måndag 27 maj 2013

Roadtrip

Vi bestämde oss för att ta en roadtrip til Michigans västkust två och en halv timme bort och den söta lilla turistiga orten Saugatuck - och vi var inte ensamma, det gick knappt att hitta parkering. 



Vi började med att ta en båttur och kollade in Kalamazoo river. 


Väldans fina hus folk hade byggt :) 


Vi bodde på Kingsley House Inn som tydligen skulle vara ett av de 12 bästa bed and breakfast i världen - undrar hur de kom fram till det. Visst gamla fina viktorianska hus ligger högt på min lista, och likaså att rummet hade jacuzzi! Intressantare var att toaletten låg brevid jacuzzin som låg i rummet. Det enda som skilde de åt var en vägg,,, ingen dörr eller draperi.  Men charmigt värre ;)


 Det blev en värmande kopp kaffe i salongen innan vi gick ut och åt middag.



Middagen intogs på en lokal restaurang som hade FANTASTISK mat. En av de godaste måltiderna vi ätit i USA. Vi åt en fantastiskt god rödbetsallad till förrätt, aldrig har jag väl ätit så goda och smakrika rödbetor. Så långt det gick körde de med lokala råvaror, och surdegsbrödet och det hemmavispade smöret slank också ner ... började bli mätt redan där ;) Men ficki i mig köttet och potatiskakan och den helt fantastiska grillade brysselkålen som inte ens smakade brysselkål... under middagen pratade vi om att vi måste börja laga mer gourmetmat :) 




Dagen efter, dvs idag åkte vi vidare mot Holland. Fantastiska sandstränder och vi klättrade upp på en utsiktsplats så vi fick se alla vackra vyer. Tyvärr var det ganska kallt och regn i luften så vi åkte hem tidigare än planerat :) Men har velat se Michigans fantastiska västkust länge nu så det var kul att vi kom till skott :)





2 kommentarer:

  1. Härlig helg! Det är så kul och komma bort på minisemestrar och se något nytt. Stor kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är verkligen skönt att åka bort en sväng, det behöver inte ens vara speciellt långt bort ;) Kram

      Radera