fredag 29 juni 2012

Sightseeing

I går så kollade vi in den gamla delen av Montreal, och den var verkligen supermysig! Fina gamla byggnader varvades med uteserveringar, gallerier och museer :)


Yepp, älskar gamla kyrkor :)


Jake och Ki-Dahn hade hittat en italiensk restaurang som de ville besöka. För att göra det var vi tvugna att ta tunnelbanan :) Det var lite av en upplevelse eftersom det inte gick att köpa biljetter i maskinerna med amerikanska kreditkort. När vi sen försökte köpa med kontanter kunde inte damen i luckan engelska och ingen av oss kan franska. Men det gick till slut, och lite roligt var det med alla missförstånd ;) 


Erik och jag delade på en pizza, men inte vilken pizza som helst - det var nog både den godaste och dyraste pizzan jag ätit i hela mitt liv:) ... och vi kom bort lite från downtown och hamnade i ett område som påminde lite om Södermalm i Stockholm :) 


Kvällen avslutades på Monteals jazzfestival :) Det finns en hel del gratis konserter att se, varav den ena vi kollade lite på var fantastiskt bra och den andra kanske man kort och gott kan säga att den var mindre bra :)  hahaha, ja jösses, den var superflummig. Montreal känns ganska "städat" men trots detta så luktar det braj lite här och var - och det verkar finnas en hel del "klubbar" intryckta mellan restauranger och andra byggnader :) 


8 kommentarer:

 1. Ser himla nice ut! :)

  /Helena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh yeah, det var det verkligen!

   Radera
 2. Delade ni två på en pizza? den måste ha varit jättestor eller var det bara ett mellanmål kanhända

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, vad rolig du är... ;) I bland delar vi för att helt enkelt inte spricka av all mat ... men jag vet, jag kan äta hur mycket som helst, men jag behöver inte ;) Då finns det mer plats för drinkar också ;)

   Radera
 3. hehehe Maud....

  SvaraRadera
  Svar
  1. ... ja eller hur, påstår att vi e matvrak ;)

   Radera
 4. Ser fint ut i Montreal :) Låter som du har en härlig resa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en jättehärlig stad och det var verkigen lyckat!!

   Radera