måndag 30 januari 2012

... om man är vad man tänker ...

... är det okay att snylta på någon annans framgång och lycka då ;) ?

Det går så himla bra för Erik just nu och jag är så glad för hans skull. Lika glad som om det hade gällt mig själv :) Vilket gör att jag just nu också känner mig väldigt framgångsrik! ... och det man känner och tänker blir man ju:)

Erik har ju jobbat på rätt bra sen vi kom till Michigan. Han har läst in sig på ett helt nytt forskningsområde och lyckats få fantastiska resultat, samt producerat hela 8 artiklar!!! på under ett och ett halvt år - vilket är  extraordinärt :) Dessutom är han väldigt omtyckt och har sett till att få mycket gjort! Detta har resulterat i att både universitetet och företaget som de samarbetat med är väldigt intresserade av att ha Erik kvar efter att hans kontrakt går ut - vilket  är väldigt smickrande! - Speciellt hans chef som kanske inte är den enklaste personen att ha att göra med - och vill hon ha E kvar så betyder det att han både är väldigt duktigt och flexibel att samarbeta med:)

I går brunchade vi i tre timmar!! (är fortfarande mätt, det var buffe, haha) med Li - som arbetar som ingenjör på det företaget som universitetet samarbetar med - och hon fullständigt överöste Erik med beröm :) Hon sa att han är så bra, fantastisk och överkvalificerad - och hon är inte ens amerikan :) När jag frågade om de var mycket helger och kvällar på hennes företag sa hon att det i stort sett aldrig var någon övertid, om det inte var så att Erik bad henne, då skulle hon gärna jobba över hahaha. Om jag inte visste bättre skulle nästan tro att hon flirtade med honom :)

Jag är i alla fall så stolt över Erik, och eftersom han är så blygsam tror jag att jag till och med är gladare än vad han är över all beröm han får :)

söndag 29 januari 2012

Träning vecka 4 2012

Måndag: Styrketräning: Bröst & axlar.

Tisdag: Styrketräning: Rygg & armar.

Onsdag: Styrketräning: Ben & mage. Jogg: 5.5 km.

Torsdag: Styrketräning: Bröst & axlar. Jogg: 5.5 km.

Fredag: Styrketräning: Rygg och armar. Jogg: 5,5 km.

Lördag: Pilates. Styrkträning: Ben och mage.

Söndag: Jillian Michaels : Killer buns and tighs workout.

Kommentar: Jag är nöjd :) Träningen har flytit rätt bra i veckan. Det har faktiskt gått ganska lätt och har haft massor med energi. Ju mer jag tränar destå lättare blir det. Att styrketräna 6 dagar i rad känns av någon lustig anledning mycket lättare än 3 dagar/veckan. När träningen blir vardag så känns den inte tung längre :) 
Mikaelas  utmaning 10 mil på 10 veckor var denna vecka 2: 16.5 km. Har sammanlagt sprungit  27.5 km och  det är 8 veckor och 72.5 km to go :) 

lördag 28 januari 2012

... a conversation somewhere in Ann Arbor ...

Erik : Det är bra om vi ligger lite lågt med shopping resten av månaden. Ser på kontot att vi gjort av med en hel del.

Jag : Jag vet. Jag avaktade med att hämta ut p-piller till nästa månad ;)

Erik: Va?! Det kan bli dyrt ;)

fredag 27 januari 2012

... so what else is new ...

Taco Fredag idag så klart men det var väl inte direkt en nyhet.
Trader Joe's skal smakar mycket mer än andra tacoskal :) ... bara ett tips ;)

I kväll har vi alltså ätit tacos, sen har vi just  skypat  med Eriks föräldrar (och vår katt Xi), mycket trevligt och underhållande :)

I går kväll gjorde vi rollspel :) På engelska dessutom. Very interesting :) ( Och nej, inte den typen av rollspel hahaha)

... passade på att blogga lite när datorn ändå var igång liksom ;)

Väder

... flera centimeter isslask, helt omöjligt att springa på :) Halkade fem meter från  huset medan jag gick försiktigt. Man ska inte låta vädret hindra en, men jag förstår faktiskt inte hur jag ska kunna springa innan isen smälter ...
Later ;)


UPDATE: Det blev en härligt springtur till slut. Solen tittar fram och en del av isen har smält :) Och isblandad lera är mycket lättare att springa på än ren is :) Jag är nu på mycket bättre humör än jag var under förmiddagen :)

Tack Mikaela för ditt stöd ;) och jag är fortfarande inte avundsjuk på ditt San Francisco väder :) Vem vill ha sol och blå himmel när man kan få blötsnö och isslask :)

torsdag 26 januari 2012

Thursday Morning

Hej hopp :)

Nu på morgonen har jag promenerat till down town för att försöka få biljetter till Barack Obamas tal i Ann Arbor i morgon! Det vore ju så coolt att få lyssna på honom ! Tyvärr var jag inte den enda som hade de tankarna ;) När jag kom ner så möttes jag av en gigantisk superlång kö. Det visade sig att den kön gick till extra biljetterna - dvs biljetterna som gällde om de ordinarie biljettinehavarna inte dök upp.De riktiga biljetterna som släppts en timme tidigare var redan slut - 3000 st, flera hundra personer hade köat under natten. Tjejen framför mig hade köat en timme redan !? och det kändes inte så troligt att extrabiljetterna skulle räcka till, så jag gick hem.

Om jag ska vara ärlig så hade jag kanske inte räknat med att få biljetter, men tyckte det var lite kul att kolla läget ;) och lika glad var jag endå ;) Det kändes som om det var ovanligt bra stämning på stan. Jag gillar att om man ler mot någon så får man alltid ett leende eller ett " good morning" tillbaka, det är så trevligt och man blir faktsikt gladare.

Annars lunkar det på här i Ann Arbor, kom äntligen ut och sprang i går, och tänkar gå ut en sväng i dag med förhoppningsvis :) Snön är borta så det är lite lättare att springa :) ... blir alltid lika förvånad över hur skönt det är att komma ut och springa en sväng - man blir som en ny människa helt enkelt! - tack Patrik för att du påminde mig i går :)

... men först, en sväng till Trader Joe för att köpa kaffe och ost :)

tisdag 24 januari 2012

Hur ska det gå ?

Min dator har kraschat :( Då är frågan, hur kommer detta att utveckla sig ? Jag ser tre olika scenarion framför mig:

1. Den går att laga
2. Jag köper en ny (inte så troligt just nu.)
3. Jag lämnar cybervärlden för att istället leva i mer i verkligheten, och lånar Eriks dator vid behov :)

...alternativ 3 skulle nog göra mig mest gott, men ge en fruktansvärd abstinens ;)

UPDATE: Korrekt svar : Alternativ 1 :) Min lilla laptop går att laga. - Köpte den när vi flyttade hit, så den är relativt ny - och dessutom är den skräddarsydd från Dell ;) - men rekomenderar inte deras datorer den har redan varit inskickad en gång för att högtalarna pajjade :)

Det som var trasigt var laddaren - den var redan tejpad och lagad, och den dog i går, vilket gjorde att datorn bara slocknade. Men ny kabel är på gång.

Tack Helena och Johanna för ert stöd ;)

söndag 22 januari 2012

Träning vecka 3 2012

Måndag: Jogg 5,5 km. Träning a la "Bodyrock". (Sleeping crab, one leg lift & toe touch,  one leg bridge lift, shelf butt exercise x 50)


Tisdag: Jogg 5,5 km. Styrketräning bröst och axlar.

Onsdag: Jillian Michaels Banish Fat, Boost Metabolism.

Torsdag: Styrketräning: rygg och armar.

Fredag: Pilates, Styrketräning; ben och mage.

Lördag: Pilates

Söndag: -

Kommentar: Helt okay, känns att jag har kommit igång lite i alla fall. Skulle vilja träna lite mer så att pulsen går upp. Men vädret har varit ganska kallt snögit och halt, jag vill ha bar mark och runt noll ;) Sen har grannen varit hemma vilket gör att jag inte vill plåga henne med övningar som säkert hörs genom golvet :)
... känner att jag har mer att ge, och hoppas nästa vecka blir ännu mer effektivare.

Hoppade på Mikaelas 10 mil på 10 veckors utmaning :) och har avklarat 11 km. Brukar inte bry mig om att skriva hur långt jag springer, men lika bra att göra det så det blir lättare att hålla reda på det :)
Bara det blir lite varmare så blir det nog lättare att gå ut och springa mer;)

Söndagsutflykt

Vi gick upp hyfsat tidigt i morse och åkte till Detroit autoshow :) Det fanns massor av fina bilar där!


Bland annat 2013 års Mustang, dessutom i en snygg röd färg. (Har knappt sett en snygg röd mustang, vet inte hur de gör färgen egentligen, men nu verkar de ha fått till det, bilen var mörkare i verkligheten!


Som vanligt fanns det en hel del coola modeller :)


Även om Erik tycker att det är lika kul att titta på "värdinnorna" ;) 
... men visst lite kul är det att glo lite på folk också ;) Känns väldigt som " the real America"


 Sen åkte vi till Plymouth där det var en festival och tävling i att göra isskulputer. Verkligen superhäftiga kreationer, om man klickar på bilden ser man bättre.


En isflagga hade dem också :) Och de höll på att sågade och gjorde massor av nya skulpturer. Tyvärr var det lite i kallaste laget att stå stilla och titta. Så vi gick och åt lunch på en jättemysig pub. Jag var förvånad över hur mysigt Plymouth kändes - som ett lite mindre Ann Arbor med lite finare hus :)

lördag 21 januari 2012

Ann Arbor Restaurant Week

Fram till i går så var det Ann Arbor Restaurant Week :) Vilket innebär att medverkande restauranger sätter i  hop en supersmaksig trerätters meny för 25 dollar :) Detta är ett ypperligt tillfälle att gå på en av de lite bättre restaurangerna till ett bra pris :)

Så i går gick vi och åt på "the Earl", hade aldrig varit där förut så det var första gången. Blev lite förvånad över att man gick in i något som kändes som en källare och där fanns en stor lokal som full med bord och folk och ett jazzband som spelade. Supermysigt! Maten var helt otroligt bra! Till förrätt år jag potatis och purjosoppa, till huvudrätt inbakad lax med grönsaker och fänkålskräm, och till efterätt chokladtårta! Laxen var nog en av de bästa fiskrätter jag någonsin ätit, och chokladtårtan var stor nog att föda en hel pygméfamilj :)


Vi hade verkligen jättetrevligt, underbar kväll! Och jag är så glad och tacksam över restaurang utbudet i lilla Ann Arbor :)

torsdag 19 januari 2012

Blogg Utmaning

Fick en blogg utmaning av Nadja som jag tänkte att det kunde vara kul att svara på :) Har sett den cirkulera på flera bloggar och jag ska väl inte vara sämre ;) 

1) VAD GJORDE DU FÖR TIO ÅR SEDAN?
Då bodde jag i Tierp, "staden" som ska vara så ful att kråkorna flyger upp och ner. Jag bodde sedan kanske ett år tillbaka i min första egna lägenhet :) Jag ville egentligen bo i Uppsala som jag kommer i från men efter att inte lyckats hitta någonstans att bo där bytte  jag ort helt enkelt!

Jag jobbade på ett ett korttidshem för utvecklingstörda tonåringar, och de flesta som jobbade där var i 20 års ålder så vi hade väldigt kul :) Jag drömde om att träffa drömprinsen, skaffa en karriär och flytta till den perfekta staden, gärna i USA:)  

2) VAD GJORDE DU FÖR ETT ÅR SEDAN?
Just på dagen för ett år sen så verkar det som att jag var på International neighbors möte, lagade bacon och gick på födelsedagskalas (enligt bloggen). Minns att jag körde stenhårt på LCHF vilket gjorde att jag bara åt toppingen på pizzan och nästan svalt ihjäl den kvällen haha.

Annars var det pretty much som nu, förutom att jag är ett år äldre och mycket klokare :)

3) FEM SNACKS DU GILLAR
Choklad
Kakor
Sa jag kakor?
Mögelost på pepparkaka
Ost

4) FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL:
Haha, jag kan texten till massor av låtar. Jag var en totalt galen textnörd i mina unga år. Jag hade böcker fulla med låttexter, sen satt jag och analyserade och översatte dem i all oändlighet.

Kan nog texten till det mesta Lou Reed och Velvet Underground gjort:) och så klart massor av singstar favoriter som "heaven is a place on earth" "suspicious minds" "life on Mars" :)


5) FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU BLEV MÅNGMILJONÄR:
Köpa hus 
Investera
Ge bort till familj och vänner
Plugga och starta egna företag
Shoppa som tusan!!!

6) FEM DÅLIGA VANOR
Skruvar aldrig på locket på burkar och flasor (vilket retar Erik haha)
Skjuter gärna upp saker
Fastnar vid den sabla datorn för ofta
Dålig på att höra av mig
Tänker för mycket på hemska saker som typ tornadoes 

7) FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA
Äta god mat
Träna
Bli inspirerad
Grilla
Mysa ;)

8) FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I, ELLER KÖPA
... svårt det där med aldrig. Men onepiece har jag inte fattat grejjen med. Sen är det väl bra att låta bli att köpa sådant som är osmickrande. Men jag kan nog ta på mig det mesta om jag är snygg i det ;) 

9) FEM FAVORITLEKSAKER
Mustangen
Min laptop
Playstation
Ipoden
Argonen

Skickar vidare till alla som vill :) Men vore kul om icke bloggare som Maud, Frisk och Janne ville svara :) Bara att lämna svaren i kommentarsfälten ;)

Thursday

... och det här är min utsikt :) Kan påpeka att det snöar fast det inte syns, jo det började snöa mera så nu syns det till och med på bild.



Men vad gör det att det snöar och är grått!? Man kan väl ha kul ändå :)

... för att klockan 12.30 spricka upp och bli en riktigt fin dag 


onsdag 18 januari 2012

Coffee

Espresso RoastHar tillbringat förmiddagen med att shoppa - mest mat dock :) Gick förbi kaffet ( skulle ha filter) i vår mataffär Kroger och såg att de hade Gevalia i hyllan :) det stod till och med att det var svenskt hahaha.

Blir alltid till mig när jag ser något svenskt som jag inte räknat med! Jag köpte det inte dock, det var dyrare än Starbucks kaffet :( och jag var rädd att bli besviken. När vi hade Zoegas Mollbergsblandning i julas så var jag besviken över att den inte smakade som jag mindes och att Trader Joe's kaffet var godare :( Det kan ju vara lite att man vänjer sig också,  eller vattnet, eller kaffebryggaren....

Men å andra sidan, provar jag inte får jag ju aldrig veta hahaha. Det är viktigt att ha ett gott kaffe! mmm.

tisdag 17 januari 2012

Shopping

Har just shoppat på http://www.vitaminshoppe.com. Shopping är alltid kul! Och nu jäklar ska det byggas muskler!!! ;) ... och då behöver man protein! Galet billigt är det också, och fri frakt om man beställer för över 25 dollar :)


5 Ib proteinpulver kostar 34 dollar. Motsvarande storlek, samma produkt kostar närmare 600 kr i Sverige:) (kollade just pricerunner.) Underbart att vissa saker i det här landet är så härligt underbart billiga !

Nu är det här mest till Erik. Jag gillar inte proteinpulver, det smakar konstgjort, slibbigt och innehåller en del mindre äkta ingredienser.







Till mig köpte jag proteinbarer. Dessa är mina favoriter för de innehåller bara 8 g kolhydrater per paket, (2 små barer i varje.) De innehåller väl också lite mindre nyttiga ingredienser ;) Men de känns som ett superbra alternativ till smörgås eller frukt. Jag äter bara barer om jag ska iväg någonstans och plugga, eller dyl och jag inte har tillgång till färsk mat! Superbra när man blir akut hungrig, och goda är de också !

- och nej, jag är inte sponsrad ;) tyvärr!

måndag 16 januari 2012

Kakor som mormor brukade baka...

Har varit sugen på småkakor, och för första gången i mitt liv provade jag att baka schackrutor... mums så goda :) Tänkte på den gamla goda tiden när folk hade hembakat i stora fina kakburkar och bjöd sina gäster på kafferep. Intet ont anade om att socker och mjöl var vägen till deras död ... ;)


Undrar om en sådan tid kommer igen, där vi inte kommer att behöva grubbla över fett, socker eller farliga tillsatser utan bara äta och vara glada :) 

Dagens Drömtydning

I natt drömde jag att satt i ett flygplan som aldrig ville lyfta. Det tog väldigt lång tid och det var oklart om det var något fel på det eller orsakerna till förseningen. Till slut så lämnade jag planet och gick ut och köpte något? och kom tillbaka. Då hade vi fått byta platser inne i planet, så nu satt vi i något som såg ut som en gammal tågkupé :)
                                 
                                           
                                        



Drömtydning: Att vara på en flyplats eller i ett flygplan handlar om att göra förändringar. Det handlar om nya möjligheter eller något man vill förverkliga.
Hahaha, ett flygplan som aldrig lyfter och bara står stilla - inte så svårt att dra liknelserna till mitt liv och situation ;) I natt ska jag ta mig tusan se till att jag drömmer att det lyfter :-)

söndag 15 januari 2012

Träning vecka 2 2012

Måndag: Jogg/pw, Styrketräning: bröst & axlar.

Tisdag: Pw/jogg.

Onsdag: -

Torsdag: Styrketräning: armar & rygg.

Fredag: Pw, Styrkträning: ben & mage.

Lördag: Pilates

Söndag: Promenad.

Kommentar: Bättre än ingenting, men tre styrketräningspass, ett joggingpass, och lite promenad och pilates är inte tillräcklig om man vill ha drömkroppen. Känns att jag börjar tappa lite, börjar få tillbaka lite lovehandles och magrutor är ett minne blott :( Känner att jag vill komma i gång på allvar! Borde puscha mig att gå ut och springa oavsett väder, man piggnar verkligen till av att komma ut.

The Good Life ...


Erik blev sugen på hamburgare efter att vi varit ute och gått. Det var några som grillade vid Argo pond och doften spred sig... Så vi bestämda helt enkelt oss för att äta burgare till middag - utan att grilla den utomhus och att äta den med bröd (normalt har vi inget bröd utan vi kör cole slaw till, mer LCHF). Vi gjorde egen bluecheesedressing och stekte även bacon och hade på :) 

Erik var den som gjorde burgarna och jag fixade tillbehören. Och det var faktiskt bland den godaste och saftigaste burgaren jag ätit, helt fantastisk god!!! I bland blir det bara så lyckat :) 

lördag 14 januari 2012

Something that I've never done before...


Varit i en kyrka en Lördagkväll och lyssnat på en kör :) Men riktigt bra var det!

fredag 13 januari 2012

57th best song of the 1960s

Jag vet inte vad det är med den här låten, men det känns som att den kramar ur hela mitt inre ;)
... jag är en supermusiknörd som alltid lyssnar på musik. Men få låtar påverkar mig som den här.


torsdag 12 januari 2012

Can you believe it...

Läste just på dn.se att forskare nu har kommit fram till att när man dricker alkohol så frigörs "må bra kemikalier" i den delen av hjärnan som kallas nöjescentrum :) ... och därför mår man bra av alkohol!
Detta har det spekulerats om i 30 år, men nu har man tydligen bevis :)

... om man ska vara helt ärlig så har jag anat detta. Därför lagar jag bara mat utifrån recept som säger att maten ska serveras med ett glas vin till! Som i kväll till exempel, moussaka receptet (där jag kollade hur länge den skulle vara inne i ugnen, resten av receptet var improviserat.) sa att man skulle äta sallad och dricka ett gott rödvin till! Det gjorde jag också, både vinet, som för övrigt kom från Michigan och salladen räddade den sämsta moussaka jag någonsin gjort. Den var totalt smaklös :( Jag skyller på lammfärsen, nötfärs blir mycket godare.

Däremot är jag tveksam över om nöjescentrum är aktiverat :( Känner mig snarare nostalgisk och deppig - men det kanske är för att jag sitter och kollar på gamla kort. Eller så har jag helt enkelt druckit för lite ;)

Cheers!! ) min möhippa 2008


Overdone

"Don't overdo it" brukar Ann som är ansvarig för International Neighbours Paintgruppen säga :) Jag är rätt bra på att tycka att det kan bli ytterligare lite bättre, och nästan förstöra tavlan istället.

Nu har jag ju en tavla som jag kladdat rätt många timmar på hahahaha. Den har haft alla möjliga färger och bakgrunder och även stått i en garderob några månader. Men nu tror jag ta mig sjutton att den bara har blivit för mycket. Jag har ändrat på allt så många gånger så det bara är tjocka lager färg. (Den innehåller däremot en förmögenhet i  acryl färg ;) Det är lite som en plastikoperation, om man har redan har gjort alla ingrepp men ändå fortsätter så blir man bara fulare och fulare.


I morse när jag vaknade  kände jag mig kreativ och vill bara göra klart tavlan, alternativt, åka och köpa ny duk och göra en ny! - vilket det troligtvis blir. Men sen har jag lovat mig själv att träna och sen skulle jag  ut och hika med hikingruppen, och sen laga mat , osv.... önskade nästan att hiken skulle vara inställd:) Och man ska vara försiktig med vad man önskar sig... fick nyss ett e-mail där det stod att pga regn som gör stigarna leriga så är dagens hike inställd:)

... så i dag ska jag måla igen:) Jag älskar verkligen känslan av kreativitet, det är en sån jäkla kick ju :) Resultatet är liksom mindre viktigt... Tror jag måste skaffa mig fler intressen som ger kickar :) Några förslag ?!

tisdag 10 januari 2012

Ribs

Som hemmafru så är ens lott att laga middag :) Jag gör mitt bästa för att få Erik att laga mat, men han påstår att hans insast som består av att steka nötfärs på tacoFredagarna är tilräcklig ;)

Jag tycker att det är knepigt att komma på bra och rolig vardagsmat, och i dag blev det aningens lyxig vardagsmat i for av ribs och coleslaw :) ... försöker ju köra lite lowcarb också:)


Innan helgen så handlade jag på mig massor av billiga frukter/bär och grönsaker. Bland annat vitkål, zuccini, äggplanta, broccoli, morötter, palsternackor, sötpotatis och rödbetor :) Tänkte att att jag skulle låta dessa grönsaker bestämma veckans middag :) ... och utifrån det så var det inte såååå svårt att komma på en bra veckomeny. 

I går så blev det en god köttfärsås och istället för pasta så blev det broccoli och massor av rivna morötter. I dag blev det coleslaw och ribs! I morgon blir det fetaostkyckling och rotfrukter. På Torsdag ska jag göra en av mina favvorätter - Moussaka, då gör jag av med den mumsiga äggplantan. Tänkte baka ett zuccini bröd på mandelmjöl också ;) och eftersom jag älskar rödbetsallad så blir det nog det tll helgen :) Smart att göra tvärtom ibland - istället för att först planera maten och sen handla :) 
... och efter att ha sett "Foods inc" så har jag köpt allt kött på Knights Market, som har egna gårdar med  boskap utanför Ann Arbor, dvs närproducerat :) ... aningens dyrare än en vanlig supermarket. Men såå värt det för att djuren ska behandlas bättre i framtiden! - genom att köpa närproducerat och ekologiskt så stödjer man en human djurhantering! 

International Neighbors Painting Group

International Neighbors har ju som bekant massor av aktiviteter och jag var med på många av dem när vi först flyttade hit :) Sen tyckte jag att jag borde satsa på att söka jobb och plugga och att det var en onödig lyx att gå ut och träffa massa människor och göra aktiviteter som inte direkt gjorde mig rik eller framgångsrik hahaha :)

Bara det att efter ett tag så kände jag mig ganska deprimerad och isolerad av att knapp komma ut ur huset. Så nu tänker jag försöka hitta en balans istället. Om jag känner mig deppig och ensam så leder det knappast till att det går bättre att söka jobb eller att plugga, - tvärtom!

Hur som helst så har jag upptagit lite aktiviteter igen :) I dag var det painting gruppen hahaha :) Jag är fortfarande sämst, och vattenfärger är inte min grej. Men jag börjar faktiskt tycka att det är roligt! Så här bjuder jag på dagens bild :) ... tror att det är en gren med körsbär :)


Efteråt åkte jag till "Michaels" som är en gigantisk affär med massor av måleri och pysselgrejor. Köpte två canvasdukar som är 40 x 50 cm för 6 dollar, så till råga på allt är det riktigt billigt! Fyllde även på med akrylfärger och lite penslar :) Har en halvfärdig tavla som väntar på att avslutas - sen har vi forfarande massor av tomma väggar :) Kanske kan få med Erik i mitt måleri också :)

Måste även nämna att i dag är det åtta grader varmt, sol och blå himmel. Folk är ute och joggar i shorts och t-shirt! Helt underbart - man blir ju lycklig!

måndag 9 januari 2012

Monday, Monday...

Åh så var det Måndag. Jag skulle önska att det alltid var helg :) Har ju haft det å bra ju ;)

                                                       Börjar dagen med ägg och bacon :)

I Fredags var vädret helt perfekt, var ute och sprang i solsken och värme ;) Sen åkte jag till IKEA där jag shoppade lite speglar till vårt kontor/träningsrum och en reflexväst bland annat :) - kan vara bra att ha när man är ute och springer i skymning (för i gryning lär det inte bli hahaha). På IKEA hade jag date med  Helena :) Vi lunchade och fikade där. Det var verkligen supertrevligt att träffa henne, hon är så positiv och inspirerande! Sen hade jag och Erik tacoFredag förstås haha, vi lyckades hamna i soffan med någon halvdålig Jeff Bridges film på Netflix.

Lördagen bjöd också på fint väder så vi gick ut och sprang och tränade :) Sen städade jag och Erik åkte och handlade ;) På kvällen kom Sandra över och åt med oss. Vi körde en repris från "thanksgiving" där vi gjorde en sweetpotato gratäng med pecanötter och marshmallows  - det är helt fantastiskt gott, men smakar nästan mer efterätt hahaha. Mycket av den amerikanska maten är sliskig men god, men känns inte alls lika sofistikerad som delar av det europeiska köket :) ... men man ska ju plocka russinen ur kakan ;) Vi hamnade åter igen i soffan och kollade film. Men tack och lov en mycket bättre film - "the red violin" som var en väldigt vacker film!

Söndagen var också solig och fin och vi gick ut och sprang, sen försvann dagen lite mystiskt ;) ... men vi fick i alla fall upp alla speglar som jag köpt på IKEA. Erik är extremt noga med att allt ska sitta rakt och i mitten så det tog en stund, speciellt eftersom vi inte hade vattenpass. Men rummet känns både större och ljusare nu :)

... det var min helg:) Behöver man mer än mat, motion, vänner och umgås med mannen man älskar :) ?!

söndag 8 januari 2012

Träning vecka 1 2012

Måndag: Pilates, Styrketräning: bröst & axlar.

Tisdag: -

Onsdag: Powerwalk, Styrketräning: armar & rygg.

Torsdag: Styrketräning: ben & mage. Hike med hiking gruppen.

Fredag: Jogg/pw.

Lördag: Jogg/pw. Pilates.

Söndag: Jogg/pw.

Kommentar: Helt okay träning första veckan på året! Bra att jag lyckades få till tre styrkträningspass. Skönt med fint väder Tors - Söndag vilket gjorde det möjligt att gå ut och springa i solskenet, helt underbart! Fick med mig E både Lördag och Söndag:) och tycker jag tränat så mycket jag hunnit! Har fortfarande inte gjort något mer stukturerat schema, men det hinner jag än.

torsdag 5 januari 2012

Food. Inc.



Såg den omtalade film i kväll, har länge funderat på att se den men inte vågat. Min kompis Anna blev vegetarian efter att ha sett den :) ... men hon har intygat att den inte är så farlig.

Usch, den var nog ganska så exakt och fruktansvärd som jag föreställt mig, och när de visar hur djuren behandlas vill jag bara gråta. Jag kommer att verkligen att köpa ALLT kött närproducerat eller ekologiskt. Det mesta av köttet jag köper är ekologisk, men från och med nu ska verkligen 100 % vara det!

Man kan påverka som konsument, genom att köpa ekologisk visar man att man inte accepterar annat!

Hiking Today

Kolla in mina nya vinterskor :) Helt vattentäta och fodrade med riktig ull :)

Invigde dem under dagens hike, eller ja, gårdagenspowerwalk egentligen, men i dag var det mycket lerigare.



Under hiken började en koreansk dam jag aldrig pratat med tidigare att prata med mig, hon var väldigt trevlig och nyfiken :) Det visade sig att hon också var sjuksköterska och hade gjort NCLEX testet.

Hur som helst så frågade hon hur länge vi har tänkt stanna i MI, och jag svarade att inget var bestämt, men att min make är sugen att prova på att jobba på företag i USA också, och det kunde då bli ett tag till. Hon kollade på mig vädigt fundersamt och frågade " You want to stay here ?" Yes, maybe svarade jag. Hon tittade på mig igen och frågade samma sak, " Here, you mean in Michigan?", hon lät så chockad så jag började att skratta :) Sen undrade hon vad vi vad såg i Michigan när Sverige skulle vara ett av de absolut bästa länderna att bo i. Hon pratade om någon rankning som Sverige verkade toppa hahaha! Det skulle vara så grönt ?! ...fick förklara att min make inte tyckte Michigan var bättre, bara lite annorlunda och mer spännande att jobba utomlands än i Sverige. " Ahh Sweden is boring" utbrister hon då.

Och faktum är att jag alltid tänkt så, att Sverige är tråkigare, tryggare, segare om man jämför med USA. Men är det verkligen så?! Händer det mer saker här ? Erik påstår att bilindustrin har sitt centrum i MI och det händer massor här, och framför allt snabbare... Jag är inte lika övertygad faktiskt. I Sverige höll Erik på att forska fram hur man kunde spara bränsle i tunga fordon genom att veta hur vägtopografin är. De höll till och med på att provkörde i Scanias lastbilar:) Nu har Scania tydligen kommit så långt i utvecklingen att det håller på att släpper detta som en färdig produkt - det kallar jag snabbt. Detta projektet höll Erik på med ( fler personer var också involverad, detta är inte enbart Eriks förtjänst;) ) till Juli 2010.

Handlar det inte till stor del på hur man tar till vara på sig liv och hur mycket man själv tar för sig. Hur stor betydelse har platsen egentligen ?  - när det gäller "action" alltså :) Klimat, det är en annan femma ;)

onsdag 4 januari 2012

12 Wishes

På Nyårsafton provade vi en tradition som var helt ny för oss. Man skulle innan 12-slaget äta 12 vindruvor, och för varje druva skulle man önska sig något:) Detta organiserades ca en minut i tolv så att få i sig alla druvor på mindre än en minut samtidigt som man skrattar och aktivt önskar sig något blev lite stressigt.



Går hälften av önskningarna i uppfyllelse kommer jag att bli en mycket lycklig människa i år.
Den oglamorösa nyårsklädsel beror på att vi tidigare under kvällen hade bowlat. Fast lite glamouröst är det med mina fina halsband som jag fickgratis på bowlingen ;) 





måndag 2 januari 2012

Paint it black...


Har aldrig haft svart nagellack :) Men någon gång ska väl vara den första?

söndag 1 januari 2012

God Fortsättning

Gårdagen spenderades i en bowlinghall :) Vi hade bokat en bana i tre timmar, det var en nyårsspecial och det ingick även dryck och pizza. Det var hög musik och karaoke och festbelysning. Folk dansade och var på bra humör. När jag väl insett att mina fingrar inte skulle fastna i bollen så gjorde jag riktigt bra i från mig också :)  Lite roligt var att jag trodde att jag hela tiden använde någon annans klot eftersom det stod "Lindas" på det. Jag skämdes lite och sneglade hela tiden på de som hade banan bredvid oss så inte de skulle ta tillbaka det. Efter en timme gick det upp för mig att det var märket och det stod på alla klot haha.


Efter bowlingen blev det tre rätters och champagne. Kvällen avslutade med playstation 3 spelet Just dance 3 - jösses vad jag skrattade:) Verkligen jättekul att både spela och titta på de som dansar - och jag tror att man gjorde av med några kalorier också:) 


Jag vill tacka 2011 för allt :) både bra och dåligt! Och jag är tacksam över allt jag fått uppleva. Jag har skyhöga förväntningar för 2012 - (törs man ha förväntningar?) och hoppas att det blir ett fantastiskt år!