torsdag 29 november 2012

... och hur vet jag att allt är möjligt?!

... och ingenting omöjligt! hahaha!
Om Lou Reed lyckas göra ett fantastiskt live album på senare tid, så är allt möjligt! Och det har han ta mig tusan lyckats med! Fattar ni hur stort detta är, efter att ha givit upp hoppet om hans förmåga att sjunga, - och tro mig, mycket (inte allt) som han har gjort efter 1979 har varit lite svajigt och mer prat än sång :) och  mycket har varit långt i från bra, speciellt live materialet. 

MEN "Animal Serenade" som spelades in 2004 i LA har ta mig tusan den bästa versionen av Sunday Morning som finns! Fasen vad bra och genuin den skivan är! Så bra att jag till och med köpt den, och hur ofta köper man en cd skiva nu för tiden liksom ;) 

Och jag menar det!!! om Lou Reed kan få till ett riktigt bra live album så är verkligen allt möjligt!!!!! ;) 
Shit vilken känsla alltså - ALLT är möjligt! 


.... och på tal om något helt annat - Vi vaknade strax efter 4 i natt av att brandlarmet tjuter!!! Vi rusar upp och Erik rycker ner larmet så det tystnar - tack och lov - det tjuter så högt så det förmodligen hade kunnat väcka döda. Vi hittar ingen brand eller ens ett uns vatten ånga, hur sjutton kan det bara gå igång så där?? Undrar om man kan stämma tillverkaren kanske ? ... ;) 

onsdag 28 november 2012

I min kastrull


Kanelstänger
Kardemummakärnor
Citronskal
Ingefära
Vaniljstång
Björnbär
Katrinplommon
Nejlikor
Lite socker
Stevia

Det blir nog bra det här ;) 

tisdag 27 november 2012

I just love November days like these

Jag älskar verkligen när solen skiner, det kompenserar liksom lite för den kalla temperaturen, (plus 1 C). 
Det blev en löprunda på mitt vanliga ställe, och för första gången fångat på bild :) Detta är alltså Huron River. Argo Pound och Bandemer Park heter själva delen. Hela partiet är runt vattnet och två tredje delar är på skogsväg med vattnet på ena sidan och skogen på andra. 


                                                          Detta är precis där man parkerar :)

söndag 25 november 2012

Detroit

I går gav vi oss alltså iväg till storstan ;) Detroit är som tidigare nämnt en väldigt märklig stad. För länge sen en av USAs rikaste städer, men nu mer mest ett skal och full med tomma utblåsta byggnader. Det ska bo 700 000 människor där, men man ser kanppt någon människa när man kör igenom staden. Den är med på topp tre av USAs farligaste städer och det är endast ett litet område med universitet och museer som anses vara relativt säkert att vistas på.


Vi var på Detroits hisoriska museum som öppnade i helgen efter att Kid Rock pumpat in flera miljoner dollar ;) Nedervåningen var byggd som en gata från 1900 talets början eller så, väldigt charmigt :)

 
Husen på gatan där vi parkerade. Arkitekturen är fin, men allt är slitet och kollar man närmare ser man att det bara hänger lakan eller väldigt trasiga persienner för fönsterna, och detta är alltså i ett relativt bra område :)

Detta är skalet efter den fina tågstationen som en gång i tiden var en fantastisk byggnad. Vi skulle äta på en restaurang som låg precis i närheten, men vi hade inte bokat bord och vi skulle få vänta i två timmar !!! på bord, så vi åkte någon annanstans och åt.


               Mörkret döljer de flesta skavanker, och julbelysningen skapar riktigt trevlig stämning :)

fredag 23 november 2012

Thanksgiving - BlackFriday

 Japp, självklart blev det kalkon! Jag älskar kalkon - och alla tillbehör på thanksgiving bordet :) 
I går firade vi Thanksgiving hemma hos Sandra och Shaun. Det var lite knyt och vi lagade all mat tillsammans. Erik fick ansvara för kalkonen ;) Vi stoppade den med äpplen och katrinplommon. Vi blev galet mätta av all mat - precis som man ska, och det bästa är att det blev massor över ;) 



En annan favorit är faktiskt sweet potato casserole med nötter och marshmallows, det är himmelsk gott, och efter kalkonen en klar favorit! 


Idag var tanken att vi skulle åka ut till outlet mall i Howell, men Erik den elakingen ändrade sig och ville inte. Jag hade kunnat puscha, men vill inte ha en grining person med mig, åker hellre ensam. Vilket jag gjorde, men det blev det lokala shoppingmallet i Ann Arbor. Och tur var det, för det blåste isiga vindar och snöade, folk sprang till sina bilar. Hade vi åkte till Howell hade vi typ frysigt ihjäl för att alla affärerna ligger som en stor rektangel utomhus!  Kan tillägga att Erik blev jätteglad när jag kom hem och endast hade shoppat för 30 dollar hahaha.

onsdag 21 november 2012

Cheesecake anyone?

Jag skulle göra en pumpkin cheesecake till i morgon - märkte till min förtvivlan att det fanns smet kvar till nästan en till! Attans alltså, det var bara att börja smula sönder mer kakor och göra en botten och lite mer smet till cheesecake nummer två.  Vad sjutton ska jag göra med två ? 

Jag kommer att bli fet av all Thanksgiving mat. Funderar på att ge bort en - men tycker det är jobbigt att folk ska behöva äta min mat - tänk om det inte är gott liksom hahaha. Har lite fobi över att bjuda på saker som jag lagat. Dessutom är en cake sprucken och den andra har lite trådar av pumpan som jag missade att purrea ordentligt :)

Efter att ha stått och kladdat och ätit massa smet i ett par timmar så gick jag ner i källaren och tränade! Riktigt skönt faktiskt! 


måndag 19 november 2012

Happy Monday

Ny vecka - som kommer att bli riktigt bra :) Det är ju Thanksgiving på Torsdag - yeah vad mysigt det ska bli. Ännu ett tillfälle att umgås och äta gott :) Har dessutom "blivit" ledig Onsdag och fredag, så gissa vem som ska "Black Friday shoppa. Försöker övertala Erik att hänga med. Han tycker att han har tillräckligt med kläder ( vilket är ganska sant, det är MYCKET lättare att handla åt honom än mig ). Men försöker få honom att förstå att han måste följa med som smakråd - så att han kan hjälpa till att styla mig så jag blir som den "babe" ;) jag vill vara istället för bara tråkig :)


Veckan började rätt trevligt i alla fall :) Har varit hos två tanter, och jag vet att jag klagar en del över mitt jobb - men det handlar mest om arbetsvillkoren och upplägget av jobbet (tar detaljerna en annan gång) men tanterna är supermysiga och det känns lite som jag har en bunt lite äldre vänninor :) 

Nu ska jag fokusera på kvällens matlagning, ugnsrostade rödbetor med honung, getost och nötter och fläskfile med svampstuvning - känns som jag gör svampstuvning varje gång jag bloggar om mat haha :) 

fredag 16 november 2012

Nu kommer tiden på året när man blir som tjockast


Japp, snart är det December :) Det måste ju lugnt vara årets matmånad! All julmat, alla adventsbak, julgodis, - för att inte tala om glögg och egg nog:) Jag gillar verkligen egg nog, den är lite för sliskig och skulle nog föredra att göra egen, men tycker det smakar som en god vanilj likör - och spetsar man den lite mycket så blir det perfekt!

Glögg blir det också för mycket av :) Förra året gjorde vi hur mycket som helst kändes det som - vore kul att komma på lite alternativa kryddningar. Gör man den själv kan man styra över alkohol och socker osv - perfekt!

För att inte tala om alla lussekatter och pepparkakor! Jag älskar verkligen saffran och kanel, det finns inget godare, jag skulle kunna bada i saffran, det är sååååå gott! 

Så nu är frågan, hur kan jag äta så mycket som möjligt och samtidigt hålla mig så smal som möjligt?




torsdag 15 november 2012

Jag ska ut och springa ....


... eller alternativ rubrik "Gabriellas gone crazy - just a little bit :)" hahaha. Uppspärrade ögon få en antingen att se söt eller galen ut ;) Tyvärr oftast det sist nämnda. 

Skulle ut och springa direkt efter min förmiddagsklient. Tycker att det av olika anledningar är fräscht att duscha efter att jag varit där och mitt schemna har ändrats så att jag inte har några klienter efter henne. Dessutom kör jag förbi "vår löprunda" på vägen hem, så det är verkligen hur bra som helst att passa på att springa efter att jag varit där på Tisdagar och Torsdagar - MEN så klart att jag glömmmer träningsbyxorna hemma. Och mina jeans var alldeles för tajta att springa i hahaha. Så jag blev helt enkelt tvunget att åka hem först. Passade på att äta och plugga lite. Men nu ska jag ut i alla fall.

Mitt träningsmål sedan några veckor tillbaka är: 4 Löprundor + 4 träningspass/ veckan. Detta är vad jag anser är rimligt att hinna med. Och dessutom tillräckligt med träning för att få lite resultat - i alla fall tillsammans med en vettig kost. Har hittills inte lyckats, ofta fattas det ett träningspass eller ett löppass. 
Det krävs mycket mer planering nu sedan det blivit mörkt, det går inte att springa på kvällarna längre. Sen konkurrerar jag och Erik om vårt lilla källargym :( så ibland uteblir träningen. Men om jag håller mig till Tis + Torsdag och helgerna så borde det gå! Jag SKA bli vältränad!





måndag 12 november 2012

Go Blue - hur det hela började

Bloggen heter ju "Go Blue" även fast adressen är "recyclingthegoodmoments". Från börjar så var adressen faktiskt mitt för och efternamn, men efter att ha bloggat i nästan ett år så bestämde jag mig för att jag ville vara lite mer anonym och bytte adress så den blev svårare att hitta - men namnet " Go Blue" kvarstår.

Anledningen till att bloggen heter det den heter är lite lustig faktiskt :) För att göra en lång historia lång ;) så börjarde det faktiskt i April 2010 när Erik åkte på konferans/semester till Detroit. Vi bodde vid denna tidpunkt i Linköping och jag jobbade som psykiatrisjuksköterska åt Carema vilket jag trivdes rätt bra med :) Jag var ansvarig för 10 gruppboenden spridda i Linköping, Norrköping och Söderköping. Jag fick i stort sett själv lägga upp mitt schema och mina arbetsuppgifter:) Jag hade superbra chefer och arbetskamrater och även brukare/patienter som jag lärde känna mer och mer. Men som alltid så var jag så klart inte helt nöjd. Mitt arbete var lite segt, och mina arbetsuppgifter lite luddiga, och trots bra lön så var det ju inte lika spännande som akuten hahaha. Så här i efterhand så förstår jag hur mycket mer jag verkligen hade kunnat göra av mina arbetsuppgifter!!!

I alla fall så var Erik nästan klar med sin doktorsexamen och som alltid så var vi inte alltför duktig på att göra upp konkreta framtidsplaner och vi hade under ett par år pratat om "att det vore ju kul att åka till USA ett par år".

Hur som helst, Erik var i Detroit och hans bror hade faktiskt hängt med dit. Han hade frågat mig om det var okay för mig att han och Erik åkte och jag hade svarat att "visst åk du, jag har inget intresse av att se Detroit". Nu var ju Eriks bror smartare än så, han planerade även att se Nashville och Graceland - vilket gjorde mig ganska sur på ett "passive/agressive" sätt hahaha. Erik och jag hade nämligen pratat om att se Graceland tillsammans, och det kändes inte helt okay att han och brosan gjorde det först, men skitsamma, de åkte i alla fall.

Vad de inte räknat med var att det skulle bli ett vulkanutbrott på Island med ett stort askmoln som ledde till att massor av flyg blev inställda! Eriks jobbarkompisar som också var konferansen i Detroit hade räknat med att åka direkt hem till Sverige, men när de nu inte kunde det så åkte ett par av dem till Ann Arbor, 40 minuter från Detroit där University of Michigan låg, och hade ett av USAs bästa ingenjörsutbildningar. Där jobbade också professor Anna Stefanopulou som Eriks svenska professorer kände. När de ändå gjorde ett studiebesök så passade de på att göra lite reklam för Erik också ;) - vilket ledde till att Anna verkade intresserad och hörde av sig lite löst till Erik i April, men det hela rann ut lite i sanden och vi visste inte riktigt vad Erik skulle göra efter att han doktorerade i Juni.

MEN strax innan midsommar i början av semestern hörde Anna av sig till Erik igen och körde en stenhård intervju via skype. Detta var när vi var  ute på landet hos Eriks föräldrar, alla tyckte såklart att detta var superspännande, inklusive vi :) Ett par dagar senare när vi var och hälsade på min faster så fick Erik ett svar. Titeln på mailet var "Go Blue":) Vi tänkte inte helt logiskt utan förknippade detta med att vara "blue" dvs, deprimerad, negativ osv. Så vi trodde det var kört! Hahahaha. Go Blue är U of Ms slogan och blått och gult är universitetets färger! Go Blue står det överallt i Ann Arbor :) Och Ann Arbor har faktiskt världens 3e största utomhus stadium!! ... och det spelas amerikansk fotboll där  hela tiden.

Hur som helt så fick Erik jobbet :) Och redan två månader senare var vi på plats i Ann Arbor och vågade knappt tro att det var sant! Detta känns som en evighet sen! Och att flytta till Ann Arbor var verkligen inte som jag trodde. Jag var naiv och trodde att saker bara skulle lösa sig för mig också och sen skulle livet vara en dans på rosor:) ... Det är i alla fall storyn om hur bloggen kom till och fick sitt namn - och  efter två år så fortfarande inte varit på en enda fotbollsmatch och skrikit "go blue" - pinsamt va!!?

fredag 9 november 2012

Miljöbyte


Okay, gott folk :) Jag har givit upp storstadslivet i Ann Arbor och flytt ut på landet. Ingen stress, utan en lugn tillvaro som jag spenderar genom att lyssna på skördetröskornas sus :) 

tisdag 6 november 2012

På tal om "Beautiful Wrecks" ;)

Min Saline klient, hon med loppor - ja lopporna verkar borta - och det är ju faktiskt inte hennes fel att hon hade loppor heller för den delen - så inget ont om henne :)

Hur som helst, de senaste tre veckorna har hon upplevt att grannen spelar galet hög musik, speciellt på nätterna. Hon har tagit med mig och flera andra för att lyssna på detta utanför grannens dörr, men ingen hör något. I dag pratade jag med dem som tar hand om komplexet hon bor i , och de sa att ingen annan har hört något! Men eftersom min klient knappt kan sova för att hon håller på att bli tokig av oväsendet så kontaktade jag hennes dotter i dag via sms.

Dottern tycker det känns lite konstigt att ta henne till doktorn på grund av musik som ingen annan hör. Dessutom så försvinner musiken när hon lämnar lägenheten. Vet inte om dottern driver med mig eller inte, men tydligen så dog damen som bodde där innan i lägenheten. Och ett förslag är att ta dit ett medium?! Jag är inte den som är den, utan jag är på, rökelse, vigvatten, medium, vad som helst :) Spännande att det händer lite ut över det vanliga på jobbet ;) Dessutom önskar jag min tant lugn och ro på nätterna, måste vara galet frustrerande. Skumt med hörselhallucinationer när hon inte visar några andra tecken på psykos?!

måndag 5 november 2012

Gabriella @ the Ark

Bad Erik att ta ett kort på mig utanför the Ark efter kvällens konsert :) Okay, får skylla mig själv som hade inställningen på filmning - blev bara kortfilmer inga foton hahaha! Hur som helst, vi var och kollade på Shawn Mullins. Tänker inte säga så mycket mera än att han är ta mig fasen helt jäkla fantastisk. Tror inte det går att hitta så mycket bättre och mer underhållande liveartister än vad han är! 


Okay, jag vet att de flesta inte är ett dugg intresserade av att lyssna på Shawn :) Men den här låten är bara så jäkla rolig :)  - Beautiful wreck. Innan han börjar sjunga den frågar han alltid " Do we have any beautiful wrecks out there". För två år sen såg jag Shawn live för första gången. Och det satt några tjejer framför oss då som blev som tokiga och bara skrek sig hesa när han ställde frågan.

Idag skrek tjejerna till höger om oss "thank you" efter den här låten och skrek sig hesa, gick inte att ta miste på att de identifierade sig hahaha. Har sällan sett sådan genuin masspsykos under en konsert :) 
En kille som satt längst fram idag fick bäras ut av vakter för att han var aldelles för överentusiastisk och inte kunde sluta visa sin uppskattning :) 





söndag 4 november 2012

Woho, vilken helg ....

It sucked, big time!!! But that's life I guess :) Allt kan inte alltid vara på topp eller ;) ????????????