onsdag 27 april 2011

Good Hairday


Har varit och gjort slingor och toppat håret. Blev väldigt nöjd och håret blev så mycket fräschare och ljusare :)

Tänker spara ut luggen under sommaren. Det är ganska opraktiskt at ha kort lugg när det är varm och klippigt. Och dessutom är det kul att variera sig :)

Det bästa med klippningen och slingningen idag var nog ändå priset:) Betalade sju dollar!!

(Vilket  beror på att jag hade ett värdebevis på den summan som jag handlade produkter för förra gången. ... och det får man tillgodo att göra hår eller spa behandlingar för :) ... annars hade det kostat 66 dollar ;)

Jag vet att man på bilden inte ser hur snyggt det är. Det beror på att de bilderna där håret såg snyggt ut  såg jag ful ut :)

tisdag 26 april 2011

Cottage Inn

I kväll var vi ute och åt med hyresvärdarna eftersom det var visning av huset. De har en 1 1/2 årig dotter som är en av de sötaste ungar jag sett. Hon hade inte sovit middag i dag på dagis så hon var väldigt kinkig under middagen. Först var hon grinig och sen blev hon övertrött och speedad. Det var jättesynd om föräldrarna för de fick inte äta i fred och de vågade inte säga till ungen heller eftersom de inte ville ställa till med en scen i restaurangen.

Jag kan inte låta bli att tycka att hon var ganska underhållande. Hon fick för sig att smaka på all mat och åt rödbetor och stora bitar av fetaost. När hon kom på att fetaosten inte var så god gjorde hon världens min och spottade ut den. Sen ställde hon sig i stort sett på bordet och tvättade händerna i vattenglasen:) hahaha.

Är tacksam över att vi haft hysat väder i dag med uppehåll och lite solsken. Speciellt eftersom det pratats/  varnats om storm, kraftig åska och tornado "watch".  Hoppas det fortsätter att gå mot vår :) Knoppar börjar slå ut och vi har runt femton, tjugo grader i alla fall :) Lovely !

måndag 25 april 2011

Blue

... känner mig deppig i dag :) Har haft en vårig och trevlig helg och så plötslig är det Måndag... Erik jobbar och jag är kvar ensam hemma ;) Jag har roat mig med att styrketräna och lyssna på musik :) ... självklar har jag valt nostalgisk musik som får mig att tänka på andra tider :) ... jag inser också vad jag har gjort i snart åtta månader ... hahahaha, vet inte om jag ska skratta eller gråta så gör lite av bägge hahaha :)

Jag har varit åtta månader i USA och gjort ...  !?!!!!!????!!!!!????!!!!???!!???!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Herregud, så jäkla skrämmande... det här är ju inte riktigt vad jag drömt om hahaha, att göra ingenting i åtta månader. Jag vet att det inte är någon idé att gräma mig över det nu ... gjort är gjort. Enligt LOA så är nuet bara ett resultat att tidigare tankar och beslut;) och NU kan man också förändra framtiden genom att tänka och handla annorlunda!

Måste hitta lite inspiration och självkänsla så jag kan attrahera förbannat roliga, välbetalda och utvecklande jobb;) ...

söndag 24 april 2011

Mad World

And I find it kind of funny, I find it kind of sad
The dreams in which I'm dying are the best I've ever had
I find it hard to tell you, I find it hard to take
When people run in circles its a very, very
Mad world, mad world, enlarging your world
Mad world

(Mad World, filmusik från Donnie Darko)




Bilden är i från Fredric Mejier Butterfly Garden. Statyerna påminner mig så mycket om filmen "Donnie Darko". Donnie är en tonåring som ser en figur i en läskig kanindräkt som ingen annan ser. Filmen är en vacker bizarr historia och en mix mellan drama/mystery/sci-fi. 


Precis när Erik och jag träffats så visade han filmen för mig, han tyckte själv att den var väldigt fascinerande. Jag tyckte också att den var fruktansvärt bra, och jag fastnade även för låten "Mad World" som är med i filmen. Jag minns att känslan av filmen hängde kvar som en mystisk underbar dimma över mig den sommaren. Den sommaren var så magisk på flera sätt. Mest för jag träffat Erik förstås :) Det är så många känslor involverade när man blir förälskad och lär känna en ny människa, förhoppningar, rädslor, fjärilar i magen :) 


Hur som helst så fastnaden jag för statyerna, de gav lite av den där känslan av surrealism som gör att man aldrig vet vad man har att vänta av livet:) Känsla av "excitement"  ;)

The stories you tell

... enligt the LOA så får man mer av det man pratar, visualiserar och fokuserar på :) I filmen "the Secret" så nämner de att den som pratar mycket om framgång har det, och det man pratar om är det man fokuserar på... Det är även ett exempel på en framgångsrik kille som vill finna kärleken;) ....men på hans vardagsrums väggar hänger tavlor av kvinnor som vänder sig bort från honom, som han dessutom målat själv.

En Feng Shui inspirerad inredningsarkitekt säger åt honom att måla det han VILL HA istället och fokusera på det. Han målar då massa glada flirtande kvinnor och sig själv tillsammans med dem. Självklart så får han massor av kvinnor intresserade av honom:) Efter det vill han ha äktenskap, och målar då sig själv med en partner - och mycket riktigt snart är han lyckligt gift.

Jag tänker positivt, och tillåter inte negativa tankar ta över mitt sinne ;) Jag har också blivit mer medveten om vilka ord jag använder och vad jag säger till andra. Även om situationen just nu skulle vara  icke tillfredställande så är inte det något man behöver älta utan kan välja att fokusera på det positiva. Detta är något som min make alltid varit fruktansvärt duktig på:) Man kan alltid välja man vill prata om, eller hur man vill säga något ... Eller hur man väljer att tolka något för den delen.  Det finns egentligen ingen anledning att vara annat än positiv :) Jag vet att Kay Pollak skrivit en bra bok om detta som heter "Att välja glädje" .

När jag jobbade som sjuksköterska i Sverige hände det att anhöriga var missnöjda eller väldigt krävande. Det blev då stort fokus på hur man skulle få de ändra sig. I ärlighetens namn så går det inte att få de att ändra sig, utan de går bara att ändra sitt eget sätt att se på dem. De är bara att tänka att de på grund av olika orsaker  reagerar på ett visst sätt, och att det har inget med mig att göra. Det är inte så svårt att själv tänka tillbaka på någon situation där man mått dåligt och låtit det gå ut över någon annan. Det enda man kan göra med dessa anhöriga är att sluta fokusera på det som irriterar en. Ju mer fokus desto stärre problem blir det, och den som mår dåligt är just du själv...

Detta gäller så klart inta bara anhöriga, utan allting :) Ju mer fokus något får desto större blir det... Därför är det bättre att fokusera på positiva saker:)
Anledningen till exemplet ovan, var att jag ofta försökte få människor/arbetskamrater att ändra sitt sätt att se på det som irriterade dem... Jag fick då flera gånger frågan om jag läst "Att välja glädje" haha :)

... men detta är något man ställs inför varje dag:) Livet är fullt av val :)

fredag 22 april 2011

NCLEX

Detta är ett exempel på frågor från NCLEX-RN som man måste göra för att få amerikansk sjuksköterske legitimation :) I did pretty good, didn't I :) ?



Score:
Percentage:
Duration:
Date Taken:
10 out of 10 points
100%
1 mins 44 secs
Fri 22nd Apr 2011
Key: A tick or cross will show next to the chosen answers.
Correct - Correct chosen answer
Incorrect - Incorrect chosen answer
Displaying all questions.
Question 1 of 10
The following clients present to a walk-in clinic at the same time. Which should the nurse schedule to be seen first?
Chosen answer: c)
a)
25 year old with high fever, vomiting and diarrhea
b)
38 year old with sore throat, fever, and swollen lymph glands
Correctc)
40 year old with severe headache, vomiting and stiff neck
d)
44 year old limping on a very swollen bruised ankle
Points: 1
Question 2 of 10
Of the four clients listed below, which responsibility should the nurse direct the technician to carry out first?
Chosen answer: b)
a)
89 year old with COPD resting quietly on 2 liters of o2 needs morning vitals with 02 sat
Correctb)
77 year old with gastrointestinal bleeding needs bedside commode emptied
c)
55 year old diabetic with fasting blood sugar of 75, at 80% of breakfast and needs morning snack
d)
49 year old with rheumatoid arthritis needs splints reapplied to both hands
Points: 1
Question 3 of 10
The LPN is assigned to care for a client who had a total right hip two days ago. Which observation should the LPN report immediately to the nurse?
Chosen answer: c)
a)
incisional pain rated on 6 on a scale of 0-10
b)
reddened incision line wiht a temperature of 99.6 F
Correctc)
pain and redness in the left lower leg
d)
the client is not tolerating 20lbs of weight bearing on the right leg
Points: 1
Question 4 of 10
The nurse just received report on the following clients. Who should the nurse see first?
Chosen answer: a)
Correcta)
35 year old with suspected acute tubular necrosis, urine output totaled 25cc's for the last two hours.
b)
49 year old with cancer of the breast, 2 days post mastectomy, reported to be having difficulty coping with the diagnosis.
c)
54 year old with TB in respiratory isolation, requesting pain medication.
d)
36 year old with chest tube insertion after a spontaneous pneumothorax, respirations 16.
Points: 1
Question 5 of 10
After receiving report on the following clients, who should the nurse assess first?
Chosen answer: b)
a)
25 year old with the hemoglobin level of 15.9
Correctb)
36 year old on Coumadin with a prothrombin time of 35. 6 seconds
c)
38 year old with a total calcium level of 9.4
d)
45 year old with a BUN of 30 and creatinine of 1.1
Points: 1
Question 6 of 10
After completing assessment rounds, which finding would the nurse report to the physician immediately?
Chosen answer: b)
a)
client who has not had a bowel movement in 4 days abdomen is firm
Correctb)
client who had a pulse of 89 and regular now has pulse of 100 and irregular
c)
client who is very depressed and has eaten 10% of meals for the last 2 days
d)
client who has developed a rash around the neck and face who has been on iv penicillin for 2 days
Points: 1
Question 7 of 10
After receiving report on four clients at 7am, what should the nurse complete first?
Chosen answer: c)
a)
call physician to report antiemetic for client who has been vomiting
b)
notify family of a clients transfer to ICU for chest pain
Correctc)
call a potassium level of 5.9 to the attention of the physician
d)
begin routine assessment rounds, starting with the sickest client
Points: 1
Question 8 of 10
A 62 year old client has a history of coronary heart disease and is brought into the ER complaining of chest pain. What initial action should be taken by the nurse?
Chosen answer: d)
a)
give the client ntg gr 1/150 sl now
b)
call the cardiologist about the admission
c)
place the client in a high Fowlers position after loosening the shirt
Correctd)
check blood pressure and note the location and degree of chest pain
Points: 1
Question 9 of 10
As a nurse working the ER, which cient needs the most immediate attention?
Chosen answer: d)
a)
a 3 yr old with a barking cough, oxygen sat of 93 in room air, and occasional inspiratory stridor
b)
a 10 month old with a tympanic temperature of 102, green nasal drainage, and pulling at the ears
c)
an 8 month old with a harsh paroxysmal cough, audible expiratory wheeze and mild retractions
Correctd)
a 3 year old with complaints of a sore throat, tongue slightly protruding out his mouth, and drooling
Points: 1
Question 10 of 10
As the office nurse, you are reviewing client messages for a return call. Which client should the nurse call back first.
Chosen answer: a)
Correcta)
client 36 weeks gestation complaining of facial edema
b)
a client 24 weeks gestation complaining of urinary frequency
c)
a client 12 weeks gestation whose had five episodes of vomiting in 36 hours
d)
a client 20 weeks gestation complaining of white, thick vaginal discharge
Points: 1

torsdag 21 april 2011

Ohh yeah

Har lyssnat på Lars Eric Uneståhls mentala träningsband. Det är ganska lustigt hur likt det är LOA :) Han säger att man ska föreställa sig en tavla, på den ska man skriva något som kroppen ska uppfatta och ta till sig. Hans förslag är "Må bra", sen ska man föreställa sig ett ljus som sprider sig i kroppen varje gång man tar ett andetag, och ljuset är denna må bra känsla. En stor del är visualisering och känslor, och som sagt han har jobbat med elitidrottsmän:) Det var i alla fall en helt underbar avslappnande lycklig stund, som blev låååånnngggg eftersom jag repeterade vissa delar av bandet bara för det var så skönt att vara lycklig och avslappnad hahaha :)

Efter det så skrev jag ner i presens det jag vill ha, dvs "jag är så glad och lycklig över att jag har.... " och sen beskrev jag hur jag känner mig som har allt detta :) Blev fyra sidor :)

Det konstiga var att när jag var klar så känns det bara så konstigt... nu ska jag kolla jobb annonser... när det redan känns som jag har min drömkarriär haha:) Framtida Gabriella krockar med Nutida Gabriella :) Det känns som om något magiskt borde hända på en gång!

onsdag 20 april 2011

Oh baby I was afraid before But I'm not afraid anymore

Rädsla är något som verkligen håller folk tillbaka... det finns massor att vara rädd för, or not ;) allt är en fråga om inställning :)

I dag har jag gjort något som jag aldrig trodde jag skulle göra, något som känts som att vad som än händer så kommer jag aldrig att göra DET :) Och det var inget jag gjorde med flit heller, utan det måste ha varit LOA ;) hahaha Om det någon gång skulle ske så föreställde jag mig hur hela världen skulle rasa... Men det konstiga är att världen inte rasade, den gungade inte ens... Men jag fick ett annat perspektiv på saker och ting. Vi är alla människor, och tiden får saker att förändras.
Låter jag flummig, JA. Överdriver jag dagens händelse, kanske :)

But HEY, it's my blog and I rule :)

tisdag 19 april 2011

'cause I'm gonna try for the kingdom if I can

Jag har lääääännnnggggggeeeee trott på tankens kraft och positivt tänkande :)  Ända sedan vi flyttade hit har jag tillbringat många timmar med att lyssna och läsa "law of attraction" relaterat material ;) Jag har massor av kunskap om hur det fungerar. Men hittills har det saknats en viktigt ingrediens för att det ska hända något på allvar... och det är passion, jag har inte haft någon stark eller specifik önskan angående något särskilt. Men nu jäklar ska det bli ändring på det! Jag tänker aktivt och medvetet jobba med LOA och göra allt jag kan för att få resultat. Efter en månad kommer jag utvärdera och se vad som hänt:)

LAO (law of attraction) handlar i första hand om att MÅ BRA och VARA LYCKLIG. Genom att känna dessa känslor drar man till sig mera lycka och glädje vilket leder en automatiskt till det man vill ha :) Självklart kan man inte vara superlycklig jämnt, vilket man inte behöver heller. Genom att vara olycklig eller missnöjd tar man reda på vad man INTE vill ha, och då blir det lättare att känna vad det är man vill ha.  Genom negativitet kan det även födas en drivkraft att nå något positivt. Men så länge man är negativ så är det svårt att få något positivt  att hända, därför måsta man vända den negativa känslan innan man kan börja dra till sig bra saker :) Så i det stora hela så är det bra att må bra så ofta som möjligt!

Det bästa sättet att må bra är att sträva efter "the best feeling thought", det vill säga den bästa känsla man kan känna för stunden. Om man inte kan känna glädje och lycka kan man alltid försöka hitta en mindre negativ känsla. Om man alltid strävar efter bättre känslor så tränar man sig själv att bli positivare :) Detta försöker jag att tillämpa hela tiden, och jag gillar faktiskt iden eftersom den inte kräver att du ska bli superlycklig på en gång utan att du bara ska göra så gott så gott du kan , och göra en liten förbättring i ditt tankemönster. Vilket i det långa loppet leder till en större förändring :)

För att sedan få något konkret att hända så måste man känna känslan av att redan ha det man vill ha!! Så om det är en perfekt kropp eller nytt jobba man vill ha så ska det redan kännas att man har fått det! Man behöver inte gå in i detaljer och företälla sig jobbet i detalj. Utan det handlar enbart om KÄNSLAN. Man kan använda tidigare livserfarneheter för att komma i rätt känsla. Exempel känna efter hur kul det var att ha arbetskamrater och hur tillfredställande det var att göra bra i från sig. Eller vilken lycka det var att få jobbet man sökt. Sen kan man försöka hålla kvar känslan och försöka känna efter hur man skulle må NU om detta  var ens verklighet. Man för absolut inte känna saknad eller bitterhet över att inte ha något, då är man fel ute.

Självklart kan man var aktiv och söka jobben, men så länge man inte är i "rätt" sinnestämning är det svårt att få dem, så det viktigaste är faktiskt känslan :)

Jag har inte tidigare varit konkret med något som jag vill ha utan det har varit mer en allmän känsla av att må bra, dvs lite mellanmjölksaktikt haha. Men ju mer passion man lägger i känslan detsto mer "powerful" är den. Så jag tänker faktiskt skriva ner vad jag vill och varje dag känna att jag redan har det!

Det ska hela tiden kännas bra, enligt LOA så finns det "bara" två känslor, och det är bra eller dåligt, medströms eller motströms. Känns det som en kamp så är man inte på rätt väg. Då är det bättre att närma sig från en annan ståndpunk eller att tillfälligt släppa det. Om något orsakar stor stress så måste man släppa det eller hitta ett annat sätt. Man kan inte både vara en del av problemet och en del av lösningen.

Okay, idag kör jag i gång på allvar med the Law of attraction! yyyyyyyyyiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

måndag 18 april 2011

This Weekend

Har Eriks gamla  arbetskamrater från Linköping varit i Ann Arbor :) Der blev utgång både Fredag och Lördag, och vi har haft äran att ha Janne boende hos oss från Torsdag till idag då han åkte vidare till Chicago:)
På Bar Louie (Jag, Erik, Kristoffer, Pat, Phil, Martin)


Bar Louie (Jake, Khi-dan, Janne, Lasse) Blandat Linköpingsfolk och Ann Arborfolk
Martin, Erik, Oscar på Ashley's på Lördag kväll :)


Kristoffer, jag och Janne på Ashley's :)
Måste erkänna att det blev lite alkohol under helgen, annars var jag helt LCHF strikt :) Åt hamburgare men bad att få in den utan bröd med extra bacon och ost och sallad istället för pommesfrites! mmm, gott och nyttigt, och riktigt bra service!

På Söndagen var vi lite trötta, men vi tog med Janne på naturhistoriska museet, och ett blåsigt Arboretum som är en stor vacker park/naturområde i centrala Ann Arbor. Attans vad det blåste.


På kvällen gick vi på bio, "Win Win" som var superbra och rekomenderas varmt! I dag har Janne åkt vidare mot Chicago, och Kristoffer och Martin är i ett varmt Cincinnati medans  Lasse och Oscar är tillbaka i Linköping. 

... och lilla jag , är kvar HÄR ;) i ett snöigt Ann Arbor :)

onsdag 13 april 2011

Fredric Meijer Butterfly Garden

Två timmars resa från Ann Arbor ligger en cool fjärilsträdgård/skulpturpark. Och dit åkte vi (jag och fyra tjejor till) i dag på utflykt :) Nice indeed :)











söndag 10 april 2011

Vi grillar hamburgare

... och det är varmare ute än inne :) Vi har 28 härliga grader i kväll :) Dock blåser det lite :) Hamburgarna blev väldigt goda! :-)



Colombiansk mat


I Fredags bjöd Sandra och Shaun på middag:) Sandra hade lagat något som är en vanlig maträtt i hennes hemstad :) Den bestod av korv, ägg, avocado, ris,  köttfärs och en bönröra:) Supergott, skippar man riset så är det även nyttigt:)
Mindre nyttig är kanske efträtten. Den har Shaun gjort, och den är tydligen jättevanlig i Nya Zeeland som han är i från :) Han hade varvat sockerkaka, grädde och chokladsås i en form :) mmm gott ;)




fredag 8 april 2011

The Sommerset Mall in Troy

... japp, dit åkte jag och Sandra i går och turistade :) Vi var ju tvugna att fota det fina lyxiga köpcentrat :)
Och vad shoppade vi ? Sandra: Två latte på starbucks, en till henne och en till mig :) Jag: En ansiktskräm på lush. Vi gjorde våra försörjande makar stolta !! =) 










onsdag 6 april 2011

Wedding Today :)

What have I done today :) ?!?
Jag och Erik var vittnen på Andrej och Ligias vigselceremoni vilket var både roligt och ärofyllt :) De var superfina :) Efteråt gick vi ut och åt på "Gratzie" :) Mmm tror det var den bästa måltiden på restaurang so far i Ann Arbor :)


Congratulations to Ligia & Andrej :) hope you'll live happily ever after 

tisdag 5 april 2011

Generation Fett

Eftersom "halv åtta hos mig" har slutat så var jag ju tvungen att kolla på något annat vid sängdags ;) Jag kollade så klar på ett fantastiskt bra avsnitt av Trinny och Susannah :)

 Efter det hittade jag ett gammal avsnitt av Generation Fett på tv3 play som jag inte hade sett. Det handlade om fettman i Mississippi i USA:) Den svenska reporten Lotta intervjuar massor olika människor, varav de flesta gravt överviktiga. Alla skyller fettman på fattigdom och att de inte har råd att köpa nyttig mat. Reporten Lotta ger sig ut för att försöka hitta nyttig mat på restauranger och uteserveringar, men det mesta hon hittar är friterat. Och visst, mathållningen i Södern verkar på många ställen katastrofal.

Men det sorgligaste är alla feta små barn som får sjukdomar och missbildningar på grund av sin vikt. Föräldrarna skyller på att barnen är coca cola beroende och äter chips utan att föräldrarna ser.
MEN, det är faktiskt föräldrarna som handlar maten, varför i all sin dar köper de hem så mycket skitmat? Ungarna äter ju det som finns hemma!! Mängden mat går faktiskt att reglera, och även om skräpmat är billigare så kanske det går att kompromissa. Samma sak med motion :) Södern är varm, det borde gå att vara ute och leka och promenera. Det är helt galet att göda sin egen ung så den blir sjuk redan innan den är tonåring!

måndag 4 april 2011

Serious stuff

Det här är mina snyggaste jeans :) Köpte de för några år sedan och har använt de två gånger hahaha :) Jag älskar jeansen! ... MEN jag köpte de så små som det bara gick eftersom jag tänkte gå ner ett par kg :) Tyvärr har jag snarare gått upp än ner ... och just nu får jag knappt på mig dem ... ännu mindre igen dem, det är säkert nästan en dm stor glipa :)

Men nu jäklar räcker det! Jag kommer bli "american fat" om det fortsätter så här. Jag ska ta mig tusan i jeansen om jag så ska dö på kuppen. Och jag ska inte bara lyckas komma i dem, utan de ska sitta skitsnyggt också ! Och det ska ske omedelbums!!

Oops I did it again







Jag lät nyckeln sitta kvar över natten :) hahahaha

Tur att samhället är så säkert så det går att göra så här :)

Kan ju också informera att  låset till passagerar- dörren i bilen inte heller fungerat :) Men ingen vet hur länge bilen varit olåst innan vi kom på det :)

söndag 3 april 2011

BBQ

Igår bjöd Eriks doktorand Jake på grillad mat! Han är intresserad av matlagning och älskar att grilla. Han och hans flickvän hade gjort massor av mat. Det fanns både grilllade kycklingfileer, entrecote och baconinlindade kotletter. De hade även MASSOR av tillbehör och blan annat mac and cheese och någon bön/bacon gratäng från den amerikanska södern!

Jake grillar på balkongen och tycker om att få maten lite "rökt" genom att använda vattenindränkta hickoryspån. Därav all rök!







Pat, som också är doktorand var vegetarian och försökte göra reklam för tofu. Det lyckades inte speciellt bra då han liknade att äta tofu vid att äta sitt eget skinn. Tofu var mycket svårare att grilla än kött.






Jag har aldrig sett någon äta så mycket mat som Pat gjorde. Han åt säkert fyra, eller fem fulla tallrikar med mat. Värden och värdinnan var snälla och bjöd på massor av vegetarisk mat :) Pat slibbade så mycket så han fick värdinnans förkläde på sig :) Det var en trevlig middag, och kul att umgås med lite amerikaner :) Pat förgyllde middagen genom att berätta om hur man kan använda ordet "shit" på många olika sätt, och informerade om amerikansk slang. Det märks att amerikanska doktorander är flera år yngre än svenska eftersom man har ett annat system.


Sen blev det lite strategispel, Erik kom tvåa och värdinnan vann :) (värdinnan är bakom Eriks huvud och kom aldrig med i bild)
Spel är verkligen ett kul sätt att umgås och vi måste investera i lite sånt innan vi bjuder tillbaka :) Kvällen var supertrevligt och efter all mat så blev det lite trevligt samtal i soffan:) ... förutom den sista timmen då jag höll på att dö av tristess. För det är väl bara "mekaniska ingenjörer" som tycker det är kul att diskutera storlekar på motorer i timmar :) ?!?