söndag 29 juli 2012

... och så var helgen slut

Som vanligt gick det alldeles för fort. Nu väntar en riktigt busy vecka för mig medan Erik tar lite semester :)

Hur som helst, vi har haft det skönt i helgen,  hunnit springa två gånger, kört ett styrketräningspass och ett pilatespass :) Vi slogs om vikterna och träningsbänken, Erik tycker han har första tjing - medan jag hänvisar till att mina muskler håller på att förtvina ;) ... och, jag fick träna under Lördagen, Erik höll med - jag behöver träna :) ... och tack gode Gud för att jag inte fläskat på mig mer än jag har trots minimalt med styrketräning de senaste månaderna :)

I höst funderar jag starkt på att skaffa gymkort :) Riktigt längtar efter att få köra lite pass och ha ett stort utbud av motionsformer även när vintern kommer.

Vi har även kollat in OS, jösses så vältränade alla är - och unga ;) de enda som är i min ålder är beachvolleyboll tjejerna hahahahaha ;) Antar att man nästan är förbrukad efter 25 inom de flesta sporter :)

Annars har vi gjort lite ärenden, grillat och haft det bra :) Njutit lite av det fina området vi bor i, bäst att ta vara på de medans det varar ;)

lördag 28 juli 2012

Meningen med sommaren ...


... måste ju vara Trader Joe's rose vin :) mmm så gott - och ger riktigt bra effekt :) 

Bilden är snodd från google

torsdag 26 juli 2012

Drömmen i natt ...

... var riktigt trevligt :) Jag drömde att jag fick ett e-mail i från University of Michigan Hospital där de erbjöd mig en tjänst som psykiatrisjuksköterska. Till saken hörde att jag inte ens varit på intervju utan bara sökt  jobbet :) Jag tänkte nog lite (i drömmen alltså) att antingen är de desperata eller så är jag så bra så att jag inte ens behöver intervjuas hahahaha.

Men känslan av att få ett sjuksköterske jobb bara så där var helt enkelt så jäkla underbar. Det var som att allting bara föll på plats och jag blev helt rofylld - i drömmen alltså :)

Vore ju helt underbart om detta nu bara kunde hända i verkligheten också :) ... och angående mitt inlägg där jag blev förbannad på mig själv för att ha varit så apatisk angående sjuksköterskeansökan - så ringde jag CGFNS som bekräftade att rapporten  bara är giltig ett år!! MEN om man bara har ett engelska prov kvar att göra så gäller den några månader extra. Och jag är anmält och klar till TOEFL i Augusti :) ... så kanske att det ordnar sig!

lördag 21 juli 2012

Roliga saker jag har gjort den sista tiden, del 2

Vi var på Ann Arbor Art Fair i Onsdags kväll :) Hinner jag ska jag gå en sväng idag igen ;) 
Det finns så otroligt mycket att titta på, vi gick runt i två timmar, men hann ändå inte se allt innan de stängde klockan 9. Mycket är så vackert så man bara villl rycka ner det och ta med sig hem - men oftast svindyrt, över 1000 dollar. En hel del är udda och nästan allt är inspirerande!


      Man fick i stort sett inte ta foton, så min kamera åkte upp väldigt snabbt och ner ännu snabbare .....


      Jag gillade de stora blomtavlorna, funderar på hur svårt det kan vara att plagiera ? :)


Den här båttavlan hade jag verkligen velat få med mig hem!


Det fanns massor med fotokonst också... tänk om man hade en riktigt proffiig kamera, då hade man kunnat trycka massor på canvas själv ju ;) och hängt på väggen!


                                     Eller varför inte bara rama in lite kläder ? :)


... a piece of art ;) 

torsdag 19 juli 2012

Roliga saker jag har gjor den sista tiden, del 1

I helgen som var var vi på Michigans Elvis Festival i Ypsi :) Yeahhhh, jag har väntat hela sommaren p detta och vi var i stort sett med på hela festivalen under Lördagen i 12 timmar! Olika Elvisar uppträdde och sjöng - och det var verkligen världsklass på dem!


Fyra stycken på en gång, inte dåligt!


... och en snygg ensam Elvis! 
Vi försökte verkligen få med oss lite folk, men ingen ville :) Erik påstår att det är för att våra vänner är för välutbildade och att Elvis musik vänder sig till white trash hahahahaha :) I så fall är vi ganska mycket white trash, och Erik har ju till och med en PhD. Är det någon musik som tilltarar en stor skara så måste det ju vara the King !? :) 


Erik äter festivalmat i form av corndog och kaffe ;) Vi lämnade faktiskt festivalområdet i pausen och gick ner och käkade downtown :) Jag blev så lycklig där för de servade supergod cider som tydligen bryggs i Michigan. Och brevid restaurangen så gick den att köpa - jag köpte en 750 ml flaska ;) med äppel/körsbärscider och smugglade in den på festivalområdet - de sålde bara citrusdrinkar och öl där - bläää.

Här kan ni se hur vi hade det förra året på samma festival ;) 

måndag 16 juli 2012

Att lära sig den hårda vägen ...

Jag är skitdålig på att följa upp saker. Oftast skickar jag bara in något och hoppas att det löser sig. I know, hur idiotiskt som helst!! Och tro mig, jag har just lärt mig hur förbannat mycket enklare mitt liv skulle ha varit om jag följt upp ... exempelvis min amerikanska sjuksköterskelegitimationsprocess.

Jag har så klart funderat på varför Michigan Board of Nursing dröjer, men jag har hört från flera håll att de är väldigt sega. Hur som helst. Någon form av rapport skickades till dem den 30 Mars, och man kan ju tycka att de borda ha granskat den eftersom det nu är i mitten av Juli. Jag hörde av mig till dem och undrar hur det går med allt. Fick svar tillbaka, att det inte går alls eftersom de aldrig fått in någon ansökan om sjuksköterske licens från mig!?!?!?!?! Det visade sig alltså att jag är tvungen att ansöka om licens - och inte som jag trott att det skedde automatiskt när rapporten skickades!

HAHAHAHA, hur dum får man bli, hade jag bara tagit mig några minuter och läst igenom Michigans regler kring ansökningsprocessen hade jag legat tre och en halv månad före i tid än vad jag gör nu!!!!!!

Dessutom vet jag inte om rapporten är komplett eftersom jag inte har gjort något språktest än - vilket också krävs!!! ... och nästa språktest är om en månad! Sen vet jag inte om rapporten (alla svenska papper som granskats) är tidsbegränsad, har fått för mig att det är ett år - men hittar absolut inget som styrker det. Skulle det nu vara så så är jag stekt! Då byter jag karriär och börjar jobba som strippa i Ypsi :( ... okay, ska inte måla fan på väggen. Men jag från och med nu ALLTID att följa upp ALLT jag gör!!

tisdag 10 juli 2012

What's cookin'

Det är förbaskat svårt att komma på vad man ska äta varje dag ... Fantasin tryter ....
Hur som så blev jag inspirerad av Jake och Ki-Dahn som kommer från södern (egentligen mellersta norra USA, men de kallar det södern). I Missouri så är det tydligen vanligt att man jagar ekorror, skjuter och sedan äter dem. Jag har varit lite elak och gjort narr av dem för deras Hillbilly livsstil :) MEN, med tanke på alla ekorrar som springer omkring här i alla träd så ville inte jag vara sämre ...




måndag 9 juli 2012

Ny vecka...

Helgen gick som vanligt för fort. Grillfest på Lördagen och middag ute på Palio med vänner på Söndagen.  Båda dagarna var vi på " Top of the Park" som är Ann Arbors sommarfestival med gratis konserter på kvällarna. Tyvärr var gårdagen sista dagen på sommarfestivalen - snart är det dags för " Ann Arbor Art Festival" istället :) Där kan man snacka om ett stort jippo - hela city är avstängd på grund av all konst och "krims krams" som säljs :) (Saara & Helena, ett ypperligt tillfälle att strosa runt i AA igen ;) 

Idag har det varit full rulle på förmiddagen, sedan lunch med en vännina i två timmar :) Efter det hängde jag med Eriks chef för ett pass "cardio karate". Det vat riktigt kul :) Jag hade dock inga nycklar med mig och E hade lovat att hålla sig hemma - men när jag kom hem öppnade ingen! Jag ringde honom och bankade på dörren, till och med kastade kottar på fönstret i kontoret hahahaha. Blev arg till slut och gav mig iväg och joggade 5 km istället. När jag kom hem visade sig att Erik hade haft dammsugaren på och därför inte hört mig :) ... En riktigt bra dag alltså ;) 
  

lördag 7 juli 2012

Heat

Vi har haft världens hetta här i Michigan. Det har varit närmare 40 C i många dagar nu - känns det som.  
Det har varnats om att det är farligt varmt ute! Och jag lider så med dem som har fått strömmen utslagen, fy tusan alltså - med värme kommer ofta kraftiga åskskurar och runt 100 000 var strömlösa i förrgår tror jag. Det är till och med så att fler dör av värmen än av tornadoes - det ni!

Hur som helst så ska det kylas ner lite från i morgon och nästa vecka ska ligga på under 30 C - YES! då kanske man inte behöver vara blöt hela tiden :)

I stundande ögonblick håller jag på att gräddar pajer i ugnen. Hahaha, vi ska på bbq i kväll och värdinnan hade för dålig AC så hon ville inte att vi gräddade pajerna hos henne. Nu har vi bastuvärme här i köket och vardasrummet i stället - härligt! Anledningen till att jag ville grädde pajerna där är att jag föredrar varm blåbärs och äppelpaj - men , med denna värme kanske de håller sig varma några timmar :) haha!

torsdag 5 juli 2012

DumPhones

Jag har länge funderat på att skaffa en lite modernare telefon :) Vill inte gå in på vad jag har för mobil just nu ;) ... men föreställ er väldigt, basic, enkelt och typ 2000 - tal ;) Hur som... att ha en cool mobil att surfa på med normal ljudkvalitet vore toppen :) Så här om dagen var vi och kollade in några.

Jag tror dock inte att jag kommer att använda sönder den så jag bad om pris på det enklaste och billigaste abonnemanget ( Vi var på Best Buy ) ... och jag höll på att ramla baklänges när jag hörde priset - 80 dollar plus skatt och mobilkostnaden. 80 dollar varje månad, det är ju nästan 600 kr!! ... för något ganska basic. Så förbannat galet dyrt ju ... hur sjutton har folk råd, och är det verkligen värt det ??! Sen fanns det "prepaid" smartphones med en månadskostnad på 35-60 dollar, men då var mobilen dyrare att köpa och dessutom täckningen ganska dålig. Tror jag avaktar ett tag ...


onsdag 4 juli 2012

4 th of July...

Vilken lugn och varm dag vi haft :) Jag vaknade tidigt, mycket i huvudet just nu ,,, väckte E till slut vid 9.30 med pannkakor, blåbär och grädde :) Efter det blev det en joggingtur i 30 grader värme ... temperaturen steg till nästan 40 C under eftermiddagen :)

Som tur var blev det aldrig något oväder utan vi grillade och efter det gav oss ut till Ann Arbors sommarfestival och "Top of the park" med Los Gatos som spelade - helt gratis. Lite lustigt, namnet är spanskt och de sjunger spansk salsa typ, men de består av ett gäng vita medelålders amerikaner haha :)



,,, och mysigt var det, trots att jag inte lyckades övertala E att dansa salsa med mig ;) Men jag siktar in mig på att övertala honom att ta lite salsa lektioner med mig i höst - hur det nu ska gå - jag har typ 4 vänsterfötter :)



tisdag 3 juli 2012

... vardagsliv in Ann Arbor

Har haft en ganska bra dag :) Vaknade i och för sig av åskan i ottan, det haglade även som tusan, men lyckades somna om. Skjutsade E till jobbet och åkte sedan vidare till Saline. Hem och åt en sen lunch vid halvt två för att sedan fika med Sandra och " catcha up" allt som hänt de senaste veckorna, tror min mun gick i ett i en och en halv timme hahahaha :)

Efter det åkte vi och letade skor... förstår inte varför det ska vara så svårt att hitta. Enda kravet är att de ska vara snygga, sköna och sexiga, och ha någon for av klack eller helst kilklack! :) Det där med skor börjar bli lite desperat -  måste ju ha ombyte i denna sommarhetta :)

Hur som helst så blev det indisk take out - och denna gång så måste den braiga kocken ha tillagat maten för det var minst sagt fantastiskt gott ... lite slöande i tv soffan med en iskaffe för att sedan tillsammans med E ta en timmes promenad i skymmningen medan eldflugorna leker sina parningslekar ;) ... de är ju bedårande ju - det tar massor av energi för dem att lysa upp, ändå gör de det för att "gör sig fina" och attrahera en partner :)

Imorgon är en ledig dag och även USAs nationaldag ... kanske fortsätter jakten på skor då ...

måndag 2 juli 2012

Back in town ...

Japp i går landade vi alltså i Ann Arbor igen :) Tyckte först att det var skönt att komma hem. Men nu känns det mest rastlöst ... Vad ska jag hitta på nu liksom, vardagen känns så blek i jämförelse ;)

Dessutom är det galet varmt här, runt 35 C med hög luftfuktighet vilket gör att det känns ännu varmare. Vi har ingen central AC, utan endast en sån där fönsterenhet - och den kyler bara rummet den står i, dessutom låter den så mycket så det är svårt att fokusera. Tillsammans med ljudet av tvättmaskinen så går det knappt att tänka hahaha. Men jag ska inte klaga vi bor i ett lite sött dockskåp och då blir alla ljud påtagliga - men bara en månad kvar innan vi flyttar och får central AC! :) Men just nu vet jag inte var jag ska ta vägen, försöker plugga i fläktrummet - och köket är så varmt så jag vet inte hur jag ska lyckas laga mat. Stackars alla dem som fick elen utslagen av stormen och som saknar el och AC ...

Men jag är mest tacksam i alla fall, livet är underbart, och bara det att jag överlevde flygturen igår är fantastiskt! - resan gick hur bra som helst, bara lite flygskräck som spökar - hur som helst, glädjen över att vara en överlevare, kan jag nog leva på ett tag ;)

söndag 1 juli 2012

Montreal var skoj ...

... har verkligen fått mersmak på resor! Vad lyxigt att bara glida runt och äta ute och se nya saker ;-)


Supermysigt att strosa bland barer och restauranger på kvällen.


Mysigt att  äta crepes med färsk frukt till frukost :)


Att svalka sig med öl och cider på mysiga uteserveringar!


Något som är lite speciellt är att man kan hyra cyklar lite överallt. Man kan hyra för någon time bara
och parkera dem vid någon annan cyklestation :) Perfekt om ma inte vill gå eller åka ett icke miljövälinigt fordon.


Vi hittade värlsdens mysigaste restaurang som hade helt fantastiks polsk mat - den
smakade precis som mormors hemlagade mat! Helt gudomligt! 


Gårdagkvällen avslutade på en mysig uteservering där vi hade full utsikt över den halvtimme långa fyrverkeritävlingen! I går var det Japan som hade satt upp en fantastiks show :) 


I dag var det Kanadas nationaldag och hur mycket jippon som helst på stan :)

I dag var det även dags att åka hem, och för några timmar landade vi i Ann Arbor. Jag har redan börjat planera en weekendresa till Toronto, och sen måste vi se lite av västkusten i Michigan bara två timmar bort, så det blir nog en kortis dit också i sommar :) Och i höst blir det NYC yiiiiiiiii :)