lördag 7 juli 2012

Heat

Vi har haft världens hetta här i Michigan. Det har varit närmare 40 C i många dagar nu - känns det som.  
Det har varnats om att det är farligt varmt ute! Och jag lider så med dem som har fått strömmen utslagen, fy tusan alltså - med värme kommer ofta kraftiga åskskurar och runt 100 000 var strömlösa i förrgår tror jag. Det är till och med så att fler dör av värmen än av tornadoes - det ni!

Hur som helst så ska det kylas ner lite från i morgon och nästa vecka ska ligga på under 30 C - YES! då kanske man inte behöver vara blöt hela tiden :)

I stundande ögonblick håller jag på att gräddar pajer i ugnen. Hahaha, vi ska på bbq i kväll och värdinnan hade för dålig AC så hon ville inte att vi gräddade pajerna hos henne. Nu har vi bastuvärme här i köket och vardasrummet i stället - härligt! Anledningen till att jag ville grädde pajerna där är att jag föredrar varm blåbärs och äppelpaj - men , med denna värme kanske de håller sig varma några timmar :) haha!

4 kommentarer:

 1. Äntligen är det lite svalare ute! Och äntligen är vår ström tillbaka, vi hade bokat två hotellnätter för att överleva i hettan men behövde bara stanna en natt som tur är. Hemma är alltid bäst :) Jag orkade inte följa med till Indi trots allt så jag ska passa på att ta itu med en del saker hemma istället och njuta av min egentid :)
  Hoppas pajerna smakade! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pajerna var supergoda ;) Gud vad skönt att det ordnade sig med strömmen! Jag håller med... det svalare vädret är såååå mycket bättre! Kram

   Radera
 2. Vilken skillnad på väder,här är det 16 grader och regnigt det är så hög luftfuktighet så det hårda brödet blir mjukt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Regn - svensk sommar ? ;) HAr nog nästan glömt bort hur svensk sommar är --- jag föreställer mig självklar 25 C, sol, blå himmel, klar och frisk luft, och en lååånnnnggggg o ljus natt.

   Radera