onsdag 31 augusti 2011

HIRED

I går tjänade jag mina första amerikanska pengar :) De räcker till att betala halva mitt gamla arbetstillstånd hahaha :)

Det började med att Erik fick ett e-mail där ett företag frågade om han hade möjlighet att göra en voiceover på en amerikansk reklamfilm som skulle  få svenskt tal. Inspelningen skulle ske igår i Birmingham, ca en timme bort från Ann Arbor. Eftersom Erik är överöst med jobb hade han absolut ingen möjlighet, men skickade mailet vidare till mig. Jag svarade att jag också kunde svenska ;) och skulle ha möjlighet att göra detta. Fick till svar att de letade efter en manlig röst, men om jag ville så kunde jag få vara "supervisor". Varför inte tänkte jag, mitt arbetestillstånd går ut i morgon, lika bra att utnyttja det.

Så i går åkte jag och Anna först till Troy, eller Somerset Mall ;), sen dumpade jag Anna där och åkte till Birmingham till en liten studio. Det var verkligen jätteroligt! En herre vid namn Eric fick vara den svenska rösten, och jag fick avgöra om det han sa lät bra, och om det matchade händelseutvecklingen i reklamfilmen. Jag var typ regissören eftersom inspelningsteknikern inte kunde någon svenska alls så han  kunde omöjligt bedöma hur det lät. Eric var duktig, men eftersom han faktisk var född i USA av svenska föräldrar så var det kanske lite svårare för honom att både prata tillräckligt fort och betona helt rätt. Men jag var ändå impad över hans svenska som var flytande:) och när vi var tvugna att korta ner manuset lite eftersom det tog för lång tid att säga så var hans val bättre än mina när det gällde att ta bort ord och bygga om meningar. (Jag höll på att ta bort viktiga tekniska detaljer hahaha,)

Så om ni hör reklam för "Night Vision" gällande Audi eller BMWs nya bilar så är det jag som regisserat haha ;)

Hon som var ansvarig för översättningar/språk frågade om jag tolkade eller gjorde översättningar. De vill helst ha auktoriserade tolkar och översättare, men vi får se om jag lyckas få fler uppdrag. Kul var det i alla fall:) Det var helt underbart att komma ut och träffa folk och göra något inkomstbringande!

Är även impad över att det gick så lätt att köra dit. Normalt sett hatar jag motorvägar:) - blir alltid så förvirrad över alla filar ?! varför 6, 7 stycken? Men det flöt riktigt bra, och det gick även fort, när jag kollade bakåt i speglarna så kändes det som alla bilarna bara var längre och längre bort, så går det när man kör Mustang ;)

måndag 29 augusti 2011

Veckans Träning

Måndag: Pw, Styrketräning: triceps, biceps, axlar, bröst. Kvällspromenad.

Tisdag: Pw/Jogg, Träning a la "Bodyrock". (Sleeping crab, one leg lift & toe touch, elbow plank/side plank lift combo, one leg bridge lift, shelf butt exercise x 50, 8.56 minuter.


Onsdag: Jogg/Pw, Styrketräning: rygg, armar.


Torsdag: Jogg/Pw. 2 timmars hike.


Fredag: Jogg.


Lördag: Varmt och segt.


Söndag: Pilates.

Jag har hittat genvägen till muskler!




Vet inte riktigt vilken av reklamen jag föredrar. Måste något säga den för herrar, deras shake weight ger muskler medan damernas mest bara trimmar lite triceps :-)



söndag 28 augusti 2011

Sunday Evening

Vi sitter och lyssnar på Graceland radio haha;) Vilket vi oftast brukar... Erik har hittat någon bluegrass station som har varit på en del sista tiden... Bluegrass är coolt när det låter som bäst, när det låter som sämst är det läskigt likt fräslningsarmens sång :) Helgen ha spenderats för mycket framför datorerna och för lite ute i det fina vädret! ... ok vi har hunnit med middag och sports champion på PS3 hos Sandra och Shaun, och grill i går :)

Men ikväll har vi faktiskt varit ute och sprungit och sen körde jag ett pilates pass och Erik styrketränade. Både löpningen/joggen och pilatesen flöt på ovanligt lätt!
Vi har även gjort ett nytt styrketränings schema till mig. I mitt tidigare körde jag igenom hela kroppen i ett pass, vilket innebar att det är få övningar för varje muskelgrupp, och ganska jobbigt att ta i mycket när det blir så många övningar. Nu har vi istället delat in kroppen i tre omgångar. Vilket gör att jag kan köra tyngre och fokusera mer på varje muskelgrupp, vilket förhoppningsvis leder till att jag kan bygga mer muskler:)


fredag 26 augusti 2011

Det är inte vad, utan hur...

Jag går här i min ensamhet och filosoferar och funderar över livet. Min kontakt med omvärlden består mesta av att googla, läsa bloggar, tidningar och lyssna på sommarpratare - så jag blir nog lite påverkad :) Hahaha, okey då, jag umgås även med Erik och några kompisar och lämnar huset med jämna mellanrum ;)

När jag lyssnar på sommarpratare så blir jag väldigt inspirerad och får även perspektiv på saker och ting genom att höra hur andra människor ser på sina liv, och hur olika vi människor är. Vissa saker som jag tycker är jobbiga och svåra tycker andra är roliga och lätta. Det är helt otroligt hur enkelt och naturligt en del möter utmaningar i livet och inte är rädda för att ta för sig. Det handlar om allt från att skaffa karriär, träffa kändisar, utvecklas och lära sig nya saker. Programmen handlar ju främst om andras erfarenheter som har påverkat dem på ett eller annat sätt. Vissa saker är förstås mer unika och storslagna än andra.

Det intressanta och fascinerande är att för vissa kan det största i livet vara vara något så enkelt som att möta kärleken, eller komma över en rädsla, eller bilda familj. Men det som är slående är att det spelar inte så stor roll vad folk pratar om, det handlar om HUR de upplever sina liv och vad de kommer fram till, det är det som är det intressanta, deras insikter! Vissa berätta så levande och målande så att man nästan känner det som man är där! Andra har upplevt fantastiska saker, men är inte lika bra på att förmedla dem.

Det är lite samma sak med bloggar. Jag menar de flesta av oss lever hyfsat lika liv, vi äter, vi motionerar, vi intresserar oss för omvärden, har ett socialt liv, har intressen, familj osv osv. Dvs, de flesta skriver om sin vardag, och den skiljer sig inte alltid nämnvärt. Men även där handlar det om vad man vill fokusera på och HUR man väljer att presentera den informationen :)

Jag menar än en gång att lyckan ligger i hur vi förhåller oss till vår omvärld:) Om jag upplever något som fantastiskt, vad det nu än är, så är det min sanning och även det jag förmedlar till omvärlden!

Det är lite som i slutet av den omtalade filmen "the Secret" där säger ju en snubbe att det finns ingen förutfattad mening med ditt liv, utan meningen med ditt liv är vad du själv säger att det är!

Hm, det där med att skaffa barn verkar förresten vara en återkommande väg till lycka, kanske något att diskutera med Erik ?

torsdag 25 augusti 2011

Väder

På något vis sätter vädret lite ramarna för vad man kan göra utomhus. När det är snö och mörkt så har man inte picnic på stranden direkt, och är det storm så håller man sig inne, osv. Man blir glad av ljuset och solen, och trött av kyla och mörker. Alltså påverkar vädret ens liv betydligt. Och väderkatastrofer påverkar ännu mer, just nu känns det som att USAs östkust är väldigt drabbat med en jordbävning först och nu Hurricane Irene på väg.

Det jag gillar med Michigan var att hösten var helt fantastisk förra året, så varm och vacker. Vintern var ljusare, dvs fler timmar dagsljus än Sverige. Dock lika kall och lika mycket snö. Våren var kall och kort tror jag, och sommaren var het och fuktig.  Jag skulle föredrar en mycket mildare vinter, svalare sommar, och längre vår. Erik har börjat prata om att kanske prova att bo i södra Tyskland eller Schwiz, hahaha, de ska tydligen ha bättre klimat ;) Eller något annat land med bättre väder.

Jag är inget fan av oväntade väderfenomen, och ärligt talat så stör det mig att det finns en hyfsad risk för tornados här. - Vilket det gör i större delen av USA, dvs den delen som inte är jorbävningsdrabbad. Så fort det blir kraftig åska, vilket förekommer väldigt ofta känns det som, så finns en potentiell risk för tornados.
 Sen man började mäta 1950 så har Ann Arbor (Washtenaw County) haft 26 tornados, som har orsakat ett dödsfall och 56 skadade. 3 st har varit av storleken F3 vilket i stort sett jämnar ett amerikanskt hus med marken helt och hållet, skadorna har kostat MÅNGA miljoner dollar.

Mellan 1950-1995 hade Michigan 722 tornados som orsakade 237 dödsfall och skadade 3217 personer. Slår man ut det på 45 år och all yta i MI så verkar det inte lika hemskt ;)

Jag vet att varje gång det är risk för åska eller förutsättningar för att det ska komma en tornado , så händer det så klart inte. Och när det väl uppstår, så blir de inte alltid de största, och de går inte alltid igenom Ann Arbor heller, (även om det hänt en gång.) Men att veta att risken finns där, att vårt hus har tunna vägger, många fönster, och inget säkert ställe att gömma sig på, och att vi inte har tillgång till källaren gör att jag har svårt att helt slappna av.

Vi hade även en "tornadowatch" igår, dvs, stor risk för att det skulle utvecklas allvarliga väderfenomen till följd av åskan. Sen har jag alldelles för mycket tid att spendera med att googla tornadostatistik och fundera över potentiella faror. ... har jag nämnt att för mycket fritid gör mig knäpp ;) hahaha.

onsdag 24 augusti 2011

Oh, she started dancin' to that fine fine music,You know her life was saved by Rock 'n' Roll

I natt hade jag svårt av sova på grund av den kära åskan som mullrade och blixten som lyste igenom persiennerna :) Istället för att bara ligga och glo så gick jag igenom Velvet Undergrounds sångtexter i huvudet :) Jag var deras största fan mellan att jag var 18 till, låt oss säga några år fram:) När jag var 26 träffade jag Erik, - vi var ute på en segeltur det första vi gjorde. Hans kusin och min kompis var ett par och hade bjudit med oss:) I alla fall så blev det en väldig sen kväll på båten med troligtvis en del alkohol, och vad gör jag inte för att vinna Eriks hjärta om inte sjunger "heroin" av Velvet Underground, eller så kanske jag bara läser upp den hahaha. Erik en nästan färdig civilingenjör med stil och smak, blir så där lagom impad hahaha :)

Velvet Undergrounds texter har betytt så oerhört mycket för mig under min tonårstid! Jag skulle inte vara samma människa om jag inte lyssnat på dem, jag fann alltid tröst, hopp och styrka i deras musik :)
De senaste åren har jag inte lyssnat så mycket på dem, därför var det så häftigt att börja radda deras texter i mitt huvud i natt, och jag kom faktiskt fortfarande i håg dem. Jag har även lagt till dem i min Ipod, och imorse när jag tog min morgon pw/jogg så lyssnade jag igenom några låtar... och shit vad starkt, det var som massor av de känslor, drömmar och förhoppningar man haft som artonåring kom tillbaka :)  Allt är så mycket intensivare när man är så ung, man har framtiden framför sig, och är på något vis mycket modigare :) Blev nästan lite sorgsen när jag jämförde all den energin jag hade då med hur jag är idag, ... idag är jag mellanmjölk i bästa fall ;) Varför är livet så mycket mer intensivt när man är ung ? Allt man känner och tänker...

Jag har massor att vara tacksam för i dag, och man lär sig mycket med åren, men jag saknar "kickar", jag saknar passion... Herregud , det är kanske dags att ta tag i saker igen ;)

måndag 22 augusti 2011

Veckans Träning

Måndag: Pw/jogg, Kvällspromenad.

Tisdag: Pw/jogg. Styrketräning på YMCA.

Onsdag: Pw/jogg.

Torsdag: Styrketräning, Kvällspowerwalk;)

Fredag: Jogg/pw, Pilates.

Lördag: Jogg, Fit in Six: Six pack pro 20 min. Träning a la "Bodyrock". (Sleeping crab, one leg lift & toe touch, elbow plank/side plank lift combo, one leg bridge lift, shelf butt exercise x 50, 9.56 minuter.

torsdag 18 augusti 2011

YMCA


YMCA Ann Arbor 
I centrala down town AnnArbor fast lite åt den västra sidan ligger YMCA:) Fem minuters gångavstånd från oss! Det är ett nytt, stort gym med pool, olika träningspass och ett massor med vikter, maskiner och träningsredskap. När vi flyttade hit bestämde vi att det var lite dyrt med gym och även lite bortkastat. I Linköping gick vi kanske i snitt två gånger i veckan... och de gångerna kunde vi ersätta med en bänk och lösa vikter hemma, vilket vi har gjort också:)

I går var jag på The Health and Fitness Center at Washtenaw Community College som ligger på den östra sidana av Ann Arbor på gränsen till Ypsi. Det var jättestort, fräscht och supertrevligt gym :) ... Det var första gången på ett år som jag tränar på ett riktigt gym, hade ett dagspass ;) (bortsett från en gratis vecka på 24 h fitness som var ganska halvdåligt). Och det var helt underbart!! Massor med maskiner och pass att välja mellan. Jag tycker att det går att ta ut sig på ett annat sätt med maskiner än med lösa vikter. Hantlar ställer mer krav på teknik och fokus, medan i en makin är det i stort sett bara tuta och köra och inte tänka så mycket. Lättare att variera med maskiner också, tycker jag :) Sen är det lite inspirerande att se andra människor och vara i en annan miljö ;) Åhh vad härlig att träna på gym :) Jag skulle mycket väl kunna tänka mig ett gymkort där eller på YMCA, någon som vill sponsra ? :) 

onsdag 17 augusti 2011

Vad Kul

Googlar runt på de svenska nyhetssajterna.... och upptäcker att Victoria och Daniel ska ha barn i Mars ;) Gud vad kul! Jättespännande :) Så glad för deras skull :)



måndag 15 augusti 2011

Veckans Träning

Måndag: Jogg/pw, styrketräning, kvällspromenad 60 min.

Tisdag: Pw före frukost;), Pilates.

Onsdag: Jogg/pw, styrketräning på riktigt gym :)

Torsdag: Pw på fm. Kvällsjogg, Träning a la "Bodyrock". (Sleeping crab, one leg lift & toe touch, elbow plank/side plank lift combo, one leg bridge lift, shelf butt exercise x 50, 11.13 minuter.


Fredag: Jogg/Pw. Fit in Six: Six pack pro 20 min. Hike 2 timmar.


Lördag: Jogg,  Träning a la "Bodyrock". (Sleeping crab, one leg lift & toe touch, elbow plank/side plank lift combo, one leg bridge lift, shelf butt exercise x 50, 8.56 minuter.- oj vad snabbt, jag måste ha gjort allt slarvigt.


Söndag: Jogg/pw. Pilates. Kvällspromenad.

The American way...

Efter träningen blev jag superhungrig och stoppade i mig en bagel (oop, jag vet carbs) Upptäckte att det inte räcker som middag, orkade inte laga mat utan gjorde som det är brukligt här i USA. Takeout :) Jag ringde och beställde, körde sen och hämtade maten. Att gå skulle ha tagit fem, tio minuter och de sa att maten skulle vara klar om fem, så jag vågade inte chansa :) hehehe, jag vet skitslappt att ta bilen :)

Maten kostar 8 dollar, dvs ca 56 kronor. Den räcker mer än tillräckligt till två portioner. Jag åt "sweet basil" kyckling med massa grönsaker. Ett par matskedar ris, liiittteeee carbs är ok ibland ;) och sen skar jag upp tomat och gurka.

Oj vad stark den var, det började rinna både ur näsan och ögonen :) det brännaer fortfarande i munnen. Nu var det slut på min detaljerade middagsrapport, (uppskattar verkligen att äta ute är billigare här.) Nu ska jag ut på kvällspromenad tror jag :)

What a day for a daydream

I dag var himlen helt blå och luften hyfsad frisk när jag gav mig iväg på en joggingtur klockan halv tio, temperaturen var redan uppe på 23 grader så det var inte kallt :) Det ska bli 27 grader i dag, men luften är mycket torrare än i Juli :)

En helt fantastisk dag som man känner att man bara vill vara ute och njuta av :) Erik har åkt i väg till Knoxville Tennessee. Han blev upplockad av sin chef i morse och de flög dit vid tio. Han kommer tillbaka redan i morgon.

I går kväll förberedde han en presentation på ca 30 minuter som han ska hålla i morgon. Jag fick äran att lyssna på den hela två gånger. Den första gången var den dubbelt så lång som den fick vara, och Erik utbrast: "Du ser ut som du håller på att somna, du var så entusiatisk i början". Och entusiastisk var även Erik som gav mig ett anteckningsblock att skriva upp om det var något som verkade konstigt under presentationen. Haha;) Presentationen handlar om cylindrar och förbränningsmotorer ?! och innehöll massor av uträkningar som är 1000000 ggr svårare än den matten man hade på sjuksköterskeutbildningen;)  Men det hade ju faktiskt varit fantastiskt om jag hade kunnat komma med konstruktiva förslag och feedback :) Det han forskade om i Linköping handlade om hur man kunde spara bränsle i tunga fordon genom att förutse vägtopografin, det gick i alla fall att förstå :) Men jag beundrar verkligen att folk tycker att det är intressant, för det ser verkligen kompilcerat ut :)

Nu blir det lunch och sen tror jag jag ska köra ett pass styrketräning. Funderar på att få till ett mer strukturerat träningsschema, men känner att jag inte har så stor kunskap som jag skulle vilja. Det här med ut och springa, är det okej att göra varje dag om det bara rör sig om 5-7 km? Behöver man stretcha eller så ? Jag tycker jag blir lite stel av att springa, och sen får jag lite ont i benen, men osäker på om det är träningsvärk eller något annat, det känns lite som växtvärk, fast även upp i låren ?! Men det kanske bara är hälsosamt?

söndag 14 augusti 2011

Betalat

I Fredags fick vi betala för att ansöka om nytt arbetstillstånd. I dag betalade jag in pengar till CGFNS som är den instansen som fixar med papprena angående min sjuksköterskeutbildnig, och ser till att Michigan Board of Nursing avgör om den är likvärdig amerikansk utbildning - om den är det för jag göra NCLEX testet som ger mig amerikansk legitimation.

Jag har alltså spenderat massor med pengar på avgifter! Ansökan om ssk papprena har jag dragit på in i det längsta. Jag satte i gång processen i Maj, och man har 90 dagar på sig att betala annars stänger de ner ansökan. Det har i stort sett gått nitto dagar, och jag har känt mig stressad över om jag kommer att hinna betala in och om vi över huvudtaget har pengarna på kontot, och om inte, om vi hinner få över dem. Har även funderat på om det är värt det med tanke på arbetslösheten och hur mycket jag hinner jobba som sjuksköterska efter att ha gjort NCLEX osv. Nu är det betalat i alla fall, och det känns så jäkla skönt. Utifall vi blir kvar mer än ett år till, och jag inte tar chansen så kommer jag nog bli bitter i framtiden ;) (Som sjuksköterska har jag lättare att fixa eget arbetsvisum också, vilket underlättar om Erik byter från J1 till arbetsvisum, då kommer inte jag få jobba nämligen.)

Det är faktiskt bara pengar,,, men jag får lite ångest eftersom jag inte har bidragit till hushållet på elva månader så känns det hemskt att göra av med Eriks pengar,,, även fast jag självklart är tacksam över att han försörjer mig. Men egna pengar känns ändå bäst! Det är inte rätt att jag lallar runt med massor fritid medan Erik jobbar häcken av sig ;) Sen vill jag ha tillbaka vår gamla arbetsfördelning. Det vill säga, vi jobbar lika mycket, tjänar lika mycket, och hjälps åt med hushållsysslorna. Jag hatar verkligen att göra allt hemma. Inte för att det är betungande utan för jag påminns om att jag är hemmafru och Erik den med karriär.
Åhhh jag längtar verkligen ut i arbetslivet igen... Ser verkligen mig själv jobba i sjukhusmiljö, lära mig massa saker , utvecklas och göra ett helskotta bra jobb :)

lördag 13 augusti 2011

Dekadens


Jag har varken tränat i går eller idag. Idag har jag gjort - ingenting. Har typ suttit vid datorn och surfat, utan att egentligen veta vad jag surfar på hahaha... helt galet. I går sprang jag runt som en förvirrad  höna för att fixa alla papper för att förnya mitt arbetstillstånd som går ut sista Augusti - yepp I know, har inte använt det. Bortkastade pengar och resurser. Haha, jag som var så positiv när jag skaffade det :)

Hur som helst, det krävs massor av pappersarbete, kopior hit och dit, underskrifter, foton, kl fyra i går var jag klar,,, Då började klockan halv nio på morgonen med att hämta upp papprena på International Center- som hade missat att meddela oss att papprena varit klara i över två veckor. Vilket innebär fördröjning och ökat glapp mellan mina arbetstillstånd :( yeeeeppppp, har svurit över detta oxå ;)

Det roligaste igår var när jag var tvungen att skaffa fram foton, typ passfoton: Jag åkte till CVS Pharmacy där de fixar passfoton omelbums, hon som tog dem erbjöd sig att ta om dem hahaha. Inte bara en gång utan tre! hahaha. Hon till och med tjatade:) Jag upplyste henne att jag inte brydde mig för de är inte till ett pass, utan ett arbetstillstånd som är giltigt endast ett år och där de endå bara förvränger ansiktsformen. Mitt nuvarande tillstånd går inte ens att se att det är jag haha. Men det var snällt av henne att vilja ta nya foton, för jag ser typ ut som en fyrtioårig påtänd prostituerad haha.

I kväll äter vi gårdagens tacorester och dricker USAs billigaste och mest sålda vin Charles Shaw, kan det bli bättre - svar: JA!

onsdag 10 augusti 2011

24 grader

I dag har det varit 24 grader varmt som varmast. Så underbart!!!! Natten mot i dag var så sval och skön :) På förmiddagen så tog jag min vanliga powerwalk/joggingtur, sen tog jag nästan hela en gång till! Och jag joggade den största delen av vägen. YES, äntligen gick det att springa lite mer, det kanske börjar släppa nu! Svalkan bidrar nog en hel del också, för i kväll tog Erik och jag rundan igen och joggade nästan hela vägen :) Annars har dagen bara försvunnit.... Spenderade över två timmar på skype vilket var supertrevligt! Skitbra att skype finns :)
Körde även ett set med bodyrock övningar som jag satt ihop:) 5 olika övningar och jag gör femtio av alla. Lyckades få ner tiden till 12 minuter istället för 20 som första gången jag testade haha ;) Men som sagt tror nog vädret gör jättemycket:) Men det går framåt...

tisdag 9 augusti 2011

God Kväll

Klockan är snart åtta och jag sitter och dricker iskaffe :) Gott!

I kväll har vi ätit fisk - tilapia, har ingen aning om vad den heter på svenska?! Grillade den högst uppe i ugnen ca 15 minuter sammanlagt och hade på , dragon, smör, majjo, salt och peppar och parmesan :) Till det hade vi ugnsrostade grönsaker: zuccini, körsbärstomater, lök, championer, paprika med en kryddblanding och några matskedar olivolja:) Det var rätt gott faktiskt. Till det drack jag två cider, 5 % alkohol, och det roliga är att jag känner mig alldelles berusad. Kan bero på att min lunch endast bestod av två ägg och majonäs, och att det var så varmt vid spisen att jag blev uttorkad hahaha.

Sen sov jag skitdålig i natt på grund av den härliga Michigan åskan. I två dagar nu har det varnats för åskan så pass att jag låtit bli att springa i skogen utan bara sprungit runt i villaområdet:) Himlen har även varit mörkgrå och det har varit regn i luften. I dag har det även gått ut med två varningar gällande åskan i eftermiddag/kväll eftersom den ansågs livsfarlig. De har även tagit tillbaka bägge varningarna efersom intensiteten avtog, och åskan kanppt hördes. Men i alla fall, jag är dum nog att kolla alla varningar och inte minst följa dem.

Kvällen är riktigt fin, känns som det är svalare luft på gång. Vore mysig att sitta ute på altanen eller så:) Erik ska i väg till sin chef ikväll troligtvis:) Hon är arbetsnarkoman och Erik är ambitös:) Tänk de som har en chef att tillbringa kvällarna hos, lyllos dem ! :-)

Seeeeggggttt

Just nu känns det ssssssssssssseeeeeeeeeeeegggggggggggggggtttttttttttttttttttttttttttttttttttt. Vill ha coolt jobb, fantastiskt hus, massor av kläder och pengar............ Var sjutton ska jag börja liksom ;) ?

måndag 8 augusti 2011

Inte där än, men på väg...

I dag är det alltså den 8 Augusti och slutdatumet för mina träningsmål som jag satte upp den 13 Juni.


Målen var:
- Att komma i mina smal jeans och att de sitter skitsnyggt.
Jag kommer i smaljeansen, de sitter åt men inget fläsk som väller över och det är lätt att komma i dem och knäppa. (Förut var de ca en dm för små för att få igen ;) Men däremot har jag blivit tveksam till om jeansen verkligen passar min figur haha.

- Inga celluliter
Haha, kanske aningens ambitiöst att få bort alla celluliter på två månader, men det har skett en minksning, ja.
-Tvättbrädemage (ok, inte överdrivet men lite)
Ja, i rätt vinkel kan jag klämma fram en diffus tvättbräda;) och jag har minskat massor i midjemått. Var tidigare som en lös säck haha.
- Att väga 55 kg
Ingen aning vad jag väger, ingen aning vad jag vägde när jag började heller. Men har märkt en stor skillnad i midje och framför allt, låromfånget!!
- Att vara fast, och att det inte skumpar någonstans när jag hoppar :)Haha, ja det har faktiskt blivit mycket bättre, tänker aldrig på att det skumpar längre, och jag har själv märkt en ökad fasthet och muskelmassa.


Hur:
- Att promenera minst en timme varje dag.
- Att minst fem dagar i veckan utöver promenaden träna ca 45 minuter.
Träningen kan bestå av styrketräning/pilates/eller mitt träningspel "Fit in six".

Jag har varit ute och gått varje dag, och till och med sprungit, vilket jag aldrig trodde jag skulle fixa. Och jag har nästan kört någon mer träning varje dag istället för fem dagar i veckan. Jag tycker själv att jag fått till en ganska bra mix av övningar och försöker förnya mig och hitta nytt inspirerande, t ex www.bodyrock.tv   (Undantag när vi var på roadtrip) 


Och vad händer nu då ?
Jag kommer fortsätta precis så här, kanke lite mer struktur och mer planering kring kost och olika styrketräningsövningar. Jag är grymt nöjd med vad jag har åstakommit hittils, men ärligt talat så har jag fått mersmak, jag vill ha mer muskler och bli i ännu bättre form. 


Det finns massor att jobba med, framför allt skulle jag vilja orka springa mer än vad jag gör nu, vilket jag hoppas blir lättare ju mer temperaturen sjunker, och sen bygga mer muskler och hitta fler intressanta övningar. Så jag kommer att fortsätta med "Veckans Träning" som Erik kallar för skryt hahahaha :)
Kommer nog även grunna på mer konkreta mål :) 

Veckans Träning

Måndag: Kort pw/jogg, pilates.

Tisdag: Kort jogg/pw, styrketräning.

Onsdag: Lång jogg/pw.Träning a la "Bodyrock". (Sleeping crab, one leg lift & toe touch, elbow plank/side plank lift combo, one leg bridge lift, shelf butt exercise x 50, 12.29 minuter. Kvällsjogg med Erik. 


Torsdag: Pw/jogg, Styrketräning: axlar, biceps, triceps. Fit in six: Six pack pro 20 min.


Fredag: Ingen träning, men ett väldigt flängande för att fixa ihop alla papper till USCIS.


Lördag: - 


Söndag: Jogg/pw, Träning a la "Bodyrock". (Sleeping crab, one leg lift & toe touch, elbow plank/side plank lift combo, one leg bridge lift, shelf butt exercise x 50, 11.38 minuter.

lördag 6 augusti 2011

Saline

I går var det sommarfestival i Saline, söder om Ann Arbor. På kvällen undrade Ligia och Andrej om vi ville hänga på dit och kolla in festivalen och äta middag :) Det var en lite mysig ort med och ett entusiatiskt band spelade covers som fick publiken att dansa och skrika ;)

Andrej, Ligia och Erik vid bordet. (Jag och Jiri fastnade inte lika bra på bild :)

Kolla in plastdunken som killen längst bort har. De såldes fulla med öl, både ljus och mörk öl. Av någon anledning så påminde de lite för mycket om kateterpåsar fulla med urin hahaha.

Just nu är jag seg. Vi har varit ute och sprungit och sedan tränat. I kväll ska vi i väg och grilla, om vädret tillåter... fuktigt men mulet. I går ikväll var det 100% luftfuktighet utan att regna, vi sov med fönsterna stängda:)

fredag 5 augusti 2011

A Michigan Hairday

Hur får man så här härligt hår ? :) Jo man börjar med att ha allt uppsat i en knut mitt på huvudet under natten för att inte svettas ihjäl i sitt eget hår. Sen ger man sig ut och springer i fukten under morgonen, sätter åter upp det i en knut medan man tränar. Sen måste man ju Fredagsstäda också, i en väldigt varm och gosig lägenhet :)

Ta-da, sen har man så här fluffigt, 80 tals inspirerat coolt barr :) Nu e det bara att gå ut att göra stan :)