söndag 3 april 2011

BBQ

Igår bjöd Eriks doktorand Jake på grillad mat! Han är intresserad av matlagning och älskar att grilla. Han och hans flickvän hade gjort massor av mat. Det fanns både grilllade kycklingfileer, entrecote och baconinlindade kotletter. De hade även MASSOR av tillbehör och blan annat mac and cheese och någon bön/bacon gratäng från den amerikanska södern!

Jake grillar på balkongen och tycker om att få maten lite "rökt" genom att använda vattenindränkta hickoryspån. Därav all rök!







Pat, som också är doktorand var vegetarian och försökte göra reklam för tofu. Det lyckades inte speciellt bra då han liknade att äta tofu vid att äta sitt eget skinn. Tofu var mycket svårare att grilla än kött.






Jag har aldrig sett någon äta så mycket mat som Pat gjorde. Han åt säkert fyra, eller fem fulla tallrikar med mat. Värden och värdinnan var snälla och bjöd på massor av vegetarisk mat :) Pat slibbade så mycket så han fick värdinnans förkläde på sig :) Det var en trevlig middag, och kul att umgås med lite amerikaner :) Pat förgyllde middagen genom att berätta om hur man kan använda ordet "shit" på många olika sätt, och informerade om amerikansk slang. Det märks att amerikanska doktorander är flera år yngre än svenska eftersom man har ett annat system.


Sen blev det lite strategispel, Erik kom tvåa och värdinnan vann :) (värdinnan är bakom Eriks huvud och kom aldrig med i bild)
Spel är verkligen ett kul sätt att umgås och vi måste investera i lite sånt innan vi bjuder tillbaka :) Kvällen var supertrevligt och efter all mat så blev det lite trevligt samtal i soffan:) ... förutom den sista timmen då jag höll på att dö av tristess. För det är väl bara "mekaniska ingenjörer" som tycker det är kul att diskutera storlekar på motorer i timmar :) ?!?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar