söndag 29 april 2012

Party Helg :)

Den här helgen är vi mer sociala än någonsin :) ... eller i alla fall jag. Erik har varit på konferans hela veckan och träffat massor med folk :) Men det känns bra! Kul att träffa nya människor och umgås. I fredags var vi bortbjudna på middag, i går var vi på ett stort "Graduation Party" och i kväll är det grillfest!

Jag hade inte så höga förväntningar på festen i går, men det visade sig bli riktigt trevligt. Hade lite intressanta diskussioner med en tysk och en grekisk kille ;) ... vi diskuterade en hel del om kvinnans och mannens roll, och vi hade definitivt inte samma åsikter! Den grekiska killen påstod att kvinnor är de som ska uppfostra barnen för att de har en helt annan hand med dem, och det är genetiskt! Jag höll inte riktigt med, och eftersom festen var full av akademiker så såg jag till att få utlåtanden av både en psykiatriker och en psykolog ;) ... och även fast jag hade rätt så vägrade killen att ge sig :) Erik påstår att jag är lätt att reta upp och provocera, och det stämmer säker till en viss del, för pinsamt nog så slutade det med att jag pucklade på killen med en tom vattenflaska hahahaha ;) Men han sa att han var van att få stryk av kvinnor för sina åsikter så det var lugnt :) Ikväll ska jag vara snäll i alla fall, och komma ihåg att folk har rätt till sina åsikter utan att jag måste omvända dem ;)

torsdag 26 april 2012

VardagsTorsdag

Hellloooooo Torsdag ;) Sitter här i min ensamhet och håller på att laga lite sen middag  ;) Erik har varit på konferans i Detroit denna vecka vilket även innburit att han haft jippon på kvällarna också, så efter att ha ätit köttfärsås från frysen i två dagar kan det vara trevligt med lite färsk mat ;) ... även om jag får äta ensam.

Det är en helt vanligt vardag i dag. Började dagen med at städa - och fortsatte dagen med att städa ett par timmar. Vår hyresvärd har visning på huset igen!! Han ringde i går och bekräftade visning i dag och på Lördag förmiddag - bad också oss att se till att det var städat och fint ;) Den kommentaren fick mig nästan att vilja lämna världens röra hehehe, men jag lovade honom att skrapa upp leran från golvet - så i dag har det varit rent ;) Vårt kontrakt går ut sista Augusti, men redan för ett par månader sedan ville han veta om vi vill fortsätta hyra efter det. Och eftersom vi inte vet var vi hamnar i höst så kan vi så klart inte lova att skriva på för ett helt år till. Så tyvärr får vi släppa vår lilla mysiga lägenhet i höst:) - men jag hoppas ju fortfarande på vår lyxvilla med stort kök och jacuzzi då  ;)

Efter städningen drog jag med Sandra för lite shopping :) I helgen blir det lite party så det vore skoj med något nytt och fräscht. Egentligen skulle jag verkligen behöva en helt ny garderobsmakeover, men det får bli  när jag blir rik :) I dag hittade jag absolut ingenting :( Fattar inte riktigt vår och sommarmodet, det som finns i affärerna i vårt shoppingmall ser ut som gamla kvarlevor från 80 talet ?!?! Inget fel i det, men det är inte vad jag letar efter. Vore kul att verkligen hitta en outfit så man får känna sig lite vårfräch och snygg! Kanske blir ett nytt försök i morgon :)

onsdag 25 april 2012

Det man brinner för ...

Om jag nu ska spinna vidare lite på mitt förra innlägg som hur vi själva skapar vårt välmående - så jag har funderat på vad jag egentligen vill med mitt liv - eller vilken typ av jobb och karriär jag vil ha!

Självklart borde man satsa på någon man verkligen brinner för som ger en glädje och tillfredställelse. Jag menar - varje människa är värd att trivas med sitt jobb, och vi jobbar trots allt bort en stor del av livet :) Jag vet att jag lyssnade till någon klok människa, kan ha varit Olof Röhlander, men jag är inte hundra. Vet att han pratade om att det man vill bli som liten är fortfarande någon som man ofta blir som vuxen, men man blir mer symboliken, eller innebörden av det yrke man ville bli, och inte alltid exakt samma yrke. Dvs, om du ville bli clown så var det för att göra människor glada och få de att må bra, samma sak kan någon inom hälsovården göra, så du kanske blev psykolog istället... typ. Han var nog bättre på att förklara än vad jag är hehe.

Minns att när jag var liten så var jag rätt inställd på att bli advokat eller skådespelerska. Tror att jag tyckte om att synas, argumentera, debattera och slåss för det som kändes viktigt och rätt - i min mening hahaha.
Funderade även på vad jag är/har varit riktigt passionerad av och kom på följande.

1. Musik!! har alltid älskat musik, och lyssnat ihjäl mig på musik. Önskade  enda sen jag var liten att jag skulle ha någon form av talang! Minns att jag så gärna ville söka til musikklass men inte vågade, jag var aldrig en av de som blev utvalda att få sjunga solo på musiklektionerna och jag kände väl på mig att jag inte var en naturbegåvning. Vilket jag även fick bekräftat flera år senare när jag sjöng kareoke och någon musiksnubbe som hade en halv fot inne i branchen kom fram och sa att det var synd att jag inte kunde sjunga för jag hade grym utstrålning och var bra på scen. ... så en musikkarriär är nog tyvärr utesluten;)

2. Skriva - under tonårstiden var jag världens bokmal, nästan så det känns lite pinsamt och nördigt att tänka tillbaka på det ;) Jag kunde läsa tre böcker om dagen i bland, och köpte böcker för mina månadspengar hahaha. Jag skrev också hur mycket noveller som helst. Älskade att skriva, och har nog sällan fått så mycket kickar som jag fick utav skrivandet, det var ju helt underbart som helst att få uttrycka sig genom påhittade karaktärer. Tveksam om detta är något att ta upp igen, hm, läser endast ett par romaner om året och har nog inte skrivit noverller sen gymnasiet. Hm hm ...

3. Alternativmedicin. Jag tycker det är fruktansvärt intressant med alternativa behandlingsmetoder! Och nu menar jag beprövade och vetenskapliga metoder. Jag är inte för alla outbildade alternativa terapeuter som inte vet vad de håller på med och nästan skadar folk, samt ger alternativmedicin ett dåligt rykte. Men jag skulle vilja lära mig mycket mer om kinesisk medicin/acupunktur/hypnos till exempel. Under sjuksköterske utbildningen var jag med i SFIM - svenskt forum för integrativ medicin . Det vänder sig till sjukvårdspersonal som vill hitta evidens och säkra lagarna kring integrativmedicin - något jag verkligen brinner för! Det var också anledningen till att jag började plugga till sjuksköterska för att jag vill få en bra medicinsk grundutbildning - men jag har alltid varit mer intresserad av att jobba med alternativa metoder än på vanliga medicinavdelningar. Sen tror jag att jag kanske på något vis rättade mig in i ledet under utbildningen - och det är lättare att bara ta ett vanligt sjuksköterske jobb än att hitta något som jag verkligen vill göra. Men skulle jag få bestämma skulle jag helst forska och lära mig mer om integrativmedicin!! ... och yes, jag är så pass nördig så jag tycker forskning verkar kul ;)

4. Kost och motion! Jag tyckte det var skitråkigt när jag började plugga til sjuksköterska. Men nu kan jag spendera timmar med att sitta och lyssna på föreläsningar om hur kolhydrater påverkar insulinet osv osv. Jag skulle lugnt kunna forska och sprida läran om LCHF här i USA!! Såååå grymt intressant!

5. Mental träning / inspirationslära / idrottspsykologi / hypnos. Kanske hänger lite samman med alternativmedicinen i och för sig :) Men har alltid tyckte att tankens kraft /placebo/ hur inställning och slutresultat hänger ihop. Skulle mer än gärna pyssla med detta också ;)

... detta är vad jag verkligen brinner för. Brinner för god mat och vin också i och för sig hahaha. Men kanske inget att göra karriär av ;) Jag undrar vad som skulle hända om jag gjorde ALLT för att hitta något som har med alternativ 3, 4 eller 5 att göra!!?? Vore så coolt om jag lyckades ;)


tisdag 24 april 2012

Is Happiness a choice ?

Ända sen vi flyttade hit till USA så har vi funderat på om vi ska stanna eller inte, och var vi eventuellt kan tänkas flytta. Sen har vi funderat på var vi kan jobba, och vilka arbeten som verkar roliga och var de kan tänkas vara. För min del har en stor del av vår hittills ett och ett halvt år långa USA vistelse utspelat sig i min hjärna, dvs jag har tänkt såååå mycket mer än jag fatiskt handlat. En stor del har handlat om jobb, visum, plugg och stress över att jag inte har jobbat, inte haft inkomst. Vilket delvis har lett till en massa skuldkänslor där jag periodvis inte tyckt att jag borde umgås och ha roligt om jag inte till viket pris som helst skaffar jobb. Det har alltså varit en ganska blandad kompott och gått upp och ner! Mycket har varit bra, men en stor del av tiden har jag upplevt en hel del inre stress. 


... och vad vill jag säga med detta?! Jo, att jag hade kunnat må så mycket bättre om jag bara haft en annan inställning från början. Jag börjar tro på fullaste allvar att om man bestämmer sig för att alltid göra det bästa av situationen, vara så glad man bara kan, vilja alla (inklusive sig själv) väl, och var fruktansvärt tacksam över allt man har och kanske ta det lugnt och utgå ifrån att saker löser sig! - så kommer livet att te sig helt annorlunda!! Jag har sagt det förr, och jag är bra på att citera, men jag lever verkligen inte som jag lär - ALLT handlar om inställning!  

Jag funderar på vad som skulle hända om jag började nu? Om jag var glad och tacksam och uppskattade saker istället för att grubbla ihjäl mig - om jag valde att tro att allting kommer att lösa sig! Om jag utgick i från det!! Om jag målade upp positiva bilder i min hjärna istället för att se mig själv arbetslös utan arbetstillstånd ;) ??  Vad skulle hända? 

måndag 23 april 2012

Hej hopp Måndag ...

Helgen har som vanligt gått snabbare än snabbast :) Vi har faktiskt hängt lite med Eriks fd arbetskompisar/chef Lars och Lasse som är på besök i Ann Arbor ;) ... eller nu har de nog flyttat till Detroit där det är konferans hela veckan! I Lördags var vi ute på Blue Tractor och i går bjöd jag de på ribs hemma hoss oss ;) Väldigt kul att träffa dem och de var verkligen tappra och kämpade mot jetlagen, i går lyckades i alla fall en av dem att hålla sig vaken till efter midnatt ;) Vi blev också lite uppdaterade på vad som händer inom Linköpings universitetsvärld ;) och det låter som att det är mycket spännande på gång om man är ingenjör ;) ... och dessutom en helt ny "ekologisk" stadsdel, hur spännande som helst, nästan så man blir lite sugen på att flytta tillbaka ;)

Annars har jag som vanligt ångest över hur jag bäst ska planera för min närmaste framtid. Efter att det framkommit att jag inte är behörig att söka jobb på sjuvårdsinrättningar så ser situationen lite annorlunda ut. Att söka 25 jobb inom  hemsjukvård känns lite knepigt ?! Funderar på att ringa stället som skickade ut mig på bondvichan och till den elaka tanten, kanske blir andra försöket mer lyckat ;) ? Eller kontakta ett annat hemsjukvårdsföretag ?!?! ... för hemsjukvård är detinom vården jag kan söka om jag inte skaffar en undersköterske licens - Certified Nurse Aid. Vilket jag bestämt mig för att inte göra. Anledningen är att jag hört att om man inte går utbildningen så klarar man i stort sett inte det teoretiska provet eftersom det är FRUKTANSVÄRT petigt att man gör precis som de lär ut. Jag vet en tjej som blev kuggad för att hon fluffade till en kudde på fel sätt !?!?! Utbildningen tar några veckor och kostar ca 800 dollar.
Har varken tiden eller pengarna utan känner att jag borde satsa på sjuksköterske legitimationen NCLEX :)

... och då är frågan, vad värdesätts mest - ett längre sommarvik i Sverige som sjuksköterska/ alternativt uska på någon medicinsk avd där man kan lära sig något. Eller hemsjukvården i USA under några månader -  Detta är alltså om jag behöver visasponsring i höst som sjuksköterska. Om Erik inte byter jobb får jag fortsatt arbetsvisum, och då är det inte riktigt lika kinkigt. Sen kan man ställa samma fråga om vi flyttar tillbaka tillSverige i September - vad värdesätts mest.

Önskar mest att jag hade en magkänsla att lita på ;) ... men vet inte riktigt var den har gömt sig - kanske har drunknat i all mat och godsaker jag supersvullat i helgen. Jag måste börja tänka mig för över vad jag säger egentligen. Jag sa till Lars och Lasse att jag minsann lärt mig hur man äter nyttigt i USA efter ett och ett halvt år, måste jag påpeka att de inte trodde mig hahaha ;)

fredag 20 april 2012

Det är inte varje dag...

... som man visar halva baken för en vitvaror reparatör ;) I morse när jag vaknade gick jag upp och satte på kaffet som vanligt. Rätt var det var bankade det på dörren - jag i stort sett sovandes hoppade högt :) Det visade sig att det blev något fel och snubben som skulle laga vår kyl kom fast han borde ha blivit avbokad. Till saken hör att vår ytterdörr är tre meter i från vårt "kök" och man ser rätt in genom fönstret i dörren hahaha. Derssutom hade jag missat att dra för persiennerna. Måste ha varit en rolig syn att se mig i stort sett naken, hoppandes tre meter upp i luften efter att ha gett i från mig ett ljudligt skrik, för att sena springa i väg och klä på mig i all hast :) Uppfriskande sätt att vakna till på ;)

Det är inte heller varje dag man får en guidad tur på landsbygden :) Riktigt mysig var det enda till jag sa åt Sandra att stanna bilen för att det var en festligt fågel ute på åkern. Sandra är världens snällaste och för att jag skulle se bättre så backade hon bilen - att jag skrek "akta diket" hörde hon alldeles försent! Så mitt ute på landet i spöregnet satt vi fast i ett dike hahaha. Men som tur är så stannade en ung kille sin bil och erbjöd sig att hämta rep och sin pappa med hans pickup truck :) Sen stannade en joggare och ville hjälpa oss, sen kom ytterligare en kille i bil och hade ett rep med sig  och drog upp oss!! Vi hann bara sitta fast i tio minuter och fick massor erbjudanden om hjälp! Shit, jag är så glad och rörd över hur otroligt snälla människor är! Jag ska ta mig tusan flytta ut på landet! När jag åkte hem i spöregn och trafikkaos så hände det vi ett par tillfällen att bilar saktade ner och blinkade åt mig så det blev en lucka när jag behövde göra väntersvängar! - Shit alltså, har jag haft en undertro på mänskligheten ? ;)

torsdag 19 april 2012

Why no one is hiring me ...

Okay, min deal var att skicka in 25 jobbansökningar och sen se hur det gick, jag lyckades skicka in lite mer än hälften och blev uppringd av hemsjukvårdsföretaget som anställde mig, - men där jag sa upp mig efter en dag. Samtidigt som jag var på intervju där blev jag även uppringd av ett annat företag som pysslar med hemsjukvård - eftersom jag inte direkt var pepp på att prova det igen ringde jag aldrig upp dem.

Men jag blev även uppringd en kvinna som sökte undersköterskor till ett sjukhem och där var jag idag på intervju! Det visade sig att det inte var ett sjukhem utan en "subakut" rehab enhet som tog emot mycket patienter som behövde vård efter ex ortopediska operationer, men som inte krävde akut sjukhusvård. Dessutom var stället nyrenoverat och jättefint, det såg ut som ett finare hotell:) 15 minuters promenad från mig :) ... de höll på att starta  upp det, just nu var det bara  5 patienter eftersom de väntade på att bli godkända av staten. 

MEN när de bad om en kopia på min undersköterske certificering och jag inte hade någon eftersom jag trodde att vara sjuksköterska i Sverige borde räcka så tog det lite stopp! De sa att man MÅSTE ha en certificering i Michigan för att få jobba inom någon form av sjukvårdsinrättning - det var lag på det! 
Sen hjälpte de mig med telefon nummer och namn på var jag kunde vända mig. De trodde att jag skulle kunna slippa gå igenom hela utbildningen och bara göra testet :) 

... detta förklarar bland annat varför ingen hörde av sig när jag sökte sjukhus jobb ;) ... okay ingen erfarenhet från USA låter inte så bra heller, men att inte ens ha licens som Certified Nurse Aide gör det i pricip olagligt att anställa mig. Jag borde förstås ha kollat upp detta tidigare - Men jag trodde det var som i Sverige att om  man var sjuksköterska så kan man jobba som undersköterska också, men nu har ju jag inte ens ett MI license som sjuksköterska heller ;) hmhm - det borde ha ringt en klocka tidigare ... 

onsdag 18 april 2012

... a much better day ...

I dag känns livet riktigt bra igen, lustigt hur det går upp och ner ?! Kan det liksom inte vara perfekt jämt ?  
Till och med mitt korta hår känns fint ;) ... efter att jag fluffat upp det i alla fall :)

På förmiddagen var jag och pysslade  lite med glasmosaik med International Neighbors - superroligt, vi fick skära och bryta glas i bitar och sen sätta ihop till mönster och göra underlägg och dyl. Älskar glaskonst! 

Sen lunchade jag med Helena och Saara och åt supergod crabcake! Shit vilka tjejer alltså - så himla trevliga, och roliga! - Detta var precis vad jag behövde! Tack för att ni kom och hälsade på i Ann Arbor! Blev på helt fantastiskt gott humör av att hänga med er :) 

... och nu ?! Solen skiner och jag bara känner hur gärna jag vill grilla ;) 


Sour

Sur är bara förnamnet på hur jag känner mig! Att göra håret mörkt skulle först kräva att färga det rött, sen min naturliga hårfärg och sen göra mörkare slingor för att få det som jag ville. Detta var alldelles för tidskrävande, omständigt och dyrt. I stället körde jag slingor i min naturliga hårfärg och i blond, ser frächt men tråkigt ut typ ...

Bad de toppa håret, och hon som klippte frågade om en inch eller en halv inch (1.27 cm) - jag sa en halv inch och blev av med över en dm!!!! Jag har nu mer axellångt hår ungefär - blev ganska sur och chockad - de försvarade sig med att de inte ville låta mig gå hem med risigt hår! Behöver jag säga att jag aldrig mer kommer att klippa mig i det här skitlandet!


Sorry för bilden, sura människor gör sig inte bättre ;) 

måndag 16 april 2012

...here we go again...

Ny start på veckan och nya tag!
Veckan börjar hyfsat varmt (18 C) men rejält blåsigt, huset bara skakar av alla vindar! Dock var det riktigt skönt att ge sig ut och springa i blåsten, inte lika skönt att sitta ute och dricka te hahahaha :) 


Jag har i alla fall fått ändan ur vagnen och beställt tid för klipp och sling i morgon! :) Ska bli så skönt att både få håret genomklippt och lite ny färg och glans. Nu har jag ett dygn på mig att bestämma vilken hårfärg jag ska köra på. Lutar åt ganska mörkt brunt - nackdelen är bara att det blir knepigt  och slitigt för håret om  man vill bli blond igen :) Men hur var det nu - omväxling förnöjer ;) 


söndag 15 april 2012

Omväxling förnöjer ...

Jag tror inte på rutiner när de blir allt för fasta! Så istället för taco-Fredag så kör vi taco-Söndag :)


Annars har vi haft en riktigt lugn helg och inte gjort mycket alls. I dag var vi och för sig ute och sprang i tjugofem graders värme och det var fruktansvärt kvavt och fuktigt, nästan så att det var svårt att andas! Men det gick riktigt bra endå :) 

Har lyssnat på Cowboy Junkies boxen jag köpte i Fredags också - hela fem cd skivor hahahaha :) ... en hel del bra, men även en hel del lite för skumt och deppigt. 


Känns som jag tappat gnistan lite efter mitt jobbförsök i veckan. Jag utgår i från att alla jobb och arbetsgivare inte är dåliga - men endå! Jag har börjar fundera på vad jag ska i sjukvården att göra egentligen?! Kan ingen bara betala mig för att lyssna på musik hela dagarna istället?! :) Cowboy Junkies kanske behöver en ny assistent!? - de betalar säkert bättre och jag lovar att jag skulle ha så mycket roligare :) Fan alltså - jag vill känna att jag är bra på något, tjäna bra och ha ett jobb som är tillfredställande.



Jag steker tacofärs. Who am I kidding, det är Eriks uppgift :) Jag
bara posar för att få ett foto till bloggen hahaha ;)

    lördag 14 april 2012

    Cowboy Junkies

    ... så efter att jag deppat ihop över att ha sumpat en andra chans att få biljetter så mailade jag tillbaka snubben - vet inte riktigt varför, bara fick för mig att jag skulle. Jag skrev att om den som köpt biljetterna missar att hämta upp dem så får han gärna höra av sig till mig igen ;) ... och att jag ville så jättegärna se dem, och var superbesviken över att jag hört av mig för sent.

    Han svarade i går morse:
    FYI, I have heard that Skippy, a dedicated fan and restaurant chef is running his sausage stand in the parking lot behind the Ark today starting by early to mid pm. He feeds the band and they usually hang out a bit with whatever fans show up. It’s probably a good bet if you can get there around say 3 or 4 pm, someone can help you out with tickets, and you might even be able to sneak in and listen to the sound check. Good Luck!

    Okay, någon som ger bandet varmkorv;) ?! tänkte att snubben driver med mig, men eftersom jag inte har något att förlora utan bara att vinna så tar jag med mig Sandra och vi går dit vid halv fyra tiden.
    Guess what! Skippy finns på riktigt! När vi kommer dit är det ett långbord med massa mat som håller på att lagas, och folk går runt och äter och småpratar. Vi får ett varmt välkomnande och blir serverad mat och vin!



    Vi minglar och pratar med de andra fansen, efter tio minuter säger Skippy - "oh let me introduce you to the band" - då visar det sig att killarna vi pratat med är Cowboy Junkies :) hahahaha. Inte lätt att känna igen folk när de ser så vanliga ut;) 

    Hur som helst så får vi följa med in och lyssna när de gör soundcheck och vi blir även uppskrivna på "the list" så vi kommer in gratis på den slutsålda konserten! Dessutom får vi massa god mat! Jag blir verkligen rörd över hur snälla och hjälpsamma människor är! Vi var tvugna att åka kl 6 för att hämta Erik på jobbet och Sandra behövde hem innan konserten. Skippy och Chuck hade då letat efter oss för att ge oss mer mat - och låta oss hänga mer med bandet ;) 




    Vi bad en snubbe ta ett kort på oss, men av någon lustig anlednig så var inspelningsfunktionen på ;) 
    Konserten var helt fantastiskt bra! Jag ville att den aldrig skulle ta slut. Det kändes som jag skulle kunna tillbringa resten av mitt liv med att bara sitta och lyssna på Cowboy Junkies! Shit vad jag älskar när saker och ting löser sig på de mest fantstiska vis som man aldrig hade kunnat ana ;) TACK till någon där uppe som hade ett finger med i spelet ;) 

    torsdag 12 april 2012

    FUCK

    När jag ändå håller på att omvandla det här till en gnällblogg så kan jag ju lika gärna fortsätta!

    För några veckor sedan såg jag att "the Ark" den coola nationellt kända musikscenen skulle få besök av COWBOY JUNKIES! - och det var sold out!! Jag skrek och grät och Erik kom inspringandes och undrade  vad det var för dåliga nyheter jag fått.

    Jag har varit ett Cowboy Junkies fan sen jag var 18 (typ 100 år sen). En person som hade ett kort men viktigt gästspel i mitt liv introducerade dem för mig :) Sen var jag ganska fast och har under årens lopp i perioder lyssnat ihjäl mig på dem. En "jobbig period" lyssnade jag på "Lay it down albumet", och efter att min pappa  dött var det "the Trinity Sessions". Vi hade tom en låt från albumet med på begravningen -    Cowboy Junkies sjöng ( tyvärr inte live men cd skivan). Prästen tyckte det blev "Twin Peaks" stämning och i efterhand kanske inte låten känns som ett lika självklart val :) Men vi spelade "Blue Moon Revisited - song for Elvis" lite som en hyllning till den generationen min pappa tillhört med femtio och sextiotalsrock, coola bilar och så Elvis förstås. Sen tycker jag om den stämningen som låten inger och texten förstås!

    När jag träffade Erik lyssnade jag mycket på albumet " One soul now". Vi hade precis börjat data, och vi bodde fyrtio mil i från varandra. När jag satt på tåget på väg till honm lyssnade jag alltid på "the slide" och hoppades att det skulle bli vi för evigt :)

    Så med andra ord har Cowboy Junkies betytt obeskriverligt mycket för mig! ... och jag har alltid hållt koll på om de haft konserter i Sverige, vilket de inte har. Sen vi flyttade till Ann Arbor har jag drömt om att de ska komma till "the Ark" :) (vi bor på 8 minuters gångavstånd) ,,, och av någon väldigt konstig anledning så missade jag att de skulle spela här! Trots att jag kollar deras schema hela tiden! - jag upptäckte det när det var för sent - så jäkla surt!

    ... och vad har jag gjort för att försöka få biljetter då!? Jo, jag har annonserat på Craigslist, jag har mailat "the Ark" och försökt hitta alternativ att få biljetter, deras tips var att försöka köpa av någon innan konserten börjar eftersom vissa försöker sälja biljetter.

    I förrgår fick jag e-mail i från en snubbe som har biljetter att sälja. Jag mailar tillbaka och undrar om priset  ( har inte möjlighet att köpa hur dyra biljetter som helst tyvärr hehehe , Erik är inte ett fan ;)) Det visar sig att mitt mail aldrig kom iväg eftersom det blev något fel på min hotmail - som jag bara använder när jag vill vara lite anonymare;) ... mailar då från min vanliga gmail och får till svar att han säljer biljetterna för samma pris han köpt de för, men att han sålde de igår! Jag börjar faktiskt gråta igen (jäkla crybaby - börjar nästan fundera om jag e på smällen eller något.)

    Jag ville så jäkla gärna se dem! Det skulle betyda hur mycket som helst om jag fick tag på biljetter - antar att sista chansen är i morgon - Men om man nu tar sig till "the Ark" för att sälja sin biljett så lär det bli till ett hutlöst pris väl ?! ... annars kan man väl lika gärna gå själv när man endå är på plats?

    ... det känns precis som att snubbla över mållinjen... det bara måste gå!!

    Upp som en sol och ner som en pannkaka...

    Tack för alla "jobbgratulationer" :) Ledsen att göra er besvikna men i dag har typ sagt upp mig ;) Kände lite när jag skrev det förra blogginlägget att det var som att ropa "hej" innan man kommit över bäcken ;)

    Gårdagens första uppdrag var hos en man ute på landet! ... och det var lite för långt att köra för min smak, det tog över 45 minuter med gasen i botten på motorväg, och lika lång tid hem. För fyra timmars jobb - som bestod av att tvätta mannen i sängen, lite smörning och massage och böja lite leder hit och dit och efter det diska och dammsuga lite, och avsluta med att titta en timme på " Days of our Lives" med hans fru i rummet där han låg. Om jag räknar av utgifter för skatt och bensin så har jag ingeför 25 kr/timmen. Eller 20 kr om man räknar in resektiden. Dvs om jag förstod det hela rätt så har man bara milersättning på längre resor ?! Hur som helst så känner jag att jag inte kan lägga fem och en halv timme (inkl resa) på detta. Det är visserligen bara tre dagar i veckan - men inkluderar Lördagar, och man får ingen ob :) ...

    Medan jag var ute hos mannen på landet ringde vårdbolaget och undrade om jag kunde hoppa in och jobba mellan 3-7 hos damen jag skulle jobba för i dag. Eftersom jag slutade 2 så hade väldigt ont om tid, men var tvungen att ta mig hem och hämta lite papper och adress till damen. Passade på att äta en skiva low carb banana bread till lunch också ;)

    Självklart kom jag för sent... och i receptionen på vårdhemmet där hon bodde så lyckades de inte hitta henne.... så jag kom 20 minuter för sent! ... och tjejen som satt där behövde gå så överrapporteringen blev ganska dålig. Jag sa att det var första gången jag var där men jag trodde nog att jag hade tillräckligt med information med mig för att kunna sätta mig in i allt.

    Arbetsuppgifterna består nämligen av att hålla henne sällskap, kolla syremättnaden en gång i timmen och skriva ner allt hon gör i en pärm åt hennes son. Och vill hon gå på toaletten eller något så ska man säga till en undersköterska som jobbar där ( helt onödigt och galet - I know!)

    Damen lyckade snappa upp att det var första gången jag var där ;) vilket hon menade var samma sak som att jag var inkompetent. När hennes son ringde typ 1-2ggr/ timmen så berättade hon att de skickat en odugling som var en fara för hennes säkerhet och och att hon  kände sig otrygg! Sen spelade det ingen roll vad jag sa eller gjorde, det var fel på allt!! Hon påstod också att jag inte visst hur jag skulle hjälpa henne att ställa sig upp, eller hjälpa henne att lägga sig. När jag försökt resa henne så satte hon sig med flit och sen berättade hon att jag var oduglig som inte ens kunde hjälpa henne resa sig! ... det spelade som sag inte vad man gjorde eller sa, det var bara fel på allt!

    Eftr en timme kommer en av cheferna Jerry (från vårdföretaget jag jobbar åt) in i rummet, han pratar med henne och undrar vad det är som hänt. Hon står fast vid att jag är inkompetent och för henne att känna sig otrygg. Jerry erbjuder henne någon annan som kan täcka mitt tolvtimmarlång pass i dag, vilket hon vill! Sen försösker han förklara för henne hur kompetent jag är och han gör verkligen ett superjobb med henne - men hon står fast vid att jag  får henne att känna sig otrygg och det är en känsla som inte går att ändra på! Vi bestämmer att jag skippar mitt skift i morgon och Jerry går. Efter ett tag ringer han mig och säger åt mig att komma och jobba imorgon endå, om det är okay för mig. Tydligen är hon ungefär så här mot alla. Jag får ta mer skit tills det är dags att gå hem. Får dock en liten ursäkt av damen som erkänner att hon är en elak hagga och har varit det hela livet, och att det inte är mig det är fel på utan henne - hehehe alltid något ;)

    Okay, detta var kanske inte vad jag hade hoppats på, men jag har varit med om elaka patienter som har varit svårat att hantera och jag har förståelse för det! Det finns massor av saker som gör folk elak, oftast smärta och rädsla. Däremot brukar jag göra allt i min makt för att hitta ett sätt att komma överrens eller få någon att känna förtroende för mig. Känns ganska misslyckande att jag inte lyckats!

    Jag hämtar Erik och klockan är över halv åtta när vi kommer hem, och jag har knappt ätiti på hela dagen vilket gör mig ganska överkänslig - så det slutar så klart med att jag börjar gråta över den hemska dagen! Det var inte så här jag ville jobba! Sen ringer telefonen igen, då är det en kvinna från vårdföretaget som säger åt mig att jag är borttagen från Torsdagsskiften hos den här damen, hon menar att jag kanske är för specialiserad för att passa in i ett vanligt omvårdnadsteam ?!?!?! - sen ringer någon på andra linjen så hon lägger på. Jag var ganska upprörd så jag kan ha missuppfattat vad hon sa - men tror att hon antydde något åt det hållet. Vad ska man säga liksom - ?. Vaddå specialiserad, för att hålla en äldre dam sällskap ? Det är väl väldigt basic inom vilken yrkekategori som helst inom vården.

    Jag tror jag har tagit gårdagen lite hårt! Känner mig helt slut och har ingen lust att jobba med något sånt här igen. Tror aldrig jag saknat mitt gamla liv och jobb så mycket som i går! Hade så mycket förhoppningar om att det skulle bli kul och givande... och det känns bara skit! Jag mailade in i morse och förklarade situation, tveksamt om de ger mig fler uppdrag hahahaha:) Har fått ett par till samtal från hemsjukvårdföretag som vill boka intervju ? Kanske bättre med ett annat företag? ... Just nu känner jag mig deprimerad över att behöva jobba inom hemsjukvården med den skitlönen som erbjuds!

    tisdag 10 april 2012

    Home Health Aide

    Blev uppring på förmiddagen av ett företag som behövde folk snarast:) Jag gick dit på intervju vid lunchtid och efter en två timmar lång intervju!! så fick jag några uppdrag :) Interjuven var lång på grund av alla papper som skulle fyllas i ! Det var hur många papper som helst gällande skatter, bilförsäkring, nummer hit och dit. Jag hann inte ens läsa igenom allt nogrannt - ännu mindre fatta någonting, alla sådana uttryck på engelska är ju helt nya för mig:)

    Anställningsprocessen var helt olika de svenska jag varit med om :) Jag fick svara på ett formulär med många hälso och sjukvårdsfrågor först! Sen var han som anställde ganska smörig och samtidigt som han var ganska hård och började ställa masssa medicinska frågor bara för att kolla hur mycket jag kunde som sjuksköterska?! Tack för det liksom ;) Han frågade om löneanspråk och tidigar löner jag fått - men i slutändan fick jag en skitlön eftersom jag inte har några amerikanska papper att visa upp, och ingen erfarenhet härifrån... och jag förstår honom, även om jag tryckte på om att jag har en Bs i "nursing" och en hel del kunskap och erfarenhet - så var det i alla fall inget värt förrän jag hade amerikanska papper att visa upp. Nu vet jag hur det känns att vara utlänning :(

    Han undrade även hur många dagar jag tyckte det var acceptabelt att vara sjuk per år ;) ... hehehe. Det han egentligen menade var att det bara var dyka upp om man var sjuk. Eller ringa ett dygn innan - förutom om man var på akuten, då var det okay att ringa och sjukanmäla sig 15 minuter innan ett arbetspass. Men om man inte dök upp fick man minuspoäng i något poängsystem hehehe ?!
    Sen försökte han sälja arbetskläder till mig med deras logga ( jag är van att arbetsgivaren står för arbetskläder) han sa att de starkt rekomenderar att man har deras gråbeigatröjor. Jag köpte ingen tröja, I don't kiss ass ;) Jag vet inte om det bara är jag men det känns som att mycket här i USA handlar om att smöra varandra tills man är så hal att man glider iväg ;) ?!

    Hur som helst så ska jag börja med att vikariera för någon i en månad - dvs ta hand om hennes klient tre dagar i veckan, 4 timmar åt gången. Han hade tydligen blivit väldigt glad när han hörde att en svensk tjej skulle komma och dragit tre svenska skämt på raken ?! .... jo visst eller hur ;) Snubben bor fyra mil (svenska mil) bort och de ersätter ingen bensin, så min förtjänst minus soppa och skatt kommer nog vara mer erfarenhet än cash hahahaha.

    Sen är det ett 12 timmars pass en gång i vecka hos en äldre dam med starka smärtor och lungsjukdom. Det verkade mest om att hålla henne sällskap eftersom hon bor på ett hem med personal som hjälper henne!?

    Ja vi får se hur det kommer att gå med allt:) Det fanns andra pass och klienter tillgängliga också. Detta är ungefär halvtid och det gick att få mer jobb. Medan jag var på intervjuen så ringde faktiskt ett annat företag men inom samma branch, dvs hemsjukvård ;)  Men det känns spännande att komma ut i verkligheten och möta riktiga männsikor:) Så håll tummarna för att det kommer att bli kul och givande och leda till något riktigt stort inom en snar framtid ;)

    måndag 9 april 2012

    Monday

    Veckan började bra med att pinglan Helena kom och hälsade på i Ann Arbor! Vi lunchade och strosade runt i down town, och hade även tur med vädret :) Stenbänken som Helena sitter på använde vi även för att demonstrera lite träningsövningar, det gäller att ta emot alla tips man får ;) 

    Träning vecka 14

    Måndag: Styrketräning; rygg & armar. 74 Russian twist/situps/burpees.

    Tisdag: -

    Onsdag: Morgonjogg; 5.5 km. Styrketräning: ben & mage. 75 Russian twist/situps/burpees.

    Torsdag: 76 Russian twist/situps/burpees.

    Fredag: Styrketräning: axlar & bröst .77 Russian twist/situps/burpees.

    Lördag: Jogg 5.5 km. 78 Russian twist/situps/burpees.

    Söndag: Jogg 5.5 km. 79 Russian twist/situps/burpees.

    Kommentar: 3 joggpass, 3 styrketräningspass och en massa burpees. Okay vecka, men inte tillräckligt om man vill ha resultat! Har prioriterat annat ;)

    ...helgen som varit

    Har vi ätit  ganska lite ägg ;) Däremot bakade jag "Elvis cupcakes" igår. Det var en banan cupcake med peanutbutter frosting;) Om jag någonsin får för mig att baka något amerikanskt kakrecept igen hoppas jag att någon sätter stopp för det. Trots att jag halverade sockermängden fick jag världens sockerkick av att äta en cupcake - och jag gjorde de supersmå :) Kan i och för sig bero på att jag åt tre små cupcakes till lunch eftersom jag var bekväm av mig och inte orkade fixa något annat ;) hehehe. Socker borde narkotikaklassas!

    Under Lördagen så ville E shoppa!?!, det händer max en gång om året så det är bara att passa på! Jag gillar verkligen att vara smakråd åt honom, tycker att det är lättare att hitta saker till honom än till mig själv. Han hittade i alla fall en supersygg Calvin Klein kostym i 100 % ull på Macys, och ett par skjortor!

    Efter shoppingen gick vi ut på "Grizzly Peak" och åt med Li och hennes pojkvän som vi träffade för första gången. Han bor  i Kanada och de har ett distansförhållande. (Han har svårt att få visum på grund av knepiga regler, men han är ingenjör och högst civiliserad så det borde vara enklare - hm, USA och visum - brukar alllldrig vara problem va ;) ?) Sen gick vi på bio och så "Hunger Games". Riktigt underhållande och spännande, även om det alltid går att förbättra - men klart godkänd!

    Så nu är det bara att se fram emot nästa högtid ;) ... och det borde väl bli midsommar!?! Idealet vore så klart att fira på landet i Sverige med vänner och familj och god mat och sen festa hela natten ända tills myggorna har ätit upp en och det nästan börjar skymma ;) Hmm, frågan är om det går ihop sig med ett potentiellt jobb i USA?! ... betald semester på en gång ? Man kan alltid drömma ;)

    fredag 6 april 2012

    Vad gör man i USA på en Långfredag ....

    Man tar bilen - vad annars ;) och åker ut och handlar så klart. Har varit kass på att veckohandla och planera mat sista tiden. Blir att jag småhandlar hela tiden vilket är tidskrävande ;) 

    Såg just Nadjas kommentar om att hon lyckats hitta sill och gravad lax på Hawaii, så jag borde hitta det i Ann Arbor också :) Hahaha, ja det borde nog gå ;) Men är för lat för att leta - eller ja, kanske gör ett sista ryck innan jag hämtar Erik och kollar. Har planerat ribs till i morgon - finns det något godare ;) mmm. Och gissa vad det blir för mat i kväll ? Den som gissar rätt får ett fint pris hahaha ; )  


    ... efter mathandlingen åkte jag vidare. Vi behöver desperat köpa nya tallrikar och skålar. Inte nog med att de vi har (IKEA) är totalt repiga och fula så släpper den svarta färgen som är under det glaserade vita. Och frågan är hur hälsosamt det är att få i sig? Hittade inga snygga tallrikar :( Jag vill ha det nätta och söta och billiga - men det mesta är så stort och klumpigt här - eller för dyrt ;) 


    Ser ni himlen? Den perfekta blåa nyansen! Vi har helt fantastiskt underbart vårväder här!


    Så himla underbart! Life is good :) Allt börjar slå ut och blomma - Våren är verkligen här (efter en kort släng av sommar)                           ... Glad Påsk på er alla i cyberrymden !!! 

    torsdag 5 april 2012

    Just for the record

    Det finns något som gör mig ganska irriterad. Några gånger har jag märkt att folk inte fattar ...
    När jag får frågan om hur situationen ser ut med jobb och om vi kommer att bo kvar osv - så svarar jag att det beror på vad som händer, om Erik får ett drömjobb och om jag hittar jobb och lyckats få sjuksköterske license, arbetstillstånd osv. Med andra ord så är saker fortfarande ganska oklara gällande framtiden, vilket jag just nu är helt okay med.

    I bland undrar folk om inte det är bättre möjligheter här i USA för E än i Sverige, och visst, det kanske det är, det finns fler stora bilföretag här. Men eftersom vi är två så ska det helst ordna sig för oss båda.

    Det som gör mig irriterad är att vissa tycker att om E kan tjäna mer pengar här i USA så kanske jag kan nöja mig med att vara hemmafru eller skaffa ett skitjobb eller ploppa ur mig en unge snarast. Då undrar jag varför Eriks karriär skulle vara så mycket viktigare?!?! Han kan tjäna pengar och ha ett skitbra jobb i Sverige också. Så bara för att USA är snäppet bättre ska väl inte han få allt karriärsmässigt och jag inget?! Alltså, visst, ett kort tag kan väl jag göra annat - men det taget har liksom gått nu ;)  Erik är otroligt kräsen med sitt framtida jobb, vilket jag tycker man ska vara - man jobbar ju nästan bort hela livet ;) Men då är frågan varför jag ska nöja mig med så mycket mindre ? ( Eller är jag självisk som tänker på mig själv också ;) ?)

    Jag har märkt att vissa har den inställningen - att bara för att E kan göra karriär här ska jag offra allt gällande egen karriär. Okay, jag kanske inte måste jobba som ssk, men jag ska ha ett högavlönat, meningsfullt jobb som ger mig en kick - och får jag inte ens arbetstillstånd så blir det svårt. (Mitt arbetstillstånd går ut i Sep, och om Erik då blir sponsrad av ett företag, vilket han vill, så kan jag inte förnya mitt, utan måste hitta en egen sponsor.)

    Så alla som har den intställningen kan dra dit pepparn växer :)

    Påsk !?!?

    Har ju nästan missat att det är påsk! Idag är det ju Skärtorsdag och massor av påskkärringar är ute :) 
    Jag ÄLSKAR verkligen påsken, tycker den är supermysig med alla tulpaner, påskris och god mat! Dessutom är det vår och det blir bara bättre och bättre ;) Föredrar påsken framför julen faktiskt!

    Här i USA så verkar man inte ha påskpynt eller påskkärringar och påsken är på väg att gå mig förbi! Får nästan panik över bristen på påskmat och dekorationer - och inga planer har vi heller!  - inga påskägg och inget påskgodis :( Hur firar man påsk här i USA egentligen ?! Hur ska ni fira ? 


    Bild från vår sista svenska påsk 2010 :) Vi hade en liten påskmiddag med sill, lax, ägg, lamm, Jansson, legymsallad, och rödbetssallad :) ... och ost färstås mmm - riktigt prästost mums. Och så snapps! 
    Åhhh vad sugen jag blir på att ha riktig påskmiddag :) Kanske skulle försöka att fixa ihop någon lite påskigare middag i alla fall ;) ?

    onsdag 4 april 2012

    Kvällsträning

    Jag har märkt att träning tar upp ganska mycket tid (no kiddin') . Just nu försöker jag fokusera på mitt jobbprojekt, dvs att söka 25 jobb på så kort tid som möjligt. Detta är ganska tidskrävande, speciellt då jag det tar tid att hitta jobben över huvudtaget. Sen vrålpluggar jag till NCLEX igen ;) ... sen är det ju dem vanliga hemmafrussysslorna som matlagning, tvätt, städning, handla och planera mat. Det känns lite som jag inte kan tillbringa dagarna med att slöträna längre ;) 

    Så i morse gick jag upp en timme tidigare än jag brukar och gick ut och sprang till soluppgången :) Var lite orolig att jag inte skulle grejja det hahahaha ;) I går åt jag nämligen superduper stak mat av misstag, men man blir härdad - vilket innebar att det kändes som att jag kokade i natt ;) Erik skulle nämligen ringa och beställa indisk takeout och sa att jag ville ha "medium spicy" - de hade förstås uppfattat, spicy vilket är det starkaste de har :) ... och de snålar inte direkt på kryddorna. OCh eftersom jag är väluppfostrad och har lärt mig att man inte slänger mat så var det bara att äta :) 

    Nu på kvällskvisten blev det styrketräning :) Och efter det invigde jag mitt nybakade LCHF bröd som innehåller 10 ägg, 50 g smör och 2 dl kokosmjöl. Det ser ut som vanligt vitt bröd :) ... och om man rostar det så är det till och med riktigt gott :) - eller ja, det smakar inte så mycket. Alltid kul att prova nya saker!

    måndag 2 april 2012

    Träning vecka 13 2012

    Måndag: Styrketräning: Bröst och axlar
    Linneas utmaning: 67 Burpees. 67 x 2 Russian Twist,67 situps.

    Tisdag: Styrketräning: Ben och mage.
    Linneas utmaning: 68 Burpees. 68 x 2 Russian Twist, 68 situps.

    Onsdag: Jogg 6.5 km. styrketräning: Rygg och armar.

    Linneas utmaning: 69 Burpees. 69 x 2 Russian Twist, 69 situps.

    Torsdag:Styrketräning: Bröst och axlar.

    Linneas utmaning: 70 Burpees. 70 x 2 Russian Twist, 70 situps.

    Fredag:
    Styrketräning: Ben och mage.

    Linneas utmaning: 71 Burpees. 71 x 2 Russian Twist, 71 situps.

    Lördag: 


    Söndag: 
    Linneas utmaning:  72+73 Burpees. 72+73 Russian Twist, 72+73 situps.

    Kommentar: Har satsat på styrketräning denna vecka. Börjar känna att min fritid minskar och valde att köra det som är mest effektivt (vilket inte betyder att kondition/pilates mm mm är ypperlig träning - var bara tvungen att prioritera.) - plus att det fina vädret upphört. Har också fokuserat på kosten, dvs low carb. Ligger en dag efter med burpees - men ska ta igen det snarast, för det är ju så kul ;) !


    Potentiellt Jobb?

    Medical Marijuana Entrepreneurs Wanted (Ann Arbor & Surrounding Areas)


    Date: 2012-03-31, 10:44PM EDT
    Reply to: hvfjk-2933637403@job.craigslist.org [Errors when replying to ads?]


    Very successful medical marijuana clinic is looking for part-time and full-time entrepreneurs who can provide referrals for physician consultations to help people with severe or chronic debilitating medical conditions so they can find relief through the therapeutic use of medical marijuana. Up to 50% commission for full-time associates. We have individuals making up to $2000/week for only 24 hours of work.

    Email through cragslist with your full name and telephone number and Rose or Steve will call you about an associate partnership.
    • Location: Ann Arbor & Surrounding Areas
    • Compensation: 50% up to $2000/Week
    • Telecommuting is ok.
    • This is a part-time job.
    • This is a contract job.
    • This is at a non-profit organization.
    • This is an internship job
    • OK to highlight this job opening for persons with disabilities
    • OK for recruiters to contact this job poster.
    • Phone calls about this job are ok.
    • Please do not contact job poster about other services, products or commercial interests.
    PostingID: 2933637403



    Om jag förstår det hela rätt så handlar det om att hitta människor som behöver röka på i medicinskt syfte och referera de till en läkare som kan ge dem ett recept på medicinsk marijuan som de kan köpa av den här kliniken som annonserar :)

    Hahaha, det är ju som att vara en "lite finare" langare utan att behöva ha med produkten att göra :) Och 2000 dollar i veckan! Helt otroligt ju! Det är ju bara att gå in på universitetsområdet och berätta för alla studenter var de kan få tag på lagliga droger! Låter för bra för att vara sant ;)

    FestiFools

    Varje år på första April så är det ett jippo nere i downtown Ann Arbror. Det är ett samarbete mellan universitetet och "vanligt folk" som handlar om att ta fram konst som ska vara tillgänglig för alla!


    Tillsammans gör de stora dockor som de visar upp under en timme!


    Det var väldigt roligt att se, även om det kändes som att jippot mest vänder sig till barnfamiljer ;) 


    Gillar verkligen den köttätande blomman!
    Vi blev inte kvar så länge, det var så fruktansvärt trångt och mycket folk. Men alltid kul med "events" :)


    söndag 1 april 2012

    Lovely Saturday

    I går morse åkt vi iväg till Troy för att hälsa på våra tjeckiska vänner :) Efter att ha lunchat lite så åkte vi skridskor i Birgmingham.

    På bilden ser ni mig och Erik och vår treårige son som vi valt att hålla lite hemlig ;) hehehe! 

    Jättekul att åka skridskor, jag ser lite ut som bambi på hal is och Erik är rena proffset! De spelade jättebra musik hela tiden, vilket är ett stort plus! Sen är det lite kul att vara kring barn ibland, de är ganska underhållande  :) 

    Eftermiddagen avslutades med massa körsbärspaj från något lokalt bageri (hej då low carb) ... men det är väl oartigt att tacka nej, eller hur är det med det där egentligen?

    På kvällen hade vi date med Jake och KiDahn på "Jolly Pumpkin" där jag bara fick i mig en cider och lite soppa hahahaha. Sen bar det av till "the Ark" - Ann Arbors coola musik club! När jag satt där insåg jag hur lyckligt lottad jag är egentligen och hur mycket Ann Arbor har att erbjuda! Linköping i all ära, men utbudet är både mycket större och billigare här!

    Vi såg Elephant Revival och attans vad bra de var! Det är en folk /blues / indie/ psykedelisk country grupp från Colorado som är grymt begåvade!




    Musik precis i min smak! Sen var det ett extra plus att det var ganska roliga och flummiga och pratade om att de brukade bjuda in "Farmers" på sina konserter, och att de var för en grön livstil!