fredag 29 mars 2013

Nu är våren definitvt här

Sol och blå himmel, folk som är ute och springer i bar överkropp vilket är helt förståeligt eftersom det endå är 11 C grader varmt :) 

Jag och Sandra tog en tur till Gallup Park där vi satte oss ner en stund:) Jag blev nämligen intervjuad för ett skolprojekt, vilka fantastiska svar jag lämnade hehe. Det handlade om hur man anpassade sig till det Amerikanska systemet och samhället. Och vad som krävs för att komma in i det :) Jag tror det är lättare att  komma in i det om man" har sin plats" genom jobb eller plugg tex. Upplever generellt att det finns mer att göra i USA än Sverige och att folk verkligen är ute och gör saker på sin fritid vilket gör att man själv även kan ta del av vad en typisk amerikan gör på sin fritid ;) ... och på så vis bli mer delaktig :) 


Och eftersom jag har dille på att göra hoppbilder så kommer en dagsfärsk, tyärr lyckades vi inte få något bra kort på mig i luften, och de som blev lyckades vi radera av misstag :) Tror jag får börja posa på vanligt vis!

Liebster Blog Award

Tack snälla Linda för denna blogg utmärkelse - blev verkligen jätteglad över att få den och skulle gärna ge tillbaka den till dig :) Inte nog med att Linda är supersnygg så verkar hon också otroligt trevlig och sympatiskt. Dessutom bor hon i Santa Barbara (åhhhh Californien) med sin man och supersöta lilla dotter :) Jättetrevlig blogg att gå in och kika på, blir alltid på bra humör efteråt:)

Okidoki här kommer i alla fall Blog Awardens frågor och svar:

Vad ville du bli när du var liten ?
Jag ville bli allt möjligt, men tror att skådspelerska och advokat låg högt upp på listorna, och så sångerska förstås fast jag helt saknade talang hahaha - som tur är så är man inte så självkritisk som barn :)

Vad är du idag ?
I dag jobbar jag som Home Health Aide, dvs sällskapsdam och hjäpreda åt äldre damer med demens sjukdom. Arbetsuppgifterna är det väl egentligen inget fel på även om arbetsvillkoren är minst sagt "intressanta".

Är även sjuksköterka med svensk legitimation och nu även "RN license" för Michigan :) Letar jobb för fullt :)

Vart vill du helst resa?
Oj, det finns så många intressanta platser att se. Men det känns som att jag vill se mer av USA medan vi endå bor här!! Finns massor av städer jag skulle vilja besöka, nationalparker, östkusten, västkusten, roadtrips, se södern Texas - Georga, Louisiana osv. Jag vill se mer av Michigan som  faktiskt har visat sig vara otroligt vackert, med fantastisk kustremsa eftersom det är en halvö:) Kanada vill jag också se mer av:) Och jag vill alltid tillbaka till Kalifornien :)

Var ser du dig själv om fem år?
Jag ser mig själv i ett stort fantastiskt hus vid vattnet med Erik och kanske ett par barn. Troligvis inte i Michigan utan i Sverige, eller Kalifornien. Jag vill vara lycklig och ha en karriär på väg mot toppen ;)

Rött eller vitt ?
Rött - är en av mina absoluta favoritfärger. Älskar rött i inredning och på en del annat också. Rött står för det viktiga i livet, kärlek och passion :)

Sommar eller vinter?
En månad vinter vore inte fel, sen räcker det, så jag väljer sommar. Fast hellre svensk sommar (när den är som bäst) än fuktig het Michigan sommar.

Skog eller hav?
Jag älskar skogen, den luktar gott, det finns svamp och bär och är riktigt rogivande att promenera i. Men det är något speciellt med vatten, det symboliserar frihet på något vis ... så jag väljer hav - fast riktigt svårt val :)

Vad gör det ledsen?
Orättvisor, krig, sorg. Människor som gör illa varandra. Jag klarar inte av djur som lider eller är skadade. Allt lidande i världen är bara sorgligt.

Vad är det bästa du vet?
Lycka, kärlek, glädje, självuppfyllellse, när saker går vägen och livet flyter och allt bara känns så där perfekt!

... jag skickar vidare till alla som vill svara. Tror en hel del av de bloggar jag läser har fått utmärkelsen :)
Det finns flera fantastiskt trevliga bloggar där ute som verkligen förgyller vardagen :) som jag följer regelbundet - keep up the good work bloggers ;)

torsdag 28 mars 2013

.... Thursday ....

Sedan ett par veckor tillbaka så kör vi soppa och pannkaka :) Erik har blivit förjust i soppor och eftersom vi inte har något att mixa dem i så känns det bökigt att göra själv. (Blender kommer innhandlas.) 

Jag är inte mycket för hel och halvfabrikat, och Campbells soppor är något som jag mest förknippar med Andy Warhol, har faktiskt inte ens tänkt på att de är till för att ätas ;) Men sprang på ett gäng i affären för någon vecka sen och tänkte att vi kan väl prova (fast det tar emot eftersom de innehåller glutamat och annat skräp). Vi testade de med minst jox i och bara grönsaksbaserade, vill inte tänka på vilka djurdelar deras kyckling och biffsoppor innehåller ;) Hur som helst så smakar de faktiskt helt okay, inte dumma alls!


Till det blev det pannaka, världens godast maträtt :) Fyllda med keso och jordgubbar. Köpt nytt mjöl också som bara innehåller vete - det utblandade "all pourpose" mjölet har inte gått att använda till tunna pannkakor, i alla fall några av sorterna, det blev bara gegg av det, pannkakorna höll inte helt enkelt. Men vanligt vetemjöl funkar perfekt!

Efter det gick vi ut och sprang, ska försöka införa det som rutin några gånger i veckan nu när det är ljust till klockan åtta :) Efter springturen blev det ett pilatespass då Erik tydligen hade bestämt att han skulle träna i "gymmet" :) ... och vet ni vad, jag tror faktiskt våren är här nu till Skärtorsdagen och allt :) Det var elva grader varmt och det verkar som att det ska hålla i sig:) 

onsdag 27 mars 2013

... Wednesday ....

Jag har haft mitt första lyckade frisörbesök någonsin i USA :) Det är ett ställe som ligger ganska nära oss med endast två frisörer som jobbar där. Stället ligger inne i ett hotell och är riktigt fräscht :) Erik har klippt sig där ett par gånger med riktigt lyckat resultat. Hon som klippte Erik var avslappnad och det kändes som hon verkligen visste vad hon gjorde och hade känsla för det där med vad folk passar i.

 Salongen är inte jättebilligt, men något billigare än de ställena i down town där vi (Erik) klippt sig förut. Jag har ju klippt mig på Aveda institute av frisörelever med lite sådär resultat. Den här gången kände jag att jag ville få en riktig klippning och slingor som faktiskt täcker utväxten. Förra gången tog det över 4! timmar att få klipp och sling, och när jag var klar var det ingen större skillnad mot tidigare, Erik såg ingen skillnad alls hahaha :)

I alla fall så sa jag att jag ville ha lite mer kalla slingor (ej guldiga) än jag har nu, lite mer "randig" effekt, och främst slingor i utväxten men även lite grann i det översta lagret av håret för att se blondare ut - och en rejäl genomklippning. - (och inte bara topparna i underhåret klippta på tre minuter.)

På en och en halv timme hade jag både skitsnygga slingor och en ordentlig genomklippning - precis så som jag vill ha. Kvinnan är ett geni! Dessutom visade sig att jag fick halva priset eftersom det är första gången jag klipper och singrar mig där - eftersom jag var så nöjd och det blev ganska billigt så fick hon rejält med dricks :) ... få se om jag är lika nöjd i morgon hahaha, mitt hår har en tendens att bli guldigt rätt snabbt ;) Ska nog investera i silverschampo.

Mindre roligt var ett jobbsamtal - vet inte om jag ska skratta eller gråta. Ringde upp en potentiell arbetsgivare som sökt mig, möttes dock av en telefonsvarre, tänkte att jag endå ska lämna ett meddelande för att visa mitt intresse. Jag hatar att prata i telefon - jag borde ha lagt på , tänkt igenom och ringt upp igen. Istället lyckades jag kläcka ur mig något i stil med :

- Haj, maj näjm is Gabriella ------- Aj recived a fånkål fråm ju jesterdäj rigardings maj applikejsion, öhm ömmm, bött aj tink aj will kål ju back a little bit läjter, baj baj.

... ja jösses, man har sina stunder. Får se om detta samtal går hem hahaha, till min tröst så är jag inte säker på att jag är så där väldigt intresserad av jobbet, men å andra sidan så borde jag höra mer om det, och jag börjar bli desperat :) ... så jag vore innerligt tacksam om de inte redan dömt ut mig som en idiot :)


söndag 24 mars 2013

Lördag - magknip

Det blev alldeles för mycket mat i går. I morse blev det carbs till frukost och ikväll var vi ute och åt middag på ett ställe med southern style BBQ. Jag älskar mat, men detta går inte längre - magknip hela dagen och kvällen, inte det smartaste att välja mac & cheese och potatissallad som side dishes ;)

Näää i morgon är det Söndag, då blir det nya tag :)


Åt på Satchels BBQ, de grillade /rökte maten ute på gården i gigantiska grillar :)  

fredag 22 mars 2013

We did it again

Vi åkte till IKEA för påskbord ;) Vilket vi gjorde förra året också ;) För 9.99 fick ma äta hur mycket man ville. Kände som påskmaten var lite bättre än julmaten - laxen var riktigt god som alltid, det andra var mediokert men ätbart :) 


Jag åt tre portioner - två med lax och en med jansson, köttbullar, rödkål och prinskorv - är det smörgåsbord så är det!

Happy Friday ....

Vad roligt med appar som gör en coolare, intressantare och snyggare än vad man är !! 


Jag älskar popkonst, go Warhol :) 


... och mer sofistikerad :) 

tisdag 19 mars 2013

Kom nu då våren

Jag har i säkert två månader nu kännt mig totalt oinspirerad och seg. Får den där känslan av att varje dag känns likadan och jag bara går och väntar på att energin ska komma tillbaka :)

Om jag ska vara ärlig så tror jag det mest beror på vädret, och brist på sol har garanterat gett mig och (de flesta andra i trakten) vitamn D brist. Ofta är vädret grått med lite snö och några minusgrader - om solen nu behagar visa sig så blir man i alla fall genast på mycket bättre humör :)

Så här sent brukar våren inte komma till Michigan, temperaturerna ligger en bit under vad den brukar! Längtar till dagar med solsken, blå himmel, doften av vår och alla blommor som börjar slå ut i rabatterna.

Kollade förra årets bildarkiv, och vid den här tidpunkten på året hade vi redan varit ute och grillat flera gånger! klädda i kortbyxor och linne.


Bild från Mars 2012, en glad grillkväll! 

torsdag 14 mars 2013

... att hitta en serie

Som sagt, jag kollar i stort sett aldrig på tv längre om det inte är något jag i förväg bestämt mig för att se. Däremot så gillar jag att ha någon serie att följa så man kan sätta på ett avsnitt då och då via amazon;) Tyvärr så har Erik av principella skäl tagit bort netflix, så nu har vi bara amazon att välja från, och bara serier som är gratis - vilket gör det lite svårt att hitta något som man faller för.

Hank Hill har vi kollat ett bra tag, finns hur många avsnitt som helst, men vi börjar tröttna.
Downton Abbey följer vi, en klar favorit!
Nashville följer vi på tv, mest för Erik tycker musiken är bra och tjejerna snygga ;)

Sen började vi kolla "Bunheads" som är gjord av samma folk som Gilmore Girls, den är charmig, men alldeles för mycket, men blir helt trött i huvudet av att lyssna på deras nonsensprat.

Har även kollat in American Horror Story, men den börjar spåra ur.

Jag kollar "Girls" ibland via datorn, tycker den är sådär.
Kollade några avsnitt av Mad Men som flera har rekomenderat, den verkar okay, men finns tyvärr inte på amazon.
Har försökt kolla "Arrested development" men den faller mig inte alls i smaken.
Var är alla bra serier liksom ?

Så det enda som är sevärt är Downton Abbey - vilket ilandsproblem :)

tisdag 12 mars 2013

Mitt första sjuksköterskejobb erbjudande...

Blev för cirka en vecka sedan uppringd av ett företag som rekryterar sjuksköterskor. De undrade om jag var intresserad av att jobba som psykiatrisjuksköterska - gissa om jag var eftersom det är det jag söker jobb som :) Nu var det ingen fast tjänst det gällde utan jag skulle vikariera på två olika institutioner. Har egentligen inget emot vikariat för då kan man styra lite mer själv med tanke på semestrar och ledigheter osv.

Snubben som ringde mig pratade så fort så jag knappt hann med, men jag uppfattade att de behövde folk till östra Detroit och Pontiac. Sen lovade han att maila över alla ansökningspapper. Och det var en gedigen bunt vill jag lova, tror det tog fyra, fem timmar att fylla i eftersom det även innehäll två online test för att testa mins kunskaper - man var dessutom tvungen att ha 80 procent rätt !?! och ett 14 sidor långt dokument där man skulle fylla i vad man hade kunskaper i, plus alla andra mer vanliga papper :)

Jag hann ju inte fylla i allt detta på en gång, utan de tog ett par tillfällen - jag blev till och med uppringd av den här killen för att han hade sett att jag påbörjat ansökan och han bad mig skynda på så de kunde få in den innan helgen eftersom de ville skicka mig på "orientation" nästa vecka, dvs denna vecka.
Kändes riktigt hoppfullt det här tyckte jag :) Psykiatrijobb och allt!

I helgen så började jag kolla lite på Östra Detroit och Pontiac:)
Michigan över lag påminner en hel del om Sverige och är en ganska säker stat - bilindustrin finns här och flera bra universitet, så det finns gott om akademiker. Sen finns det några städer som toppar listan över amerikas farligaste - Detroit, Pontiac och Flint. Östra Detroit där jobbeerbjudandet låg, är dessutom värst och ligger etta på många av "farligaste stad listorna".

Sen kollade jag upp Pontiac som jag inte har så stor erfarenhet av. Tydligen var stadens smeknam Pontia-crack eftersom den var så fylld med droger och kriminalitet. Det fanns knappt några polistationer kvar ?! och det ansågs till och med farligt att köra igenom staden. Gruppvåldtäkter, gäng, skjutningar var vardag, och folk som jobbade där kunde vittna om att de hade inbrott i sina bilar konstant! Och det här skulle alltså vara snäppet bättre än Detroit - hahahaha.

Jag har kört igenom några av de sämre områdena i Detroit och fått riktigt kalla kårar!!! Att köra till Pontiac och Detroit varje dag i så extremt farliga områden kändes inte bra helt enkelt. Jag fick en riktigt dåligt magkänsla! Sen kam man ju fråga sig hur bra psyk vård det finns i de fattigaste delarna av Michigan, och hur patienterna ser ut ?!

Jag bestämde mig helt enkelt för att tacka nej till detta. Det kändes inte rätt att köra en timmes enkel väg i "bra" trafik för att ta sig till några av USAs värsta områden. Hur gärna jag än vill jobba som sjuksköterska så vågar jag inte tacka ja till detta - fast jag måste erkänna att jag har lite " second thoughts" också, jag är grymt nyfiken på hur en psyk avdelning i ett sämre område ser ut. Vilka är patienterna liksom ? :) Jag väljer i alla fall att tro att det kommer fler tåg snart!

onsdag 6 mars 2013

So random ...

... lite less på att blogga om nuet hela tiden, så här kommer lite random info, så där lite lagom avslöjande ;) 

- Sedan vi flyttade till USA har jag blivit helt besatt  av att ta reda på hur föraren i en bil som beter sig konstigt ser ut, jag kör helt enkelt i kapp bilen och glor in i förarsätet. Det kan vara folk som kör aggressivt, vingligt och beter sig allmänt konstigt i trafiken.

- Jag är hopplös på att skruva på lock och korkar, detta driver min käre make till vansinne. För ett tag sen indikerade en varningslampa i bilen att det var ett allvarligt fel som förmodligen skulle kosta en hel del att felsöka. Erik och en kompis felsökte på egen hand och kom fram till att bilen protesterade för att jag aldrig skruvar på tanklocket ordentligt hahaha :) 

- När jag jobbads som sjuksköterska på rättpsyk i Vadstena var det flera av patienterna (oberoende av varandra) som tyckte att jag lät precis som Kristina Lugn när jag pratade :) 

-När jag var runt 15-17 år fick jag jämt höra att jag såg ut som Lisa Ekdahl. 

- Som barn var jag tokig i Melodifestivalen. Mina föräldrar spelade in den åt mig så jag kunde kolla på den året runt! Pernilla Wahlgren var en favorit att mima till! 
Jag påstår fortfarande att jag skrivit en låt som varit med i melodifestivalen :) - jag gick nämligen runt och sjöng konstant på en låt som några veckor senare visade sig vara med i melodofestivalen - exakt samma melodi jag mimat till :) Detta var 1987 och Annika Jönsson sjöng "mitt" bidrag Nya illusioner och kom på en sjunde plats :) 

- Jag älskar blommor, och det var riktigt traumatiskt att lämna alla blommor när vi flyttade till USA, min svärmor håller mig fortfarande uppdaterad om hur min ökenros mår via skype ;) 



Min passionsblomma spm levde i flera år :) Doftade fantastiskt!

söndag 3 mars 2013

Back to normal...

Vi är som sagt väldigt glada över att elen kom tillbaka under Torsdags kvällen:) Vilken lyx att att ha det varmt igen! Så i Fredags gick vi ut och firade på Jolly Pumkin hahaha. Sen hade vi efter ett hett tips köpt biljetter till "the Ark" för att se Eilen Jewll. Riktigt bra konsert och Eilen var fantastiskt underhållande  och riktigt bra- en sådan tjej som man skulle vilja ha som bästis ;) 

Helgen är som oftast slö - mitt mål var att denna vecka träna varje dag, men pga elavbrottet (jag vet, alltid något att skylla på ) så skippade jag några dagar eftersom vi har vårt gym i vår källare, och där var det riktigt mörkt och kallt :( ... och under Fredagen var jag för lat helt enkelt.

I går var vi även till Best Buy, jag funderar på att köpa en Kindle eller Nook - men blev lite förvirrad över utbudet. Vilka funktioner behöver man egentligen, och de tidigare versionerna efterliknar en vanlig boksida mer vilket jag gillar ... Sen funderar jag ju äver hur det är att läsa på en platta istället för en riktigt bok, antar att det går lika bra. Får fundera lite på detta stora beslut :) 


Jag på Jolly Pumpkin i fredags.