du har det bra i Berlin ;)

ABC

I går var vi på Ann Arbor Brewing Company. (Visning av lägenheten i två timmar) Det var så gott... mmm. Andrej kom och joinade oss vilket var jättekul och ledde till en  intressant diskussion :) Har lovat honom att inte lägga ut på bloggen vad vi pratar om :) ... men kan avslöja att mitt adrenalin kokade går kväll, vilket var härlig:) var själv förvånad över mitt engagemang och ilska. Känner mig mest annars som en avtrubbad hemmafru ;)

Stackars jag, jag blir inte bra på kort :) Här är jag igår, och nej, jag har inte förstorat läpparna :)


tisdag 1 mars 2011

vinology

I går var vi ute och åt på vinology :) Det var ett ställe i min smak ;) ... det fanns massor av viner att välja på och maten var supergod.

Erik åt tre små hamburgare:) De var riktigt riktigt saftiga:) Anledningen till att vi gick ut var att det var visning på vår (och  hyresvärdrns lägenhet)( IGEN!!) och vi får inte vara hemma då. Men  snälla som de är så bjöd de med oss på middag :) under tiden visningen var.

I dag har det också varit visning, passade på att åka till Canton med Daniela och bland annat till IKEA där jag shoppade lite servetter, ljus, kruka och överkast :) När vi flyttade hit hade vi med oss svenska dyra duntäcken. MEN vi har inget ombyte med påslakan och eftersom de amerikanska har ett större mått som  inte passar våra så blir det svårt att införskaffa också :( .. så om någon känner för att gräva upp våra gamla magasinerade så kan ni kanske skicka de coola med röda blommor;) Därför känns det ju lite bra att ha ett överkast att täcka över med :)

Åt creps och kanelbulle på IKEA till lunch. Deras kanelbullar är helt underbart goda, inte så slibbigt söta, men större och godare än svenska :) ... borde ha köpt med mig förstås :)