onsdag 30 maj 2012

All good!

Helloo ... jag har varit lite tyst, men allt är bara finfint :)

... eller ja, hahaha - Jag börjar bli klar med min visumsponsring för sjuksköterskor undersökning. Och det jag har fått fram är följande:

För att bli sponsrad med H1b visa, sk vanligt arbetsvisum - så måste det jobb man söker kräva minst en bachelor examen :) Vilka är vad jag har, och de flesta andra sjuksköterskor i Sverige!  MEN i USA så kan man vara sjuksköterska utan att ha en sådan examen - vilket innebär att man kan anställa sjuksköterskor utan en BS - och det beytder att det är svårt att anställa en internationell sjuksköterska om inte arbetsgivaren har en explicit önskan om just den examen. Men om man däremot är specialiserad så går det att bli sponsrad - då krävs en "master", och det är en anna femma :)

Dessutom så verkar det finnas ett moststånd till att sponsra internationella sjuksköterskor med tanke på arbetslösheten i USA, och det verkar som att det är ett lagförslag som har varit på gång - ej gått i genom - men som vill förbjuda sponsring. (Rätta mig nu om jag har fel Mikaela).

Jag har kollat upp med hur många sjuksköterskor som blivit sponsrade med arbetsvisum i Ann Arbor de senaste 12 åren ? Någon som vill ge sig på en kvalificerad gissning hahahah - ingenting är omöjligt ;)

söndag 27 maj 2012

Kvällens underhållning

Har hittat ännu en svensk film på netflix - Tillsammans :) Hahahaha, vad bra den var! såg den för länge sen och tyckten den var så där - i kväll tyckte jag att den var skitbra. Hoppas verkligen inte det var så illa i verligeheten som i filmen på 70 talet hahahah - jösses.
Men antar att det överdrivs lite eftersom det är film ;) Bäst är ju när ett par flyttar ut ur kollektivet för att Pippi Långstrump är kapitalist och materialist ! Spenderade en sor del av dagen tittandes på melodisfestivalen - skulle bara kolla en stund men blev fast - det var ju riktigt bra och modernt i år! Och en fantastisk insats av Sverige och Loreen!! Så spännande ju - fast hade det på känn ganska tidigt att Sverige skulle vinna ;) 
- jepp spenderat en stor el av dagen framför dumburken!

Av någon lustig anledning så triggade filmen en hel del Sverige längtan ;) Det måste ju ha berott på kläderna hehehe ;) ... och den svenska mentaliteten!

fredag 25 maj 2012

Good Feeling ...

I dag är det super varmt och soligt igen, över 30 grader C. Ännu en gång önskar jag att jag planerat lite i förväg och bjudit över någon / några på grill och lagt kött i marinad. Istället är jag trött, gick upp 4.30 i morse och sov inte så många timmar:) Kan lika gärna gå ut och springa och ta en tidigt kväll I guess ;) Måste komma på en Fredagsmiddag bara, nu har jag ätit ur frysen hahaha, och det kommer dröja innan jag äter blomkål och bacon, det är ett som är säkert!

Annars känns det som att det är lite smått och gått som klaffat och löst sig ;) Saker som jag har oroat mig för men som faktiskt verkar kunna ordna sig :) Sen känns det som finns ännu mer som skulle kunna klaffa och bli så ofattbart bra! :) ... jag önskar verkligen av hela mitt hjärta att vissa saker ska gå den väg jag vill, och det pirrar i magen ordentligt när jag tänker på det :)  Men sen är det ju det där vanliga - vågar man hoppas på att något ska kunna bli bättre än man vågar föreställa sig ? - 


Sista helgen som gräsänka! 

onsdag 23 maj 2012

Pioner

Här i Ann Arbor är det lite av en tradition att gå till Nicholas Arboretum (STORT natur och växt område mitt i down town) för att titta på när pionerna slår ut!


   Så ikväll bar det av :)


... och jag var långt ifrån ensam :)


Så fint, och det luktade väldigt gott!


Massor av olika sorter finns det! Det blev verkligen en härlig kvällspromenad på nästan två timmar! - räknar in promenaden dit och hem också! Helt underbart ute, i downtown var det fullt på uteserveringarna och livemusik på flera restauranger. Dessutom blir jag alltid så nostalgisk och lite sorgsen när jag promenerar i genom Central campus och alla vackra byggnader - jag minns verkligen tiden man pluggade och hur spännande, nytt och kul allt var :) ... åhhh vill också ! 






tisdag 22 maj 2012

Miss my baby

Nu har jag varit gräsänka i två och en halv vecka, och på Måndag kommer äntligen min älskling tillbaka! Innan jag träffade Erik så tänkte jag på mig själv som lite av en eremit hahaha :) Jag gillade verkligen att vara själv. Men den senaste tiden har jag märkt att vara ensam inte riktigt är min grej längre - jag hamnar helt i obalans i denna ensamhet. Det enda positiva är att matlagningen är så mycket enklare hahahah. Det är väldigt mycket LCHF, och ganska mycket samma sak - dvs, tyvärr är jag så tråkigt så jag kan äta samma maträtt tre dagar i rad - så länge det är "näringsrik och vällagad mat" :) 

Saknar Erik så! ... och det är mycket tankar som far runt just nu, mest om framtiden - Hur det kommer att bli i sommar och höst och vad vi kommer bestämma oss för. Och det viktigaste av allt - att återskapa balansen av jämnlikhet och sätta p för detta hemmafruliv :) 


Hehe, bjuder på en "fotomodellsbild" av min snygging ;) 

söndag 20 maj 2012

Att ta tjuren vid hornen ...

Jag är väldigt bra på att stoppa huvudet i sanden ;) ... och som alltid så frågade jag mig själv, " herregud, varför har du inte tagit reda på detta tidigare ?"

Men tiden går, och snart måste vi bestämma oss angående framtiden. Jag vet inte hur jag tänker egentligen, men jag har bestämt följande i alla fall - Jag ska ha en vettig sysselsätting i höst!
Så nu har jag hört av mig till någon som kan hjälpa mig att kolla upp visa frågan - dvs, vad händer om Erik betyder till ett H1 visa - ett visa jag inte får jobba på. Finns det kryphål ? Har hört att det ska gå att söka arbetstillstånd utan sponsring om man vistats i USA ett par år - men denna info är inte tillförlitlig.

Ett annat alternativ är att hitta en egen sponsor - men hur lätt det är vet jag inte. Har därför kontaktat några sjukhus för att kolla upp om det ens förekommer. Det gäller att få svart på vitt nu ;) Om jag inte får arbetsvisum kan jag inte vara kvar här. Om jag inte pluggar då - men frågan är var, vad och vad det kostar. Jag pluggar gärna, men det ska vara något vettigt och givande som jag har råd med. Och det är frågan om jag lyckas hitta. Så är det ... det känns som tiden bara rinner i väg! Börjar smått få panik! Alla ni med green cards, ni fattar inte hur lyckliga ni är!! :)

lördag 19 maj 2012

Lördagsträning

Det har varit alldeles för lite träning på bloggen den sista tiden ;) Därför passar jag på att berätta att jag efter middagen gav mig ut på en väldigt varm kvällsjogg - det var fortfarande runt 30 grader efter klockan åtta :) Ikväll var en sån här gång när det faktiskt bara flöt på och inte var ett dugg jobbigt ;) ... jag är inte direkt bortskämd med att det går lätt att springa ;) så detta var ju helt underbart! ... och lika lätt gick det att styrketräna efteråt!! :)  Lovely! Nu är jag nyduschad och redo att slappa bort resten av kvällen :) 


Saturday


Ännu en dag med fantastiskt högsommarväder, tror det har varit över 30 C strålande sol och blå himmel. Störrde delen av dagen har gått åt till att sandpappra och olja våra utemöbler. Jösses vad med slipdamm man får på sig - inte skönt att få i ögonen :( Och oljan luktade lite mer än jag räknade med :) Men nu är det klart, och det var verkligen välbehövligt! Så i morgon kan man faktiskt sitta där :) Hade tänkt plantera i kväll, men det får vänta. 


Var tvungen att sticka iväg och köpa lite middag ;) 
Skojja bara, det blir kyckling ;) 


onsdag 16 maj 2012

Inte svårt att sysselsätta sig ...

I bland är det väldigt skönt när dagen går i ett och man inte har så mycket tid att sitta och grubbla på eller spendera vid datorn. Egentid i alla ära, men att tillbringa för mycket tid med sig kan även driva en till vansinne ;)

På morgonen möttes min International Neighbors grupp i botansika trädgården för att strosa och fika, mycket trevligt att umgås med alla dessa härliga brudar i alla åldrar! Efter det blev det lunch och en tripp till Farmers Market där jag köpte lite örter som jag tänker plantera i en stor kruka.


Hann även med en stunds  pluggande innan jag gick över till min granne Melida för att njuta av hennes trädgård och sen strosade vi runt i området och kollade in hus som var till salu :) Övertalde henne att få hänga med på hennes mosaik "kurs" både i morgon och Söndag! Lovely. Var även tvungen att åka och handla då det var totalt brist på vissa saker som balsam och mjölk ;) Sen var jag lat och tog indisk take out till middag, såååå gott! Nu dricker jag kaffe och tänkte gå ut och springa för att köra ett styrketräningspass efter det. Usch det har blivit dåligt med styrketräning - och jag vill absolut ha kvar alla muskler så jag MÅSTE verkligen komma igång på allvar!!! ... blir det tid över så kommer jag naturligtvis att plugga ;) Trevlig Kväll ;)




tisdag 15 maj 2012

Är det jag eller är det USA ;) ?

Har funderat på en sak idag :) ... här i USA så har jag hört att jag uppfattas som kanske lite lugn och reserverad ?! - bland folk som inte känner mig speciellt bra i alla fall.

I Sverige tror jag att jag uppfattas som det motsatta, dvs, ganska pratglad och framåt. Är det jag som har förändrats eller är jag tystlåten i jämförelse med amerikaner ?!

Jag tror att det kan vara en kombination - amerikaner är väldigt socialt kompetenta och jag känner mig inte lika trygg med språket och många situationer som jag gjorde i Sverige .... hm. Blev bara lite förvånad när jag hörde den beskrivningen om mig själv ?! ... men den kanske stämmer :) Allting är ju relativt ...

Kvällens Underhållning ....

Efter maten (äckligaste LCHF middagen ever, halvkokt blomkål med grädde, bacon - ett halvt kilo hahaha, och fetaost) så tog jag mig till Kohls, Marshalls, Old Navy och Target för att hitta ett par neutrala eller mörka chinos - helt utan framgång :(  I morgon blir det shoppingmallet Briarwood.

... sen blev det förstås Netflix igen ;) Först en dokumentär om processad mat " Food Fight", men den var lite för seg. Så nu sitter jag här och tittar på en dokumentär om Jefferson Airplan, ett av världens coolaste band. 60- tal, San Francisco, snygga männsikor och fantastiskt bra psykedelisk musik - kan det bli bättre :) ? Sångerskan Grace Slick har blivit framröstad till en av sextiotalets snyggaste människor flera gånger om - men hon har även hamnat på första plats över människor " som inte åldrats snyggt" Jag håller inte med, skulle hon fixa håret, skulle hon fortfarande vara snygg ju ;)

måndag 14 maj 2012

Lonely

Okay, jag erkänner. Nu börjar jag känns mig lite väl ensam! Nu får Erik gärna komma hem. Jag har ju ingen att prata med :( ... och hela Sverige verkar sova - som sagt, vem kan klandra - klockan är nästan midnatt.

Jag har i alla fall blivit korvstoppad idag ;) och det är världens finaste väder ute. Hade varit mysigt att ha någon att prata med om korvstoppningen och kanske gå ner downtown och ta ett glas eller sätta sig på en uteservering :)


söndag 13 maj 2012

A perfect afternoon ...

Efter en småmulen och lite seg Söndag klarnade det upp rejält på eftermiddagen :) Självklart gav jag mig ut på en jogging / promenadtur - osäker på hur långt det blev exakt, eftersom jag för en gång skull varierade mig, men runt en mil skulle jag tro i alla fall :) 


Bjuder på en street view från i kväll. Tyvärr har jag ingen kamera som är lätt att ta med när man är ute och springer. Men det ärfantastiskt ute just nu! Varmt utan att vara fuktigt och kvavt, allting har slagit ut och blommar för fullt! Det luktar syren och liljekonvalj överallt, och det är fullt med grönska och midsommarblomster i skogen! Det är verkligen en kick att vara ute i naturen när det är så här!

"Mrs Robinson, you're trying to seduce me. Aren't you?" .

Okay, det blev tv kväll i soffan - hade föredragit att piffa till mig till oigenkännlighet och gått ut och festat natten lång, men det  fick bli det näst bästa. Började med dokumentären som Helena rekomenderade om Dr Burzinski som har hittat ett sätt att bota cancer oerhört framgångsrikt utan biverkningar - otroligt intressant - älskar bra dokumentärer! Sen blev det lite svenskt, eftersom netflix inte har så bra utbud så blev det " En sång för Martin" , bra men sorglig :(

... och nu kollar jag in "the Graduate" från 1967 med en ung ( hyffsat ung i alla fall, 30 år gammal) Dustin Hoffman som blir förförd av den äldre Mrs Robinson ( i verkligheten bara 6 år äldre ). Hahaha, Dustin spelar en ganska tafatt 21 åring ;) .. så härligt naiv! Dessutom har jag aldrig sett en film som är så snyggt klippt med så bra film musik! - Simon and Garfunkel :)

Minns första gången jag såg filmen, jag var 18, älskade allt som hade med sextioatalet att göra, älskade modet, musiken ALLT! Dessutom var det på sätt och vis den mest spännande sommaren i mitt liv ;) med mycket äventyr och party! Filmen får mig verkligen att minnas den sommaren ...
                         
                                   

lördag 12 maj 2012

... and now what ?

Jag tog mig faktiskt til bibblan i dag och spenderade runt fem, sex timmar där - enligt klockan i alla fall. Tycker att det känns mer som två, tre ?! Det var till och med ganska roligt att plugga :) även om det blev lite pauser på skype, och lite googling ;) Hade med mig en proteinbar, men strax innan fem blev jag tvungen att gå hem och äta :) Så nu är jag mätt och belåten, och har pratat en liten kortis med Erik och svärmor ;) ... så då är frågan. Vad sjutton ska jag hitta på nu, klaockan är bara sex och det är ju Lördag ! :)




fredag 11 maj 2012

Absolutely lovely

Superfint väder med sol och perfekt blå himmel :) Hur härligt som helst! Det går verkligen ingen nöd på mig ;) Har bjudit över Shaun och Sandra på grill i kväll - kände mig tvungen med tanke på vädret. Tänkte att vi skulle sitta ute och äta, vilket betyder att jag får ta en snabbstädning på verandan :) Det blir i alla fall kycklingfile, fläskfile, klyftpotatis och tzatziki - med min favvo efterrätt förstås ( paj ;) denna gång jordgubb och rabarber, har blivit några sådana sista tiden ;)) 



Har haft det fint som gräsänka, även om jag saknar min älskling :) Veckan har bara runnit i väg - och har får panik över hur lite jag har hunnit plugga - kommer därför att ägna helgen åt studier - bästa sättet är att lämna datorn hemma och dra i väg till ett bibliotek ;) Fast jag gillar att ha datorn med mig för då kan jag googla sånt jag inte förstår, så vi får se. Men ska inte klaga, har i veckan hunnit med både shopping i Novi med Sandra och lunch i Northville med Saara och Helena. Har hunnit träna lite grann också, och fick med Sandra på springtur i dag - hon var imponerande bra för att vara första gången - och hon klagar mycket mindre än vad jag gör också ;) 

Nu är det bara att sluföra matlagningen, lägga rosevinet på kylning, städa porchen och invänta sällskapet ;) Later!

tisdag 8 maj 2012

Inte bara kladdkaka och tacos ...

nej, nej, nej, jag äter inte bara kladdkaka och tacos då skulle jag dö av näringsbrist - eller ja, tacos kan man nog leva gott på, kladdkaka är värre ;) Till middag i dag blev det en supergod  köttbit från Knight's Meat Market med riktigt mogen avocado och sparris till :) Allt stekt i riktigt rikligt med smör ;) - hade Erik varit här hade han fått göra Bearnaisesås men jag var för lat i kväll :) Tydligen är det sparris säsong nu och det ska finnas en självplocksodling norr om Ann Arbor, är lite sugen på att åka dit och plocka faktiskt ;) Älskar både sparris och avocado :) Avocado ska tydligen innehålla alla näringsämmnen en människa behöver vilket innebär att man kan livnära sig på enbart avocados ;)


Good Questions

Eftersom Karro svarade på mina frågor är det väl inte mer än rätt att jag svara på hennes ;)
... och hennes var faktiskt mycket bättre än mina ;)

1. What is your favourite movie? Including a motivation.
Finns massor bra ju :) Men "the Game" , Donnie Darko, och Adam's Apples är verkligen bra! Gillar filmer som lämnar efter sig en känsla av att livet är så mycket mer än bara det vardagliga som man kan se ;)

2. Which is the first website you go on when you turn your computer on?
hahaha, weather.gov :) - i alla fall under ovädersäsongen :) Måste kolla så att det inte är en tornado på gång ;)

3. Which is the picture of you that you are most happy with? (attach it)

Finns så mycket fina bilder från både bröllopet och möhippan....
... här kastas det ris i alla fall ;) och jag var så lycklig :) 



4. Have you heard about the bird?
Vilken då ? :) Tell me ...

5. What is your signature dish?
Tacos? ;) och ribs - har det blivit sen vi flyttade hit, och älskar att bjuda på  grillat :)

6. Who would play you in the movie about your life?
Bra fråga - Gwynet Paltrow kanske ;) ...

7. What was the last dream you can remember about?
Dagdröm eller nattdröm ? Jag brukar skriva upp mina drömmar och tyder de med jämna mellanrum, men nu var det ett tag sen. Men drömde igår? tror jag - om att jag hade en son som någon annan tog hand om, och när jag höll i honom så kände jag ingenting fast jag borde ha känt moderskänslor.

Eftersom barn symboliserar ny projekt så tolkade jag det som att jag riktar in mig på att söka jobb som jag kanske egentligen inte vill ha - "home health aide", men endå söker för att det just nu känns som det enda alternativet. Dvs barnet är min home health aide karriär ;)

8. Do you have a motto you try and live by?
Ja, att inställning är allt och att det är man själv som ansvarar för och styr sitt eget liv. Så jäkla mycket lättare sagt än gjort. Borde kanske byta motto ;)

9. What makes you laugh?
Bra humor! .. och Erik när han retas, - han retar gallfeber på mig så att jag kiknar av skratt.

10. What movie or TV show character do you identify with the most?
Tror inte jag identiferar mig med någon på tv , hmhm -  Men gillar verkligen Elaine i Seinfeldt - tror dock inte jag är lika egotrippat och osympatisk ;) 


11. What are your morning routines? 
Supertråkiga, går upp sätter på kaffe, dukar fram youghurt med tillbehör. Går på toaletten efter att E är klar ;) Äter frukost,skjutsar E till jobbet, eller han kör dit och jag hem ;), kommer hem duschar och fixar mig eller ev tränar och fixar mig efter det :)   

måndag 7 maj 2012

Slacker

I dag har jag styrketränat! Och det kändes så bra även om det var tungt - och tungt var det eftersom jag inte styrketränat på nästan två veckor ?!?! Hur i hela världen gick det till ? Jag som trodde att jag låg på tre, fyra pass i veckan i alla fall. Det gäller att vakta på sig själv annars går det lätt utför. Vet inte vad jag lagt min energi på den senaste tiden, men inte är det träning (och inte mycket annat vettigt heller?!) I bland stämmer bilden av sig själv inte ihop med verkligheten hahaha. Som tur är har jag inte svullat i alla fall, och jag har varit ute och sprungit tre - fyra gånger i vecka i alla fall - så det är bara en måttlig grad av dekadens - än så länge ;)

I helgen så råkade det bli världens skummaste diet, jag skyller det på att Erik åkte i väg. I fredags blev det tacos som vanligt ;) Lördag blev det pannkaka till frukost, tacos till lunch och kladdkaka till middag, med ett glas rött haha. På söndag blev det kladdkaka till både frukost och lunch, och tacorester till middag! Inte likt mig. Så jag har i stort sett liev på nöstan enbart tacos och kladdkaka haha.

I morse gick jag i alla fall upp svintidigt, och var på bibblan vid halv åtta. Efter att ha pluggat i två timmar var jag helt död, säker med tanke på att jag kom i säng super sent i går och inte sovit många timmar - så det var bara att åka hem. Men nu efter träning är jag som en ny människa - i morgon ska jag göra ett strukturerat träningsschema igen! Herregud, utan mål och struktur är man bara en liten eldfluga virrandes runt i ett ständigt mörker! :)

söndag 6 maj 2012

So awesome !!!

En ny tradition i vårt bostadsområde är att ha en musikfestival en gång om året. Folk får själva anmäla sig om de vill medverka, och man behöver inte vara professionell musiker för att spela eller sjunga. Sen sätts det upp en skylt framför den personens hus, och det kommer även med i ett program :) och så har man ett framträdande på en halv timme eller timme. 

I år var det runt 85 olika framträdanden! Sen går man alltså runt i grannskapet och lyssnar på det man vill höra - det var lite svårt att få ihop det tidsmässigt och geografiskt utifrån programmet man fick! Men jäklar vilken härlig upplevelse. Vad bra alla var! - Synd bara att jag inte var bättre förberedd och hade dragit ihop ett gäng eller någon att gå med, det var verkligen värsta partyt! Området hade verkligen förvantlats till en festival!

Los Gatos! - känt latinoband :) Smockat med folk som lyssnade och dansade.

Minns inte hur de lät ?

Skitbra band, lite country och bluegrass!

Det första bandet jag lyssnade på , grymt bra gubbrock!

Mitt favvo ;) Lite psykedeliskt 60 tals rock!

Vet inte vad jag skulle kalla musikstilen, den var väldigt sensuell, och hypnotiskt! Skulle gärna gå på en konsert! 

Sen lyssnade jag på lite annat också ;) Water Hill Music Fest, heter jippot i alla fall :-)

lördag 5 maj 2012

Gräsänka

Kom precis hem efter att ha kört Erik till flygplatsen - han kommer att vara borta lite över tre veckor! Tror aldrig vi har varit ifrån varandra så länge - om man inte räknar med det första halvåret/året vi var tillsammans då han bodde i Linköping och jag utanför Uppsala. Då träffades vi två helger i månaden ungefär, sen bodde Erik hos mig en del av tiden han skrev sitt examensarbete.

Måste erkänna att det känns superkonstigt, men hoppas att tiden kommer att gå fort och att jag hittar på en hel del roligt att göra :) I går ikväll bytte jag påslakan, och i morse medan Erik fortfarande halvsov så gned jag in påslakande ordentligt mot hans hud, började med fötterna och arbetade mig uppåt ;) Vill att sängkläderna ska lukta som han gör ;) Valde mellan gnuggandet eller att sova med lite av hans smutstvätt - gnuggandet är mycket mer hygeniskt hahahaha :)

Tar gärna emot förslag på roliga saker att göra som gräsänka. Träna mycket och äta extremt nyttigt står redan på min "roliga lista" :)

torsdag 3 maj 2012

Coupons

Hur var det nu igen :) Visst är det väl så att man här i USA ska klippa ut så mycket kuponger som möjligt för att spara pengar ;) Det har jag ju sett på massor olika talkshows ;)


De baserar väl inte rabbaten på tidigare inköp får man hoppas ;)

onsdag 2 maj 2012

Studieflykt...

Bara för att slippa plugga till NCLEX så tänkte jag svara på Helenas frågor ;) Man ska tydligen svara på 11 frågor och sen skicka iväg elva nya ... 


... okay, här kommer svaren :)


1. När grät du senast?

Jag har ju typ blivit lite av en crybaby sen vi flyttade till USA, det är nog en hel del frustration som vill ut med jämna mellanrum ;) Senaste gången var nog efter mitt misslyckade jobbförsök, då grät jag rejält. Var både arg, hungrig ;), besviken och frustrerad.

2. Om du var en känd karaktär i en TV-serie eller film, vem skull du varit?

Hahaha, jag skulle vilja vara Zorro:) Han var min hjälte när jag var liten, och han grejade allt! (pratar om den gamla svart vita serien) var snygg och mystisk och väldigt modig! Tveksamt om jag skulle vilja byta kön, men en tjej Zorro borde funka ;) 

3. Vad skulle du vilja vara känd för när du dör?

Att ha förändrat världen till det bättre!

4. Har du någon udda talang eller partytrick?

Som att slå folk med plastflaskor ;) ?! Nope, egentligen inte. Förutom att jag kan bli ganska het i diskussioner om jag har fått i mig något glas, men normalt sätt är jag väldigt snäll :) Dålig karaoke sångerska räknas väl knappast som partytrick ;) ?! Inga coola talanger heller tyvärr. 

5. Vad är du rädd för?

Massor med saker tyvärr, är alldeles för rädd för mitt eget bästa och försöker jobba på att bli mindre rädd. Tror också det är en biverkan av att flytta till USA och saker inte riktigt blev som jag tänkt mig, och att jag inte har kontroll över situation (jobbvisum, ssk leg, inkomst, osv) har skapat massa nya rädslor som ex, superrädd för tornadoes, flyga. Mest rädd för att tappa bort mig själv och inte få chansen att förverkla mig och det jag vill!! 

6. Vilken personlig egenskap hade du velat förändra?

Mindre rädd och mer mod!! Sen skulle jag vilja ha egenskapen att känna mig nöjd lättare än vad jag gör nu ;) 


7. I vilken situation kände du dig senast som lyckligast?
Haha, senaste gången jag kände mig lycklig var lustigt nog på festen i Lördags, mitt i en het diskussion! - fick mig att känna mig levande ;) 

8. Mygg-, knott-, mus- eller spindelinvasion - vad är värst?
Lungt mus invation, fy vad vidrigt!!!



9. Dina tre favoritsaker på julbordet?

Skinka, gravad lax, rödbetsallad.


10. Ditt bästa husmorstips?

Hmmm, använd galltvål på fläckar, det funkar på allt!! .. och grönsåpa (för städning, inte fläckar)- det är allt man behöver. 

11. Och så en "av två onda ting, vad hade du valt" à la 30 Rock:
Varje dag i ett år, hade du hellre jobbat som clown i en cirkusbur där chimpanser kastat avföring på dig, eller som levande modell i skyltfönstret till en S/M-butik?


Levande modell så klart ;) 


Och 11 nya frågor :


1. Bästa ögonblicket i ditt liv ?
2. Vilken är världens bästa låt enligt dig?
3. Om du inte vore det du är nu, vad skulle en alternativ karriär vara?
4. Vad är din högsta önskan? 
5. Om du fick bo var som helst i världen, var skulle du vilja bo ?
6. Vilken kändis skulle du helst vilja träffa?
7. När var du riktigt arg sist ?
8. Pinsammaste ögonblicket i ditt liv?
9.Vad är du mest nöjd med på din kropp ?
10. Finns det någon egenskap hos andra som du verkligen tycker illa om ?
11. Om du inte vore dig själv, vem skulle du vilja vara istället ?


Okay, utmanar (men bara om ni vill)


Helena -right back atcha ;) 
Kim
Mikaela
Christina
Nadja
Karro


Sen vore det roligt om ni blogglösa människor oxå kunde svara ;) Ni kan maila mig svaren ;) eller lämna de som kommentarer ;) 


Maud
Monika
Thomas
Erik F - kom igen ;) 
Patrik 

Mosaik

För ett par veckor sen så provade vi på glasmosaik med min International Neighbours grupp, och i dag fick jag tillbaka mitt verk efter att själva "cementen" stelnat och torkat. Mosaik är så kul! .. och man kan göra hur mycket olika saker som helst och använda massor av olika färger på "cementet". Det var flera som använde fyrkantiga glasbitar och varvade med fina stenar! - hur fint som helst. 

Jag har tänkt att använda katten som grytunderlägg ;) fast egentligen är det en sån där grej man sätter runt "knappen man tänder lampan med i väggen" . Damen som har studion ska packa ihop och flytta tyvärr, men ska försöka ta mig dit igen och se om jag kan göra lite mer underlägg :) 


tisdag 1 maj 2012

What if ...

Undrar hur mitt liv skulle ha sett ut om vi bodde kvar i Linköping ? Tittar på dessa fantastiska och våriga bilder från Linköpings sista April firande :) Har inget minne av att vi någonsin gick och tittade ?! Varför? - jag undrar om jag var en tråkigare och mindre social människa i Sverige och inte tog tillvara på det som erbjöds ? Vet inte varför Linköping plötsligt känns så lockande ? ... jag skulle ju inte grubbbla utan fokusera på här och nu och på vad jag vill i framtiden :)

Bild : corren.se

Bild: Corren.se
Minns filmen "Sliding Doors", med Gwyneth Paltrow i huvudrollen. Hennes liv utspelar sig i två versioner, en där hon hann med ett tåg, och den andra, där hon missade tåget. Man fick se de båda historierna parallelt - och hennes liv tedde sig helt olika i de två versionerna :)

 ,,, så undrar hur mitt liv skulle se ut om vi var kvar :) Jag skulle säkert inte var helt nöjd där heller, känns som jag aldrig blir nöjd. Funderar på hur mycket det har med platsen att göra egentligen. Har den sista tiden träffat en del nya människor, och då får man ofta frågan om man trivs i Ann Arbor ;) Mitt svar har varit att jag hellre skulle flytta tillbaka till Sverige, men när jag sen ska förklara varför så är det precis som att jag får tunghäfta och kommer inte på en enda anledning till varför hahahaha ;) helt knäppt! Tror det jag egentligen saknar är ett fungerande liv på alla plan :) ...  ska sluta gnälla och älta :)  ... och fokusera på det jag vill ha istället :)