fredag 29 juni 2012

Sightseeing

I går så kollade vi in den gamla delen av Montreal, och den var verkligen supermysig! Fina gamla byggnader varvades med uteserveringar, gallerier och museer :)


Yepp, älskar gamla kyrkor :)


Jake och Ki-Dahn hade hittat en italiensk restaurang som de ville besöka. För att göra det var vi tvugna att ta tunnelbanan :) Det var lite av en upplevelse eftersom det inte gick att köpa biljetter i maskinerna med amerikanska kreditkort. När vi sen försökte köpa med kontanter kunde inte damen i luckan engelska och ingen av oss kan franska. Men det gick till slut, och lite roligt var det med alla missförstånd ;) 


Erik och jag delade på en pizza, men inte vilken pizza som helst - det var nog både den godaste och dyraste pizzan jag ätit i hela mitt liv:) ... och vi kom bort lite från downtown och hamnade i ett område som påminde lite om Södermalm i Stockholm :) 


Kvällen avslutades på Monteals jazzfestival :) Det finns en hel del gratis konserter att se, varav den ena vi kollade lite på var fantastiskt bra och den andra kanske man kort och gott kan säga att den var mindre bra :)  hahaha, ja jösses, den var superflummig. Montreal känns ganska "städat" men trots detta så luktar det braj lite här och var - och det verkar finnas en hel del "klubbar" intryckta mellan restauranger och andra byggnader :) 


torsdag 28 juni 2012

Montreal

 Jag gillar verkligen Montreal so far :) Det känns lite Europa över det hela ;) - och tänker då mest på de fina gamla byggnaderna och stilen ;) på folket! Sen pratas det franska lite här och var också vilket är charmigt - vilket superfint språk!


I går blev det middag i all fall, vi provade lite typiska kanadensiska läckerheter som burgare
med "smoked meat" - smakar ungefär som corn beef, dvs väldigt gott. 


Ki-Dahn vågade sig på specialaren - fries med smällt ost och massa sås :)
Hur hon kan vara så smal är ett mysterium, och hon intygade att det var väldigt gott.


onsdag 27 juni 2012

Wednesday morning in Canada


I går landade vi alltså i Montreal efter en två timmar kort flygresa :) Vi hann med att gå ut och äta och att gå på konferansens kvällsmingel. Jösses vad fint ställe det var på, riktigt maffigt, nästan som ett slott ;) Efter det skulle Erik förbereda dagens presentation - men vi hade svårt att hålla oss vakna så det blev en tidig kväll. 

I morse blev det frukost på Tim Horton och nu sitter Erik och gör klart det sista på presentationen som han ska hålla i idag. Rätt hårt att bli inkastad kvällen innan man åker. Men det var flera som inte kunde åka från universitetet, en pga av olycka och flera pga visum/pass krångel. Eriks professor ska själv presentera två papper som hon får förbereda i all hast :)

Och lilla jag väntar på att E ska bli klar så jag kan lyssna på hans föredrag och tima det - efter det ska jag kolla in gymmet, poolen och shoppingen ;) Montreal looks pretty good so far :) 

måndag 25 juni 2012

Tack hörrni :)

.... för att ni fortfarande tittar in här på bloggen :) Jag vet att det varit dålig uppdatering den sista tiden - vilket inte betyder att det inte händer något, tvärtom... tycker att det börjar röra på sig ;)

Jag vet inte vad det är med mig, har känt ett behov av att vara lite mer privat ett tag :) ... men jag återkommer snart! I morgon bär det dessutom av till Montreal, jösses vad fort tiden går! Har inte hunnit kolla upp så mycket kring resan mer än Montreal ska vara en riktigt trevlig stad  precis som de flesta andra ställen i Canada ska den kännas som en blandning av Europa och USA.

Det ska vara ganska säkert att vandra omkring där - och det ser ut som det ska regna en del ( tornadoes verkar dock ovanliga;)) ... men hoppas på lagom varmt och lite soligt ändå. Tror det blir en del egen sightseeing eftersom Erik ska vara på konferans större delen av tiden. Min plan var att locka med honom och övertala honom att smita eftersom han inte skulle hålla i någon presentation - men nu kanske han behöver det i alla fall :) Men det kanske är bra att vara självständigt och våga ge sig ut på egna äventyr! :)

måndag 18 juni 2012

Mackinac Island

På Lördagen klev vi i land på Mackinac Island. En liten ö där inga bilar tilåts!!! - Antingen cyklar man eller åker häst och vagn. Väldigt fint och mysigt :)



Vi bestämde oss för att promenera runt hela ön - de flesta väljer att cykla hahaha. Jag insåg att kilklack inte är den bästa skon och promenaden tog enligt Anna tre och en halv timme.


Ön hade de absolut finaste husen! Jag blev alldelleds sjuk av att
titta på dem och känner hur mitt husbehov blir större och större hehehe.


... men i dag har Anna åkt hem tyvärr och det är redan sååå tomt. 
Så nu är det bara back to work och vardagslivet.





fredag 15 juni 2012

19 glas ........

vin har jag druckigt idag!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hahahaha, helt galet, I know! Vi har  varit på vinprovning sen klockan elva i morse så det är inte hela glas jag pratar om, och de är väl utspridda över dagen!


Vinprovning! :)


mmm, vinprovning :) Jag skulle kunna boa i en vinranka! :)


Traverse City yeah yeah yeah

.. vi har nu varit i Traverse City i två dagar och jag är inte besviken. Jag skulle vilja ha en sommarstuga här! Så underbart fint, grönt och vackert!!!

I dag besökte vi Sleeping Bear Dunes :) Det började lite oroväckande med att Erik hade på sig sina fina jobbarskor och Anna undrade lite vad meningen med de stora sandhögarna var - om vi skulle klättra upp och sedan ner - och vad tjusningen var hahaha:) Men efter att ha klättrat så insåg vi hur kul och superjobbigt det var!


Det syns inte, men sanddynerna är väldigt branta!!! ... och de gick hur bra som helst att vara barforta.


Sen kollade vi in badstränderna!! ... och vissa badade till och med. 


Men inte jag :) - jag är superfeg, och Erik upppskattade temperaturen till ca 15 C :)
Men väldigt vackra stränder var det, kristallklart sötvatten, och underbar sand!




Sen blev det så klart en mysig utekväll på ett ölbryggeri med livmusik!
LIFE IS GOOD!


måndag 11 juni 2012

Sightseeing in Ann Arbor

... som sagt Anna vill gärna hinna se det som är typisk amerikanskt :) Och hennes önskan är min lag, så i dag åkte vi för att besöka Walmart (som ligger i Ypsi och inte Ann Arbor) :) Vi insåg att det faktiskt gick att fynda där och jag köpte ett superfint linne för 4 dollar - men jag är glad att jag inte behöver köpa alla mina kläder där ... Vi hann även med Kohls och Target ;)


Tyvärr hann vi inte laga mat på grund av allt shoppande så det blev pizza på Cottage Inn.
Och eftersom det är Restaurant week så blev det förrätt och efterrätt också - Cheese Cake :)


... gissa var gick sen för att äta efterrätt nummer två ;) ?
Efter att ha shoppat Michigan kläder (kolla in Annas påsar)

  Observera att jag inte äter efterätt nr 2, hehehe, jag delade med Erik. 
Måste ju tänka på baddräktssäsongen och vår uppkommande resa till beachen om två dagar :) 




söndag 10 juni 2012

Anna är här



I Fredags kom Anna :) 
Sorry har försvunnit lite från jordens yta :) Det gäller att ta till vara på tiden och umgås och få Anna att se och göra allt amerikanskt som finns:) I dag har hon shoppat, grillat och ätit amerikanska gigantiska kanelbullar!


torsdag 7 juni 2012

Svenskt är starkast ?

Product ImageI går köpte jag Gevalias kaffe för första gången här i USA, det skulle vara mellan - mörkrost, så kallad house blend :) Jag gillar starkt kaffe, normalt sett så köper jag Trader Joe's mörkrostade arabica kaffe :)
Men det är ju inte alltid man har vägarna förbi TJ ...

Hur som helst så drack vi Gevalia efter maten i går och i morse, och jösses alltså!! Det känns som om kaffet har bränt ett stort hål i min mage - hade magknip hela kvällen och natten i går och halva dagen i dag. Efter maten idag så använde vi kaffet till att göra latte, och det blev mycket mildare och bättre. Men vad förvånad jag blev, över att det finns så potent kaffe -. och så är det svenskt förstås ;)

onsdag 6 juni 2012

Resor

I går så bokade jag lite resor :) Och jag är så lycklig!!! Nu har vi snart bott här i Ann Arbor i två år, och på den tiden har jag varit i Chicago, Memphis och Nashville - vilket har varit supertrevligt!

Nu känner jag att jag måste börja ta tillvara på alla resetillfällen som kommer, speciellt då Erik får flyg och hotell betalt, och jag bra behöver betala flyg :) Han har ju som bekant varit på en hel del konferanser, och hittills har jag inte följt med på en enda - även om San Francisco förra sommaren, och Italien här senast - verkligen hade varit helt underbara att hänga med på!!!

Men i slutet av Juni hänger jag med till Montreal!!! Och det ska bli helt underbart kul!!! Vi kommer att bo fem nätter på ett hotell som normalt kostar 400 dollar natten, och dessutom presenterar inte Erik något, så jag kanske kan får honom att skolka lite och göra lite sightseeing ;)

Montreal

Redan nästa vecka åker vi cirka fyra timmar norrut till Traverse City och Mackinac Island! Jag ser minst lika mycket fram emot det - det ska bli så kul att äntligen få se platserna alla pratar om i Michigan!!!

Sleeping Bear Dunes - Traverse City

Mackinac Island

måndag 4 juni 2012

Denna Måndag ...

Tar jag tag i allt som jag försakat! Tvätt, städning och träning :)
 ... hm och lite plugg om det blir tid över ;) 

lördag 2 juni 2012

International Neighbors Party

I går var vi på en grekisk festival - jag ÄLSKAR grekiskt mat. Tyvärr var festivalen utomhus, och det var fruktansnvärt kallt, blåsigt och regnigt :) Men maten var god och man fick en timmes gratis tour av kyrkan som låg på festivalområdet :) Yeay - jag älskar kyrkor - även om detta kändes lite för mycket historielektion. Jag var så väldigt nära att ställa frågan varför kvinnor inte får bli präster i den grekisk ortodoxa kyrkan - men höll lite tyst för Eriks skull ;) Han påstår för övrigt att det nästan bara är i Sverige där kvinnor får bli präster?! Är det så ? Det där med att kvinnor inte får bli präster retar gallfeber på mig!! Varför får inte kvinnor vara präster för ?!?!?!?!?!


Idag var det i alla fall international neighbors party, och Yumiko och Haruko (på bild) lämnar USA, så det var hej då för dem.  Se hur stor jag ser ut i jämförelse med petit japaner :) I dag var det stor grillfest och även barn och makar fick vara med - tyvärr kunde inte Erik. I dag var nog också första gången som det blev "drinking and driving" för min del. Detta är oerhört tabubelagt bland svenskar I know - och jag är inte på något vis för att köra full. Det har i stort sett aldrig hänt att jag dricker och kör. I dag drack jag två mycket små glas vin när jag kom till partyt. Drack säkert åtta glas vatten och åt massa mat efteråt. Fyra timmar senare körde jag fem kilometer hem, sakta, och nästan ingen trafik. Inga som helst problem. Och helt lagligt! 

fredag 1 juni 2012

Rainy Friday

Från att ha haft den varmaste våren någonsin i Ann Arbor typ - nytt rekord! (Det har varit runt 25-30 graderen stor del av tiden) Så börjar Juni med 13 grader och spöregn - och helgen ser ut att bli regnig. Vi som ska på bbq party i morgon - hehehe, min bild av mig själv i en skir sommarklänning bleknar lite ;)

Veckan har har gått i ett, och jag ska snart i väg igen ;) Jag är i alla fall jätteglad att min älskling är hemma igen. Livet känns så annorlunda än det har gjort de senaste veckorna! Efter att ha varit bort från varandra i nästan en månad så uppskattar jag Erik superdupermycket! Han är ju så perfekt, snygg, snäll, rolig, sexig, luktar helt underbart och jag har till och med fått honom att laga mat mittt i veckan ;) Ensamtid i all ära, men det är mycket roligare att vara två :)