torsdag 28 februari 2013

Efter sol kommer - snöstorm!!

I Tisdags kom alltså stormen. Först verkade det inte så farligt men när vi vaknade på Onsdags morgonen så märkte vi att det kommit flera dm tung blötsnö. Trädet utanför vårt hus hade gått av, och flera riktigt stora träd i område hade vikt  sig pga snön. Dessutom hade strömmen gått under natten, vilket gjorde att det snabbt blev svinkallt eftersom pannan inte fungerade. De gick inte att var hemma så efter jobbet åkte jag till vårt shopping mall och stosade. Lite knepigt att laga mat också. ( Egentligen inte eftersom vi har gasspis, men det  var mörkt och kallt.) Vi gick i alla fall ut och åt och åkte en sväng till biblioteket och sedan till ett par vänner för att hänga där några timmar.

Eftersom vi fått info om att strömmen skulle komma tillbaka till midnatt så bestämde si oss för att sova hemma. När vi väl bäddat ner oss med täcken och massa kläder visade det sig att vi inte alls skull få tillbaka någon el, utan det skulle ta ett dygn till!! Fy tusan vilken kall och dryg natt för att inte tala om i morse :( Vi gick ut och åt frukost. Jag försökte vara hemma innan jag åkte i väg och jobbade, men det var för plågsamt - 50F / 10C är inte direkt skönt. Middag blev det hos vänner. Gissa hur lyckliga vi är att elen återkom i kväll! Fatta vilken lyx det är egentligen det där med el! :) 10 kommentarer:

 1. Burrrr fy kallt det låter. Nä sjukt alltså så mycket man tar för givet alltså, som el eller vatten till exempel. Det är först när man inte har det då man upptäcker hur mycket man behöver det. Tur att nonfigurativ tillbaks elen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, verkligen. Det är inte mycket som fungerar utan el:)

   Radera
 2. Herregud!!! Stackars er. Hoppas ström och allt är på plats igen.
  KRAM!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja då, strömmen kom tillbaka i torsdags kväll och vi har inte haft några mer problem - vilket vi är väldigt glada över.

   Radera
 3. Åh herregud! Vilken mardröm, ingen el och eländig kyla!! :(
  Tur att ni fått tillbaka elen.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte så kul direkt, värst var definitivt kylan :)

   Kram

   Radera
 4. Va mycket snö!
  El, ja, guuud vad bra det är med el! Vad gör man egentligen utan, det är ju sååå tråkigt utan el...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som tur är så finns det 3G och 4G ;)

   Radera
 5. Hehe...jag sov i Gröndal i januari....hade täckbyxor och tjocktröja på...sneglade på vantarna och mössan oxå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fy vad hemskt, men så är du ju extremt frusen också ;)

   Radera