tisdag 19 oktober 2010

Vi har köpt bil!

.... eller nästan i alla fall. Vi har gjort den första delen av körkortsprovet hahaha. Jag kan med glädje meddela att både Erik och jag klarade teoriprovet!


Men det var inte så lätt som alla säger. Det var säkert en 40-50 frågor. Bland annat hur många feet framåt man behövde se när det var dags att sätta på billamporna. Jag hade faktskt några få fel ;) fattade inte alla frågorna , och gissade hejvilt på alla feet frågorna. Nu är det meningen att vi ska få köra upp MEN eftersom jag liksom snyltar med på Eriks visum så måste jag återkomma om två veckor när de har granskat mina dokument. Erik måste vänta i 30 dagar på att köra upp eftersom det är prövotid ;) MEN om man kommer med en översättning på sitt körkort får man köra upp på en gång! Jag har nu på morgonen kollat runt vad det kostar att översätta uppgifterna på kortet,,, hahaha, runt 300-400 per körkort !! Det blir många kronor bokstaven :)

Det komiska är att även om vi kuggar så får vi köra så mycket bil vi vill på våra svenska körkort! Men sanningen är att vi behöver körkort för att skaffa el och gas abonnemang! Det är sant! Den amerikanska byråkratin är fantastiskt bizarr! Men för att inte gå omkring och vara förbannade så har vi bestämt oss för att skratta åt den och inte älta utan bara försöka hitta den bästa lösningen!

Faktum är att vi  även behöver körkorten till att få billigare försäkring när vi köper vår Mustang om några veckor :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar