onsdag 19 december 2012

Livslångt Lärande ....

Fick just hem den här katalogen med kurser för Washtenaw Community College, motsvarande Folkuniversitetet:) Jag har ju klagst på min bristande utveckling ;) ... och funderar därför på att ta en kurs i vinter ;) Då är frågan bara vad ??  Har hittat några saker som verkar riktigt intressanta .


Basic Knife Skills
Det finns ingen utförligar beskrivning, men att veta hur man använder kniv är ju alltid bra, eller ? 

Exploring Intuitive Communication with our Animal Friend
Undrar lite hur denna kurs går till ? Intuitiv kommunikation med ens djur ;) Hur spännande är inte det!? Sen ska man dessutom ta med ett foto på sitt husdjur - det är lugnt, har massor av kort på vår älskade katt Xi. Det enda kruxet är att hon numera bor hos svärföräldrarna ute på landet i Sverige. Kan det bli ett problem i vår intuitiva kommunikation eller fungerar det trots avståndet ?

Backyard City Chickens - Fresh Eggs Made Easy 
Färska ägg trots att man bor centralt på liten yta. Perfekt för vår lilla uteplats. Det måste ju öka mysfaktorna massor ;)Tänk när man sitter där på sommaren och så kan man bara plocka ett ägg ur rumpen på en höna, vilken lyxfrukost! En ev höna kanske kan skrämma bort grannens skällande hund också :) 


Svårt val detta ? :) 

4 kommentarer:

 1. Haha! Jag tycker du ska ta alla 3, att vidga sina vyer är aldrig fel ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja eller hur ;) Lika bra att passa på!

   Radera
 2. Vi har ägg höns!! Typ 6 stycken med ett annat par, men det blir nästan för mycket ägg! Fast bakar man mycket.. :) Men det är inte direkt en sådan där jätte hit här uppe, blir mest underhåll under vintern när temperaturen sjunker förbi -40....men grabbarna har gjort ett bra insulations jobb. Nu kommer ju inte du ha det problemet...vilket är bra. Innan denna "batch" så blev våra förra hönor troligtvist uppkäkade av några hundar :( alla utom en. Så förutom sådana problem röstar jag nog på det också.

  Men den där basic knife skills låter ju ganska spännande också. Frågan är bara, i vad då? Självförsvar, styckning av kött? who knows liksom :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har ni!? Vad häftigt! Tänkte också på vad man gör med dem när det blir kallt, minus 40 låter inget vidare ;) Äter hundar hönor ? Vad hemskt.

   Jag skulle absolut kunna tänka mig höns, men tror jag väntar till vi har lite mer plats. Tror en pytteliten uteplats inte är tillräckligt ;) Men färska ägg är lyxigt!

   Heheh, knivkursen tror jag hade något mattema men är inte säker. Överlag så är jänkarna lite mer kreativa gällande saker man behöver kunna ;)

   Radera