fredag 7 september 2012

Thank God It's Friday

Så skönt med Fredag! Yes äntligen helg :) Efter en tacomiddag - yes I know, synd att förstöra en 7? årig tradition ;) med att äta annat än tacos på Fredagar. - hur som helst med ett humör på topp, och väntar på att Erik ska kolla klart på ett par avsnitt av "Trailer Park Boys" ( ingen kommentar, serien är en pardodi på sig själv) så att vi kan kolla på något vettigt som Weeds ;) ... så känns livet riktigt bra :)

Jag gillar verligen Fredagar, jag jobbar från 9 till klockan 18. Har inte bloggat om det tidigare men jobbar som home health aide sedan i början av Maj :) Jag har 4 klienter / damer som jag går regelbundet till varje vecka. Jag gillar alla skarpt även om de är helt olika med totalt olika livsöden. Det de har gemensamt är att de alla har en demenssjukdom och behöver en hel del stöd för att funka i vardagen. Känns lite som att jobba som sällskapsdam fast med lite mer ansvar, faktsikt inte helt olikt psykiatrin. Där handlade det också mycket om att vara smidig och att hitta lösningar.

Hur som helst, på Fredagar är jag hos min favvo dam. Hon bor ensam ute på landet i Ypsi med sin katt Wednesday, hon har varit gift två gånger men är numer änka. Hon kommer inte ihåg mig direkt när jag kommer mer än till utseendet. Men under de fem timmar jag är där så har vi alltid väldigt trevligt och trivs oerhört bra i varandras sällskap. Ofta är vi ute i hennes trädgård, rensar ogräs, pratar, lagar mat eller läser böcker. Varje gång så nämner hon hur bra hon tycker om mig och hur mycket hon uppskattar mitt sällskap. Eftersom hon inte kommer ihåg att hon har sagt det så kan jag få höra det massor med gånger :) Jag gillar henne för att trots att hon har stora svårigheter med minnet så är hon alltid harmonisk, positiv, glad och insiktsfull. Hon har haft ett bra liv! Och jag behöver verkligen höra hur bra jag är - jag vet, ganska ytligt och själviskt. Men eftersom jag inte jobbat  som ssk på två år och självkänslan går lite upp och ner så är detta verkligen som balsam för själen. Det känns bara så bra att vara uppskattat och veta att jag också kan få en annan människa att må bra - och att göra något meningsfullt för andra :) För det är trots allt mycket det hälso och sjukvården handlar om - möten med andra människor!

Som sagt blir alltid på bra humör av att vara hos denna dam :) Sen har jag ju hela helgen framför mig. Och på Onsdag åker vi till NYC!! Åhhh, just nu känns det bra :)


2 kommentarer:

  1. Harligt att du trivs! :) NYC...:) hur lange stannar ni?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi åker till NYC ons-sön :)

      Radera