torsdag 29 september 2011

time to say goodbye


 I morgon flyttar Anna och Lenart tillbaka till Tyskland och det känns bara så sorgligt! Vi har umgåtts med dem en del under sommaren och haft många goda skratt och mycket trevligheter. Det är lite lustigt det där med vänner. Under våren när jag insåg att Anna kommer att flytta för gott så kändes det som att det var okey att bli "goda" vänner. Jag har liksom inget att förlora, gör jag bort mig så kommer hon i alla fall inte att finnas kvar i höst.Men ohhh, jag kommer att sakna henne massor! Så sorgligt! I dag hade vi avskedsmiddag för henne och Lenart och i morgon ska vi ha avskeds BBQ för Jiri, herregud, mitt hjärta brister. Men just nu efter en god middag och med lite singstar så känns livet så där magiskt igen. - Kanske lite för att Erik fick storstryk i "Heaven is a place on earth" ha, jag visste väl att det inte var kört ;)

tisdag 27 september 2011

Veckans Träning

Måndag: Spöregn under hela dagen. Kvällspromenad.

Tisdag: Jogg/pw. Styrketräning: Rygg och armar.

Onsdag: Hm,

Torsdag: Hm,

Fredag: Jogg/pw. Styrketräning ben och mage.

Lördag: Pw am, Pw pm.

Söndag: Jogg/pw. 40 armhävningar, 100 situps.

lördag 24 september 2011

Det sista av sommaren :)

I går kväll var vi ute och firade Erik, och hade avskedsmiddag för Jiri. Det verkade som att hela Ann Arbor var ute samtidigt för det var verkligen fullt ös på stan! Massor med glada människor och till och med ett band som stod och spelade! Uteserveringarna var fulla och det kändes som all ville krama ur det sista av sommaren.

Innan vi gick down town tvingade jag Erik att gå in på det lokala och kända bageriet/ostaffär/cafe/matställe Zingermans ;) När man fyller år får man nämligen 6 st hemmabakade bagels gratis ;) Erik som har betydligt mer klass än jag tyckte det kändes lite fånigt att jaga gratis grejor, men jag försäkrade honom att ALLA amerikaner gör så ;) Så då gick han med på det.

Vi fick vänta ett bra tag på att få bord i går och passade på att lära känna Ian som var med under middagen men som vi inte hade träffat förut. Ian är från England men har bott i Ann Arbor i 11 år, han påstod att det har cirkulerat massor av svenskar här! Tyvärr verkar de flesta åka hem eftersom de känner så starkt för sitt hemland och Sverige är bätte än USA i många avseenden. Hur som helst så nämnde han några svenskar han kände här, och det lustiga var att när det var dags för att gå in i restaurangen så kom en av svenskarna han pratat om ut! haha, världen är bra liten i alla fall.

Idag har vi varit och köp en extra kontroll till playstation och handlat tacoingredienser till ikväll. Det blir tacoLördag eftersom vi åt ute i går. Vi handlade för omväxlings skull på Whole Foods eftersom det låg nära spelbutiken. Whole Foods är bra men svindyrt, så vi handlar sällan där. Jag älskar att gå runt i nya mataffärer och kolla in varorna... I denna sålde de hela aloe vera blad i grönsaks disken, jag är så nyfiken på vad man använder dem till ? Kan man göra egen juice av dem tro ?


fredag 23 september 2011

Sugar rush

I dag är inte vilken dag som helst utan Eriks födelsedag. Jag bakade en marängtårta  i går kväll som jag fyllde med hallon och banan:) Tyvärr övergräddade jag den :(
I morse bakade jag "biscuits" - amerikanska scones typ.  Sen uppvaktade jag Erik med sång och presenter - han fick ett ps3 tennisspel  och boken "How to kill a mockingbird" ;)

Tårta och biscuits ledde även till en ihållande sockerkick och hjärtklappning hos mig :) Känner mig nästan hög :) I kväll ska vi ut och ha middag för Eriks jobbarkompis Jiri som åker tillbaka till Tjecken om några dagar! - vi passar väl på att fira Erik också förstås  :-)
Stort Grattis till tvillingarna Karin och Erik på födelsedagen! 

onsdag 21 september 2011

Jag har börjat ...

Det känns som att det är så mycket som ska var i ordning innan jag ska börja plugga för inför det amerikanske sjuksköterskelegitimation testet :) - jag har inget datum än, utan väntar fortfarande på att Linköpings Universitet ska skick över papper, men nu får de lägga på ett kol annars blir jag galen.

Boken är på endast 647 sidor
Hur som helst så ska jag ha tränat först, städat, handlat, tvättat, planerat mat och massor annat. Det är någon konstig känsla av att allting annat måste var i ordning innan jag sätter i gång och pluggar. I dag började jag i alla fall att plugga, - direkt på morgonen, på biblioteket. Jag hade varken tränat eller plockat ur diskmaskinen innan hahaha. Jag tror jag måste börja göra saker i varierande ordning och inte köra likadant varje dag, det är bara hämmande. Det går faktiskt att träna på kvällen, och det gör inget om det är stökigt när jag pluggar.

Körde på ett par timmar i alla fall. Det känns väldigt nyttigt att både repetera och få de amerikanska termerna på allt. Tur att jag möjlighet att slå upp saker i alla fall, speciellt när det gäller enheter! Fattar fortfarande inte hur de mäter blodsocker här, inte är det mmol :) ... och massor annat som skiljer sig när det gäller enheter. Skulle jag gå ut och jobba i dag finns det stor risk att jag skulle missförstå och ha ihjäl någon stackars patient :) - Nä det skulle aldrig ske, jag är tillräckligt smart för att bara göra sådant jag har kunskap om haha! 

Erik undrade om jag har gjort någon form av planering inför pluggandet, något tidsschema... Låter som en bra idé, behöver verkligen strukturera upp det! Jag är sämst på studieteknik... Kanske vore smart att införskaffa en kalender ;) ? och börja planera livet :) ?!

Veckans Träning

Måndag: Ingen träning, det öste ner hela dagen :)

Tisdag: Jogg/pw. Styrketräning: rygg och armar.

Onsdag: Kvällsjogg.

Torsdag: Pw. Styrketräning: ben och mage.

Fredag: Jogg. Styrketräning: axlar och bröst.

Lördag: Jogg. Pilates.

Söndag: Jogg/pw.

Troy Davis

I dag är det tänkt att det ska ske en avrättning av Troy Davis i staten Georgia (även tidigare kallat " det galna södern".)

Troy ska sommaren 1989 ha hamnat i bråk med en polisman utanför ett hamburgarhak, där polismannen även blev dödat. Varken vapen eller teknisk bevisning binder honom till morden. Han är dömd utifrån nio vittnesmåls som alla senare tagits tillbaka då vittnena blev pressade av polisen. Den som har pekats ut som den skyldige är den som först anmälde Troy, detta har aldrig prövats i domstol.

Skyldig eller inte?! Det går i alla fall inte att bevisa att han är skyldig, och det finns en god chans att han faktiskt är oskyldig. Jag är så EMOT dödsstraff. Det är fel att ta ett liv, oavsett vad den personen gjort. Öga för öga tand för tand är inte riktigt min grej. Om man avrättar en mördare, är man då bättre än mördaren själv ? Man gör ju samma sak som han gjort, dvs tar död på någon.

Alla oskyldiga som blivit avrättade?! Vilken otroligt grym orättvisa, att bli straffad för något man inte gjort, och till och med avrättad! Tack och lov att de flesta länder i världen inte har dödsstraff!

tisdag 20 september 2011

Trevligheter

Det känns som jag har flängt runt både i dag och i går :) Vilket är trevligt, det får dagarna att verka mer meningsfulla, nästan som om jag hade ett jobb ;)

Innan sommaren bestämde jag att eftersom jag inte hade jobb så skulle jag inte aktivera mig med massa roliga saker heller. För varför ska Erik jobba häcken av sig medan jag har roligt och gör massor med skoj om dagarna! Självklart är det ju en annan sak om man har sökt ihjäl sig efter jobb eller söker aktivt och har lite kul EFTER att man tillbringat timmar med att leta arbete! Men i mitt fall sökte jag bara tre jobb de sju månaderna jag hade arbetstillstånd. Så, alltså hade jag inte så mycket rätt att ha skoj - om det inte var så att någon kompis frågade om jag ville hitta på något, då var det ju oartigt att säga nej. Sen kan man ju fråga sig vilken kompis som tyckte att det var trevligt att jag aldrig frågade tillbaka haha.

Jag tror att jag nu har omvärderat lite grann. Jag kommer helt enkelt att bli för deprimerad av att inte göra trevliga saker, vilket resulterar att jag troligtvis inte kommer att ha tillräckligt med energi för att söka jobb heller. Men jag måste hitta en bättre balans, bryta mönstret av att göra saker likadant hela tiden och hitta inspiration och jävlar annamma att fixa en karriär :)

Så som sagt, både i går och idag jag flängt runt. I dag har vädret varit undebart med sol och lite värme. Efter träningen åkte jag och Anna till Cherry Hill naturområde och promenerade. Verkligen jättefint, det var som att strosa på en sommaräng. Efter det kollade vi en söt presentshop som låg alldelles i närheten, den var överfull med Halloween grejor, har nog aldrig sett så mycket Halloween krimskrams i hela mitt liv haha. Efter det fikade vi på ett mysigt cafe i närheten av shoppen. Brevid cafet fanns en cool antikshop, med en MASSOR av knappar. Tanten som ägde den hade verkligen dille på knappar i alla möjliga och omöjliga storlekar och färger. Och pratsjuk var hon också. Anna sa att vi kom från Tyskland och Sverige... och tanten och en kille vid disken sa att de visste att det var något speciellt med Sverige, men de kunde inte komma på vad - eller jo, i Sverige ägde staten alla företag, man fick helt enkelt inte ha företag där hahahaha. Jag försäkrade dem att det fick man visst ha, och sen berättade jag och Anna att i Tyskland och Sverige betalar man mer skatt, men får så mycket mer för pengarna än i USA, och sen kan ni ju gissa hur diskussionen utvecklades. (Ledtråd - tanten berättade hur fattigt USA egentligen var.)

Sen bar det i väg för att hämta upp Erik för att äta middag. Eftersom jag inte varit hemma och lagat middag så åt vi på Sabor Latino, där de har Taco Tisdag, och varje taco kostar en dollar :) Prisvärt dock, men OJ så mycket godare tacos vi gör själva!

måndag 19 september 2011

Det okända

I dag var det premiär för "det okända". Det är ett program jag följer med skräckblandad förtjusning :) Jag får verkligen kalla kårar och i bland starka olustkänslor när jag tittar. - och jag tittar aldrig på det när jag är ensam haha. Men samtidigt är det så spännande att det finns så mycket mer som vi inte ser och känner till. Jag tycker om tanken på att människor som betytt mycket för en, fortfarande finns kvar i närheten trots att det inte längre lever rent fysiskt!

Det nya mediumet Pierre var verkligen klockren! Gillade honom skarpt, inget svammel utan rätt i prick bara, suveränt ju! Undrar om det finns någon amerikansk motsvarihet till det okända?!

En gång i min ungdom så fick jag för mig att det vore kul att plugga parapsykologi :) Hittade till och med en seriös utbildning - tror faktiskt den fanns i Californien i Silicon Valley/ SF området. Nu blev det ju aldrig så, men det kanske inte är för sent än ? ;)

Monday rain

I dag är det början på en ny vecka igen - dags att ta tag i saker på allvar ? Jag sitter faktiskt på norra campusets bibliotek just nu ;) Mest för att jag håller på att bli galen av att sitta hemma hela dagar. Känner hur det börjar krypa i kroppen och jag bara vill ut i från lägenheten, det känns nästan som att väggarna kommer närmare och närmare. Ann Arbor kryllar av biblitotek, både universitetets och allmänhetens ;) Lite trevligare att komma ut några timmar och se lite folk. Just nu ser jag mest lite snoriga och förkylda asiater runt omkring mig hahaha ;)

Flera nätter har jag drömt att jag har har haft ett jobb att gå till och det är en sån härlig känsla :) Minns inte vad jag har jobbat med, men det har inte varit inom sjukvården. Jag önskar att någon bara kunde komma fram och ge mig ett drömjobb utan att jag behöver anstränga mig. Hela jobbsökningsprocessen får mig att vilja kräkas och jag undrar vad jag egentligen behöver skriva i mitt CV för att kunna konkurrera med amerikanerna :) ? Jag måste ju ha en strategi med hela jobbsökargrejen, (tips mottages tacksamt.) Sen är det ju det där med självförtroendet också, har ju inte gjort så mycket vettigt det senaste året, så just nu är det kanske inte på topp, inte i botten heller för den delen:) Men en liten boost skulle vara fint ;)

Jag känner verkligen att jag behöver lite inspiration och inputs. 90% av tankarna man tänker är återkommande, det vill säga, 90% av det jag tänkte i går, tänker jag även i dag. Och var i från får man sina tankar, jo utifrån sin omgivning och det man upplever. Och just nu känns det lite torftigt. Alltså behöver jag tänka andra, MER inspirerande tankar ;)

Det komiska är att jag har insett att det inte är helt lätt att bara byta livstil och få karriär, pengar och det där perfekta livet på en gång. Till och med att söka jobb och ta tag i saker på allvar känns tungt - och så har det varit i ett år sen vi flyttade hit. När jag jobbade inom psykiatrin i Sverige var jag nog den första att peppa patienter till att klara saker, jag TRODDE verkligen på dem! De kunde vara allt ifrån viktminskning, till att ta mer ansvar, till att våga ny saker. Och jag tyckte att det är väl bara att göra! - kom igen:) Visst tar förändring lite tid, men med stöd är det bara att kasta sig ut hahahaha :) Nu kan jag faktiskt förstå mina gamla patienter bättre, visst Blondinbella kastar sig ut, men det är inte så enkelt för många andra, och då pratar jag inte bara om folk med psykiska funktions hinder ;)

Men när jag trodde på mina patienter så betydde ju det även att jag trodde på mig själv, eller hur! Man ser ju omvärlden genom sina egna ögon, och man speglar sig själv i andra! När jag trodde att de skulle klara att förändras, så var det för att jag visste att jag själv hade klarat det, och att man klarar mycket mer än vad man tror!

Så vad är det jag vill säga denna regniga Måndag ;) ? Kanske att jag vill ha en hejarklack ;) hahaha. Jag är inte lat, jag vill verkligen ha ett aktivt liv med jobb, jag vet bara inte hur jag ska ta mig dit!

söndag 18 september 2011

Kensington Metro Park


I går eftermiddag åkte vi till Kensington Metro Park. Jag hade hört att det skulle vara ett trevligt naturområde, men att det var så STORT med sjöar, golfbana, massor med skog och hiking trails, stränder, båtuthyrning, restaurang och cykelbana trodde jag inte! Det var verkligen jättefint, och jag svor lite över att vi inte organiserat så vi hade kunnat grilla och haft picnic där ;) Men det var supermysigt att spendera ett par timmar med att bara promenera och kolla in stället. 


Erik gick och satte sig vid trädet, utan att märka att det var världens jordgetingbo på trädets baksida!


En söt larv :)


Ser ni den lilla chipmunken ? De var så många, och inte så skygga som de brukar.



Någon form av tranor kanske ?


torsdag 15 september 2011

Det är friskt och soligt ute

Idag är det aningens svalare ute, hela 52 grader ;) Och i natt ska det bli frost sägs det, då får jag ta in min palm och min hibiskusbuske :)

Det är en frisk dag och jag har varit och hjälp till att förbereda "International Neighbor Fall Reception". Har även lovat att sitta i hjälpa till med "barnpassningen" mellan kl 1.45-3 :)
Hur som helst fanns det knappt något kvar att göra just nu så jag åkte hem och åt lunch. Med andra ord, jag var överflödig, och jade kunnat kört ett jogg och styrketräningspass denna morgon. Hade faktiskt ställt klockan på 7 för att gå upp och springa innan frukost, men eftersom det bara skulle vara tre grader ute så så ställde jag in det. Att gå ut och springa nyvaken och dessutom frysa ihjäl är inte riktigt min grej.  Det får bli i kväll istället! Vet inte om det är bra med avbrott i mina rutiner eller om det gör mig irriterad hahaha:) Ett som är säkert är att det är förbannat skönt att komma hemmifrån!

onsdag 14 september 2011

I wish I was ...

Blondinbella typ ;) Jag kanske inte skulle vara henne, ( då skulle jag ju inte vara jag, och inte gift med Erik och det skulle vara väldigt tråkigt.) men mer som henne:)

 Trots att hon är  cirka 10 tio år yngre så har hon åstakommit massor. Hon har ett eget klädmärke, egen tidning, skrivit en bok, eller snart två böcker, egna företag, pluggar i Schweiz, och har varit politiskt aktiv. Hon är otroligt driftig och har alltid 1000 järn i elden. Hon är en populär föreläsare och en förebild för ungdomar. Hon verkar också vara väldigt positiv och driftig och vill alltid utvecklas och pröva nytt.

Det verkar vara så underbart att ha ett liv där det är full rulle och man utvecklas hela tiden :)
Undrar om man kan anställa Bella som livscoch ;) ?

tisdag 13 september 2011

City of Ann Arbor Siren Warning System

För några minuter sen gick varnings sirenen igång. Jag tittar ut och ser att himlen börjar mörkna. Och jag fattar, självklart är det en TORNADO, jag borde ta skydd, slå på radio och tv, och vädret på datorn för att kolla efter eventuella varningar. Ringer Erik i ren panik, det tjuter hos honom också! ... men inga varningar varken på tv eller radio. Det fanns lite risk för "non severe thunderstorm", men vad sjuttion, var kommer tornadon i från?

Googlar " tornado alarm test Ann Arbor".


The City of Ann Arbor has 22 Siren locations throughout the City Limits.  The Sirens will be tested every 2nd Tuesday of the month @ 1:00 p.m., with 1 minute of steady wailing.  Testing of the Sirens is performed from March through November.    The sirens may be activated for various reasons, most importantly for the following reasons:         





Jag hölll på att få en hjärtinfarkt! Måste ha hört testet tidigare, men då trott att det var några maskiner eller grannarna!? ( Vi har ett kollektiv,som har en regnbågsflaggan hängandes, även kallade - regnbågsfolket, de står massor av bilar och cyklar där och de verkar vara många. Vi har även som ett parhus där det sitter skäggiga gubbar och röker utanför större delan av dagarna, gubbarna tros vara gamla krigsveteraner.) Inget fel på grannarna, men många mäsnniskor som har mäjlighet att göra konstiga ljud :)


... I really need to cool down ;) lite yoga kanske ? :)

Gårdagen


Vi var bjudna på middag hos Anna och Lenart. Eftersom de flyttar tillbaka den sista September, och kommer att resa de två sista veckorna de är I USA så har de redan sålt en del av sina möbler.

Så när vi blev bjudna på middag var det under förutsättning att vädret var bra så att det gicka att använda bänkarna som finns ute, och tillhör området. De är för övrigt för stora för att ta in ;) Hela dagen var ganska solig och varm med 27 grader C, och uppehåll. Klockan 7 när middagen var, öppnade sig himlen och det började regna. Som tur var slutade det efter en liten stund. Det är verkligen supermysigt att sitta ute!
Vi åt fylld zuccini och tonfisk. Tonfisk är ganska vanligt här och hyfsat billigt. - alltså tonfisk som i hel fisk, inte burk ;)

Vi passade även på att byta musik med varandra, de fick ALLA våra mp3or och vi fick deras ;) Perfekt att prova lite ny musik på Ipoden :) Tror vi har hyfsat lika musiksmak, men några små undantag, (Eriks mesiga country) och Annas skumma jugoslaviska zigenarvisor haha :) Sen är frågan om de uppskattar all Eriks Jussi Björling, eller alla våra 1560 Elvislåtar hahaha.

Som det synes på bilden så står det två ciderflaskor vid min plats ;) haha, kanske därför jag känner mig lite mör i dag ;) eller så kan det vara träningsvärken från styrketräningen som känns varje gång jag försöker röra armarna ;) ? ... och nu är det dags för morgonjogg igen, yiiipiii!

Veckans Träning

Måndag: Pw/jogg, Styrketräning: Axlar, bröst.

Tisdag: Pw/jogg, Styrketräning: Rygg, armar.

Onsdag: Jogg/pw, Styrketräning: Ben och mage.

Torsdag: Ingenting pga dålig planering, och kallt och mörkt kvällsväder.

Fredag: Jogg/pw, Styrketräning: axlar, bröst.

Lördag: Jogg, pilates. Hike i Kensington Metro Park.

Söndag: Kvällsjogg, (Sleeping crab, one leg lift & toe touch, elbow plank/side plank lift combo, one leg bridge lift, shelf butt exercise x 50, 8.37 minuter.)

söndag 11 september 2011

What the ...

Det har kommit smygande, och kanske borde jag ha anat det tidigare, men antar att jag valt att blunda lite för det :) Erik gillar country musik!! Jag är alltså gift med en countrylover ....

 I dag hade bluegrasset övergått till något som kan liknas lite mesig medelamerikansk country på radion. Jag frågade Erik om det här var den vanliga Ann Arbor stationen (som spelar rock), vilket han sa ja till - det är den vanliga station! Då insåg jag att han kallade den vanlig eftersom det är den han ofta byter till i bilen! Jag har faktiskt inte tänkt på det, men han har ofta bytt till den typen av musik.Han har även köpt några countryplattor, och nu sammanlagt varit Nashville två gånger. När jag frågade om han gillade country erkände han utan att skämmas.

Usch, jag tycker det känns lite pinsamt ;) Vad kommer härnäst, dansband??!!

Adam's Apples

Äntligen såg vi en fantastiskt bra film i går. Den var riktigt riktigt bra! Vi var båda överrens om att den var enastående. ... så äntligen kanske det har vänt, och jag väljer bra filmer ... yipiii.

Det är en dansk film från 2005 som heter Adams æbler. Den handlar om en präst som jobbar med att rehablitera fångar. Vilket inte låter så fascinerande. Men den är helt underbar och unik. Klassad enlig IMDB  som comedy/crime/drama. Finns på netflix att streama :) Så om ni inte har sett den, se den!

lördag 10 september 2011

Lördag Kväll


Eftersom det klarnade upp i kväll och solen kom fram och himlen blev lite blå så tyckte jag att det vore trevligt att ta en promenad runt Kerrytown, som hade musik och matfestival eller dyl ?! Det var smockat med folk, och vi hade redan ätit så vi tog en runda ner down town. Det har varit match idag också så  hälften av alla vi såg hade "Go Blue" t-shirtar och Michigan märken i ansiktet haha. Det var ganska mycket folk ute och halvfullt på uteserveringarna ;) 

Nu ska jag försöka få Erik att kolla film med mig, men han är som fastlimmad vid sin dator och håller på att utveckla någon app till sin mobil :)

Banana Pancakes


Jag älskar helgfrukostar. Brukar försöka lyxa till det med pannkakor, bagels, ägg och bacon eller annat gott :)  I dag provade jag att göra bananpannkaor. Dvs man mosar i en banan i en pannkakssmet (amerikanska pannkakor) och har även i massor med kanel. Jättegott med glass och banan. Minns inte när jag åt banan sist, måste ha varit över ett år sen. Inte low carb direkt, men det är ju helg för sjutton ;)  Receptet finns här.

Movies

Den sista tiden har jag lyckats välja dåliga filmer, eller filmer som inte varit bra ;) I kväll blev det "the adjustment bureau", lite tunn och orealistisk story, ungefär som inception :) - kunde varit mer välgjord.

Tur att "Halv åtta hos mig" finns att trösta sig med  :)

I kväll åt vi förstås tacos som vanligt, när jag skulle öppna en flaska rödvin sprutade den över min vita tröja och mina vita shorts, jag vet, vår "vinöppnare" suger, den är helt sned och har förstört flera flaskor hahaha :) Vill bara göra reklam för galltvål som lyckades rädda mina kläder :) kanske något att importera ?

fredag 9 september 2011

The Ark

I går var vi på Grizzly Peak för andra dagen i rad :) Eriks kollega Lee lade fram sin avhandling och ville sedan gå ut och fira. Tyvärr hann vi inte stanna så länge eftersom vi hade köpt biljetter till the Ark för att se Chris Thile och Michel Daves. Deras musik skulle vara bluegrass/newgrass med en "lower east side punk energy" :) Haha. De var riktigt bra och roliga. Otroligt skickliga på mandolin och gitarr och folk hurrade och skrek över alla långa solon. Personligen tycker jag att det är alldelles för mycket ljud när de klinkar på, och jag förstår att det är väldigt skickligt, men jag föredrar renare rock and roll sound :)

Deras sätt att sjunga, speciellt Mike, var helt otroligt häftigt, han låter verkligen som han var hämtad från en annan tid. Killarna bor i NYC, vilket man kunde ana lite på deras häftiga look :) De var lite för coola för att komma från någon lada i södern liksom. Jättekul att höra något nytt och jag tror dessa grabbar kommer bli riktigt stora! ... hahah Erik klagar på att jag är tråkig och inte lyssnar på något gjort efter 1970. Han tycker jag borde lyssna på mer nutida musik :) Han har förmodligen rätt. Jag tar tacksamt emot musiktips :)


                                             Lyssna! De är verkligen supercoola och duktiga!

torsdag 8 september 2011

8e September

... förra året kom vi till Ann Arbor. Jag minns det som i går:) Andrej kom och hämtade oss på flygplatsen och jag minns att det var väldigt varmt ute och vi hade för mycket kläder på oss. Vägen från flygplatsen till AA var dålig och det lät när man körde. Jag reagerade på att det var så mycket trafik och att Michigan såg ut som Sverige :)

När vi kom fram till motellet frächade vi upp oss och sen bjöd Andrej ut oss på middag :) Eftersom vi var jetlaggade så vaknade vi, eller jag i alla fall fyra på morgonen och låg och gjorde listor i huvudet på allt vi behövde göra. Första dagen tog Andrej oss till universitetet och visade oss runt. Minns att jag tyckte det såg mycket mer slitet ut än Linköpings universitet ;) Tror vi kollade lägenhetsannonser och hyrde bil ganska omedelbart. Vet att jag smörade till mig att få bli förare nr 2 på hyrbilen. Killen i kassan tyckte jag hade så fint leende så jag behövde inte betala extra haha. Vilket gjorde att jag tyckte att människorna i AA var väldigt trevliga också ;)

Första lägenheten vi kollade på slutade att jag låg och grät av skratt för att den var i så dåligt skick och killen som visade den var så seriös :) Erik fick säga att jag var jetlaged och be mig gå ut därifrån.
Precis som jag förutspådde så hittade vi bostad den fjärde dagen och flyttade in dagen därpå innan färgen ens hunnit torka på väggarna :)

Nu har vi bott här i ett år! Och jag tycker väldigt mycket om staden :) Allt utbud av restauranger, trots att stan egentligen är ganska liten finns det massor att göra :) .... alla parker, trevliga människor, International Neighbours :) ... och det fina downtown med anrika det universitetet :) Hoppas Ann Arbor visar upp ännu mer av sina positiva sidor i framtiden!

onsdag 7 september 2011

Summer rain


... haha, eller höst regn. Det verkar som att det ska regna mycket i veckan.

Jag och Anna bestämde att mötas upp i Gallup park, vi kollade på satellitbilder efter när det skulle bli uppehåll. Mellan kl 12 och 2 såg bra ut, så vi bestämde 12.15 :) Vi gick iväg mot Nicolas Arboretum i nästan en timme då himmlen öppnade sig och det började vräka ner. Vi stod under några jättestora träd som höll oss hyfsat torra. Vi stod där och pratade och väntade på att regnet skulle minska, istället så började det vräka ännu mer ;) hahaha.Efter 45 minuter gick vi tillbaka. Som tur var hade vi paraplyer och jackor. Men det blev en blöt  kall och promenad tillbaka till bilarna. Här i sydöstra Michigan känns det som vädret ger järnet. Allt är intensivt- värme, kyla, åska och regn.

I kväll ska vi ner downtown och äta med några av Eriks jobbarkompisar :) Det tar ca 10 minuter och gå, och Erik har valt ut den Brewing Puben som ligger närmast oss. Vi brukar skryta om hur bra det är att bo nära stan så man kan gå - vilket E också bestämt att vi ska ;) I kväll blir det kamp om paraflaxet ;) Må bäste man vinna.

tisdag 6 september 2011

Dagens träningslåt

I dag kom jag i gång med styrketräningen igen, sist var det förra Onsdagen, nästan en vecka sen. Har blivit mer promenader och mindre styrekträning och - även mer alkohol. Eftersom vi grillade förra Torsdagen och helgen slutade i går, så har det blivit lite vin och cider ;) Jag dricker mig inte berusad utan det handlar om ett par glas. Men det gör att man blir lite pluffsig i kroppen och rutorna inte syns ;) Jag märker verkligen skillnad de veckor jag verkligen tagit i, och de veckor som jag har ätit mer skräp och tränat mindre:)

Men jag gillar det jag ser mer och mer. Mina lår har krympt massor, jag börjar få magrutor som även andra kan se, och jag kommer utan problem i kläder som köptes för små för flera år sen. Jag har inga bilringar eller lovehandles och bara det känns grymt :) Nu är det bara att fortsätta på den vägen !

I dag när jag var ute och sprang lyssnade jag på Gina Dirawi som sommarpratade, jösses vad imponerande. Tjejen är bara tjugo år, men med massor av skinn på näsan :) Väldigt inspirerande i alla fall.

När jag tränade hade jag så klart högsta volym på och när jag gjorde situps till den här låten så kändes det bara som tiden stannade och jag svävade fram.


Kan man bli annat än glad och nostalgisk :) ?

Nu är sommaren officiellt över

Tydligen så är den sista sommardagen Labor Day, dvs i går :) Efter det så stänger man alla utebad osv. Gårdagen var kall!, tror vi bara hade runt 15 grader som vamast. I dag är det bara 13 just nu, men det ska bli lite över 20. Usch det här är fruktansvärt, jag är inte van att frysa:)

I går fick jag åka och köpa en långärmad träningströja åt Erik. När vi skulle ut och springa i hade han bara linne på sig, och det var alldelles för kallt. Jag hoppas verkligen att hösten blir lika vacker som förra året:) ... och varm. Det verkar som att temperaturen kommer att gå upp till 25 igen senare i veckan :)!

Annars älskar jag hösten! Så mysigt med alla löv och pumpor. Sen kommer ju alla roliga tv program igång igen som Idol, halv åtta, Ensam mamma söker och massa annat kul :) ... jag vet att jag är töntig som kollar svensk tv i USA, men jag har inte fastnat för något amerikanskt program på tv här. ?!

måndag 5 september 2011

Veckans Träning

Måndag: Jogg,  Träning a la "Bodyrock". (Sleeping crab, one leg lift & toe touch, elbow plank/side plank lift combo, one leg bridge lift, shelf butt exercise x 50, 9.50 minuter. Kvällspromenad.


Tisdag: Jogg, Styrketräning: ben och mage.


Onsdag: Styrketräning: bröst och axlar. 2 timmar hike i Gallup/Arboretum. 


Torsdag: Styrkträning: rygg och armar.


Fredag: Styrketräning: ben och mage.


Lördag: Jogg, pilates.


Söndag: Jogg, (Sleeping crab, one leg lift & toe touch, elbow plank/side plank lift combo, one leg bridge lift, shelf butt exercise x 50, 8.52 minuter, kvällsjogg.

söndag 4 september 2011

Labor Day Weekend

Labor day helgen är en långhelg, och många är lediga både Fredagen och Mådagen:) Erik jobbar istället massor hela helgen stackarn! Han har blivit inkastad i ännu ett projekt och han måste jobba i kapp eftersom han inte hunnit tidigare.
Ikväll är vi bjudna på middag till Eriks professor. Hon har bjudit alla (3) doktorander och Erik, med respektive. En doktorand lagar all mat och tar med, och inbjudan hette "lab meeting" .  :-)

I Torsdags grillade vi med Eriks jobbarkompis Jiri och i Fredags var Anna här på TacoFredag, och efter massor av tacoår så provade vi faktiskt att byta ut nötfärsen och gjorde fisktacos istället! Det var jättegott! Man kryddade fisken med kanel och spiskummin och åt den med en chipotleröra och grönsaker.

Både Torsdagen, Fredagen och gårdagen var fruktansvärt varma med runt 33 grader i skuggan. Grillningen under Torsdagen var verkligen mysig då vi satt ute till efter klockan elva  och det var fortfarande helt ljummet ute. Tyvärr kom det lite mygg, så mina fötter är halvt uppätna. Det lustiga är att vi inte haft några mygg under hela sommaren, men nu på slutampen verkar de komma ?! Om det nu är mygg, Erik tyckte att det som bet oss såg ut som pyttesmå knott ?! Under Fredag höll vi på att svettas ihjäl, tror det var runt 36 grader även under kvällen.

I går kväll däremot kom urladdningen, ännu ett åskoväder. Eftersom Erik ändå behövde jobba hela dagen så föreslog jag att vi kunde åka till hans jobb under em. När det åskar här stänger vi alltid av tvn och modemet, vilket betyder att det blir ganska långtråkigt. På hans kontor kan man ha internet och allt i gång ;) Sen känns det alltid tryggare med tjockare väggar när de går ut och varnar för "severe thunderstorm" som inebär väldigt starka vindar och hagel. Speciellt när Michigan åskan kan bli ganska långvarig.

När det hade åskat klart i går så tänkt vi åka förbi McDonalds, men hela norra delen av stan var utslagen och låg i mörker. Alla restauranger och affärer och ALLT var stängt och man såg knappt vägen. De fanns en del "väggubbar ute" som hade ställt tillfälliga lampor i korsningarna, och lagt ut smålampor som man skulle se var vägen började på vissa ställen. Som tur var hade vi el, även om den blinkade till några gånger under resten av kvällen.

Den här helgen är även en insparks helg för alla studenter som kom i slutet av förra veckan. Och man ser verkligen studenterna ÖVERALLT haha. De går runt med Michigan t-shirtar och ser allmänt förvirrade ut ;) Även den första fotboll matchen spelades i går i Ann Arbors utomhus arena - en av de största i USA tror jag ?!


Här ser ni hur regnet kom i går!  

Kan ju även passa på att nämna att Ann Arbor kom på en andra plats över den mest välutbildade befolkningen, detta skriver  US News.