onsdag 31 juli 2013

Bye Bye Ann Arbor ...

And hello Canton :) I går flyttade vi cirka 15 minuter öst om Ann Arbor till Canton :) ... och jag vet att jag nämnt att vi väntar på ett beslut som kommer att påverka om vi blir kvar eller inte. Jag kan nämna att vi fortfarande inte vet något, mer än att vi hela tiden vetat att det lutat åt ett visst håll. Men vi bestämde att vi helt enkelt inte kan sitta och vänta utan var tvugna att leva under tiden så därför har vi både passat på att köpa en bil till ;) och flytta. Flytta var vi tvugna till eftersom vårt kontrakt gick ut idag och vi inte ville förlänga, och anledningen till att det blev Canton är att det är en trevlig "stad" nära Ann Arbor men samtidigt närmare Dearborn där någon troligtvis kommer att börja sitt drömjobb om ett par månader :)

Vi gillar verkligen AA, och tanken på att flytta någon annanstans var lite ångestladdad i början :) AA är nämligen ett av de coolare ställena att bo på i Michigan, University of Michigan ligger där och det är kännt för att befolkas av en skara intressanta och intellektuella människor. Samt vara mer modernt och miljövänligt än andra delar av MI. Nackdelen är att det är en bit att pendla till Dearborn, men kanske ännu mer att det är förbannat svårt att hitta någon fräsch och prisvärd bostad eftersom alla vill bo där. Och efter att det sista året bott i en lägenhet som inte alls levde upp till vår standard så prioriterade vi helt enkelt standard framför läge :) ... och hittills är vi supernöjda. Lägenheten ligger i ett komplex, har dubbelgarage, två sovrum, två kaklade badrum, stort kök och vardagsrum med öppen spis och högt i tak. Allt är nymålat och i bra skick :) Det är en stor och superfin lägenhet, jag får visa bilder sen ;)
Dessutom ska det dessutom ligga ett stort naturområde precis bakom lägenhetskomplexet där man kan ut och springa. Och faktum är att det är något vi gör väldigt ofta och därför något vi prioriterade. Vill vi sen in i Ann Arbor och äta så är det bara 20 min till down town. Dessutom ligger Canton nära Plymouth som också är en grymt mysig liten stad med massor av restauranger. Kan ju även nämna att Michigans enda IKEA ligger i Canton ;) ... så summa summarum, det här blir nog bra :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar