måndag 18 oktober 2010

Ok, jag erkänner...

... det har blivit höst här också :)



Det fantastiska sensommar vädret har blivit mer höstlikt. Vi har ändå mest soligt väder och runt 15-20 grader.

Helgen har varit solig och underbar. I Fredags var vi ute på en restaurang och firade, eftersom en kille på Eriks avdelning hade lagt fram sin doktorsavhandling. Det var lite enklare förhållanden än i Sverige minst sagt. Det var Erik chef som mailade ut en inbjudan några dagar innan och även hon som stod för notan. Maten bestod av enkel mexikansk mat som tacos och enchiladas. De som hade tid och kände för det kom förbi i vardagskläder och vissa hade barnen med sig. Några bord drogs provisoriskt ihop mitt i restaurangen bland de andra gästerna. Trevligt var det i alla fall även om det blev en ganska tidig kväll. Men det gjorde inte så mycket utan vi gick och köpte lite cider och gick hem och tittade på svenska idol :)

Jordgubbar och rosé i helgen. Jordgubbarna var goda! (tyvärr var vinet odrickbart eftersom de innehöll massa citrus och annanas)


Både Lördagen och Söndagen tillbringades delvis på IKEA :) Efter att ha tillbringat MÅNGA TIMMAR med att kolla möbler på nätet och i lokala möbelaffärer kom jag fram till att IKEA helt enkelt är den bästa dealen!

Vi inhandlade ett matbord och fyra stolar, soffbord, skrivbord och stol. Andrejs lilla Toyota blev överfull med grejor båda dagarna:)  Så nu har vi faktiskt möbler i varje rum! Det känns fantastiskt underbart lyxigt att ha nya frächa möbler som vi själva valt! Vi föredrar ganska stora, bastanta, lite mörka möbler. - Vilket är lite kul eftersom varje rum är väldigt litet, vilket får möblerna att se lite överdimensionerade ut. Alla väggar i lägenheten är antingen biegefårgade eller vita. Och i alla rum utom köket  och matrummet/hallen har vi en ljusbrun  heltäckningsmatta. (Alla väggar var nymålade när vi flyttade in, och heltäckningsmattan sprillans.)

Eftersom vi ville ha lite kontrast mot allt det beiga och vita försökte vi välja lite möbler med färg - när vi packat upp alla möbler upptäckte vi att vi endast har köpt svarta möbler!?! ... förutom stolarna som är röda! = )

2 kommentarer:

  1. Jag kräver lite bilder inifrån lägenheten.

    /E

    SvaraRadera
  2. hahaha... det kommer, ser lite tomt ut forfarande. Vore lite roligare att visa när vi har mer än en tavla på väggen! Men Erik hälsar att du kan få en rundtur via skype i helgen ;)

    SvaraRadera