tisdag 12 mars 2013

Mitt första sjuksköterskejobb erbjudande...

Blev för cirka en vecka sedan uppringd av ett företag som rekryterar sjuksköterskor. De undrade om jag var intresserad av att jobba som psykiatrisjuksköterska - gissa om jag var eftersom det är det jag söker jobb som :) Nu var det ingen fast tjänst det gällde utan jag skulle vikariera på två olika institutioner. Har egentligen inget emot vikariat för då kan man styra lite mer själv med tanke på semestrar och ledigheter osv.

Snubben som ringde mig pratade så fort så jag knappt hann med, men jag uppfattade att de behövde folk till östra Detroit och Pontiac. Sen lovade han att maila över alla ansökningspapper. Och det var en gedigen bunt vill jag lova, tror det tog fyra, fem timmar att fylla i eftersom det även innehäll två online test för att testa mins kunskaper - man var dessutom tvungen att ha 80 procent rätt !?! och ett 14 sidor långt dokument där man skulle fylla i vad man hade kunskaper i, plus alla andra mer vanliga papper :)

Jag hann ju inte fylla i allt detta på en gång, utan de tog ett par tillfällen - jag blev till och med uppringd av den här killen för att han hade sett att jag påbörjat ansökan och han bad mig skynda på så de kunde få in den innan helgen eftersom de ville skicka mig på "orientation" nästa vecka, dvs denna vecka.
Kändes riktigt hoppfullt det här tyckte jag :) Psykiatrijobb och allt!

I helgen så började jag kolla lite på Östra Detroit och Pontiac:)
Michigan över lag påminner en hel del om Sverige och är en ganska säker stat - bilindustrin finns här och flera bra universitet, så det finns gott om akademiker. Sen finns det några städer som toppar listan över amerikas farligaste - Detroit, Pontiac och Flint. Östra Detroit där jobbeerbjudandet låg, är dessutom värst och ligger etta på många av "farligaste stad listorna".

Sen kollade jag upp Pontiac som jag inte har så stor erfarenhet av. Tydligen var stadens smeknam Pontia-crack eftersom den var så fylld med droger och kriminalitet. Det fanns knappt några polistationer kvar ?! och det ansågs till och med farligt att köra igenom staden. Gruppvåldtäkter, gäng, skjutningar var vardag, och folk som jobbade där kunde vittna om att de hade inbrott i sina bilar konstant! Och det här skulle alltså vara snäppet bättre än Detroit - hahahaha.

Jag har kört igenom några av de sämre områdena i Detroit och fått riktigt kalla kårar!!! Att köra till Pontiac och Detroit varje dag i så extremt farliga områden kändes inte bra helt enkelt. Jag fick en riktigt dåligt magkänsla! Sen kam man ju fråga sig hur bra psyk vård det finns i de fattigaste delarna av Michigan, och hur patienterna ser ut ?!

Jag bestämde mig helt enkelt för att tacka nej till detta. Det kändes inte rätt att köra en timmes enkel väg i "bra" trafik för att ta sig till några av USAs värsta områden. Hur gärna jag än vill jobba som sjuksköterska så vågar jag inte tacka ja till detta - fast jag måste erkänna att jag har lite " second thoughts" också, jag är grymt nyfiken på hur en psyk avdelning i ett sämre område ser ut. Vilka är patienterna liksom ? :) Jag väljer i alla fall att tro att det kommer fler tåg snart!

12 kommentarer:

 1. Åh vad glad jag blev när jag började läsa inlägget!
  Men sen när jag fortsatte läsa fick jag lite rysningar - jag hade inte heller tagit ett jobb i en stad som har ett crack-smeknamn!

  Jag är helt säker på att det kommer en massa fler tåg!
  Säkerhet går alltid före :)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tror att det är för farligt helt enkelt, tyvärr! När jag tackade nej så försökte inte snubben direkt övertala mig heller - jag frågade om inte områden var jättefarliga - vilket han svarade jakande till, han förstod mig fullt ut. Finns säkert en anledning till att jag fick jobbet utan att ens få komma till intervju;)

   Radera
 2. Jag blev ochså glad när jag började läsa,men om du tagit det jobbet hade jag nog bett om en lägesrapport varje dag för att veta att du kommit hem ordentligt.Men som sagt det går fler tåg,kul ändå att få en förfrågan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är egentligen inte speciellt rädd av mig när det gäller "säkerhet", har jobbat på bland annat intaget på Rättpsyk och aldrig varit rädd. Men "farliga" områden i USA är inte som svenska förorter. Har ingen erfarenhet av amerikanska "ghetton", men någonting säger mig att det kan vara faligt på riktigt ;) ... snopet men känner att jag måste tacka nej.

   Radera
 3. Jag tror att du gjorde rätt val. Lyssna alltid på magkänslan! Flint växte ju Michael Moore upp i förresten..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gillar Micheal Moores dokumentärer och är lite sugen på att åka och kolla in Flint :) Men som sagt även Flint ska vara riktigt farligt - hittade dock ett kul museum och trevliga restauranger så det kanske blir ett besök i framtiden, tror Flint är hyfsat stort och det finns farliga och mindre farliga delar.

   Hoppas att jag gjorde rätt, magkänslan var så strark så det var svårt att ignorera,,,

   Radera
 4. Vad KUL att det börjar röra på dig, och självklart kommer det flera tåg. Magkänslan ljuger sällan. Jag tror inte detta jobb var meant to be för på nån station längre fram väntar drömjobbet! Trust me! :) KRAM.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag försöker intala mig själv att man inte ska sälja sig själv för billigt och inte ta vad som helst - samtidigt som man inte kan vara för kräsen heller ;)
   ... tror också det är bra att lita på magkänslan, och skulle det mot all förmodan inte gå att hitta någonting bättre så går det säkert att få ett nytt vik i Pontiac eller östra Detroit igen, något säger mig att de säkert har ett mer eller mindre konstant behov av folk :)
   Men gillar din ide om att drömjobbet väntar - tack!
   Kram!

   Radera
 5. Jag tycker absolut att du gjorde rätt val. Man behöver liksom inte utmana ödet så gravt. Fler erbjudanden kommer komma. Kul i alla fall att du redan fått ett :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas som sagt på lite närmare och lite säkrare erbjudanden:)

   Radera
 6. Hopefully other good opportunities will come... crossing my fingers ^.^

  SvaraRadera