fredag 30 mars 2012

Job Search

Okay, jag har äntligen tagit mig i kragen! Jag har bestämt mig att satsa ALLT! Min plan är att söka massor med jobb!!! Allt som har rimliga arbetstider och lön (rimlig lön för undersköterskejobbb hahahaha, vill helst ha över 12 dollar i alla fall om det är möjligt.) Jag söker fortfarande vårdjobb, som undersköterska och allt vad de kallar det här - planen är att få in en fot i hälso och sjukvårdsbranchen så jag kan få erfarenhet från att jobba här i USA och bra referenser! Detta underlättar sen när jag behöver bli sponsrad med visum efter att mitt nuvarande visum går ut i höst.

Min plan är att söka 25 jobb den här veckan, har hittills bara sökt ungefär hälften - det finns helt enkelt inte hur mycket jobb som helst att söka, och vissa ställen där jag tidigare sökt 100 jobb typ, låter jag helt bli att söka igen (St Joe's - när jag blir framgångsrik och berömd så ska jag minsann ge igen för alla gånger ni dissat mig ;) Börjar kolla på närliggande orter och har även skickat in intresseanmälan till sjukhem och dyl som inte annonserat.

Sist jag lunchade med  Helena kom vi fram till den strålande ideen att man kan göra en presentation i form av en "film" och skicka med i ansökningarna. Detta är dels för att sticka ut och dels för att potentiella arbetsgivare  ska se hur normal och arbetsvillig jag är :) Jag har alltså spelat in en kort video på lite över en minut där jag berättar lite om vad jag jobbat med och hur mycket jag gillar att arbeta inom vården! Filmen blev sådär hahaha, men jag har inte tid att göra om den utan jag vill verkligen få iväg så mycket ansökningar som möjligt så snart som möjligt!

Nu när filmen är utskickad till en hel del folk börjar paranoian att komma :) Tänk om de spelar upp filmen på sina personalfester och skrattar ihjäl sig åt mig! Massor av folk kan ju se filmen och sen kanske de börjar fnissa åt mig i affären eller så ;) Erik sa åt mig att inte överskatta den globala spridningen av filmen, och han har helt rätt hahaha :)

Fick även idag reda på att mina papper är nu skickade till Michigan Board of Nursing!!! Så nu borde det inte dröja länge innan jag får göra NCLEX provet och få amerikansk ssk licens! Så i helgen börjar panikpluggningen !!!

Känns förbaskat skönt att ha tagit tag i situationen igen, herregud alltå! Bara att rikta sin energi mot ett mål och göra vad man kan för att det ska gå vägen! ... går det inte vägen så har jag  en plan B ;)
... så nu är det bara att köra hårt!!! :)

torsdag 29 mars 2012

Inspiration

Jag tycker att Arnolds Schwarzeneggers karriär har varit helt jäkla otrolig :) Snubben vann den största bodybuilding tävlingen Mr Olympia 7 !!!! gånger. Förstå hur mycket träning, svett och tårar det krävs :)

När han var klar med det blev han skådespelare. Han lyckades rätt bra trots att alla sa att det aldrig skulle gå vägen på grund av att han hade för mycket muskler, för mycket accent och ett namn ingen kunde uttala. 

Sedan blev han guvernör i Californen, det är så lång en invandrare kan komma politiskt i USA! Och denna prestation från en snubbe som kommer från en liten by i Österrike . Så vad skiljer honom från mängden!?!?
Talang ? Visst, till en stor del - men ännu mer hans inställning :) 


Enligt honom själv så är det sex olika saker som är nyckeln till hans framgång!

1.Tro alltid på dig själv oavsett vad omgivningen tycker.

2. "Think outside the box", göra saker på icke traditionella sätt, inte rätta sig för mycket in i ledet ;)

3. Inte vara rädd för att misslyckas. Alla framgångsrika människor har misslyckats flera gånger om! Om man är för rädd för att misslyckas kan man bli paralyzerad och låter bli att puscha sig själv.

4. Lyssna inte på människor som säger att det inte går - lyssna på dig själv.

5. No pain no gain, framgång kräver mycket arbete. Det gäller att satsa ALLT.

6. Ge tillbaka. Gör något för andra, eller ge tillbaka till sammahället på något vis! Att ge får dig att må bra.

onsdag 28 mars 2012

Prylar du inte kan vara utan

Kollat  Dietdoctorns blog där han berättar om "the fat magnet" :) Man fryser mojängen och sen suger den upp fett ur din mat! - Tydligen hade Dr Oz med den i sitt program ;) uhmmm ;)


... för om man nu inte vill ha fett i sin mat så behöver man en magnet, man kan inte låta bli att ha i fett från början bara ??!! Fast vem vill inte äta fett sen LCHF dieten tog över världen ?! ;)


Smaskigt baconfett från helgens matlagning, här är vi inte rädda!



Hej hopp Onsdag



Har joggat, tränat och kört burpees idag :) Gick segt till en början, men tvingade mig själv att rycka upp mig :)

Efter det en snabbt lunch för att sedan åka och byta olja i bilen på verkstaden - blev bara 11 dollar eftersom vi tydligen hade poäng ? eftersom vi bytt olja och lagat ett billås där förut!

Sen lite snabbhandling och passade på att köpa en påsklilja! - de kallar den så :) Vet inte vad den heter i Sverige ? - vanlig lilja kanske? ;) den växer ute i normala fall, och man kan plantera ut den här när den blommat över. Köpte den både för att den är så vacker och luktar såååå gott! Blommor är aldrig fel!

Nu - dags att göra lite nytta! Glad Onsdag till alla ;)

tisdag 27 mars 2012

Dagens Housewife




























Dagen mest spännande händelse - jag steamar våra barstolar :) - och heltäckningsmattor och möbler!
Gillar verkligen att ånga saker, allt känns så rent efteråt :) sooo exciting to be a housewife ;) Man kasnke skulle försöka hoppa in i ångan och få en ansiktsbehandling på köpet hahaha :)

måndag 26 mars 2012

Nyttigt


Håller hårt på att äta low carb  :)  I kväll blev det laxbiff med sallad. Biffarna blev sådär om jag ska var ärlig, jag använde sån där frusen vild lax som är mindre fet och mindre smakrik och kryddade alldelles för mycket med cilantro, purjo och persilja :) Men salladen var god, vi har världens godaste olja och vinäger - lokallagrad- att ha på, mums:) 

Annars är det Måndag även här i Ann Arbor ;) och vädret har återgått till normalt för årstiden, så i morse var det noll grader och nu ska det bli frost! Men vi har sol!! och blå himmel:) och skulle inte ha något emot en fin och frisk kvällspromenad - tyvärr är E skadad, och det är tråkigt att gå själv :(

söndag 25 mars 2012

Texas Chili con Carne

Jag gjorde ett långkok i helgen - kul med lite omväxling dessutom. Man kan ju inte äta tacos jämt ;)
Det blev en stark och god chiligryta, nu har vi ätit den i två dagar så nu fryser vi resten :)

Om man bara äter lite bönor och nachochips så är det ganska low carb också ;) Recept hittar ni här




 Tre huvudingredienser!, massor av KÖTT som man skär i bitar och bryner i BACONFETT, för att sen hacka i ett gäng färska JALAPENOS :)

Hade en brännande och svidande känsla på fingrarna många timmar efteråt :)

Supergott tillsammans med lite grönsaker, lök, ost, gucca bönor och nachochips :)

Träning vecka 12 2012

Måndag: Jogg 6.5 km. styrketräning: Rygg och armar.
Linneas utmaning: 61 Burpees. 61 x 2 Russian Twist,61 situps.

Tisdag: Jogg:6.5 km + kvällsjogg 6.5 km.
Linneas utmaning: 62 Burpees.62 x 2 Russian Twist, 62 situps.

Onsdag: Jogg 6.5 km. styrketräning: Bröst och axlar.

Linneas utmaning: 63 Burpees. 63 x 2 Russian Twist,63 situps.

Torsdag: Jogg: 6.5 km. styrketräning: Ben och mage.
Linneas utmaning:64 Burpees.  64 x 2 Russian Twist, 64 situps.

Fredag: 

Lördag: Styrketräning: Rygg och armar.

Linneas utmaning: 65 Burpees.65 x 2 Russian Twist, 65 situps.

Söndag: Jogg 6.5 km.

Linneas utmaning:  66 Burpees. 66 Russian Twist, 66 situps.

Kommentar: Det fina vädret gjorde det möjligt med en hel del jogg :) Helt okay vecka, nu jäklar ska jag i form ;) Har även varit medveten om vad jag stoppat i mig :) Dock 67 burpees att ta igen nästa vecka!

Mikaelas utmaning 20 mil på 10 veckor var denna sista! vecka 10: 39 km. Har sammanlagt sprungit 221 km på 10 veckor - well done! Tack så jättemycket Mikaela för att du satta igång utmaningen, den har varit en "spark i baken" :)

lördag 24 mars 2012

Hard choice

Svårt val, har just styrketränat och kört alla förbannade burpees - och känner lite för att gå ut och springa :) MEN, vår lägenhet behöver verkligen vårstädas, det känns lite halvakut! I morgon ska jag troligtvis steama alla heltäckningsmattor! Jag har inte prioriterat städning sista tiden, men nu känner jag att allt måste skuras! Hade tänkt att ta kyl och frys nu i em/kväll - men ut och springa skulle göra mycket mer välgörning för min figur! 

Påskbuffe på IKEA

I går kväll var vi på IKEAS påskbuffe:) Man fick äta så mycket man ville för 10 dollar :)

Det fanns ägg, sill, lax, räkor, jansson, köttbullar, skinka, prinskorv, olika sallader, potatismos, bröd och massa sliskiga efterrätts kakor och tårtor.

Trevligt initiativ absolut! Och laxen var riktigt bra :) Sen vet jag inte om det vara var på IKEA i Canton, eller om det  var meningen att det skulle vara så - men Jansson och rödkålen var totalt sönderkok och geggig :) ?

Vi fick frågan om IKEAS smörgåsbord smakade som hemlagad svensk mat ;) Vi kan ju säga att om vi ville introducera det svenska köket på ett kulinariskt vis för någon, så skulle vi inte ta med den personen till IKEA ;)

Efteråt blev det en spontan bio :) Det var roligt, vi såg "Act of Valor", jag ser sällan action, men den var väldigt spännande. Sen föredrar jag kanske lite fredligare filmer :) Men kul att se något man normalt inte skulle se, och något man aldrig hört talas om :) Yeah, leve spontanitet;)

torsdag 22 mars 2012

Sighting of a Cougar!




Det kom ett mail om att någon under morgonen sett något som liknade en cougar :) på norra campusområdet! Jag kan inte låta bli att undra vilken cougar de menar ?!


Den här typen av cougar är väl inte så farlig, och dessutom  vanligt förekommande :) Lite läskigt med silikonet i hennes läppar och stelheten runt hennes mun - men jag kanske bara är avudsjuk ;) 




                                Den här söta kissen kan väl inte vara farlig :) Sååå smidig och fin!





Vår gamla bil - en Ford Cougar! Den är däremot riktigt farlig, trots  att den bara hade en V6 var den snabbt! Gillade den bilen som sjutton!

Ber så mycket om ursäkt för min dåliga humor ;) Sorry, kunde inte låta bli!

onsdag 21 mars 2012

I've said it before, but I'll say it again...

Ljumna försommarkvällar is the shit :) Vi grillade ikväll och satt ute och åt för första gången!


Supermysigt att höra fåglarna kvittra och se ekorrnarna skutta och hoppa :)


Erik fick mig att skratta så jag nästan kiknade ;) 

Om någon är intresserad av mattips så rekommenderar jag "falsk potatissallad" dvs, zuccini i bitar med lite purjolök, sour cream, majjo, salt och peppar och lite honung :) Oväntat likt riktigt potatissallad, fräscht och gott men - mindre carbs :) Har jag sagt att jag älskar sol och värme ;) ?!?! ;)


tisdag 20 mars 2012

Second time around

Eftersom vi har helt galet sommarväder! 27 grader Celsius idag!!! Så passade jag på att ta en andra jogginrunda ikväll! Fick även med mig Erik. Vet inte om det är sällskapet eller om det bara är så att det går så mycket lättare att springa på kvällen?! ... på morgonen känns det så mycket segare.

Det kanske är en god ide att börja springa på kvällarna istället, i alla fall nu när det är så ljust och vackert. Men vi får se, värmen ska hålla i sig till och med Torsdag sen blir det kallare igen!

Ni kan lita på att jag verkligen njuter! Jag skjuter till och med upp frisörbesök tills det blir dåligt väder, har ska det inte förspillas sol och värme!

Vi har faktiskt varit ute och gått flera kvällar i rad i riktigt ljummet väder! Och kanske börjar jag vänja mig för i natt lyckade jag faktiskt sova trots värmen!

Det är som sagt bara att njuta så länge det varar! Och jag står fast vid att man blir så mycket lyckligare av sol - det behöver inte vara så jättevarmt! Men dagsljus och solljus is tha shit :)

söndag 18 mars 2012

The Prosaic Truth ...

Sanningen är att för att gå ner i vikt (... och komma i form) så är träning 30% av resultatet och kosten 70%! Så med andra ord, det har mer betydelse för vad du äter än hur du tränar.

Detta stämmer till en stor del, träning formar kroppen, men fel mat och mat i överflöd bidrar bara till ett dålig resultat! ... och jag är såååå nära att ha den kroppen jag vill ha! Formar jag till rumpen och låren och går ner lite i underhudsfett så kommer muskler att synas bättre! Jag lägger ner så pass mycket tid och energi på träning så nu jäklar ska jag lägga ner lika mycket energi på vad jag stoppar i mig :) Med andra ord - No more kladdkaka och helgens vinrester en söndag kväll :) I alla fall inte efter att ha svullat så som jag gör!

Så nu jäklar - ett sista ryck innan sommaren! Så här ska jag se ut i sommar!
... minus tuttarna, har inte råd med silikon just nu ;)

Träning vecka 11 2012

Måndag: 

Tisdag: Jogg:6.5 km. Styrketräning: Ben och mage.
Linneas utmaning: 55 Burpees. 55 x 2 Russian Twist, 55 situps.

Onsdag: Jogg 6.5 km. styrketräning: Rygg och armar.

Linneas utmaning: 56 Burpees. 56 x 2 Russian Twist,56 situps.

Torsdag: 

Fredag: Jogg: 6.5 km.
Linneas utmaning:58 Burpees.  58 x 2 Russian Twist,58 situps.

Lördag: Jogg 6.5 km. 

Linneas utmaning: 54+59 Burpees. 54+59 x 2 Russian Twist, 54+59 situps.

Söndag: 

Linneas utmaning:  57+60 Burpees. 57+60 x 2 Russian Twist, 57+60 situps.

Kommentar: Not good enough! Men det finns inga ursäkter, jag hade kunnat tränat mer! Linneas burpees börjar dock bli ett heltidsjobb!

Mikaelas utmaning 20 mil på 10 veckor var denna vecka 9: 26 km. Har sammanlagt sprungit 182 km och det är 1!! vecka och 18 km to go:) 

lördag 17 mars 2012

Oh Happy Day


Världens finaste väder har vi haft i dag med 24 grader varmt i skuggan :) Till brunch blev det en favvo - bananapanncakes med jordgubbar och glass! ... efter det en joggintur i strålande solsken och värme - nästan på gränsen till för varmt att springa!

Efter det bytte vi till sommardäck! Även om det kommer snö (vilket är svårt att tro efter flera dagars sommarvärme) så kommer den nog inte vara långvarig!

... och nu - grillar vi burgare och dricker rose, eller ja, E, den lille ölsnobben dricker förstås en IPA :)

Life is sooo good <3

torsdag 15 mars 2012

... och resten av dagen!

Jag åkte ut på eftermiddagen för att köpa en present till Eriks kompis som fyller år - hon skulle fira ikväll på restaurang och vi var bjudna :) Efteråt så åkte jag till Eriks universitet och satt där i bibblan och väntade på att han ville hem. Skypade lite med Sandra om att hon ville ut till en park i  Dexter i morgon - hon sa att hon hoppades på lika fint väder som det varit idag. Vi kollar väderprognos och jag ser att de gått ut med en varning om åskoväder - kollar igen och ser att det är en tornadeovarning ute för vårt område!!!

Springer ner i källarn där Erik och hans doktorander är och de tar mig inte på allvar - men eftersom E inte är redo att åka hem går jag och lägger mer pengar i parkeringsautomaten. Efter ett tag börjar tornadolarmet att tjuta! Vi går ner i källarn och det har dragit ihop sig till ett väldans åskoväder - kollade väderprognosen och det verkade vara flera tornadoes på gång!!??!!  På radarn såg det ut som att den flyttade sig närmare och närmare Ann Arbor. Tornadovarningen drog ut på tiden och till slut kl 7.15 verkade det ha lugnat sig och vi åkte iväg för att fira Li, - medan det öste ner ochåskade fortfarande - lite irriterande att jag inte hann hem och byta kläder - men det spelade inte så stor roll egentligen!

Hur som helst så var det tre tornadoes i Michigan ikväll var av en i Dexter, 20 minuter från Ann Arbor i den parken Sandra ville ut och gå i morgon! Flera hus är tydligen ganska mosade (över 100, varav 13 i stort sett totalförstörda), men ingen död eller skadad! Tror alla var lite skakade ikväll, folk är inte vana att det blir sånt oväder! - Li hade varit på WholeFoods och handlat när larmet gick, och folk hade trängt in sig i frysrummet - Li hade hållt i dörren så den inte skulle gå igen och de skulle frysa ihjäl :)  Nu på nyheterna visar de massa videos på Dexter Tornadon och massa trasiga hus och omkullvälta bilar - dessutom har det blivit lite översvämmat här och var! Tack Gode Gud att det gick så bra som det gick!

Dagens Tur i Oturen

I morse när jag skulle sminka mig välter jag hela min sminkorg, full med smink - ner i toaletten! Borstar, puder, ögonskuggor, läppstift, rouge mm mm :) Toaletten är helt full med smink som ligger och flyter! - Till saken hör att jag är världssämst på att skruva på locket på saker, i alla fall enligt min käre make ;) ... och jag använder i stort sett bara mineralsmink, så om locket inte är påskruvat och det rinner in vatten så blir det en ganska äcklig sörja! - speciellt med toalettvatten ;)

MEN, efter att ha diskat allt och tvätta alla borstar verkar det som att jag faktiskt skruvade åt locken och allt klarade sig :) Nu väntar jag bara på att puderborsten ska torka så jag kan få på mig lite puder och se lite mindre glansig ut ;) - vi har ju varmt även i dag ;) Men är såååå tacksam över att allt klarade sig!

onsdag 14 mars 2012

Grillpremiär 2012 i bilder







Erik blåser liv i kolen :)









                               




Jag står och väntar på perfekt glöd :)
        Måste även få till det perfekta rufset i håret hahaha :)












Allt som ska grillas ligger på grillen :) Spännande ;)













                              Jag står beredd att vända på köttet :)
                                      Erik håller tiden ;)










Det börjar se klart ut ...













Okay, jag kan ju inte stå här och se snygg ut när maten är klar :)
Låt oss gå in och äta!!!

Livet pågår här och nu, så ta dig samman kära du

De orden gick rakt in i mig när jag var ute och sprang i morse :)

Text: Lasse Winnerbäck och låten heter "De sista drömmarna del II" :) Underbar låt :) ... som till viss del handlar om hur livet kan gå  en förbi.

Riktigt bra råd från Lasse :) Det är så lätt hänt att man bara sitter och väntar på det där perfekta ögonblicket för att göra det ena och det andra .... bla bla bla: Det finns så mycket ursäkter för att vänta!

Jag börjar fatta att det är action som krävs och inget annat! Bara man börjar någonstans och gör något! - något som man gillar förstås - vad det än gäller! Skitsamma om man gör bort sig eller misslyckas - det gör alla - flera gånger om dessutom!

Lyssnade på ett tal av Steve Jobs igår :) Han menade att det bara var att köra på vad det än gällde - för om man nu tog vad man än var rädd för och ställde det i perspektiv med döden - så borde man våga all! - för i slutändan ska vi alla dö, och vad man än oroar sig för så är det ganska blekt i jämförelse! Så för 17, vad har man egentligenatt förlora?

tisdag 13 mars 2012

Shorts Premiär

Det kan faktiskt vara så att våren har kommit. Det är hela 63 grader F / 17.2 C ute :) och strålande solsken!
Hela veckan ska vara hyfsad varm verkar det som - lovely! 

Så idag var jag faktiskt ute och sprang i shorts, hade kunnat ha ett linne till egentligen,(har sett folk i shorts när det är minus 10 grader) men tror det skulle bli en allt för stor chock för omgivningen att få se så mycket blek hud på en gång ;) 

Det kanske är dags snart att vårstäda porchen :) ... och ha grillpremiär! I morgon ska det bli 21 grader varmt so who knows ;) Försökte övertala E att grilla i helgen, men han tyckte det var för tidigt - mes ;) 

söndag 11 mars 2012

Träning vecka 10 2012

Måndag: Styrketräning: Ben och mage.
Linneas utmaning:47 Burpees. 47 x 2 Russian Twist, 47 situps.

Tisdag: Jogg:6.5 km.
Linneas utmaning: 48 Burpees. 48 x 2 Russian Twist, 48 situps.

Onsdag: Jogg 5.5 km.

Linneas utmaning: 49 Burpees. 49 x 2 Russian Twist, 49 situps.

Torsdag: Mall walking ;)

Fredag: Styrketräning: Bröst och axlar.
Linneas utmaning: 50+51 Burpees. 50+51 x 2 Russian Twist, 50+51 situps.

Lördag: Jogg 5.5 km. Styrketräning: Rygg och armar.

Linneas utmaning: 52 Burpees. 52 x 2 Russian Twist, 52 situps.

Söndag: Jogg 5.5 km. Pilates.

Linneas utmaning:  53 Burpees. 53 x 2 Russian Twist, 53 situps.

Kommentar: Not too bad :) Har försökt att pyssla med lite annat också ;) Men det blev 3 styrketräningspass, 1 pilatespass och 4 joggingpass. Linneas burpees börjar kännas av nu, speciellt om man måste ta igen dem en annan dag hahaha.

Mikaelas utmaning 20 mil på 10 veckor var denna vecka 8: 23 km. Har sammanlagt sprungit 156 km och det är 2 veckor och 44 km to go:) har tilltro till att det kommer att gå vägen ! :) 

Klåfingrig :)

Idag bjöd vi ut Jake och KiDahn på brunchbuffe som kompensation för att vi inte kunde vara med på deras förlovningsmiddag. Gud så gott det är med brunch!!!

Av de nyförlovade så fick vi en chokladask som tack för att vi hjälpt till - mest Erik då - med den hemliga frieriplanen :) Första gången jag äter Godiva choklad tror jag ;)


... och någon klåfingrig person som inte tyckte det var tillräckligt att svulla på bruchbuffen har redan varit där och nallat ;) 


... nämner inga namn ;)

lördag 10 mars 2012

Run around

Det känns som jag sprungit omkring hela dagen som en förvirrad höna :) Har styrktetränat, kollat melodifestivalen, skippade omröstningen och stack ut och sprang :) Tyckte Torsten och Björn var coola, udda och lite malplacerade, men intressanta :) 

Har även "bakat" ett bidrag till kvällens fest! Det är knytkalas, och cirka 60 gäster ska komma! Det känns som jag alltid tar med fel saker - så nu gjorde jag något som nästan känns fel - dvs för enkelt, då kanske det blir rätt :) 

Vårt bidrag till efterättsbuffen :) 

torsdag 8 mars 2012

Fyra nyanser av brunt :)


Bjuder på en fin kvällsbild :) Damn vad snygg jag är i mörker :) 
Erik hjälpte mig att tona håret till brunt i går - inte lätt att hitta toning i USA, det mesta är färg - och vill man prova en helt ny hårfärg så föredrar jag toning :) Färgen blev ojämn och på vissa ställen lila/rosa/grå. Men det gör inte så mycket, ville mest känna efter om jag trivs i mörkare och det gör jag. Så när jag tvättat ut toning ska jag nog göra massa mörka slingor, yeah :) !

Annars har jag spenderat fem och en halv timme!! på Twelve Oaks Mall idag- (fattar inte var tiden tog vägen ;) ) med Helena :) Hon är helt underbar att hänga med - helt fantastisk utstrålning och inställning - hoppas hoppas hon har smittat mig lite :) 

Det blev ingen shopping konstigt nog, såg massor fint, men inget jag kände att jag måste ha. Men roligt att se alla vårfärger och sandaler.  Höll på att köpa te, men när jag skulle betala blev det ca 35 dollar!! för typ 1 dl te i lösvikt  - spelar ingen roll att det gick att återanvända och torka flera gånger - galet mycket pengar för lite te :) Men riktigt skoj att se ett nytt köpcentrum och att umgås med Helena :) 

onsdag 7 mars 2012

On the Radio

Jag hörde något intressant på radion i dag som inte kändes riktigt riktigt ;) Det var en läkare som pratade om depressioner - han började med att förklara skillnaden mellan att vara deppig och verkligen vara deprimerad. Om en mor blev ledsen för att sonen förlorade en baseboll match så handlade det om att vara deppig, för när sonen sen gjorde bättre ifrån sig så skulle hon ju genast må bättre! - öhh, okay, fint exempel ;) Vi kvinnor går ju omkring och sörjer om våra söner inte gör så bra i från sig i olika sportgrenar hahahaha :)

Läkaren fortsatte att prata, mycket av det han sa lät som det  var taget ur någon fördummande lärobok från sjuttiotalet typ :) Sen kom han in på skillnaden på manlig och kvinnlig depression. Depression är vanligare hos kvinnor, och ofta så beror depressionen på kvinnan åldras och förlorar sitt utseende och blir därför deprimerad! När det gäller mannen däremot så handlar det om att han inte kan försörja familjen eller blir utkonkurerad av någon yngre kollega. Den 50 åriga mannen som spelar basket mot den 20 åriga sonen kanske upptäcker att han inte är lika snabb och smidig - och går därför in i en depression!

Och visst depression handlar om förlust eller otillräcklighet, det kan vara av självkänsla, heder, olika förmågor osv :) Det handlar mycket om hur man styr sina tankar - stort fokus på negativa saker är ju inte så upplyftande direkt! Och visst kan väl åldrandet säker påverka humöret, men här i USA så är tydligen utssendet det viktigaste som finns för kvinnan, och att vara sportig och fysisk stark det absolut viktigaste för mannen - och även de främsta orsakerna till depression - jag måste ha missat något i psykologiskursen under ssk utbildningen ;) Eller så har jag fel, vi är så förbannat ytliga så utssendet är ALLT ;)

måndag 5 mars 2012

En sjuksköterskas arbetsuppgifter :)

Det ligger något i det hahahahaha :) Speciellt i vad "What I thought I would do" & "What I actually do" :)

Hairstyle

Jag har kommit fram till att det är dags att göra något åt håret. Jag har en en och en halv dm lång utväxt som jag inbillar mig ser modern ut ;) Och den senaste frisören som klippte mig lyckades klippa igenom håret utan att det blev några linjer, utan det ser mest ut som någon tuggat på det hahahaha :)

Det jag fundrar på är att klippa av några cm, se till att det blir en snygg uppklippningen igen, och att göra slingor som är mörkare än mitt ljusa hår, men ljusare än min utväxt, dvs få allt att smälta ihop lite. Finderar på att prova att göra något åt det röd/brun/blonda hållet men fortfarande ganska ljust. Och kanske kanske klippa så att blir mer snedlugg - men är rädd för att det kan bli för mycket och för tunn lugg, det har liksom hänt förr.

Jag kollade igenom lite på gamla kort och frisyrer jag haft tidigare, och ärligt talat, det var inte å mycket att hurra för hahahahaha - inte mycket inspiration där inte - däremot ser jag vad jag inte passar i :)


 Väldigt, blont, uppklippt och kort för att vara jag - helt okay, men vill inte ha så blont igen pga av utväxt. Men en av de bättre klippningarna ;)









Den absolut fulate frisyren jag haft. Hahahahaa, mitt hår såg tunnt och jäkligt ut, och jag såg tio 20 år äldre ut :) Minns henne som klippte mig, hon sa att antingen kommer jag att älska frisyren eller hata den,,, hon fick fria händer :) Och det roliga är att jag just då tyckte det var skitsnyggt :)




Vet inte om det syns, men mitt hår är väldigt randigt:) Gillar när det ser lite slingrat ut, men det får inte bli skunkeffekt ;)









För några år sen bestämde jag mig för att prova mer brunt - stort steg eftersom jag alltid har blonderat mig :)  Kanske inte helt fel :)








Blonderad med snedlugg i början av förra sommaren när jag precis hade börjat träna på allvar :)

Man ser fortfarande hur chubby jag är ;)












När vi precis hade flyttat till USA. Hade lugg då ;) Det där med lugg är svårt - kan funka om det är en snygg klippning, - men kan också se helt fruktansvärt ut - se bilden nedan :)






Vem har släpat in det här skogstrollet liksom ;)







                             
 Alla ideer, tips och råd mottages tacksam :) Det där med frisyr är viktigt :) 

Träning vecka 9 2012

Måndag: Styrketräning: Rygg och armar.
Linneas utmaning:40 Burpees. 40 x 2 Russian Twist, 40 situps.


Tisdag: Jogg:5.5 km.
Linneas utmaning: 41 Burpees. 41 x 2 Russian Twist, 41 situps.

Onsdag:-


Torsdag: Jogg: 5.5 km. (Hike Arboretum) 

Linneas utmaning: 42 Burpees. 42 x 2 Russian Twist,42 situps.

Fredag: -

Linneas utmaning: 43+44 Burpees. 43+44 x 2 Russian Twist, 43+44 situps.

Lördag: -


Söndag: (Promenad med E :) )

Linneas utmaning: 45+46 Burpees. 45+46 x 2 Russian Twist, 45+46 situps.

Kommentar: Ingen kommentar hahaha :) 

Två joggpass och ett styrkträningspass. Det kan bara bli bättre! Har gjort alla burpees/twists och situps i alla fall :) 


Mikaelas utmaning 20 mil på 10 veckor var denna vecka 7: 11 km. Har sammanlagt sprungit 133 km och det är 3 veckor och 67 km to go:) Bäst att lägga på ett kol.



lördag 3 mars 2012

The State Capital

I dag kände jag ett starkt behov av att lämna Ann Arbor och att göra en utflykt :) Rent spontant kom jag att tänka på lite större orter på max en timmes bilfärd härifrån och valet stod mellan Flint, Toledo (som har en glasoutlet som jag vill se) och Lansing. Vi vill inte heller tillbringa hela dagen med att planera saker att göra, för då blir det lätt att dagsturen får så stora propotioner att den inte blir av, - det vill säga man ska hinna med och undersöka ALLT som finns - vilket är typisk mig :) Men nu jäklar blev det  en halvtimmes googling på saker att göra och huvudsyftet var att komma i väg och få se mer av Michigan :)

Det blev Lansing, som är huvudstad i Michigan och som dessutom är i lite bättre skick än de två andra nämnda städerna:)

Vi började kolla in the State Capitol som ska vara en magnefik byggnad :) Tyvärr var det stängt i dag så vi kunde inte gå in :( ... och dessumot är det isande kallt med typ stormbyar ute, vilket gjorde att all sightseeing till fots sköts upp till en annan gång:)



I stället tillbringade vi lite tid på R.E Olds Transportation Museum. R.E Olds är snubben som grundade Oldsmobilen och REOn:) 


Som sagt, det fanns en hel del gamla godingar :) Skulle vara mysigt att h anågot gammalt med öppet tak att körra omkring i på sommaren :) 



Är inte den lilla bilen bedårande?! Hans barnbarn åkte runt i den :) Den var dubbelt så dyr som den stora. Tänk om man hade haft en sådan när man var liten, vilken lycka!!


Jorå, det fanns massor av coola bilar och saker att titta på från massor av olka årtionden! Museet var mycket bättre och intressantare än jag trodde det skulle vara :) 


Efteråt lunchade vi i domntown på Michigan Brewery - Eriks förslag ;) Sen gled vi runt och kollade in Lansing lite :) Helt okay stad, kändes lite mer utspridd och inte lika "levande" som Ann Arbor, men å andra sidan hade inte vi någon superkoll på sevärdigheter :)



fredag 2 mars 2012

It's a gray day ...

Ann Arbor har känts väldigt grått sista tiden :) Men om man tittar på det fantastiska fotot nedan (nej, jag har inte tagit det) så ser man att grått också kan vara vackert! Dock ser jag fram emot fler färgglada dagar! Gärna soliga :) 
foto från http://manroms.deviantart.com


torsdag 1 mars 2012

The battle in my head ...

Jag: Okay, klockan är 9, om jag går ut nu så hinnner jag både springa, styrketräna och köra 85 burpees      innan lunch.

Jag: Är du galen, så där mycket orkar jag inte träna idag, jag känner mig trött.

Jag: Men herregud, vill du inte ha drömkroppen. Du har ju tränat så hårt nu, du kan inte bara ge upp.

Jag: Inte ge upp, men vila lite, ser du inte hur kallt, grått och blött det är ute? Det vore mycket skönare att krypa ner under täcket och vila lite.

Jag: Du brukar aldrig krypa ner under täcket och vila, kom igen nu, du har tagit det lugnt hela veckan, lite jogging skulle göra susen och du skulle bli piggare.

Jag: Nja, det ser sååå kallt ut, kanske kan träna något litet bara - kanske.

Jag: Okay jag vet att du vill bli riktigt vältränad, här har du lite inspirationsbilder på nätet, vill du inte se ut såm här ? Dessutom har du laddat över ny musik på ipoden, Neil Young och Alpahville:)

Jag: Neil Young, den muntergöken, det kan jag ju inte springa till. Men jo jag vill vara vältränad - kanske hinner ut och springa då, och köra  burpees men skippa styrketräningen.

Jag: Kom igen let's go - just do it !!!



Jag vann :) Bjuder på dagens lite fåniga men glada segerhopp :) 
Ibland MÅSTE man övertala sig själv :) Eller till och med ganska ofta ;)