onsdag 31 oktober 2012

HaPPy HaLLoWeeN

Jag och Erik är tråkiga och dissar Halloween, helt ock hållet :) Vi släcker utelampan så inga ungar kommer och spökar. Istället gick vi ut och sprang i duggregn och mörker hahaha. Hade föredragit att slagit på stort och pyntat upp huset, lagat lite halloween mat, bjudit över några folk och klätt ut oss :)  Men, men, nu blev det inte så - men är vi kvar nästa år så jäklar, då ska det firas :) ... känns som jag missar något när jag bara skippar allt. Tittar avundsjukt på alla andras pynt ;)


Det här huset ligger på samma gata som min Onsdags klients hus. Någon tar Halloween på allvar ;) Jag promenerade förbi här med klientens hund, hahaha, den vägrade gå förbi det här huset utan vi fick vända!( - inte lopphunden, utan en annan vovve.)

måndag 29 oktober 2012

Måndag kväll

Eftersom vi hade lite tacofärs kvar tänkte jag att det vore smidigt och gott att göra litte crepes :) Jo visst, två timmar senare hade jag stekt pannkakor, gjort en svampstuvning och en laxstuvning - väldigt snabbt och smidigt :) 




... efter maten tvingade jag Erik att köra singstar ! Yes, vad kul :) Jag älskar singstar, det finns en låt som vi gör bättre än orginalet hahahaha, men fick inte ladda upp den för Erik ;)  Som tur var hörde inte grannarna oss, kan bero på att det stormar rätt bra utanför.

söndag 28 oktober 2012

Snart är helgen slut

...tyvärr :( Hur sjutton kan tiden gå så fort? I alla fall så hinner man inte med allt man vill, så det gäller att prioritera :) Fredag kväll bestämde vi för att skippa tacos och prova take out från en nyöppnad Indisk restaurang - "Curry Up" som skulle vara "Indian streetfood". Det vi beställde smakadebara  okay, men överlag hade de nästan inga kötträtter och det mesta på menyn känndes som dåliga carbs och fett i form av frityrolja - så tyvärr, detta var nog första och sista gången vi beställde mat där. Synd, för jag älskar verkligen indisk mat och detta ligger bara fem minuter ifrån oss.



Men, men, mitt paket från Sephora hade kommit :) I know, galet mycket mascaror och läppglans, men ibland är det bara så underbart att slösa lite och skämma bort sig själv ;) 


På Lördag blev det tacos hahaha, vi var alt för sugna för att hålla oss borta. I mataffären gick vi runt och kollade efter något gott att köpa, typ, dougnuts, cheesecake eller något annat smarrig :) Men vi var duktiga och motstod frestelsen, istället blev det en Irish coffee till efterätt :) Gud vad jag älskar grädde och kaffe ihop, mmmm :)  


Ikväll, var det Halloween konsert på Hill Auditorium :) Orkestern klär ut sig och spelar låtar från olika filmer:) Familjevänligt och trevligt - Erik tyckte konserten var för kort, men nästan en och en halv timmes" klassisk" musik räcker gott och väl åt mig :) 

Så det var den helgen :)  Lite mer har vi hunnit med också, tränat både Lördag och idag, kollat film - fast Erik har mest kollat baseboll hahaha :) Städat, kortat av gardiner och hängt upp dem, målat klar mina tavlor som jag tyvärr insett inte håller måttet, i ett större format hade det varit snyggt, men de är allt för små för att likna något annat än ett barns kladdande :) 

Så nu är det bara att se fram emot en ny härlig vecka :) Hope it's gonna be a good one!

torsdag 25 oktober 2012

Paper or Plastic?

Alla som bor i USA är vana vid att alltid få sina varor i mataffären nerpackade av kassörskan eller kassörskans hjälpreda som står vid rullbandet och packar. Dessutom betalar man inte för matkassarna här, vilket är tur, för det slösas verkligen med dem!

Något lite mer irriterande är att de ALLTID frågar om man vill ha pappers påsar eller plastpåsar. Papper anses som mest miljövänligt och lite dyrare, och ibland frågar de bara  "is plastic okay ?" Ganska nyligen läste jag att det faktiskt är plast som är mest miljövänligt och sliter minst på naturen till skillnad mot vad alla tror. Så ja, ni förstår ju själva hur förvirrande det är att behöva välja varje gång man handlar :)

Dessutom har Erik fräckheten att påstå att jag låter på gränsen till otrevlig när jag svara på frågan - oftast brukar jag bara säga "whatever is fine", och ibland tar jag ställning och säger "paper please" eller "plastic is okay."Tydligen alltid lika oengagerat hahaha :)

I går när jag var och handlade mat på Busch's så stod det en trevlig och stilig herre i kassan och ställde frågan :) ... och jag svarade att jag ville ha papper. Han tittar på mig och skrattar och påpekar att mitt sätt att säga det på låter som att jag tror att jag inte kommer att kunna få en papperskasse, att de helt enkelt missunnar mig en, vilket han lovar att de inte gör. Utan tvärtom, de har inga planer på att sluta tillverka papper :) Jag kan inte låta bli att skratta och be om ursäkt :) Och jag erkänner, jag låter nog inge trevlig, jag är generellt kass på amerikanskt småprat. I dag på Trader Joe så frågade killen i kassan om jag hade några planer för helgen. "Not really" svarar jag, jag har faktiskt inget planerat. Visst, jag tänker äta och dricka gott och träna och kanske shoppa osv, men jag har inte planerat något konkret. Och där tog jag också död på småpratet. Men vad vill han att jag ska svara liksom ? Inte vill han höra detaljerna om tvätt, matlagning, städning och att jag behöver köpa nya underkläder liksom ;)

Jag undrar hur alla svenskar i USA gör? Känns småprat naturligt, ? hur utförligt svarar ni ? Och det viktigaste av allt - hur låter man engagerad när man väljer mellan" paper or plastic?", tror jag sårat allt för många kassörer, från och med nu måste jag hitta ett sätt att bevisa att detta är en viktigt fråga, och att jag bryr mig! :)

onsdag 24 oktober 2012

Dagens bästa

... var det helt underbara vädret :)
Morgonen var fantastiskt vacker med en dimma som lättar och resterna av regnet som ligger kvar över både bilar och natur :) Försökte ta kort på vägen till jobbet, men det var lite svårt att stanna och få till en bra bild med tanke på morgontrafiken ;) Det är inte snöflingor ni ser, utan regndroppar på bilens ruta.




Dagen avslutas med en löprunda med kvällssol och 24 C så här i slutet av Oktober! Helt underbart!

Night out

Okay, har ingen spunk för tillfället :) Men shit vad jag älskar vardagslyx ;) I kväll var vi ute och åt burgare på "Blue Tractor" med vår svenske vän Johannes :) - han har verkligen drömlivet. Jobbar på Ford med ett jobb som han älskar, har en fantastisk chef, reser massor genom jobbet och som grädde på moset så får han en masterutbildning på U of M betald av sin arbetsgivare. Fan vad kul!! Dessutom ska han gifta sig i sommar ;) Yeah, kanske kommer man dit en vacker dag, drömjobb, flott utbildning, självförverkligande och hög lön :) Om någon annan redan uppnått det så måste det ju betyda att det är fullt möjligt att få detta ;) 

Efter maten gick vi på bio på Michigan theater och såg Stars in Shorts, en film som bestod av sju kortfilmer - väldigt intressant indeed - och en hel del märkligt :) 


mmmm, burgare och sweet potato fries ;) 

tisdag 23 oktober 2012

Where is my spunk ?

Ni vet känslan av att vara levande, att saker går framåt ... Energin och framtidsplanerna :) Man hittar något man vill och ser till att driva igenom det! Känslan av flow helt enkelt ;)

Känner så väl igen den har haft den i omgångar - men nu var det ta mig tusan ett tag sen!
Var är min spunk !?!?!


Dagen jag tog ssk examen var en en sån dag, eller rättare sagt period
 - full med energi, glädje och jävlar anamma :) 

måndag 22 oktober 2012

Lugna gatan ...

En gång i tiden när jag jobbade natt på ett äldreboende så hade jag en helt underbar jobbarkompis som hette Birgitta. Hennes favorit utryck  var just "det är lugna gatan här", dvs när det var lugnt :)

Lugna gatan kan man väl säga att det varit här i helgen. Lördagen sov vi i stort sett bort, det händer ytterst sällan att jag vaknar närmare 12 nu mer!! Sen har jag tillbringat timmar med att måla IKEAs buget nattduksbord. Jag målade i två färger, vitt och blått. Vilket innebär en massa extra jobb, det vita, kladdar över på det blåa och det blå på det vita och så duttar man i all evighet :)

Mer irriterande var att när jag var på IKEA förra veckan så lyckades jag bara köpa en sån där upphängnings skena för gardiner - vilket så klart inte funkar, det ska ju vara en på varje sida av fönstret. Och lamporna jag köpte till nattduksborden - jag fattar verkligen inte vilka glödlampor som passar, hittar inga i affärerna med beteckningen E12, som IKEA säger att det ska vara ?!

Sen har vi kollat massa tv också - Satte på Gardells serie som går på svt play i går. Jösses, den lämnade verkligen efter sig en bitter eftersmak, den var ju väldigt hemsk och sorglig - handlar om hur homosexuella lever i 80 talets Stockholm och hur AIDS spirids bland dem. Usch, sorgligt - man vill bara skrika, "använd skydd för fasiken"!!

... har kollat mycket svenskt tv sista tiden, Trinny och Susannah, Hollywoodfruar, Det okända, Halv åtta hos mig, såg vi förra veckan också. Mest för att Eriks förra jobbarkompis dotter var med - och vann! Tycker hon gjorde riktigt bra ifrån sig, däremot blev jag irriterad på att hon gav alla andra sååå låga poäng. Luktar lite taktik, och tycker bättre om när någon som själv varit generös med poängen vinner :)

Spännande helg va ;) ?

torsdag 18 oktober 2012

Gymmet :)

Våren för ett och ett och ett halvt år sen bestämde jag mig att börja träna hårt och på allvar. Jag tränade ca två timmar i stort sett varje dag till en början och fick lite resultat :) Jag satte upp mål och skrev upp allt jag tränade på bloggen som " Veckans Träning". Jag var med i olika bloggutmaningar och tränade jättemycket och trivdes med det.

Sen jag slutade med " Veckans träning" så har jag inte hållt reda på hur mycket jag tränar och inte heller satt upp några mål, självklart går det ju utför med en sådan dålig planering. Sen tar ju jobb och plugg en hel del tid också förstås.

Jag har dock inte lagt av med att träna, det blir kanske mellan 3-5 joggingturer i veckan och 2-4 gympass :) Men känner endå att det vore underbart att strukturera upp det hela och sätta upp mål! Jag vill vara supertränad innan året är slut!!!
Så då är frågan, vad är den roligaste och effiktivaste träningen för mig ? Och hur mycket behöver man variera sin träning egentligen? 



En bild från dagens träning i vårt källargym:) Kör med bänk och hantlar, that's it liksom!

onsdag 17 oktober 2012

Svar på kommentar


Fick en kommentar på inlägget där jag beskriver hur det går när jag kör hem och Erik retar mig för min bilkörning:

- Jag tycker att din beskrivning av Eriks beteende inte förmedlar humorn och glimten i ögat som jag /antar/ var där. ;)

 Jag vill bara säga att jag håller med. I bland blir det lite svårt att förmedla undertoner och sinnestämningar i en blogg. Och jag är superbra på att få något att låta annorlunda än vad jag egentligen menar - har gjort bort mig några gånger och märkt att jag fått ett helt annat gensvar än vad jag tänkt mig. Kanske lite också för att jag har världens sämsta humor - ingen fattar när jag skämtar!

Hur som helst, Erik har världens underbaraste humor, och ingen kan få mig att skratta som han kan:)  Han har alltid glimten i ögat och vet verkligen hur han ska kunna reta mig till jag nästan spöar upp honom :) Han är skitrolig helt enkelt, ibland lite rå och sarkastisk, precis det jag gillar!!!  Vi gillar att reta varandra, men vi vet var gränsen går och vi retas aldrig så någon blir sårad, utan har bara väldig skoj ihop :)  ... som sagt, inte alltid det framgår i bloggen - och vill bara förtydliga det! 

tisdag 16 oktober 2012

Helt jäkla galet ju ...


L.A Times har citerat debbaten ikväll : 
Romney countered that, as governor of Massachusetts, he had a stellar record when it came to hiring women, accomplished by “a concerted effort” when he discovered that all the people applying for jobs in his administration were men.
“I went to a number of women's groups and said, can you help us find folks?” Romney said. “And [they] brought us whole binders full of -- of women.”
As an example of his women-friendly policies, Romney cited the treatment of one of his main employees. “My chief of staff, for instance, had two kids that were still in school,” he said. “She said, ‘I can't be here until 7:00 or 8:00 at night. I need to be able to get home at 5:00 so I can be there for -- making dinner for my kids and being with them when they get home from school.’ So we said, ‘Fine, let's have a flexible schedule so you can have hours that work for you.’”

Jag undrar två saker, eller egentligen tre hahaha :) 
1. Hur kan det vara så svårt att hitta kvinnliga medarbetare ? Är de hemma bakom spisen kanske, eller tjänar så mycket sämre än kvinnor så det inte ens är värt att jobba ?! 

2. Vad gulligt med så flexibla arbetstider för kvinnor. Men varför i hela fridens namn utgår man ifrån att kvinnan ska laga mat och hämta barnen? Sk "Women friendly polices" :)

3. Och varför säger media att båda kanditaterna är "women friendly" Reagerar ingen på att man måste vara extra flexibel när det gäller kvinnor för att de förväntas ta hand om hushållet och därför inte är lika förmånliga att anställa.

Snälla rara - jag kräks! 

måndag 15 oktober 2012

Måndag igen!

Kan vi inte bara låta det vara helg jämt ? :) När jag vaknade imorse så undrade jag varför jag hade ställt väckarklockan på ringning på en Söndag?! Hahaha, tog mig några sekunder att inse att det var Måndag! Jag måste få mitn vardag roligare :) !!

Hur som helst, iväg till Måndags tanten, och efter det till kontoret för att hämta ett par lönecheckar - I know USA är lite efter, de betalar med check. Det går att fylla i ett papper och få pengarna direkt på kontot, men jag har varit för seg för att göra det, inbillar mig att det inte är någon ide eftersom jag endå ska sluta där snart :) Vidare till banken och satte in pengarna. Brevid banken ligger mataffären, köpte kyckling och bacon, det blir kvällens middag. Och nu sitter jag och pluggar!

Helgen var som vanligt mycket trevlig, vi var och bowlade i Lördags och gick ut och tog ett glas efteråt, eller jag körde, Erik drack öl :) Normalt sätt låter jag Erik köra eftersom han gillar det så mycket, men med tanke på att jag var nyktrast så körde jag. Och Erik är den mest odräglige passagerare man kan ha - tro mig! Han satt och kommenterade allt jag gjorde! "Nu spinner bilen" eller "vad sakta du kör". Hmm, jag kör sakta så att bilen inte ska spinna - ?! (det spöregnade)
Erik - Jag har inte sagt att det är något fel med att spinna, kör snabbare! Sen vred han upp musiken på högsta volym och slänger ur sig saker som " Du vet att sträcken mellan filerna är till för att man ska hålla sig innan för dem ?! Sen satt han och skrek innan varje korsning och hänvisade till att att hans morfar hade gjort det när de övnigskörde hahahaha. Så fort jag övehuvudtaget gjorde någonting satt han och vrålade "öpp öpp öpp :)

Lite shopping hann jag även med - jag hittade den perfekta pläden på Homegoods. Rätt färg - röd, rätt material - ull och dessutom var den av det svenska märket "Klippan", men priset var inte rätt, så nu kanske den åker tillbaks :) Hur mycket kan man egentligen ge för en pläd/filt ? Vad är hutlöst ?



fredag 12 oktober 2012

Wine

Jag är i desperat behov av en vinkurs :) Jag är supertrött på Trader Joe's tre dollars Merlot som har blivit vårt "husvin", jag är överhuvudtaget trött på tunga rödviner. Till kvällens tacomiddag ville jag ha ett friskt, lätt rödvin med bred smak:) ... sådant som vår vän Erik i Linköping alltid bjöd på  ;) 
(Min käre make skrattade rått åt mig och påstår att det hanlar inte om hur vinet smakar utan mer om att kunna sätta ord på hur det smakar.)

Men jag är kass på viner, även om jag har fått tips på en bra druva , eller ett bra vintillverkningsområde så  lyckas jag nästan alltid välja ut bottenskrapet i den kategorin :) Hittatde en vinaffär nära där vi bor idag :) Det var en ganska skumm affär, först var det som ett rum med öl, innanför det var det en större lokal fylld med vin :)  Tre fyra killar satt där och fnisssade när jag kom in. De sa att de hade vinprovning, eller rättare sagt vindrickning för de drack för att bli berusade hahahaha. Sen sa de att de hade väntat på mig ?! och tyckte jag skulle smaka lite vin jag också :) hahaha, jag flydde därifrån.

Och till dagens middag blev det ett säkert kort, en  spansk rioja :) Inte den bästa dock, men tillräckligt god för att vara njutbar :) Som sagt, jag är ingen snobb, men skulle jag kunna mer om viner så skulle det föhöja mina matupplevelser ännu mer ;) Bättre matchning liksom :) 


onsdag 10 oktober 2012

I love food ...

Jag älskar verkligen god mat :) I kväll blev det en fantastiskt mör köttbit med sparris, ärtskidor och Eriks fantastiska bearnaise sås :) Jag kan inte förstå att jag en gång i tiden var totalt ointresserad av mat, tyckte det var ett nödvändigt ont och önskade att någon skulle uppfinna ett piller som ersatte måltider :)
Mat är verkligen vardagens glädjeämne :)


... a little bit of shopping ...

I dag efter jobbet så bestämde jag mig för att åka till Farmers market :) Det vart ett tag sen sist. 
... hade för övrigt en lite intressant dag på jobbet idag - tanten jag var hos bor med sin dotter som jobbar om dagarna, och dottern har även en söt liten hund. Den här hunden brukar vi gå ut med i stort sett varje dag jag är där. Men i dag undrade dottern om inte jag  kunde bada vovven ?! Tveksam till om det tillhör mina arbetsuppgifter, men för sjutton kan man glädja någon så ska man väl ta och göra det! Haha, hunden tyckte inte om att bada kan jag säga, och jag glömde tvätta svansen hahaha.

Hur som helst, Farmers Market är som alltid inspirerande:) Och det blev massor handlat - massa prydnadspumpor - Yes, jag älskar pumpor. Shoppade även en butternut squash - har aldrig lagat till någon förut, men tror jag sett resept på soppa på någon blogg förra hösten ?! (Mikaela ?) Köpte rödbetor - ska ugnsrosta med nötter, honung och chevre ost. Även massa sötpotatis, mums! Blev även tomater, lök, vitlök, äggplanta - ska göra moussaka - en av mina favvorätter! 
Sprang även in i Knights - affären där vi alltid köpte vårt kött förut :) Så i kväll blir det biff med massa grönsaker, i morgon fläskfile och rödbetor, och sen massa nörfärs till tacos och moussaka - så nu vet alla vad vi kommer att äta resten av veckan ;) 



Har bestämt mig för att ta tag i kosten igen, har under den närmste tiden ätit alldells för mycket socker och dåliga kolhydrater - så går det när Eriks kompisar bakar frysen full åt oss, och börjar man äta massa carbs så är det lätt att fortsätta. Så nu blir det nyttigar mat i alla fall - har gått upp tre kg och fått huvudvärk, blivit trött  och fått ojämnt blodsocker på köpet. 

Tack så jättemycket för alla kommentarer i förra inlägget förresten. Det är helt rätt att bara satsa på NCLEX. Det får bära eller brista, men det viktigaste är att jag gör något! i alla fall. Att bara sitta och vara missnöjd men inte göra något åt situationen måste vara det mest destruktiva som finns. Så nu jäklar ska jag framåt :) 

måndag 8 oktober 2012

Where am I going ?



haha, menar det inte bokstavligt :) ,,, men undrar i bland var sjutton jag är på väg. Det känns som att jag jobbar, sen stressar jag hem för att hinna plugga. Och hur mycket jag än pluggar så känner jag mig inte redo för NCLEX, det finns inte en chans att jag kommer att lära mig allt - PANIK!

... och jobbet - jag gillar mina tanter, inget fel på dem. MEN, jag har sedan i Maj träffat de flera gånger i veckan, och eftersom de har minnesstörningar så får jag höra samma saker om och om igen. Och jag tror jag är rätt bra på att få varje situation att kännas "fräsch" trots att jag upplevt den flera gånger förut. Jag tror att jag är ganska professionell, vill verkligen tanternas bästa och har mycket tålamod.

Men just nu känns det bara för mycket. Dessutom börjar jag uppleva något som jag tror är lite av en kulturchock. Jag märker att om jag göra något mindre tillfredställande eller något som ogillas så är inte det något jag får höra. Inte direkt i alla fall - jag kan få höra det på omvägar eller av misstag. Om jag ställer en fråga eller vill något som inte klienten eller anhöriga inte håller med om, så ignoreras bara mina ideer. Ingen diskussion eller konfrontation. Det känns som konfrontationer ska undvikas till varje pris och allt är bara "great eller fantastic". Jag giller inte alls den delen, vet inte om det är för att jag jobbar med dementa och de inte alltid är konsekventa i det dem säger eller gör (vilket jag inte förväntar mig heller) eller om detta är amerikansk mentalitet. Låt mig ge ett exempel ....

I Maj var jag hos en äldre herre ett par gånger. Han bodde med sin dotter och dotterdotter. Man skulle mest hålla honom sällskap och se till att han inte ramlade eller blev uttorkad. Han spenderade en stor del av  tiden med att  kolla på tv. Jag blev uttråkad och tog hand om lite av hans tvätt vilket fick tiden att gå lite grann. Efter några dagar fick jag ett sms av min arbetsgivare som undrade om jag kunde tänka mig att  hoppa in och passa farbrorn igen. Jag sa, ja - och fick ett sms till svar " Great, thanks, just don't use the washer". Jag undrade så klart varför - och fick till svar att jag tydligen hade gjort något som nästan hade  orsakat översvämmning. Jag svarade att jag var ledsen för det , men jag hade inte märkt något konstigt när jag tvättat.

När jag sen kom dit öppnade dotttern och log och nämnde att jag abslout INTE skulle gå ner i källaren och tvätta. Jag började då be om ursäkt och ville förklara mig och fråga vad som hänt, men jag hann bara öppna munnen då hon sa till mig att de bestämt att ingen skulle vara i källaren eftersom de sett en mus där ?!?!

Jag skulle kunna ge massor exempel, men jag får helt enkelt uppfattningen av att folk är oärliga. Och trots att detta inte är ett lyxjobb (hahaha, långt ifrån) så lägger jag ner min själ i det - och jag gillar att veta var man har varandra.

Men visst, som jag tidigare sagt, jag gillar att göra nytta, träffa folk, och känna mig uppskattat. Men just nu känner jag mig mest trött och saknar svenska arbetsgivare. Jag har skitdåliga arbetsvillkor och inga arbetskamrater att prata med direkt heller. Visst, jag kan prata med min chef om något är galet - men ingen att dela erfarenheter med direkt :(  ... och jag känner mig bara så jäkla trött.

Ahh, och fotot är från Saline i dag på eftermiddagen, jag var på väg hem :) Och nu är det dags att plugga igen! Yiiiippppiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.

lördag 6 oktober 2012

Dexter


I dag åkte vi ut till lilla orten Dexter 10 minuter väster om Ann Arbor. ( Där den stora tornadon förstörde 120 hus i Mars). I Dexter finn det en Cider Mill där de tillverkar cider och annat gott  av äpplen :) Tyvärr var det fel dag att åka på, för det var världens kö eftersom det var marknad där också :)  

Vi köpte lite varm cider och de obligatoriska munkarna som hör till ;) Men även lokalodlad honung och   körsbärsmarmelad. Gott var det i alla fall! 

Jag utanför cidermillen :) Jag älskar alla höstdekorationer - så fint med hö och pumpor!


... minder roligt är den kyla som kommit nu - bara 8 grader, blåst och mulet. Brrrrrrrrrrrr..... 

onsdag 3 oktober 2012

... bara en vanlig Onsdag

Inget plugg - än och ingen träning har det blvit idag! Panik!!!! ;)
... men har shoppat lite, så nu har vi äntligen en tvättkorg så vi slipper ha tvätten i IKEAs blåa påsar hahahha :) Jobbade fram till lunch, och skulle bara förbi ett par affärer på vägen hem :)

Självklart blev det flera timmars springandes i affärer enda tills det blev dags att hämta upp Erik :) Ikväll har vi lagat supergod mat ihop. Jag gjorde potatisklyftor av "redskin potato" och sallad, och E gjorde  fläskfile med svampstuvning över! Middagen blev helt fantastiskt god. Ibland får man bara sparka vardagsstressen i baken och njuta lite av nuet :)

tisdag 2 oktober 2012

... teknik

Ja visst är det kul med alla tekniska prylar :)


... fram till att de krånglar i alla fall. Måste erkänna att detta med smartphone är lite klurigare än jag trodde, och jag föredrar nog en stor dataskärm och att det är lättare och snabbara att surfa från datorn helt enkelt.

I morse till exempel var jag hos en av mina tanter, när jag lämnar henne efter lunchtid ser jag att jag har fått ett samtal och en voicemail. Jag blir lite stressad över att ett nummer jag inte känner igen har lämnat ett meddelande, och  medan jag kör i väg lite vinglig ;) så försöker jag komma åt voicemailen, men den vill inte gå igång! Jag blir bara mer och mer irriterad och dessutom har min fantasi satt fart och jag föreställer mig olika omöjliga och möjliga personer som lämnat meddelandet. Eftr ca tjugo minuter får jag igång voicemailen genom att trycka på en plupp framför telefonnumret som har ringt. Detta viktiga samtalet är från "Varsity Ford som hade lämat ett förinspelat meddelande där de ville att jag skulle utvärdera den senaste servicen jag fått - haha, det var det viktiga samtalet :)

När jag kommer hem kör jag igång en cd rom med en test av NCLEX - (sjuksköterske examen) det ska ta tre timmar och göra och ca 180 frågor. Efer hälften av frågorna känner jag att jag har blivit trött i huvudet och trycker på knappen för att få resultatet. Då berättar programmet för mig att det blivit tekniskt fel och matt det måste stänga igen. Jag som redan var stressad innan ....

Nu ska jag nog satsa resten av eftermiddagen på en betydligt mer pålitlig teknisk pryl ( hoppas jag i alla fall) - nämligen tvättmaskinen :)