onsdag 30 november 2011

Vi är omringade av snö...

Snö på grillen....
Snö på gräset och vägen...
                                                                 Snö på porchen ....

Snö på träden...

... and I don't mind:) Bara det att det är plusgrader så det kommer att sluta med en massa slask :(

Grattis Frisk på 40 årsdagen

Hoppas att du får en härlig dag. Jag tycker det är synd att vi inte kan fira med dig :) Sen hoppas jag att åldern hinner i kapp dig lite i alla fall. Det kan ju vara skönt att slippa visa leg på bolaget i bland i alla fall ;) 
Fast på det här kortet är du lite uppklädd och ser aningens äldre ut ;) 


Vi saknar dig och alla Tacofredagar, matlagningskvällar och inte minst alla positiva egenskaper som du berikade våra liv med :) ...det är bara att erkänna att du är så mycket mer sofistikerad än vad jag någonsin kommer att bli, och mitt liv har blivit mer mediokert sen vi lämnade dig och Linköping :) 

tisdag 29 november 2011

Miljötänk

Sverige är som bekant ett land som är väldigt miljövänligt på många sätt. Man har fått löra sig att inte slösa på vatten, el och inte ha bilen på tomgång. Man sopsorterar köper ekologisk, närodlat och försöker hitta varor utan tillsatser.

I USA så har man inte kommit lika långt på de flesta platser. Nu kan jag tycka att Ann Arbor ändå ligger bra till genom bland annat sopsortering och stadsbussar :) Utbudet av ekologisk mat är också ganska stort, likaså Farmer's market.

I helgen var vi hos Sandra och Shaun och deras nyinköpta fina hus:) De pratade om allt de behöver köpa till huset, bland annat en gräsklippare. Deras gräsmatta är ganska liten ;) ... och de har massor med grannar som bor i likadana hus som de gör. Mitt förslag var att gå ihop och dela trädgårdsutrustning:) Shaun som är från Nya Zeeland bara skrattade och sa att den tanken är så väldigt Europeisk :) - kanske det, men det är inte dumt! Sen är det en sak jag saknar från Sverige som är så bra - luktar gott och går att använda till ALL städning - SÅPA! Varför finns det inte i USA ? Jag gjorde massa reklam för produkten, Shaun föreslog att jag skulle importera den, sen kunde jag lansera den genom dörrknackning hahahaha :)

Skämt åsido, jag gillar verkligen miljötänket. I Sverige hade vi "Den hemlige kocken" och "Äkta vara" liggandes i köket. Det blev enklare att handla hälsosammare varor. Jag saknar verkligen en amerikansk motsvarighet. Reglerna kring organiska produkter här i USA är luddiga och som jag förstår det så innebär det mest att djuren fått ekologisk mat, men kycklingar kan fortfarande få animaliskt foder och äggen smaka fisk, trots att det är ekologiskt. Djuren kan också stå trångt och ha halvdåliga levnadsvillkor.

Som jag förstår det så är de flesta kossor uppfödda på majs för att det är billigare, eftersom de inte tål det, så får de antibiotika för att lättare tolerera majset. Detta innebär att det finns en del antibiotika i många mejeriprodukter! Usch, jag tycker det känns svårt att hitta bra mat som inte kostar en förmögenhet :(

Något som är bra är att man kan hyra en julgran :) Man beställer en gran som man får hemlevererad i kruka. Sen efter julen så kommer de och hämtar tillbaka trädet och tar hand om det till nästa jul :) Man slipper alltså döda träden, vilket låter jättebra :) Bara det att den här tjänsten bara finns på vissa ställen i USA, typ Californien. Och den är ganska dyr! Men det är ju en fantastiskt bra ide :)

Sen gillar jag verkligen Eriks doktarand Jakes inställning :) Han kommer från ett väldigt litet ställe i Missouri. Och när han åker dit så handlar han alltid med sig saker från de lokala affärerna för att stödja dem så att de kan vara kvar så länge som möjligt. Bland annat så köper han på sig stora mängder kaffe från lokalt kafe och tar med till Ann Arbor :) (alltså kaffebönor)

Nu när vintern närmar sig så kommer folk att ha sina bilar på tomgång väldigt långa stunder, det är ganska vanligt att låta bilen vara igång medan man går in och handlar. Eller ännu bättre, medan frugan är inne och handlar sitter man kvar och sover med motorn på! Just det här tycker jag känns som ett väldigt slöseri, men jag kanske är lika slösaktig när jag duschar varmt och länge en kall vinterdag :)

måndag 28 november 2011

Sometimes you just have to force yourself...

Yapp, i bland får man tvinga sig själv. Övertygade mig själv att jag är så mycket snyggare med massor med muskler och fast hull :) Klädde på mig tre lager kläder och lånade Eriks mössa. Bara 3 C ute.

Laddade ner ett program från svensk radio. Det gjorde mig så förbannad så jag sprang på rätt bra. Detta lyssnade jag på om någon annan känner för att bli lite arg.

Efter joggingturen så körde jag ett styrketräningspass, fick även övertala mig själv hur bra det är med styrketräning vs slöa/bli soffpotatis.

Även om jag inte upnått de resultat jag vill ha än, så får jag nog vara lite snäll mot mig själv och ge mig lite beröm:) Jag har faktiskt följt min träningsplan som jag upprättade i Juni?!. Och tränat i stort sett varje dag:)

... så bra jobbat Gabriella ;)

Veckans Träning

Måndag: Jogg/pw. Styrketräning: Ben och mage.

Tisdag: Fit in Six: 20 min, Raise your heart rate. 30 min lower body work out. Styrketräning: Bröst och axlar.

Onsdag: Powerwalk (kände mig febrig - dålig ursäkt ?)

Torsdag: Styrketräning: Rygg & armar.

Fredag: Storstädning ;)

Lördag: Jogg, Pilates.

Söndag: Jogg, Jillian Michels, 30 min yoga meltdown.

Turkey times is over

Thanksgivinghelgen har varit härlig! Bara det att Erik har fått fyra dagars ledighet istället för två :) Och jag tror inte ens man förväntas jobba under Thanksgiving, utan man bör nog vara ledig :) 


Vi har haft det bra och umgåtts - både med varanda och lite vänner ;), shoppat, kollat på film och ätit kalkon förstås! Massor med kalkon, och mat:) Precis som man ska:)  Gjorde en sweet potato gratäng med nötter och marshmallows. Var tvungen att prova för att det såg sådär supersötsliskigt amerikansk ut. Trodde att det skulle bli halväcklig, men det var faktiskt jättegott! Kanske börjar vänja mig vid allt sött :) 

Men nu är det back to reality ;) ... och känner att det vore skönt att bli igång sparkad, eller ännu bättre, tänk om man vore som en duracellkanin och någon bara kunde vrida upp en efter helgen ;) 

fredag 25 november 2011

Black Friday, and we survived

I dag är det den största shoppingdagen i USA :) ... jag tog med Erik och åkte till Great Lakes crossing Outlet... :) Vi var där i ca 6-7 timmmar !?!?!?! vilket är helt otroligt :)

Erik shoppade ett par skitsnygga snobbskor, (Erik har blivit besatt av goodyear welted skor, God damn it Lars som tutat i honom dessa snobberier) Ralph Lauren lammullströja, två skjortor av samma märke, ett par skinnhandskar, en röd snygg varm röd tröja. Lilla arbetslösa jag, jag shoppade ett par jeans för 22 dollar ;)) .... hahaha, nä, hittade inte så mycket jag ville ha.... Men shoppingen fortsätter i Ann Arbor ;) Vill ha ett par skitsnygga stövlar som funkar när det är snö ute och som dessutom får min  min bakdel att se snygg och smärt  ut :) wish me good luck ....

torsdag 24 november 2011

Thanksgiving Frukost


Erik gjorde en jättegod frukost med ägg- omelett/stanning i ugnen i muffins formar :) Med lite bacon till förstås. Supergott! Har tröttnat lite på äggröra, som ofta blir lite "stabbig", men det här var fluffigt och lätt.
... nu ska vi ut och springa, och byta däck på bilen :)
 Happy Thanksgiving till de som firar !

onsdag 23 november 2011

Lussekatter




Bakade lussekatter i kväll, kunde inte låta bli :) Det blev jättegoda, lätta och saftiga även om jag önskar att jag haft i lite mer saffran och socker. Jag hade läst på och googlat recept för att undvika att få lika torra och tråkiga bullar som förra året. Vad jag gjorde annorlunda i år var :

Jag använde hälften "all purpose" mjöl och hälften "bread" mjöl eftersom jäst jäser bättre i brödmjöl.

Jag hade torrjästen direkt i mjölet, men värmde degvätskan till 120 -130 F.

Jag gräddade bullarna högt uppe i gasugnen, med en bytta vatten ståendes lämgst ner i ugnen för att tillföra fukt. 

Jag hade i ca 1 dl yogurt, men vet inte om det har betydelse. (Istället för kesella) 

Hade i mandelmassa i några katter, och de blev godare än de vanliga enligt min mening :)

Jag knådade degen ganska mycket eftersom det ska bidra till det bildas mer gluten, vilket gör bullarna smdigare och fluffigare.

Var noga med jäsningen, ställde bunken på spisen med ugnen på för att ge värme.

Nästa gång ska jag göra likadant fast med mer socker och saffran :) 

Det känns som det är vår och Fredag ...

Det är stålande sol idag :) vilket gör mig automatiskt lycklig :) Tänkte ut och springa på morgonen men det var lite kyligt så jag åkte och handlade på Trader Joe :) ... Det var redan fullt med folk fast  klockan bara var elva på förmiddagen, det känns i luften att det är helg i morgon. Sen åkte jag till "By the pound" där man kan köpa kryddor/mjöl/te/nötter och allt möjligt i lösvikt. Köpte massor kanel, nejlikor, ingefära, havregryn, mannagryn, florsocker... osv. Är nu redo för adventsbak :)

Passade på att tvätta bilen så den är ren när vi byter däck i morgon, hur nu däcken kan vara rena när jag använder dem :) ... svårt att rulla hem utan däck liksom :) Hoppas jag slipper bada dem som jag blev tvingad att göra förra året ;)

Nu är klockan redan efter ett och jag ska snart ut och springa och träna :) Solen strålar.... Börjar fundera på om jag prioriterar fel saker, när jag är klar med träningen och har duschat kommer klockan att vara mellan tre och fyra. Sen ska jag göra köttbullar till middag och hämta Erik, då är det bara kvällen kvar, och då tänkte jag baka.(Allt plugg då ?!?!) Om jag äter skräpmat och inte motionerar kommer jag att ha hur mycket tid som helst .... hm, som sagt, kanske ska omprioritera :) ... tjock men vällärd :)

Nedan är en bild på Eriks chef Anna, och Eriks doktorand Jake i motorlabbet. De hade gjort någon intervju för radio när Erik var i Washington... visst ser det intressant ut ;)

Professor Anna Stefanopoulou (left) examines a V8 internal combustion engine with students Jacob Larimore and Xinfan Lin at the University of Michigan's Automotive Research Center. The researchers model engine performance to improve efficiency.

Professor Anna Stefanopoulou (left) examines a V8 internal combustion engine with students Jacob Larimore and Xinfan Lin at the University of Michigan's Automotive Research Center. The researchers model engine performance to improve efficiency.


Man kan läsa mer HÄR

tisdag 22 november 2011

Veckans Träning

Måndag: Jogg/pw. Styrkträning: ben & mage.

Tisdag: Fit in six: 15 min Fat burning, 15 min Cardio Dance basics, 15 min Power Conditioning. Styrketräning: Axlar & bröst.

Onsdag: Jogg/pw. Styrketräning: Rygg och armar.

Torsdag: Jogg. Fit in six: 20 min Six pack pro, 20 min Perfect tush pro.

Fredag: Black Friday shopping :)

Lördag: Pw/jogg.

Söndag: Smälte all Thanksgiving mat.

måndag 21 november 2011

Cup Cake Station

Kom inte på något bra middagstips i kväll. Där emot så är det ju Måndag - vilket innebär att Blue Tractor har hamburgare för endast 2.95 :)

Det var länge sen vi åt burgare ;) ... så vi drog med Ligia och Andrej och gick ut och åt, vilket var väldigt trevligt. Efteråt gick vi till the Cup Cake Station och drack kaffe, var tvungen att prova en liten chocolate cheesecake mini cupcake som jag delade med Erik, det blev en tugga i var :)

Down town Ann Arbor var pyntat med massor av små ljus i alla träd, man får verkligen jul/myskänslor :) Funderar på om man ska pynta något utvändigt på vår altan, eller om man ska spara på elräkningen ;)  ?!
Erik tycker att vi ska spara på elen, men än är inte sista ordet sagt :)

Amerikanerna är verkligen galna, de har redan tagit in julgranar (i alla fall en del) . Lite tidigt kanske, man kan ju vänta till efter Thanksgivning :)

Back on Track

 I dag blev det mycket striktare kost hahahaha :) Nä då, så illa är det inte. Men hade nästan ingen mat hemma så detta fick bli lunchen. Jag verkligen älskar detta bröd! Det är Wasas crisp' n light. Varje brödskiva innehåller 4 g kolhydrater, vilket är helt ok! Brukar äta mackorna med massor av ägg och majjo eller med tonfiskröra. Eller så tager man vad man haver, massor med cream cheese, kalkon och avocado.( ... fick i mig några tuggor av helgens äpplekaka och löpskaka också:) ) Jag är hopplös om det finns något gott hemma. Plus att jag inte kan slänga mat. Den måste ätas upp:) 


Vet inte var dagen har tagit vägen ?! Efter jag skjutsat Erik till jobbet kollade jag mail och läste lite bloggar. Sen skypade jag ett par timmar, åt lunch, gav mig ut och sprang  (helt underbart väder förresten, med sol och blå himmel) och körde ett stryrkträningspass, duschade och nu sitter jag här och klockan är halv fem och det är snart dags att hämta Erik på jobbet. Innan dess ska jag handla lite mat, helst planera in mat för halva veckan så man slipper småhandla hela tiden :) Sen är det ju Thanksgiving denna vecka - vilket innebär turkey :)!!


söndag 20 november 2011

Sugar Rush

I går åt jag alltså ribs (med brown sugar och sweet baby ray bbq sauce) , löpskaka och glögg :) Sen var våra gäster så vänliga så att de kom en nybaka Apple streusel cake something ... det var en tysk kaka med kakbotten, äpplen och ett jättelager med något som var nötter, smör och brunt socker. Redan efer ett par tuggor kände jag sockret sprida sig via mina vener ;)

I dag till frukost åt vi gårdagens efterrätt, till lunch de söta ribsen och sen har jag småätit av äppelkakan. Hur mår jag nu? Känner mig som en hyperglykemisk typ 1 diabetiker med insulinbrist :) Svettas och har huvudvärk och känner hur det kryper i kroppen och hjärnan. Känns som jag behöver avgiftnig ;) Vem sa att socker inte är lika giftigt som kokain :) ?!

lördag 19 november 2011

Saturday

Håller på för fullt med att förbereda en middag :) Om en timme kommer det gäster. Har gjort ribs med sötpotatis, cole slaw och tzatziki - repris från förra helgen :) Men varför ändra ett vinnande koncept. Har även gjort löpskaka och glögg. Båda med amerikanska sockermängder ;) I går var vi på middag hos en kinesisk " visiting professor" som hade lagat all mat själv. Han bjöd på dumplings, kyckling och lamm, allt lagat till perfektion :) I morgon blir det till att springa ett maratonlopp hahahaha :)

I dag åkte vi även till Bloomfield Hills på SWEAs julbasar :) Väldigt trevligt att höra massa svenska runt omkring en ;) Det var supermysigt och det fanns pepparkakor, glögg, svenska ljusstakar, svenskt kaffe, kaviar, sill och allt möjligt att köpa :) Ett litet luciatåg kom även förbi :) Träffade på Helena där också :) Roligt att se henne i verkligheten, har annars bara läst hennes blogg. Hon var verkligen supersöt och trevligt och det var riktigt kul att träffa henne, och även hennes make en snabbis.





















Kolla på registreringsskylten på bilen som stod parkerad utanför Sweas julbasar ! :)

fredag 18 november 2011

Dagens Hemmafru Dag

I dag ska jag:

Träna


Städa


Baka muffins att ta med till middagen i kväll


Posta ett paket


Hitta ostlöpe och saffran


Köpa och marinera ribs

Yeah, today is gonna be a good day :)

torsdag 17 november 2011

Fit in six

I dag var det kallt ute:) och dessutom hade jag ett långkok på spisen som jag inte ville lämna. Bestämde mig för att skippa joggen och köra playstation spelet "fit in six" istället. Man kan alltså sätta i hop sina egna träningsövningar och välja mellan cardio, yoga, dans, boot camp eller styrka av olika delar av kroppen. Det finns flera olika program med olika längd så man kan variera sig :)



Nackdelen med det här spelet är att övningarna är ganska lika. Yogan påminner om träningen för rumpa som har i stor sett samma övningar som magträning. Lite mer variation mellan övningarna vore önskvärt. Men ganska kul och bekvämt är det, och alltid roligt med variation :)

tisdag 15 november 2011

Veckans Träning

Måndag: Ingen träning men mycket plugg :)

Tisdag: Styrketräning: ben och mage. Jogg/pw.

Onsdag: Styrketräning: Axlar och bröst. Jogg/pw.

Torsdag: Fit in Six: Tight Tush Pro 15 min, Six pack pro 20 min. Träning a la "Bodyrock". (Sleeping crab, one leg lift & toe touch, elbow plank/side plank lift combo, one leg bridge lift, shelf butt exercise x 50, 8.54 minuter.


Fredag: Jogg/pw. Styrketräning: rygg och armar.


Lördag: Pysslade med annat.


Söndag: Jogg/pw. Pilates

Karsten, jag har kontakt...

På Måndagar är det ju "Det okända" på svensk tv :) ... vilket jag fortfarande följer. Jag måste väl erkänna att jag i det stora hela tror på det dem gör. Vissa med bättre resultat och vissa med sämre.

Här om morgonen så hade en stor prydnadspumpa flyttat på sig, från en hylla till en meter bort på diskbänken. Jag tyckte det kändes lite häftigt, och undrade om någon från andevärlden hade ett budskap åt oss ( I know, en pumpa liksom, vad kan budskapet vara ?) ... Så jag ropade på Erik och visade pumpan. Erik andades tungt och väste fram " Karsten, vi har kontakt" - vilket han gör när han vill göra lite narr av " Det okända". Det visade sig att Erik hade flyttat pumpan eftersom han sköljt av en del jord på den ... ;)

Måste erkänna att Karsten the psychic medium är lite rolig även om han är för mycket hahaha.

måndag 14 november 2011

Skitsnack

... jag märkte det inte först men jag har nog börjat säga/tänka mer och mer negativt om människor. Märkte att jag började kommentera och fokusera vänners och bekantas brister och negativa sidor mer och mer.

Lite som om man mår bättre av att andra är sämre. Inte så att jag gör det jämt, men det blev för ofta för att vara hälsosamt ;) Jag började även känna obehag i själen när jag tänker negativt om någon...

När någon människa pratar väldigt illa om någon annan så säger ju det mer om den som pratar illa i första taget eller hur... Det man säger och gör speglar den man är :) En lycklig och harmonisk människa behöver inte uttrycka negativa tankar om andra. Det är ju så att om man pekar ett finger mot någon annan så pekar två fingrar tillbaka till på en själv.

Men från och med nu ska jag bara säga något när det är positivt:) Vill inte sprida negativ energi - nu låter det som att prata skit är allt jag gör om dagarna hahaha, så är det inte. Blev bara medveten över att jag gjorde det, och det känns inte bra:(  Det är inte så jag vill vara ... jag kanske är bittrare än jag tror ;)

Man mår ju bättre av att tänka positivt om människor, eller fokusera på det positiva i alla fall. Alla människor har något gott i sig. Världen skulle bli så mycket bättre om vi lät bli att döma! Jag tror inte någon är ond från början, utan det är olika rädslor som får oss att handla destruktivt och själviskt!

Eller måste man snacka skit ibland, är det nyttigt ? Fyller det någon funktion ?

söndag 13 november 2011

Amazing

Jag hade aldrig hört talas om Diane van Deren fram till för några dagar sen då jag lyssnade på ett radioprogram om henne från radiolab. (Japp, ska försöka lyssna på amerikansk radio istället för svenska sommarpratare, eftersom jag inte pratar så mycket amerikanska till vardags så är det bra att utsätta sig för språket ;) - självklart pratar jag engelska med amerikaner, men eftersom jag mest pluggar och inte umgås så mycket så händer det att jag knappt hör eller pratar engelska vissa dagar. Erik och jag pratar ju svenska förstås, förutom när vi skickar sms:) .... eftersom det inte finns åöä på mobilerna.

Hur som helst, Diane är vinnare av världens tuffaste lopp "Yukon Arctic Ulta" som är ett 430 miles långt maraton under extremt kalla förhållanden. Ingen kvinna hade ens lyckats att slutföra loppet innan Diane vann det!

Diane började springa riktigt långt efter att hon som 28 åring drabbats av allvarliga epileptiska anfall. Hon märkte att attackerna oftast kom när hon var i vila och att ge sig ut och springa kunde till och med hindra ett anfall helt och hållet. Så Diane sprang, ofta och långt i många timmar i rad. - Tills epilepsin kom i fatt henne och löpningen inte hjälpt längre.

Hon blev mer och mer påverkad av sin sjukdom och den begränsade hennes liv. Varje vecka hade hon många och långa anfall vilket gjorde det svårt för henne att ta hand om sina tre barn och leva ett normalt liv. Till slut så kändes en operation som den enda utvägen. Läkarna borrade alltså hål i hennes hjärna och tog bor en del av hjärnan som var full med ärrvävnad och där anfallen även triggades. Resultatet blev att hon blev frisk från sin epilepsi, men fick andra ovanliga "biverkningar".

Bland annat fick hon problem med minnet och tidsuppfattningen. Hon kan heller inte läsa kartor och går lätt vilse. Detta har blivit till en fördel vid marathon löpning :) ... eller inte kartläsningen då.

När Diane springer så lyssnar hon på ljudet av sina fotsteg och hon befinner sig väldigt mycket i nuet :) Hon blir sällan trött eftersom hon inte uppfattar hur länge hon varit ute och sprungit. Smärta känner hon inte heller på samma sätt som de flesta utan det måste göra rejält ont innan hon reagerar.

Detta bevisar alltså att om man inte vet hur trött man är så kan man fortsätta hur långt som helst (nästan). Det är alltså vi själva som bestämmer hur mycket vi ska orka och vad som är rimligt att klara... och då handlar det inte bara om löpning:)

Måste prova att vidga mina gränser ;) ...

lördag 12 november 2011

Life is good ...

Det är Lördag kväll/natt :) ... och jag bloggar :)

Det har varit en bra dag idag :) ... vilket det är de flesta dagar i och för sig. Men vi har ätit massor med god mat och spelat singstar. Jag har börjar upptäcka att jag och Erik inte är speciellt bra, alla gånger vi har spelat i USA har vi varit nära eller så har vi förlorat. Så i dag :( Men jag tror det helt enkelt beror på att jag är för nykter för att sjunga tillräckligt bra, och för att vi körde versionen med en hel del ABBA. Jag är kass på ABBA, de är för bra för mig.  Jag måste ha skrikigare låtar haha :)

I morse bakade jag bananamuffins, och har även ätit äppelpaj i kväll. Det är gott, men det går utför ... Har i och för sig varit ute och sprungit och kört ett pilates pass :) Solen har visat sig hela dagen också... en riktigt trevlig Lördag!

Nu har våra gäster gått hem och med tio minuter kvar av denna dag, kom E på att han kan ha deadline på något som är klart men ej inskickat, oooops :)

torsdag 10 november 2011

Jag fryser...

Det känns som det drar kallt inomhus... ute är det grått och det snöar!?! ... ok, snön smälter bort - men det ser så kallt ut! I går stormade det, och i dag snöar det :)

Annars är det lugnt:) jag pluggar på. Har just avslutat kapitlet om njurarna som gjorde mig alldeles yr. (Fattade knappt syra- bas på svenska, vet inte om jag blir så mycket klokar på engelska, kanske lite då ;) 

Funderar lite över vetenskapen och hur ovetenskaplig den är egentligen och hur mycket det forskas och utvecklas varje dag. Ta bara det här med kost exempelvis, i Sverige har ju LCHF slagit och blivit hur stort som helst. Här är det fortfarande mycket kolhydrater och lite fett som gäller på de flesta håll.

I läroboken stod det att vid njursvikt ska man undvika protein och fett eftersom njurarna inte kan bryta ner avfallsprodukterna. (Alltså äta bara kolisar i stort sett.) Proteinreducerat vet jag sedan tidigare, men inte hört så mycket om fett... kollade några svenska källor - de sa ingenting om fett!?! 

Jag äter inte strikt LCHF längre. Undviker snabba kolhydrater, eller äter små mängder och mer sällan. Jag tror på hela insulin teorin, och jag tror LCHF funkar och håller oss friska. Men det finns så mycket goda kolhydrater... äppelpaj, pumpapaj, bagels, bananbread, naanbröd :) Snart är det dags för lussebullar och pepparkakor och glögg och eggnog ... jösses :) Har provat med mandelmjöl, men det blir inte bra. 

Det finns ju faktiskt människor som ätit kolhydrater och varit friska och även blivit gamla :) Tror att man bör vara minst lika försiktig med tillsatser och gifter i maten :) 

Jag får investera i långkalsonger så jag kan ut och springa i stället ;) ... så att jag när jag kommer hem kan värma mig med glögg och eggnog hahaha :)

Hahahaha, rolig bok jag läser: Stycket heter "Heat-gain mechanisms" och handlar om vad kroppen gör för att hålla värmen i kroppen vid kyla. Sista punkten lyder: voluntary behavioral measures, such as wearing warm clothing - Really ?! no kidding :)  


tisdag 8 november 2011

It's not over till it's over ....

Grillsäsongen alltså ;) Okay, det är verkligen höst här. Men fick ett ryck, klockan är nästan sju på kvällen och det är runt 18 grader varmt :) ... Så varför inte grilla hamburagare - med tzatziki, ugnsrostade rotfrukter och the Animals på radion :) Summer all over!


Ooopppsss, det ryker en del :) 

måndag 7 november 2011

Veckans Träning

Måndag: Pw. Styrkträning: Ben och mage.

Tisdag: Jogg/pw.

Onsdag: Styrketräning: Axlar och bröst & lite armhävningar och situps.

Torsdag: Jogg/pw. Styrketräning; Rygg och armar.

Fredag: Jogg/pw.

Lördag: Jogg/pw. Pilates.

Söndag: Jogg/pw.

Today I'm gonna pick some gold


Vi har ett träd utanför vardagsrumsfönstret där det faktiskt växer löv som är gjorda av guld! Häftigt va :)
Eftersom guldpriset är skyhögt så tänkte jag plocka lite och sälja. Det känns som en bra extra inkomst fram till att jag får jobb :) Det finns faktisk massor som jag skulle vilja shoppa ... ;)

Vi sa det i morse att folk borde bli bättre på att hålla efter löven, de är ju värdefulla :-)

söndag 6 november 2011

Annorlunda musikupplevelse ...

Eriks arbetskamrat Li undrade om vi ville hänga med på någon konsert den här helgen. Hon hade hittat en tråkig perfekt musikalbrud som sjöng på Hill Auditorium i Fredags eller något som lät mer exotiskt  på Michigan Theater i går :)   När jag lyssnade på klipp från bägge artister så lät de ungefär lika ointressanta och plågsamma - hahaha, dålig inställning jag vet. Men sjönsjungande sega brudar är inte min stil. Så till min stora glädje blev det gårdagens konsert hahaha.

Diego El Sigala hette artisten. Han såg speciell ut, hans scenspråk var udda och han var en fantastisk sångare. Problemet var bara det att han sjöng helt utan melodi, och dessutom på spanska - så det enda jag förstod var "corazon", "dolor" och "cantar". Eller sjöng, kanske mer att han vrålade ut sin ångest ? De andra musikerna var grymt begåvade, och spelade fanastiskt. Men även där verkade de inte riktigt spela med varandra, utan det kändes som det fattades en röd tråd. Musiken sägs vara en blanding av bolero , afro-caribbean jazz och tango :)


Efter konserten hittade vi på Sandra och Shaun ;) Vi gick till Grizzly Peak där vi fick be dem att översätta vad Diego sjöng om ;) ... han hade bara sjungit om hjärta och smärta, inte så oväntat kanske.

fredag 4 november 2011

The perfect blue sky

Om man tittar ut från det ena fönstret i sovrummet så det nästan ut som vi bor på landet :)

I dag är det jättefint väder med perfekt himmel. Haha, älskar när himlen är blå, blir alldeles lycklig ;) Borde så klart ut och gå eller springa eller bara ut och njuta.

Som vanligt rusar tiden i väg. I går eftermiddag åkte jag och hämtade Erik på flygplatsen. Och i morse var vi ganska sega, han var nog inte på jobbet förrän 9.30.

Jag har fruktansvärt spännande planer för dagen;) Ska nog ut och springa, köra ett styrketräningspass, helgstäda (bllllääääääääääää), borde plugga. Sen måsta jag handla mat, borde även handla lite annat också. Vi måste köpa nya tallrikar, våra ett år gamla vita IKEA tallrikar ser ut som de har varit använda i 20 år och är helt sönder repade. IKEA i alla ära, men en hel del saker är av riktigt dålig kvalitet. Sen har jag en skype dejt ;) Så med andra ord, jag hinner nog inte allt, för klockan är redan halv elva ...

tisdag 1 november 2011

Grrr

Irritationsmoment 1: Råkade sova till strax efter 11, ständgde av väckarklockan och sov vidare. Jag som tänkte passa på att hårdplugga nu när jag är ensam hemma. Känns som dagen är lite förstörd när jag äter frukost samma tid som jag normalt äter lunch.

Irritationsmoment 2: När jag ska göra en ägg och tonfiskröra spiller jag ut vätska som fisken ligger i och torkar upp men en trasa. Nu stinker hela lägenheten gammal kattmat, måste ha torkat ur trasan för dåligt. Har skrubbat hela köket med diskmedel.

Irritationsmoment 3: När jag ska lägga över dagens val av sommarpratatre funkar inte Ipoden, försöker rensa den, vilket resulterar i att den bli ännu mer död. Hämtar ipod nummer 2, den verkar funka, dock har den inget batterie. Laddar och väntar. Klockan är alltså nästan fem innan jag hinner ut på min dagliga pw/jogg.... Dagen är nästan slut och jag har inte hunnit med något :(

Dagens positiva: Om detta är vad jag har att vara irriterad över så är mitt liv ganska bra ändå ;) Nu ska jag äntligen ut och njuta innan solen går ner hahahaha :)