torsdag 27 oktober 2011

Hello Thursday

Ännu en lite grå och ruskigt Oktoberdag. Känner mig trött och seg trots åtta timmars sömn. I natt drömde jag att alla fick jobb utom jag hahaha. Näää inte alla, men i drömmen blev bland annat min syster erbjuden ett bra jobb på Bosch hahaha, - vilket hon tog. Hon skulle programmera?! (Hoppas du är bra på det Karro ;) ... känslan var att folk runt omkring mig blev headhuntade typ, och jag var ensam kvar utan karriär. När jag vaknade kände jag mig inte glad! - möjligtvis för Karros skull då ;)

När jag kollade min mail i morse så hade Theresa mailat mig med lite jobbtips och lovar att hålla ögonen öppna efter undersköterske vikariat på St Joes sjukhus där hon jobbar. Känns lite bättre i alla fall ;)

Planen för i dag är att plugga fysiologi. Har satt som mål att ha gått igenom den boken den här veckan. Det blir inte så mycket på djupet som jag skulle önska, men tanken är att jag ska vänja mig och känna igen engelska termer och benämningar. Sen är boken inte pedagogisk, utan onödigt pladdrig och osammanhöngande. Sen tror jag de ljuger också... jag har hittat uppgifter om hur insulin påverkar kroppen som jag jag försökt få bekräftat från andra källor - utan att lyckas. Fy skäms på er amerikaner, ni har för stor tilltro till detta hormon, inte undra på att ni är feta :)

Hur som helt, sjukskötersketestet (NCLEX-RN) handlar om "prioriteringar" och medicinskt omhändertagande. Så nästa vecka ska jag försöka hitta någon bok som förklarar det kliniska arbetet mer, tror jag har större nytta av det. Och sen ska jag hårdplugga de förberedande böckerna med strategier! Men det är ju alltid bra att först förstå det man läser hahaha.

Så i dag, blir en grå pluggdag, yiiiippppiiii. Kanske börjar hamna i de intressanta delarna av boken nu, enligt mig, njurar, hjärtat och cirkulationen - det man har mest nytta av att kunna på en vanlig vårdavdelning. Tror också jag ska försöka träna lite, ut och gå i kylan :( Bara 43 grader vilket är 6 grader C. Har inga bra varmare tränigskläder. Vad sjutton ska man ha på sig när det blir ännu kallare?

2 kommentarer:

  1. Jo, det var en perfekt dag for inomhusaktiviteter har idag... Nar ska du gora testet?

    Kram

    SvaraRadera
  2. Ingen aning :) Måste få min svenska utbildning godkänd av Michigan board of Nursing :) Har ingen aning hur lång tid det kan tänkas ta ... en, två eller kanske tre månader. Ett som är säker är att jag inte pluggat för mycket hittills ;) Rekomendationen är att plugga tre månader innan testet :)

    SvaraRadera