onsdag 29 maj 2013

Birthday


Oj vilken fin födelsedag jag har haft :)  Hur underbar som helst! Tack alla som förgyllt den!



måndag 27 maj 2013

Roadtrip

Vi bestämde oss för att ta en roadtrip til Michigans västkust två och en halv timme bort och den söta lilla turistiga orten Saugatuck - och vi var inte ensamma, det gick knappt att hitta parkering. 



Vi började med att ta en båttur och kollade in Kalamazoo river. 


Väldans fina hus folk hade byggt :) 


Vi bodde på Kingsley House Inn som tydligen skulle vara ett av de 12 bästa bed and breakfast i världen - undrar hur de kom fram till det. Visst gamla fina viktorianska hus ligger högt på min lista, och likaså att rummet hade jacuzzi! Intressantare var att toaletten låg brevid jacuzzin som låg i rummet. Det enda som skilde de åt var en vägg,,, ingen dörr eller draperi.  Men charmigt värre ;)


 Det blev en värmande kopp kaffe i salongen innan vi gick ut och åt middag.



Middagen intogs på en lokal restaurang som hade FANTASTISK mat. En av de godaste måltiderna vi ätit i USA. Vi åt en fantastiskt god rödbetsallad till förrätt, aldrig har jag väl ätit så goda och smakrika rödbetor. Så långt det gick körde de med lokala råvaror, och surdegsbrödet och det hemmavispade smöret slank också ner ... började bli mätt redan där ;) Men ficki i mig köttet och potatiskakan och den helt fantastiska grillade brysselkålen som inte ens smakade brysselkål... under middagen pratade vi om att vi måste börja laga mer gourmetmat :) 




Dagen efter, dvs idag åkte vi vidare mot Holland. Fantastiska sandstränder och vi klättrade upp på en utsiktsplats så vi fick se alla vackra vyer. Tyvärr var det ganska kallt och regn i luften så vi åkte hem tidigare än planerat :) Men har velat se Michigans fantastiska västkust länge nu så det var kul att vi kom till skott :)





lördag 25 maj 2013

Hej hej, det är bara bra med oss...

Som vanligt så går tiden alldeles för snabbt och veckorna flyger förbi ... och det där med bloggandet alltså ;) ... ibland så känns det bara som det inte finns så mycket att säga. Eller ja, det finns massor att säga, men inget man vill dela med sig av på en blogg :) Har fortfarande svårt att hitta en bra bloggbalans :) ... vad ska man skriva om, vad är syftet med bloggen ?!? ... just nu känns det som att det är ett litet återberättande av vad jag gör ... jajaja.

Memorial Day Weekend är det nu, och jag blev plötsligt långledig - lovely! Så dagen började med en joggintur och styrketräningspass och lite shopping på det. Jag behövde ett par skor... istället slutade det med att Erik köpte ett par skor, tre piketröjor och ett par shorts - brukar oftast sluta så när vi shoppar ihop ;) 


måndag 20 maj 2013

to keep oneself occupied

Jag har haft en underbar helg!! Helt perfekt :) dessutom så har det rullat på hela tiden vilket passade mig väldigt bra, ibland är det skönt att ha saker att göra så man slipper sitta hemma och analysera och grubbla :) Bättre att leva livet helt enkelt!



Lördag eftermiddag och kväll åkte vi ut till Kensington Metro park som är en gigantisk park med en stor sjö där man kan hyra båt och fiska om man vill. Massor med stigar i skogen finns det också, samt en sandstrand.


Vi hittade en lugnare plats vid vattnet där vi grillade och hade picknick. Väldigt vackert med alla träd som slagit ut och allt vatten bakom oss! 


Vi stannade flera timmar och bara njöt av mat och sällskap :) 


På Söndagen åkte vi iväg till Lansing där det var Art festival :) Vi mötte upp Eriks jobbarkompis William och hans fru och svägerska som bor i Lansing. Sen gick vi runt och kollade på allt skoj som såldes. Fanns otroligt mycket fina smycken, men det blev inte så mycket shopping utan vi höll i slantarna :) Vi passade också på att luncha på ett ställe som hade Kinesisk/Thai Buffe :) Jag hade gett mig sjutton på att smaka på allt, så gissa om jag var mätt när vi var klara. Jag lyckades inte smaka på riktigt allt heller, jag struntade i de friterade kyckling föttrna hahaha :) William som kommer från Singapore, sa att det var okay, till och med han skippade dem :) 

Världens bästa väder hade vi hela helgen, runt 27-30 C :) Så väldigt vackra och sköna dagar :) 



onsdag 15 maj 2013

Det finns inget bättre än en grillkväll ...

 Jag dränker mina sorger med massa mat och alkohol hahaha ;) Näää så illa är det inte, men att sitta ute i värmen med ett glas cider och titta på när Erik grillar är verkligen rogivande och harmoniserande :) Vi grillade kycklinglår och grönsaker denna gång :) Skål för lång och härlig grillsäsong!


Wednesday

Härlig Onsdag här i Ann Arbor, strålande sol och 28 C varmt!!! Dessutom luktar det sommar och syren i luften, hur underbart som helst. Funderar på att ge mig ut på en joggingtur men det känns lite som det är i varmaste laget ;) ? Full rulle känns det som det varit annars... det går mycket upp och ner just nu. 

I går fick vi ett beslut vi väntat på. (eller ja, vi har nog anat det under en tid.) Först såg det ut som att det något inte skulle gå vägen, några timmar senare kunde saker inte vara bättre och jag svävade på rosa moln och fick känslan av att det är NU allting ordnar sig och livet kändes plötsligt perfekt :) ,,, några  ytterligare timmar senare kändes kändes det som att luften gick ur mig. Jag hade missuppfattat och nu vet vi varken ut eller in igen. Men troligtvis kommer det inte att lösa sig till det bästa i alla fall, och nu känns det bara mer komplicerat :(  ... jag talar fortfarande i gåtor jag vet! Så vad kan jag göra ?! ... fortsätta leva i nuet och fokusera på vad JAG vill och hoppas att resten löser sig på vägen :) 

Jag planterade massor av tulpaner i höstas, så fina dem är!

söndag 12 maj 2013

Corner Brewery and Searching for Sugarman

I går shoppade jag och Sandra större delen av dagen - lika bra att passa på liksom ;) Blev en ansiktsmask from Lush som öppnat i Ann Arbor  - yeah! Blev även ett snyggt sommarlinne till när värmen kommer tillbaka (har haft ett par riktigt kyliga dagar nu) och ett coolt halsband. Jag tyckte det var coolt, fick ej godkänt av äkta maken som säger att min passion är plast och pärlor hahahaha - älskar pärlor, inte klassiska små halsband utan de får gärna vata större och mer ojämna :) 

Sen åkte vi till Ypsi och åt på Corner Brewery, jag trodde att det skulle vara lite flashigare, men det var som en stor hall där man gick fram och beställde mat och dryck. God cider hade de dock, riktigt torr och fruktig, hann med både äppel och blåbär, sen var jag ganska påverkad eftersom jag inte ätit lunch. Erik drack en Ypsi Gypsi - tycker det är kul med roliga ölnamn.

Kvällen avslutades hemma hos Sandra där vi såg "Searching for Sugarman" , egentligen tänkte vi se den när den gick på bio i Ann Arbor för över ett år sen men vi fick av någon anledning för oss att den verkade tråkig ?! Hur som helst så måste jag erkänna att det är en helt fantastisk historia om en man som bli världsberömd i Syd Afrika medan han helt ovetandes sliter som byggarbetare i Detroit om någon har missat storyn. Livet är så himla märkligt i bland. Rodriguez - huvudpersonen, var en riktigt begåvning, gjorde ett par skivor och många i brachen ansåg hans talang var överlägsen dem flesta stora stjärnor under början av 70-talet. Men absolut ingen visste vem han var, och hans karriär tog aldrig fart överhuvudtaget. Förutom i Syd Afrika där han var större än Elvis och alla hade en skiva av honom:) utan att Rodriguez själv visste om det. Hur galet kan det bli ?!  

Pubmat på Corner Brewery i Ypilanti 

fredag 10 maj 2013

Det där med att vara gravid ...

hehehe, sorry om rubriken var missledande - men jag är INTE gravid och försöker inte bli just nu heller. MEN det känns som om alla andra är det :) De flest bloggar jag läser - inklusive Blondinbella, verkar samtliga vara på smällen ;) Men om man nu ska gå på vad min kära make säger - yepp han påminner mig jämt om hur min klocka tickar - så kommer vi vara runt sjuttio när ett ev framtida barn är 20 ;) För att vara ingenjör, som dessutom doktorerat så är han fruktansvärt  dålig på matte ;) ... så gamla är vi inte ;) Men jäklar vad jag börjar känna av att klckan faktiskt tickar ... speciellt i år.

torsdag 9 maj 2013

Beautiful morning ...

Tog Erik till jobbet nyss :) och var tvungen att ta kort på träden som slagit ut  så vackert :
Detta är University of Michigans norra campus där Erik jobbar :)



... ska du inte ta med bilen då ? undrade Erik :) hahaha.
Inte den bästa bilden direkt, men här är den. Svart är ingen bra färg när det är pollänsäsong kan jag tilläga ;)


onsdag 8 maj 2013

I väntans tider ... och att leva i nuet

Det där med att vänta alltså ... när jag har något som jag går och väntar på så blir jag verkligen som förstenad, jag har skitsvårt att fokusera på annat och att slappna av. Hur som helst så har vi väntat på ett besked i ungefär en månad, ett besked som kommer att påverka hösten helt och hållet ... och så klart så blir det en kedjereaktion så att det även påverkar sommaren ...  Som det är nu kan vi inte planera - alls. Och hur det än blir så kommer det troligtvis inte bli riktigt bra i alla fall ....

Hahaha, jag vet att jag talar i gåtor ... på ett sätt är det ganska skönt att just nu befinna sig i "limbo" på ett annat är det så klart stressande ... 

Som sagt, enda sen vi flyttade till USA så har min vardag förändrats vilket har gjort att jag funderat mycket på meningen med livet och vad som är viktigt. Eftersom jag inte har haft någon karriär att få "kickar" av, och balansen i hushållet totalt rubbas så har jag varit tvungen att skaffa perspektiv på tillvaron. Något jag bland annat kommit fram till är det definitivt är bra att vara sann mot sig själv och uppskatta vad man faktiskt har, försöker leva efter det varje dag :)  

För någon dag sen fick jag ett e-mail från "the secret" ni vet boken och filmen om attraktionslagen. Jag prenumererar på dessa e-mail så det är väl inte så konstigt att jag får dem, men ofta brukar jag skratta lite åt dem och radera de bara för att jag tycker att de är för mycket ;) 

Men den här gången var det precis vad jag behövde höra - och jag vet att detta inte är något nytänkande, att det sagts massor med gånger förut, och jag vet att de även relaterar till "mindfullness". Men denna gång slog de huvudet på spiken ;) 

Stress, worry, and anxiety simply come from projecting your thoughts into the future and imagining something bad. This is focusing on what you don't want! If you find that your mind is projecting into the future in a negative way, focus intensely on NOW. Keep bringing yourself back to the present.
Use all of your will, and focus your mind in this very moment, because in this moment of now there is utter peace.

måndag 6 maj 2013

Vad jag insett om USA och dess invånare ...

1. Att Amerikaner inte är lika missunnsamma som svenskar - dvs jante lagen existerar inte i USA, vilket är jäkligt skönt - jag vet att det inte är någon hemlighet direkt, men det är en av de bästa sakerna med USA enligt mig.

2. Amerikaner framhäver ofta hur bra de är, hahaha, motsatsen till den svenska försiktigtheten.

3. Amerikanskt kaffe är fantastiskt gott till skillnad mot vad jag hört. Eriks kompis Jake bjuder alltid på det godaste kaffet jag druckit.

4. Amerikaner säger sällan som det är, de lindar in saker, vilket jag tycker kan vara svårttolkat ibland.

5. Om man inte vet svaret på något så svarar man endå med något påhittat och låtsas att det är sant.

6. Amerikanska "medelklass hem" är skitråkiga och inredning har verkligen inte slagit stort bland medelamerikanen.

7. Den amerikanska ytligheten - "Hi, how are you?" är väldigt trevlig och bra sätt att småprata på även om man totalt struntar i hur folk egentligen mår.

8. Folk är mycket artigare här, och lägger alltid vad man heter på minnet- som de sen använder flera gånger under samtalets gång ... pinsamt om man själv inte kommer ihåg namnet på den man pratar med.

9. Folk är shoppingtokiga här, vilket i och för sig många är i Sverige också. Men här känns det som folk samlar på sig mycket mer onödigt krafs.

10. Att vara hemmafru är en karriär här. Att vara religiös (måttligt) anses som en styrka och det är hippt att tro på Jesus.

11. Folk litar inte på att samhället tar hand om dem, därför ställer folk upp mer för varandra här och är mycket mer generösa än svenskar som verkar småsinta i jämförelse.

12. Folk är generellt slösaktiga med ex bensin, el, gas ... miljötänket är inte så utbrett.

13. Minimum wage är så sorgligt, usch vad folk får slita. I Sverige tjänar vissa yrkesgrupper utan akademisk utbildning mer än akademiker, ex sjuksköterskor ;) Här är klyftorna verkligen jättestora.

14. Amerikaner är stolta över sitt land - kanske något vi ska ta efter lite mer i Sverige. Amerikansak flaggor syns överallt och ses som en symbol över hur mycket man älskar sitt land.

15. Amerikaner är verkligen mer högludda och pratsamma än svenskar och att gå ut på en fullsatt restaurang kan verkligen vara plågsamt.

... och det finns så mycket mer att säga ;)

söndag 5 maj 2013

Back in our old hood - Water Hill Festival

I vårt gamla bostadsområde "Water Hill" på the old west side så har man en musikfestival en gång om året. Alla som bor där, och lite annat löst folk får uppträda utanför sitt hus under en halvtimme eller timme mellan klockan två och sex. Över 100!!! framträdanden genomfördes med blandad kvalitet och musik stil. Massor med folk gick runt och lyssnade, ibland stannar man några minuter och ibland lite längre ;) ....



Dessa gubbar var de första vi lyssnade på, de var grymma och körde bland annat Kinks covers !



Ett annat band - Corn Daddy, de har släppt en flera album och var riktigt bra dem med:) der satt nog hundra pers och lyssnade på deras gräsmatta och ännu fler bakom häcken och tjuvlyssnade hahaha.



Jag och min hubby njöt verkligen - och gissa om vi saknaden vårt gamla "neighborhood" en fantastisk försommardag som denna med gassande sol och alla träd och blommor som just slagit ut:) ... för att inte tala om alla gmla fina mysiga hus - oj vad vi har promenerat runt i detta område de två åren vi bodde där. Väldigt flower power och charmigt :)

lördag 4 maj 2013

Yesterday - Wurst Bar

I går bröt vi tacotraditionen och åkte till Wurst Bar i Ypsi, de specialiserar sig på egengjorda korvar hahaha :) Jag och Erik delade på en stor bricka med korv och friterad färskost - är det någonting de inte friterar i det här landet ?  Vi åt korv som bland annat innehöll rattlesnake ;) Hur som helst kryddig korv är gott oavsett innehåll.

Jag i den ljumna Majkvällen


Kvällen fortsatte utomhus hos våra ungdomliga vänner och numer även grannar :) Vi blandade konversation och lek med deras hundar Truman och Bella :) 

torsdag 2 maj 2013

Det där med att återanvända ?!

... eller köra vintage eller begagnat - är ju så klart superbra för miljön :)
Jag har suttit och kollat in en del på ebay - och det finns massor snygg och väldigt billigt. Kollade bland annat in en del vintage smycken som var otroligt fina och prisvärda - på bild i alla fall.
Det jag funderar på är om det är fräscht att ha på sig något som någon annan haft mot kroppen som ett halsband till exempel, eller örhängen som någon haft i öronen... kanske om man desinfekterar ? ;)
Jag har lite problem med hudavlagringar från andra människor haha, ens egen skit däremot ;) Jag har aldrig fått pedikyr eller manikyr eftersom jag inte vill ha mina naglar filade av en fil som varit på någon annans naglar - detta är speciellt risken med pedikyr - jag vet att det är lite fånigt, men jag har följt med mina "klienter" när de fått pedikyr och sett hur de filar på diverse fötter med samma redskap, fötter där hygienen kanske inte alltid är den bästa. Kläder kan man tvätta. När det gäller möbler så kan jag till och med föredra begagnat ibland.

Jag har egentligen inget större problem att använda kläder som någon annan haft, om det är begränsat till ett par gånger. Det man köper i affären kan ju också flera människor provat innan, och kanske till och med köpt, tagit hem, och använt, för att sedan lämna tillbaka.

Hur som helst så är ju e-bay jätteskoj, förstår inte att jag inte fattat det förrän nu :)

onsdag 1 maj 2013

Dagens ...

Dagens temperatur denna helt fantastiska Maj dag var 27 C och strålande solsken :) Vilken lycka!!! :)

Dagens outfit var nyinköpta kläder från H&M - top 12 dollar, byxor 24 dollar, länge leve H&M ;)


Dagen höjdpunkt var grillkvällen :) Tredje gången vi grillar för i år, men första gången vi äter ute :) Hemmagjorda hamburgare mmm. Blev ett glas vin till - skippar därför kvällarnas nya rutin-jogginturen - flexibilitet är en dygd ;)