måndag 16 juli 2012

Att lära sig den hårda vägen ...

Jag är skitdålig på att följa upp saker. Oftast skickar jag bara in något och hoppas att det löser sig. I know, hur idiotiskt som helst!! Och tro mig, jag har just lärt mig hur förbannat mycket enklare mitt liv skulle ha varit om jag följt upp ... exempelvis min amerikanska sjuksköterskelegitimationsprocess.

Jag har så klart funderat på varför Michigan Board of Nursing dröjer, men jag har hört från flera håll att de är väldigt sega. Hur som helst. Någon form av rapport skickades till dem den 30 Mars, och man kan ju tycka att de borda ha granskat den eftersom det nu är i mitten av Juli. Jag hörde av mig till dem och undrar hur det går med allt. Fick svar tillbaka, att det inte går alls eftersom de aldrig fått in någon ansökan om sjuksköterske licens från mig!?!?!?!?! Det visade sig alltså att jag är tvungen att ansöka om licens - och inte som jag trott att det skedde automatiskt när rapporten skickades!

HAHAHAHA, hur dum får man bli, hade jag bara tagit mig några minuter och läst igenom Michigans regler kring ansökningsprocessen hade jag legat tre och en halv månad före i tid än vad jag gör nu!!!!!!

Dessutom vet jag inte om rapporten är komplett eftersom jag inte har gjort något språktest än - vilket också krävs!!! ... och nästa språktest är om en månad! Sen vet jag inte om rapporten (alla svenska papper som granskats) är tidsbegränsad, har fått för mig att det är ett år - men hittar absolut inget som styrker det. Skulle det nu vara så så är jag stekt! Då byter jag karriär och börjar jobba som strippa i Ypsi :( ... okay, ska inte måla fan på väggen. Men jag från och med nu ALLTID att följa upp ALLT jag gör!!

8 kommentarer:

 1. Jag håller tummarna för att allt ordnar sig!!
  Det brukar fixa sig på ett eller annat sätt :)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Ajda... Man lar sig av sina misstag kanske..;) Som sagt, det brukar alltid losa sig pa ett eller annat satt, kanske inte alltid som man sjalv tror och planerar men pa nat satt..;) Vad tror du, blir ni kvar i Ann Arbor, MI ett tag till?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, oftast löser dig sig som sagt,,, men irriterande när man själv e så efterbliven!

   ... oh yeah, vi blir kvar ...

   Radera
 3. Oh no..... men jag känner igen mig så mycket!
  Som tur var så hörde dom av sig till mig och ville ha kompletterande uppgifter när jag sökte arbetstillstånd, jag hade missat en del för att jag inte lusläste allt.
  Och, ja köp en crockpot, den är kanon! Fick en hel bok med recept av en kompis som jag ska prova :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen värt att vara noggrann ibland :) ... aja men lär sig ;)

   Okay, det blir crockpot. Ska bara vänta till efter vi flyttat så jag vet vilken färg som machar köket hahahaha ;)

   ... ser fram emot lite recept på din blogg ;) hehehe

   Radera
 4. Nej men vannen, vad jobbigt! Man man lar sa lange man lever... Det blir bra till slut ska du se...

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar som att det kanske kan ordna sig endå ;) ,,, hoppas jag :)

   Radera