söndag 13 mars 2011

Sommartid

Vi har sommartid från och med i dag :) Vilket innebär att vi sovit bort hela förmiddagen haha :)
Sommartid betyder väl att det är sommar?! ;)

I går kväll kollade vi film, först "the social network" som var en av de största filmerna förra året. Den kunde ha varit bättre, om man inte är juridikstudent så är inte alla förhör och kontrakt  speciellt intressanta:)

Sen kollade vi på en film som hette "Fat head" som skulle vara någon form av uppföljare till "Supersize me". MEN den bevisade att man inte behövde bli fet av McDonalds, utan att det var mängden kalorier som var avgörande. Efter en månad på McDonalds mat hade personen i filmen mycket bättre kolestrolvärden än innan :) Ganska snart började filmen handla om att det  var kolhydrater som gjorde folk tjocka och inte fett. De nämnde flera studier som supportade detta, och visade också hur man under femtiotalet hade sparkat regeringsanställda kostrådgivare som varnade för kolhydrater. De fanns även exempel på hur man hade manipulerat stora studier för att få de resultat man ville, det vill säga att fett är farligt. Kan också tilläggas att huvudpersonen var försiktig med pommes frites och hamburgarbröd under sin McDonalds månad.


I knew it, LCHF is the shit :) Men varför funkar det inte på mig?

2 kommentarer:

  1. The Secret Revealed

    Enligt energiprincipen är energi oförstörbar och kan endast omvandlas. Slutsats: Ät mindre, spring mera och dina energireserver kommer att minska.

    Välj mat med innehåll och energifördelning så att det är gott, mättande, och förhoppningsvis hälsosamt är ett bra tips för att det ska fungera. På den här punkten verkar kroppen än så länge vara för komplex för en medicinforskning som dessutom ibland har svårt att vara oberoende av industrin.

    Hmm, tänk om det var lika lätt i verkligheten som i teorin..eller tänk om det var så vansinnigt lätt som i all falsk reklam eller dålig journalistik..;-)

    /I.Ngenjör

    SvaraRadera
  2. Ok herr I. Ngenjör

    Kroppen är inte FÖR koplex för forskning.. däremot har vi inte alla svar ÄN.

    (Vilket ignoreras av läkemedelsindustrin då man inte har någon aning om vad det verksamma ämnet egentligen gör eller var alla biverkning kommer i från, men dessa giftiga substanser får ändå användas - men detta är en annan diskussion)

    Du har rätt i att det inte är lätt att vara oberoende från industrin (syftar på regeringen i USA under 50 talet som tystade ner kostrådgivare)

    Hade man kunnat vara oberoende från industrin så hade inte alla gått omkring o knaprat gamla mackor och pasta för att det är ett efterkrigstiden mest ekonomisk fördelaktigt alternativ.

    Även vetenskapliga studier har visat sig vara manipulerade... så vad kan man göra? Jo, kolla på fakta. Intag av fett har enbart visat fördelaktiga resultat på kroppens kolestrol. Kolhydrater i sin tur har visat på inflammation i blodkärlen, och detta går att lite på eftersom det är MÄTBART!! Vilket ni ingenjörer verkar gilla! Konkret enkelt och mätbart! and that's a fact :)

    SvaraRadera