onsdag 10 oktober 2012

... a little bit of shopping ...

I dag efter jobbet så bestämde jag mig för att åka till Farmers market :) Det vart ett tag sen sist. 
... hade för övrigt en lite intressant dag på jobbet idag - tanten jag var hos bor med sin dotter som jobbar om dagarna, och dottern har även en söt liten hund. Den här hunden brukar vi gå ut med i stort sett varje dag jag är där. Men i dag undrade dottern om inte jag  kunde bada vovven ?! Tveksam till om det tillhör mina arbetsuppgifter, men för sjutton kan man glädja någon så ska man väl ta och göra det! Haha, hunden tyckte inte om att bada kan jag säga, och jag glömde tvätta svansen hahaha.

Hur som helst, Farmers Market är som alltid inspirerande:) Och det blev massor handlat - massa prydnadspumpor - Yes, jag älskar pumpor. Shoppade även en butternut squash - har aldrig lagat till någon förut, men tror jag sett resept på soppa på någon blogg förra hösten ?! (Mikaela ?) Köpte rödbetor - ska ugnsrosta med nötter, honung och chevre ost. Även massa sötpotatis, mums! Blev även tomater, lök, vitlök, äggplanta - ska göra moussaka - en av mina favvorätter! 
Sprang även in i Knights - affären där vi alltid köpte vårt kött förut :) Så i kväll blir det biff med massa grönsaker, i morgon fläskfile och rödbetor, och sen massa nörfärs till tacos och moussaka - så nu vet alla vad vi kommer att äta resten av veckan ;) Har bestämt mig för att ta tag i kosten igen, har under den närmste tiden ätit alldells för mycket socker och dåliga kolhydrater - så går det när Eriks kompisar bakar frysen full åt oss, och börjar man äta massa carbs så är det lätt att fortsätta. Så nu blir det nyttigar mat i alla fall - har gått upp tre kg och fått huvudvärk, blivit trött  och fått ojämnt blodsocker på köpet. 

Tack så jättemycket för alla kommentarer i förra inlägget förresten. Det är helt rätt att bara satsa på NCLEX. Det får bära eller brista, men det viktigaste är att jag gör något! i alla fall. Att bara sitta och vara missnöjd men inte göra något åt situationen måste vara det mest destruktiva som finns. Så nu jäklar ska jag framåt :) 

2 kommentarer:

 1. Förra veckan skrev jag ett recept på Roasted Butternut Squash soppa (http://lifestyleblogs.se/songah/2012/10/04/hostsoppa-roasted-butternut-squash/). Prova den! Annars brukar jag använda butternut squash på samma sätt som jag använder pumpa eller morötter :)

  Vi har också slarvat himla mycket med maten sista veckorna. Mest för att jag varit så less på att vara hemmafru, i tillägg till att jag tränat som en galning till min halvmara = konstant hungrig. Men jag älskar hösten och all härlig "skörd" man kan få med sig ifrån affären. Inget slår färska grönsaker!

  Och du kommer att klara NCLEX galant. Trust me! KRAM!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ahhh tack för tipset, hade missat det inlägget hahaha. I know, det e mycket mer inspererande med nyskördat!

   Radera