söndag 31 juli 2011

The thumb

I går åkte vi på en liten roadtrip över dagen:) Vi åkte till "tummen" i Michigan:) Staten är formad som en hand och AA ligger ligger nere i handflatan åt öster. Så om man åker ca två timmar österut så kommer man till det som kallas "Blue Water Area" och är hela kustremsan vi tummen, bara det att det inte är havet utan stranden mot Lake Huron. Vi stannade till i byarna, Port Huron, Lexington och Port Sanilac. Jag hade förväntat mig något i Söderköping eller Öregrund stil men så fint var det förstås inte. Men fin strand var det, och ganska mysigt :) Vi stosade och lunchade:) Vi funderade på att bada men man blir ju så sunkig av att svettas på stranden ;)

Sen hann vi med att lyssna på flera sommarpratare under vägen vilket är trevligt. När vi kom hem tittade vi på "Amadeus" directors cut, dvs tre timmar lång. Den var riktigt bra! Till det åt vi hembakt blåbärspaj mmm :)

fredag 29 juli 2011

Äckligt väder

De två senaste nätterna har det varit riktigt mycket och intensiv åska. I förrgår kväll började det klockan tio på kvällen och höll på i stort sett hela natten. I natt började det väl vid två tiden och höll på fram och tillbaka ända till morgonen. Det är ganska svårt att sova eftersom huset periodvis omsluts av blixtar och det känns som man har en stark trasig lampa inne i rummet. Åskan är stark och det mullrar och huset skakar... usch. Som jag tidigare nämnt så har jag respekt för Michigan åskan, den är inte lika snäll som den svenska. Sen gillar jag inte att elskåpet sitter ovanför sängen ?!

När det är oväder vill jag stänga fönsterna speciellt när det spöregnar, vilket gär att det blir outhärdligt varmt i lägenheten. De är redan fruktansvärt fuktigt, och blir man svettig så torkar aldrig kläderna, utan det är bara att tvätta dem och toktumla. Man går omkring fuktig hela tiden utan att ha ansträngt sig och luften är klibbig och äcklig. Håret känns konstant skitigt eftersom det aldrig torkar och blir fuktigt hela tiden, bläää.

.... näää nuh ar jag klagat klart, nu ska jag rycka upp mig och göra något vettigt:) Kvällen ska bli fin och likaså helgen :)

onsdag 27 juli 2011

Meditation Garden

Elvis gjorde som en meditationsträdgård i Graceland gjord för eftertanke och meditation :) Det är väldigt vackert , och Elvis och hans familj är nu även begravda där.

Jag blev väldigt berörd av att vara där, så nära hans grav att jag hade kunnat ta på den om jag velat. Det som berörde mig mest på Graceland var rummet med de flesta av hans priser, de klädde många väggar från golv till höga tak. Och där spelades även "aloha från Hawaii", hans konsert från 1973 som sändes i 40! länder, fler människor kollade på den än månlandningen! På något vi blev det så stort med hans sång, alla priser och den betydelse han haft för världen. Att en enskild människa kan påverka så många andra människor! Jag insåg då att vi människor har en sådan enorm potential, och jag fick en lustig känsla av att allt är möjligt och världen är egentligen väldigt vacker. Om jag ska låta lite flummig så var det nästan som jag blev ett med oändligeheten i en liten sekund i Memphis TN på Graceland:) Väldigt mäktigt och jag fick bita mig själv i läppen för att inte störtböla där bland alla människor :)

Känns som jag för övrigt har ganska nära till gråt många gånger nu för tiden. Tror det beror på att jag emellanåt känner mig så menlös som inte har jobb och karriär! Jag skulle verkligen vilja håva in egna pengar och känna att jag är betydelsefull och viktig. Känns som jag förlorar lite självförtroende genom att inte kunna försörja mig själv. Att mitt arbetstillstånd går ut om en månad gör inte saken bättre. Speciellt inte när papprena inte är klara för att söka nytt. Vilket i praktiken innebär att det kommer bli ett glapp, och svårt att hitta någon som vill ha mig i Augusti och sen kanske låta mig vara borta en, två månader och ta tillbaka mig i Oktober eller så :(

Självklart är jag påverkad av min mormors död, tänker mycket på henne och vad hon betytt för mig. Hennes död har också gjort att jag fått ta en del beslut och haft en del kontakt med människor som tagit en hel del ennergi. Jag är glad över att vi hade så mycket kontakt som vi faktiskt hade på slutet, även om jag känner att jag kunnat gjort mer för henne. Jag tycker att det är fantastiskt att hon hade sitt goda humör  och humor ända fram till sin död. På något vis så intalade hon sig själv att hon skulle tillfriskna, fast jag tror att hon innerst inne visste att det var slutet. Men hoppet är det sista som överger en, och tur är väl det :)

Annars är det lugnt här. Erik har semester och läser massor med böcker hela dagarna :) Sen lyssnar vi på sommarpratare förstås:) ... och är ute och springer varje dag :) Hur lång tid tar det egentligen innan det känns lätt att springa? Jag flåsar fortfarande som en enlungad 90 åring efter två, tre km. vi planerar också att se lite mer av Michigan. Vi har tydligen magnifika stränder och sommarorter ca två timmar väst och två timmar öst.

... och nu är det slut på uppdateringen för vi ska beställa indisk mat:)

måndag 25 juli 2011

Veckans Träning

Måndag: PW, pilates 50 min.

Tisdag: PW/Jogg, Fit in Six: 20 min "six pack pro", 10 min pilates-rygg.

Onsdag: Jogg/PW (60min), Syrketräning 30 min, lite mesigt.

Torsdag: Jogg/PW, Pilates 45 min. Kvällspromenad 60 min.

Fredag: Jogg/PW 60 min. 30 min diverse övningar a la "bodyrock".

Lördag: Ingen träning var på roadtripp i "the thumb".

Söndag: Jogg/PW, 30 min träning a la "Bodyrock", kvällspromenad 60 min.

söndag 24 juli 2011

Veckans Träning

Måndag: ingen, var på roadtrip :)

Tisdag:  ingen, var på roadtrip :)

Onsdag: ingen, var på roadtrip :)

Torsdag: ingen, var på roadtrip :)

Fredag: ingen, vilade efter roadtripen.

Lördag: Styrketräning 45 min, Kvällsjogg där Erik körde slut på mig.

Söndag: Kvällsjogg där Erik körde slut på mig... efter maten och efter ett glas vin och en strawberry daiquire :) Men det gick endå haha.

lördag 23 juli 2011

We're home, and the road trip was a whole lotta fun :)

... vi är hemma igen och har just skjutsat Erik (vår gäst) till flygplatsen. Jag tycker det är synd att han åker, han hade gärna fått bo kvar :) Men vi har haft supertrevligt i alla fall, och bland annat gjort vår lilla roadtrip som var jätteskoj :)

Först på Söndagen så bar det av till Louisville Kentucky. Det var en supermysig stad :) Vidare på Måndagen så åkte vi vidare till Nashville, Tennessee.

Vi var in på fyra eller fem barer på turist/musikgatan Broadway, och alla hade gratis livemusik!! Allt från bluegrass till rock! Wow, önskar verkligen att Ann Arbor kunde köra något liknande:)

När vi lämnade Nashville på Tisdagen så åkte vi och kollade in Belle Meade plantation. Ett "mantion" byggt 1853 som livnärt sig på hästuppfödning. De hade även haft slavar!?, inget man är van med i Norden direkt.

Mycket av orginalmöblerna fanns kvar! och jag fullkomligt ÄLSKAR stora rum med högt i tak och gamla antika tapeter! så läckert.



Tisdag kväll spenderades i downtown Memphis. Staden kändes som ett mellanting mellan Detroit och Nashville haha. Det var mycket musik, mysigt och inriktat på turism, men man märkte att staden var fattigare och rackigare, med en del tomma byggnader och mer slitage.




På Onsdag morgon hittade vi ett coolt frukosthak där det blev frulle, ägg och bacon för mig, och kaffe som hette Mississippi mud hahaha. Tyvärr var det inte lika stark som det utgav sig för att vara, och jag var fortfarande mätt efter gårdagens ribs ;)

När vi skulle gå tillbaka till hotellet var det VARMT, tror det var närmare 40 grader. Hade svårt att få mitt hår att torka pga av all fukt haha.


Sen bar det äntligen av till GRACELAND :) Det var verkligen en häftig känsla att vandra runt i Elvis hem! Det enda som förstörde var att man fick hörlurar med en förinspelad guidetur... mina hörlurar funkade bara halvbra och jag var lite förvirrad över vilket rum jag var i när eftersom bandet hakade upp sig hahaha. Sen borde jag ha stannat längre och glott på varje rum, blev stressigt med allt folk.



Elvis tv/musik rum. Så coolt att ha det svart och gult med målade brödor bakom soffan.

Ska nog härma lite sen när vi skaffar hus :)

(klicka på bilden för att få den större)


"Vardagsrum" med piano :)

Jag tyckte att Graceland var superfint, men för att ha tillhört en sådan superstjärna som Elvis så var det riktigt blygsamt!

Elvis var inte bara en fantastisk artist, han var väldigt generös också, och det fanns massor av checkar han skrivit ut till behövande människor!


Det fanns massor att se runt Graceland, de hade även gjort massa utställningar om Elvis kläder, bilar, flygplan mm. Vi lunchade på ett 50 tals diner på området. Självklart var jag tvungen att smaka en peanutbutter-bananasandwich till Elvis ära, hahaha.

Och den var faktiskt god!


...sen åkte vi tillbaka till Nashville, där Erik vill äte en riktigt stor stek till middag hahaha, vilket han gjorde. Jag fick ju för mig att jag också skulle ha en stor stek.... som jag bara lyckades få i mig 50 % av. Eftersom jag inte ville att resten skulle förgås tog jag med mig köttbiten i en box:) ... och tog med till hotellrummet och lade den  i ishinken övernatten hahaha för att ha till frukost. Bara det att isen hade fått boxen att smälta så köttsaften hade runnit ner i isen och allt var en enda stor sörja. Men jag hatar verkligen att slänga mat :) Men visst på morgonen i nyktert tillstånd verkade ideen inte lika bra haha.


Under hela roadtripen bokade vi hotell kvällen före via priceline! Man skriver helt enkelt i hur många stjärnor man vill ha på hotellet, vilket område och till vilket pris. Sen budar man!... och man vet inte vilket hotell man får förrän budet gått igenom. De två första nätterna fick vi superbra hotell som var 3 1/2-4 stjärniga så centralt det bara gick för 60 dollar plus skatt/natt. Vi sparde runt 60 procent av priset. De två andra nätterna var det aningens sämre hotell lite mindre centralt, men fortfarande helt ok! Så jag rekomenderar verkligen priceline om man inte är ute efter ett väldigt specifikt hotell!

onsdag 20 juli 2011

Hey y'all

Vi har lämnat Nashville för Memphis :) ... och äter ribs ;) Vi åt på ett ställe som ska vara ett av top 7 bästa. Inte för att skryta men jag gör MYCKET godare ribs. Men det var helt ok, och det var LCHF:) är impad över hur bra det går att hålla. Även om jag inte bättrar på magrutorna så går jag i alla fall inte upp i vikt :) 

I morgon blir det höjdpunkten på resan, sen bär det åter av mot Nashville. Skulle dock inte ha något emot en månads mer semester och utforska hela söderna :)


Me and my food!

måndag 18 juli 2011

Day 2



Vi har lämnat Louisville och åkt två och en halv timme söder ut till ? gissa var :)

Det är så varmt ute, och jag funderar på att skaffa hatt för att skydda mig mot solen :) Vi har promenerat lite och fikat i centrumet. Nu är det lite vila tills vi ska ut i kväll och äta och lyssna på musik! .... och musik är det verkligen gott om, det spelas och sjunges på varenda ställe man tittar in i :) Verkligen supermysigt!

Ingen träning har det blivit, men jag vägrar använda hissen på det här hotellet;) Jag håller mig till low carb, skippade hamburgarbröd i går och skulle ha ägg och bacon till frukost. Hhahaha, killarna var inte lika intresserade, men det blev hotellbuffe och jag står mig än fast klockan är efter fem :)

söndag 17 juli 2011

Road Trip


Äntligen efter elva månader i USA är det dags för roadtrip :) 
Och var är vi dag 1 :) - jo i Louisville Kentucky :)




... och Louisville kan man sammanfatta, mysigt, varmt!!!, och vi äter burgare på ett brewing company som alltid hahaha :)

lördag 16 juli 2011

Godhet

Min mormor dog i Onsdags, den 13 Juli.
Hon var en av de absolut snällaste och godaste männsikor jag har träffat och jag älskade henne väldigt mycket. Hon bodde med oss flera år under min uppväxt, och var alltid på min sida i alla bråk och konflikter, hon gjorde nästan allt för mig. Hon lagade vår favoritmat och tog hand om hela familjen. Hon var ödmjuk, rolig, hade humor, hade stil och var en fantastisk kvinna, omtyckt av alla hon träffade. Helt enkelt den bästa mormorn man kunde ha :)
Hon kommer alltid ha en väldig speciell plats i mitt hjärta.

Den senaste tiden har jag så klart tänkt massor på henne! ... och kommit framtill att godhet måste ju vara den bästa egenskap en människa kan ha. Godhet och kärlek är det viktigaste i livet, och det spelar ingen roll hur framgångsrik du än är, är du en rutten människa så är det ingenting värt. Att vara mån om alla och vilja alla gott måste ju vara en stor mening med livet. Jag känner verkligen att hur livet än ter sig så vill jag vara en god människa, och jag vill bara ha gott i mitt liv!! Kärlek is the shit, och borde ha STOR plats i allas liv :) Jag ska göra mitt allra bästa att bli en lika snäll människa som min mormor :)

onsdag 13 juli 2011

Vacation

Idag efter lunch började Erik officiellt sin semester. Det bar av till flygplatsen, där vi hämtade upp en gammal kär vän som kommer att tillbringa tio dagar med oss:) I kväll har gossarna kollat fotboll på tv och sen har vi grillat fläskfile. Provade att göra ett recept på cowboy beans som vi fått av Jake och KiDahn. Trots att jag skippade att tillsätta socker och molass blev maträtten sjukt söt. Jag mår fortfarnade lätt illa efter intaget ;O  blääääääääääää.  Vi har också promenerat  i grannskapet, det var trevlig :)

måndag 11 juli 2011

Veckans Träning

Måndag: Styrketräning 45 min. PW/löpning 50min på kvällen.

Tisdag: PW 50 min, Pilates 40 min.

Onsdag: Jogg/PW 45 min.

Torsdag: Promenad, styrketräning 45 min.

Fredag: Promenad, Pilates 50 min.

Lördag: Promenad. Styrketräning 40 min.

Söndag: -

Elvis Fest

I helgen var det Elvis Festival i Riverside Park i Ypsilanti :) Det var hög klass på artisterna och en väldigt vacker dag och kväll, det var definitivt ingen brist på värme!


De hade några uttsällningsbilar också. Erik konstaterade att hans bror Andreas har en likadan bil, men  en snyggare blå färg.  Det här var nog första gången jag såg en brun sportbil :)



Lenart och Anna kom och joinade oss senare under kvällen, de hade varit på den Celtiska
festivalen i Saline innan.


Festivalen bestod av en scen där det var Elvis musik nästan hela tiden, en gigantisk gräsmatta där folk hade stolar, filtar och picnic :) Det fanna även en hel del mat och Elvis souvenirer på festivalområdet. Jag och Erik köpte en varsin stol, för vi hade inte förberett oss särskilt väl.




Vi satt en bit ifrån scenen för att inte få ont i öronen av hög ljudvolym. Nackdelen var att vi faktiskt inte såg hur de 12 artisterna som imiterade Elvis såg ut i detalj. Vi hade helt missat att det var en svart  Elvis till exempel, och Elvis i blå tröja såg mycket smalare ut på håll :) 


Det var jättebra stämning
  och folk sjöng med och dansade till musiken.  Samtliga artister var verkligen jättebra, och de hade lyckats variera låtarna. Det var bara ett fåtal man fick höra flera gånger. Jag tror att det bara var två låtar jag inte kände igen. Och jag fick höra mina favoriter, "Burning Love" och "Crawfish"!

fredag 8 juli 2011

... och nu är det helg igen...

Yipppiiii, nu är det alltså helg igen, och det är okey för mig att vara ledig :) Shhhiiiiitttt vad tiden går fort. Snart kommer jag vara femtio bast utan att veta hur det har gått till.

Veckan har varit helt okey, vädret har varit toppen, jag har tränat på förmiddagarna gjort ärenden på eftermiddagarna och allt har väl känts bra...?

MEN inom mig bubblar en känsla av panik, en liten röst som säger: " Gör något då, gör något vettigt för guds skull"...(jag hör inte en röst rent fysiskt, men skulle jag göra det skulle den säga just detta.)

Det finns så mycket jag vill, och vill ha. Både karriärsmässigt, utvecklingsmässigt och materiellt! Det känns som att jag ibland hamnat i "the twilight zone" eller en sådan där film där huvudpersonen gör samma sak igen och igen utan att veta om det själv.... och det krävs något magiskt för att cirkeln ska brytas. Kommer inte på titeln på något bra filmexempel, men det finns en radda där huvudpersonen missar poängen, och historien börjar om, och personen minns inte ens att han har gjort exakt samma sak flera gånger, att han levt delar av sitt liv flera gånger. Han eller hon har bara en svag känsla av att något inte stämmer.... Ungefär så känns det nu, som om jag inte lyckats bryta min smått menlösa (men fortfarande trivsamma) tillvaro så kommer det att upprepa sig i oändlighet!

Så hur sjutton bryter jag cirkeln? Jag tror det måste ske snabbt och oväntat, så det inte hinner upprepa sig igen :)

tisdag 5 juli 2011

Långhelg


Eftersom det var Amerikas nationaldag igår så var som sagt en långhelg :) ... och helger rocks! Jag hämtade upp min älskling på flygplatsen på Lördag morgon och stackarn var mer död än levande. Han såg inte ens särskilt glad ut över att se mig ;) Tempot i Californen hade varit raskt, med lite tid för nöjen och mat. Erik hade hoppat på flyget tolv på natten CA tid, och tre på morgonen MI tid :) Så Erik började med att sova några timmar :) Efter det blev det Lördagstacos :)

Det gick även ut flera varningar om allvarliga åskoväder i våra delar av Michigan :) Som tur var drabbades inte Ann Arbor av de absolut allvarligaste åskan, men jösses vad det blixtrade. Det såg ut som ett fyrverkeri. Vid ett tillfälle blev himlen gulgrön, molnen jättestora och allt utomhus såg jättekonstigt ut i det ljuset - Jag var säker på att en tornado var på gång och att det var jordens undergång. Men som tur var hade jag fel!


Under Söndagen hade vi Anna och Lenart här på bbq, singstar och åkte sen och kollade fyrverkerier. Det kan knappt bli bättre, älskar både att grilla, sjunga och! fyrverkerier :) De var så klart jättebra på att sjunga, och hade världens inlevelse haha :)

Vi grillade egengjorda hamburgare. Jag brukar kalla själva köttet för hamburgare ( i USA kallat "patty") . Lennart som är vegetarian hade rykte om sig att göra världens godast vegetariska hamburgare. Med hamburgare trodde jag alltså att det var "biffen". Det visade sig att de hade köpt färdiga sojabiffar och att de menade att sätta ihop sojabiffen med bröd, ost och grönsaksaker var att göra hamburgare.

Tro nu inte att jag är lite diskret och berömmer deras burgare, utan istället säger " So you didn't made the patty?" Lennart: "No". Jag: Oh you really didn't make it??? Lennart: noooooooooo, och ser sur ut. Jag: "Ohhh"

Tyvärr låter jag, -mot min vilja, ganska dryg när jag säger detta :) hahaha. Detta är tyvärr något jag är ganska bra på ibland,  låta mycket drygare än jag menar. Hur som helst var kvällen skoj :)

måndag 4 juli 2011

Veckans Träning

Måndag: Jogg/PW 50 min. Pilates 50 min. Kvällspromenad 40 min.

Tisdag: PW 50 min. Styrketräning 40 min.

Onsdag: PW/Jogg 50 min. Fit in Six: Six pack pro 20 min.

Torsdag: PW/Jogg 50min. Pilates 50 min.

Fredag: Jogg/PW 45 min. Styrketräning 50 min.

Lördag: PW/Jogg/Cykel 80 min. Pilates 50 min.

Söndag: Halvrask promenad 50 min.

fredag 1 juli 2011

Delmål

I dag fick jag för mig att jag var halvvägs mot mitt träningsmål, det vill säga:

(skrivet 13 Juni)
Mål med Träning och Motion är:

- Att komma i mina smal jeans och att de sitter skitsnyggt.
- Inga celluliter
- Tvättbrädemage (ok, inte överdrivet men lite)
- Att väga 55 kg
- Att vara fast, och att det inte skumpar någonstans när jag hoppar :)

Hur:

- Att promenera minst en timme varje dag.
- Att minst fem dagar i veckan utöver promenaden träna ca 45 minuter.
Träningen kan bestå av styrketräning/pilates/eller mitt träningspel "Fit in six".

När:

Hm... jag vet inte riktig vad jag väger nu, tror det är runt 60... jag vill inte svälta över sommaren så kanske kan ta det lite lugnt med vikten. Det är häslosamt att gå ner 0.5 kg i veckan så 5 kg borde ta 10 veckor :)

8e Augusti ska jag väga 55 kg och komma i mina jeans :)
Ska även då utvärdera hur mycket resultat det gett på mage och hull ;)



Haha, fick i dag för mig att prova smaljeansen ;) ... och jag kom i dem,, och fick igen dem. Dock satt de inte så bra hahah. Fick lite panik och undrade hur jag skulle hinna få de att sitta snyggt under Juli om det inte hänt mer på över fem veckor .... MEN sen det slog mig att jag är en matematisk katastrof. 


Jag satte upp målet den 13 Juni, vilket betyder att det bara gått tre veckor nu på Måndag :) Jag skulle ju få 10 veckor på mig så det borde vara lugnt... bara det att mellan 13 Juni och 8e Augusti är det åtta veckor hahaha. Skitsamma, målet får vara kvar, jag är lättad över att det gått mindre än tre veckor och jag trots allt har fem veckor kvar hahaha :) ( använde i och för sig tre olika almenackor för att räkna fram detta, i USA numrerar man inte veckorna. Använde mustangkalendern, datorns kalender och en tjeckisk som vi fått att Andrej. Den tjeckiska förvirrade mest eftersom jag inte förstår språket :) 



Jag gillar ändå att skriva upp träningsdelen i bloggen, det är så lätt och konkret att se vad jag har gjort och att ha koll. 
Att det sen förmodligen inte är lika kul att läsa om kan jag bara beklaga ;) ...

Ice Coffee






Jag har druckigt massor med goda iskaffe hittills i sommar, det är supergott och svalkar härligt i dagens 30 graders hetta :)

Jag  häller i en kopp vatten i bryggaren, tar sen två och en halv slevar kaffe, helst någon god mörkrostad sort, exempelvis Trader Joe's Bay Blend ;) . Sen fyller man upp ett glas/mugg med is och häller sen i  kaffet. Voila, efter några minuter är det bara att dricka ;)