torsdag 29 augusti 2013

Thörsdej

Så veckans lediga kvällar, det vill säga gårdagen och idag har tillbringats med vänninor ute på stan - igår Norhtville, ikväll Ann Arbor - och massor av god mat :) Frågan jag ställer mig är varför man alltid blir så förbaskat hes av att gå ut och äta i USA, svaret är förstås ljudnivån som är galet hög - är det bara jag som nästan tappar rösten eller känner någon igen sig :) ?

Dagarna har tillbringats med mina nya husdjur - myrorna ;) ... kan nu uppdatera och tyvärr meddela att samtliga är avlidna :) ... har även insett att jag måste strukturera upp min fritid. Göra en lista på vad jag tycker om att göra och verkligen ta tag i saken och planera in det!!! Vad gör folk på sin fritid egentligen ? Jag vill inte att livet bara ska passera, jag vill verkligen leva :)

onsdag 28 augusti 2013

Dåligt Humör och Myrornas Krig

Till mina mindre smickrande sidor hör nog mitt ibland ganska dåliga och bitchiga humör. Inget jag är stolt över direkt inget som kommer fram speciellt ofta nu för tiden heller. Men ibland blir jag bara så jäkla irriterad och känner verkligen för att delge världen det också. Ibland är det tur att det får gå lite tid så jag hinner lugna ner mig och inte göra något jag ångrar ;) 

Hur som helst - när jag satt i vardagsrummet strax innan lunchtid så kände jag något krypa på min hand och såg en myra. Vi har inte haft myror inomhus tidigare men vet att grannarna haft problem med detta. När jag tittade mig omkring så såg jag att vi hade inte bara en myra, utan en hel invasion. Vardagsrumsfönstret var fullt av myror, de hade börjat klättra på väggar , tak och soffan också. Har aldrig sett något liknande i hela mitt liv utan det kändes som jag var med i en av dessa skräckfilmer där folk blir invaderade av insekter hahaha.  Jag klär på mig och rusar iväg till kontoret som hör till vårt komplex. Killen som jobbar ser lite skeptiskt ut och vill gärna se vad jag pratar om - jag tar med honom och visar myrorna. Han har heller aldrig sett något liknande och lovar att ringa pestcontrol och ha de över inom en timme och ringa upp mig på en gång. Jag är helt skakis och har svårt att fokuser på annat än myrorna och börjar stänga dörrar och plocka bort saker från vardagsrummet. 

                  

Tiden går och inget händer. Jag ringer kontoret och ingen svarar, bestämmer mig för att åka dit istället. På vägen ser jag killen som skulle  ringa upp mig promenera med flera människor. När jag kommer fram öppnar en av vaktmästarna och säger att "killen" är ute och visar en lägenhet och att jag gärna får lämna ett meddelende. Redan här börjar jag bli förbannad, han skiter i att ringa upp fast jag har en krissituation och går och väntar på hans samtal. Och detta är inte första gången den här snubben har klantat sig heller. Jag känner hur förbannad jag börjar bli och hur irriterad jag är över hur dåligt det här komplexet skötts :( När killen väl ringer så informerar han om att Pestcontrol inte kan komma förrän i morgon, och undrar om jag har en sprayflaska ?! så jag kan spraya lite diskmedel och vatten. Vid det här laget är jag ganska sur vilket säkert hörs,- döh, det är klart jag har en sprayflaska liksom, jag överväger att säga vad jag tycker om hur flera saker sköts och ge killen en riktigt utskällning .... Men coolar ner mig i sista sekund som tur är. Han lovar att skicka över en vaktmästare. Jag går nu och tar en bild på myrorna som jag planerar att lägga ut på sidan där lägenhetskomplex recenseras och berätta vilket skitställe detta är. 



Hur som helst vaktmästren kommer och hämtar en grovdammsugare, dammsuger upp alla myrorna, eller, ja, de flesta. Jag sprutar såpavtten i alla skarvar och på fönsterna och genast känns saker bättre. Jag tror de flesta gör så gott de kan och ingen (eller väldigt få i alla fall) är ute efter att förpesta ens tillvaro :) Och efter att ha slösat bort nästan hela dagen på att var förbannad så bestämmer jag att resten av dagen kommer bli underbar :) Puss & Kram!

lördag 24 augusti 2013

Matdöden

Så denna Lördag funderade vi över vad vi skulle hitta på, och medans vi funderade så gick tiden ;) och till slut blev vi hungriga trots en bacon och ägg fruktost. Så vi åkte helt enkelt till Plymouth10 minuter härifrån och åt lunch på en polsk restaurang :) Jag älskar polsk mat och är uppvuxen med polsk husmanskost.  Det blev polska pannkakor och pierogi - väldans gott och ett steg närmare en hjärtinfarkt.  

Efter det var vi så mätta så var tvugna att åka ut till grannstaden Northville och promenera, men det var nog utan det blev en liten tripp till shoppincenteret också :) ... sedan hem, äta tacos och så baka den där äppelpajen jag pratat om enda sen jag köpte äpplen på farmers market för några dagar sedan. Jag har inte bakat på ett år så såg fram emot detta hahaha.  Efter att ha ätit tacos och paj så kändes det som jag skulle kunna gå i ide - herregud vad illa man kan må av för mycket mat/kolhydrater - never again ;) 


Lilla jag äter pannkakor. Polsk mat
 är bland det bästa som finns :)
 Fast jag är inte kräsen när det gäller mat,
gillar det mesta, grekiskt är också en favorit. 

fredag 23 augusti 2013

Another Saturday Night ...

... tänkte jag skriva ända tills jag kom på att det bara är Fredag:) And guess what, jag är mitt inne i en fem dagars ledighet, rena lyxen :) Tanken var att vi skulle åka iväg men Erik kunde inte ta ledigt idag eftersom han hade ett viktigt möte och presentation, så kan det gå ibland :) Men jag har haft det bra ändå och njutit av solsken och fina vänner :) ... och inte fy skam att tillbringa kvällarna med min käraste make, något man inte blir bortskämd med när man enbart jobbar kvällar. Nästan så att det känns mysigt att få tillfälle att laga mat igen ;) hahaha. Nu har min käre make stuckit ut och hänger med våran granne next door som även råkar vara hans jobbarkompis :) Själv var jag ute och gosade med hans katter som bara får vara ute en stund om kvällarna. Hur som helst så känner jag bara en sådan tacksamhet över livet :) Ibland är det bra trevligt alltså!!

måndag 19 augusti 2013

Hur ser jag ut egentligen ?


I går frågade en patients anhöriga om jag möjligtvis var polsk eftersom de tyckte jag såg så polsk ut (möjligtvis att jag hade kunnat vara svensk också, sa de efter att jag svarat) de var själva polackar :) Det är inte första gången detta händer :) Har människor någon slags radar så att de känner igen sitt eget folkslag ? :) Hur ser egentligen en polack ut ? Var tvungen att googla runt lite och hittade att en polsk kvinna ofta är blond, blåögd, äppelkindad och ser oskuldsfull ut - hahahaha.  


onsdag 14 augusti 2013

Rastlös

Efter en period av intensivt jobbande, flytt  och full rulle under ett par månader så är det bara att konstatera att det verkar ha lugnat ner sig :) Helt plötsligt upptäcker jag att jag har en ledig dag utan några som helst planer och ingen aning om vad jag ska ta mig till med. En ovan och olustig känsla helt enkelt - och dagen bara gick ... Pilates på morgonen ett långt bad, lyssnade på några sommarpratare, lite tvätt, åkte och handlade mat, lagade mat, lite slöande i soffan med E och vips så är dagen borta och jag är stressade över att inte ha gjort något vettigt ?! Och jag har inte ens njutigt av mitt slöande haha, det hade varit en helt annan sak om jag hade tyckt det varit skönt att slappa ... Det är kanske nu det är dags att skapa sig ett mer socialt liv och återuppta lite intressen :) Funderar på att skaffa ett klippkort på det största gymmet i Canton, då kan jag i alla fall komma ut och se folk och köra lite yoga eller så ;) ... och jag kanskeskulle ta och börja läsa några riktigt bra och givande böcker :) !? tips?


Inredningen står still just nu, vi behöver lite mer grejor och det är en vägg som jag vill måla, men inget att detta kommer att ske förrän "beskedet" kommer :) Det kan faktiskt bli så att vi  är tillbaks i hemlandet inom loppet av några månader, det är inte särskilt troligt, men inte omöjligt heller, vad som helst kan hända I guess, men tills dess är det bara att fortsätta njuta av den amerikanska drömmen ;)


lördag 3 augusti 2013

Se så glad du ser ut ;)

... sa Erik till mig och skickade den här bilden efter att jag klagat på motorkapaciteten inte var lika stark som i Mustangen. Och vi kan inte annat än att konstatera att jag har blivit bortskämd med att glida omkring i en muskelbil och inte uppskattar en vanlig Ford längre ;) Detta är alltså vårt tillskott, en Ford Explorer XLS från 2003. Erik ville ha något fyrhjulsdrivet att köra på vintern och vi ville ha något hyfsat billig i bra skick. Så efter att ha kollat Craigslist i ett par veckor så blev det denna lilla skönhet ;) Måste faktiskt säga att jag gillar den mer och mer, man sitter högt och bekvämt även om motorn är slö för en V8 ;) 

Hur som helst behöver vi en varsin bil då det är för långt för mig att skjutsa Erik varje morgon :) Och jag gillar det, nu har vi en helt annan frihet - och ansvar ;)  Jag behöver inte anpassa mina tider och hämta Erik , inte heller är jag den med bil som behöver göra alla matinköp. Nu kan Erik handla och laga sin mat själv ;) ... fakum är att sen jag jobbar kväll så har han laga 90 % av maten :) Vilken lyx!

... annars är allt bra här i Canton, vi planerar lite inredning för fullt här :) Jobbar helgen så det blir nog lugnt på den fronten i och för sig :) Nackdelen med att jobba endast kvällar är att jag behöver varva ner efter att jag kommer hem, och tyvärr kan det bli ganska  sent - men märkte just att blogga är ett ypperligt sätt ;)