söndag 26 augusti 2012

Sköna Söndag

Helgen sista dag har varit jättebra :) Började morgonen med att åka i väg på en babyshower som skulle vara ca 45 minuter nordost om Ann Arbor. Som vanligt var jag inte ute i så god tid som jag ville och jag bad Erik programmera GPSen för att styra den att ta en viss väg.

Efter att ha kört ett bra tag så upptäckte jag att husen såg mer skumma och rackiga ut. Områdena kändes omsäkra med hus utan väggar och tak och klungor av folk som inte såg så frächa ut satt ute efter gatorna. Jag kände att jag fick lite kalla kårar och körde fortare än man fick och bad några böner om att jag inte skulle behöva stanna vid några trafikljus. Efter ett tag blev vägen större och likaså byggnader, skönt tänkte jag, jag börjar närma mig. Sen kände jag tacksamhet över att Ann Arbor känns så säkert :)

Var dock lite förvånad över att de finare Detroit förorterna låg nära så skumma kvarter. Rätt var det var sa GPSen att jag var framme - mitt ute vid något som en gång varit en gammal lada eller barack ??? I ett område med skabbiga bilar och skumma människor. Skitsamma om det är här, jag lämnar inte bilen tänkte jag, och vid det här laget ringd varningsklockorna. Ringde och kollade av om jag kan ha kommit fel, skulle babyshowern vara i ett lite slummigare område? Självklart skulle den vara i ett mysigt område och inte i slummen. Jag knappade om adressen i GPSen och det visade sig att jag missat en nolla i husnumret, men även att det blivit något fel för jag befann mig nämligen i USAs farligaste stad Detroit!!! Hahahaha, jag har skrattat åt mig själv ganska mycket i dag - fattar inte att jag inte anade oråd innan :) Att hamna i Detroit och inte veta var man är, är något jag och mina kompisar skojat massor om - det är liksom en mardröm eftersom det kan vara snårigt att ta sig ut i vissa områder eftersom mycket är avstängdt, övergivet och superfarligt.

Men till babyshowern kom jag, en halvtimme för sent. Men skoj var det, och jag var fruktansvärt impad av tårtan som såg ut som en badanka och dessa otroliga mängder presenter som gavs bort, jösses vad generösa alla är :) Och hjälp vad mycket babyprylar det finns som man inte ens vet om :) Jag måste se till att lära känna massor med folk tills det är dags ;)

Sen bar det av hem igen :) Erik hade lagat chili i slowcookern, mums. Hann även med att plantera blomorna jag köpt i Fredags, få upp tavlor på väggarna i vardagsrummet, ut och springa och träna :) En bra dag helt enkelt :)

2 kommentarer:

  1. Åh nej vad jobbigt! Och jag kan tänka mig vad jobbigt att inte direkt kunna säga att "jag är i ett rätt shabbigt område" för tänk om de hade bott där lixom..

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja eller hur ;) skrattade gott åt mig själv över att jag trodde Detroit var en av de bättre förorterna. Tror ingen som har varit där kan ta fel hahahaha :)

      Radera