onsdag 8 maj 2013

I väntans tider ... och att leva i nuet

Det där med att vänta alltså ... när jag har något som jag går och väntar på så blir jag verkligen som förstenad, jag har skitsvårt att fokusera på annat och att slappna av. Hur som helst så har vi väntat på ett besked i ungefär en månad, ett besked som kommer att påverka hösten helt och hållet ... och så klart så blir det en kedjereaktion så att det även påverkar sommaren ...  Som det är nu kan vi inte planera - alls. Och hur det än blir så kommer det troligtvis inte bli riktigt bra i alla fall ....

Hahaha, jag vet att jag talar i gåtor ... på ett sätt är det ganska skönt att just nu befinna sig i "limbo" på ett annat är det så klart stressande ... 

Som sagt, enda sen vi flyttade till USA så har min vardag förändrats vilket har gjort att jag funderat mycket på meningen med livet och vad som är viktigt. Eftersom jag inte har haft någon karriär att få "kickar" av, och balansen i hushållet totalt rubbas så har jag varit tvungen att skaffa perspektiv på tillvaron. Något jag bland annat kommit fram till är det definitivt är bra att vara sann mot sig själv och uppskatta vad man faktiskt har, försöker leva efter det varje dag :)  

För någon dag sen fick jag ett e-mail från "the secret" ni vet boken och filmen om attraktionslagen. Jag prenumererar på dessa e-mail så det är väl inte så konstigt att jag får dem, men ofta brukar jag skratta lite åt dem och radera de bara för att jag tycker att de är för mycket ;) 

Men den här gången var det precis vad jag behövde höra - och jag vet att detta inte är något nytänkande, att det sagts massor med gånger förut, och jag vet att de även relaterar till "mindfullness". Men denna gång slog de huvudet på spiken ;) 

Stress, worry, and anxiety simply come from projecting your thoughts into the future and imagining something bad. This is focusing on what you don't want! If you find that your mind is projecting into the future in a negative way, focus intensely on NOW. Keep bringing yourself back to the present.
Use all of your will, and focus your mind in this very moment, because in this moment of now there is utter peace.

4 kommentarer:

 1. Jag hatar att vänta. Speciellt att vänta på något som påverkar ens liv samtidigt som man inte kan påverka det tillbaka. Så förstår din frustration!! Jag hatar när livet liksom hamnar i ett vacuum. Och det är jäkla lätt att säga att man ska leva i nuet men inte alltid lika naturligt att göra det. Då behöver man sånna där påminnelser! Tummen upp för det! :)
  Stor kram till dig! Jag tänker på dig!!

  SvaraRadera
 2. Tack! :) Ja det är segt att vänta,,, och som sagt väldigt lätt att oroa sig, tror nog jag är väldigt duktig på att skapa en hel del onödig ångest och oro ... och då ligger det verkligen mycket i att ta ett steg bakåt och bara vara i nuet ... vilket ändå är lika bra när man inte kan påverka vissa saker i framtiden - det är svårt, men man mår faktiskt så mycket bättre genom att bara acceptera och fokusera på NU.

  hehehe,,, tycker lite hela USA grejen har varit vaccum och väntan ... men det är aldrig försent för förändring ;)

  SvaraRadera
 3. Inget är som väntans tider.... eller vad det nu heter :)
  Förstår att det är jobbigt att vänta. Vet själv hur det är! Har varken tålamod eller nerver till det ibland...
  Men jag hoppas att ni snart får ett besked! :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. hehehe, ja det är en intressant process - doesn't really bring out the best in people ;)

   Radera