onsdag 31 juli 2013

Bye Bye Ann Arbor ...

And hello Canton :) I går flyttade vi cirka 15 minuter öst om Ann Arbor till Canton :) ... och jag vet att jag nämnt att vi väntar på ett beslut som kommer att påverka om vi blir kvar eller inte. Jag kan nämna att vi fortfarande inte vet något, mer än att vi hela tiden vetat att det lutat åt ett visst håll. Men vi bestämde att vi helt enkelt inte kan sitta och vänta utan var tvugna att leva under tiden så därför har vi både passat på att köpa en bil till ;) och flytta. Flytta var vi tvugna till eftersom vårt kontrakt gick ut idag och vi inte ville förlänga, och anledningen till att det blev Canton är att det är en trevlig "stad" nära Ann Arbor men samtidigt närmare Dearborn där någon troligtvis kommer att börja sitt drömjobb om ett par månader :)

Vi gillar verkligen AA, och tanken på att flytta någon annanstans var lite ångestladdad i början :) AA är nämligen ett av de coolare ställena att bo på i Michigan, University of Michigan ligger där och det är kännt för att befolkas av en skara intressanta och intellektuella människor. Samt vara mer modernt och miljövänligt än andra delar av MI. Nackdelen är att det är en bit att pendla till Dearborn, men kanske ännu mer att det är förbannat svårt att hitta någon fräsch och prisvärd bostad eftersom alla vill bo där. Och efter att det sista året bott i en lägenhet som inte alls levde upp till vår standard så prioriterade vi helt enkelt standard framför läge :) ... och hittills är vi supernöjda. Lägenheten ligger i ett komplex, har dubbelgarage, två sovrum, två kaklade badrum, stort kök och vardagsrum med öppen spis och högt i tak. Allt är nymålat och i bra skick :) Det är en stor och superfin lägenhet, jag får visa bilder sen ;)
Dessutom ska det dessutom ligga ett stort naturområde precis bakom lägenhetskomplexet där man kan ut och springa. Och faktum är att det är något vi gör väldigt ofta och därför något vi prioriterade. Vill vi sen in i Ann Arbor och äta så är det bara 20 min till down town. Dessutom ligger Canton nära Plymouth som också är en grymt mysig liten stad med massor av restauranger. Kan ju även nämna att Michigans enda IKEA ligger i Canton ;) ... så summa summarum, det här blir nog bra :)

onsdag 24 juli 2013

Äntligen lagom

Vad är viktigare än vädret ? ... Äntligen har det vänt, den äckliga, klibbiga och fuktiga Juli luften har lämnat oss och istället kommer det svalare och behagligare väder :) Kan ni förstå ? :) 


lördag 20 juli 2013

Sömnlös i Ann Arbor...

Klockan är snart ett på natten och jag är fortfarande vaken :) Anledningen är att det är ett stort åskoväder här i trakten, och jag kan inte koppla av när jag vet att det kan bli allvarligt. Tydligen har åskan slagit ner massor med träd och gjort massor av folk strömlösa - utan AC i ett 30 C gradigt MI :) Detta har ju jag inte märkt så mycket av eftersom jag jobbat hela kvällen fram till 23.30.

Precis när jag satt mig i mustangen gick alarmet i radion i gång och sa att ett "severe thunderstorm warning" var precis där jag befann mig och rörde sig väst mot Ann Arbor. Klockan 00.15 skulle det var i Ann Arbor. Så mitt val var alltså att antingen stanna på jobbet i en stor robust byggnad eller gasen i botten och köra ifrån ovädret. Lilla åskrädda /tornadorädda jag tog förvånandsvärt nog det senare alternativet. Gasen i botten och körde i från ovädret med det blixtrade överallt runt omkring mig:) Att jag varken är förtjust i stora motorvägar eller mörkerkörning spelade ingen alls roll när jag körde fram i 90 mph hela vägen !! ... hahaha, blev själv förvånad när jag tittade på hastighetsmätaren ;) Jag brukar försöka hålla hatighetsbestämmelserna.

Sen har jag dessutom svårt att bara gå att lägga mig när jag kommer hem oftast strax efter midnatt. Lite svårt att varava ner när man har haft intensiva arbetspass :) Så ikväll blev det ett glas cider från Traverse City och en sån där våffla som man stoppar i brödrosten med marmelad och keso ... ( hm hm , det där med att jag är "on a low carb diet" hehehe, vem lurar jag egentligen :)

Mycket tankar i huvudet är det, och en hel del förändringar på gång :) ... en del del är fortfarande ovisst. Men jag har faktiskt tilltro att det kommer att ordna sig :) Vårt hyreskontrakt går ut om elva dagar och vi  vet fortfande inte säkert vart vi kommer att ta vägen :) - Spännande va ? ... och jag blir själv förvånad över att jag inte är stressad över detta :) Men jag är faktiskt (hur flummigt det nu må låta) mest tacksam över hur bra livet kan vara :)

måndag 15 juli 2013

I'm alive


Ville bara ge ifrån mig ett litet livstecken :) Allt är bra här i Michigan!
Vi tog lite semester och åkte norrut till Traverse City - så fantastiskt underbart härligt var det!


Hade även besök i 9 dagar av vår bästis Erik! 

 

Vintur i repris, detta år med fokus på cider - gott!!



Blev en dagstur in till storstaden :) Och vi hade tur, fick bord direkt på Slows BBQ  när vi försökt boka via telefon har det varit veckors väntetid - sist vi var där skulle vi få vänta 2 1/2 timme - denna gång 0 minuter :) 


Självklart har vi varit på Elvis fest i Ypsi i år igen! Love ya Elvis, now and forever!



                    ... och fantastiska Sleeping Bear Dunes, hope to see you soon again! :)