torsdag 31 januari 2013

What a lovely day


Enligt Erik så betyder lovely att något egentligen är ganska dåligt, men eftersom man måste hitta något positivt ord ( detta är Amerika, om det inte är amazing, fab och awesome så är det egenligen dåligt) så tar man lovely -  och gör det till det minst positiva ordet. Jag håller inte med, jag gillar "lovely". Tycker det betyder att något verkligen är riktigt fint!


Hur som helst, har egentligen haft en medioker dag, fast ändå helt okay, dvs, "lovely" hehe. Fick låna en stor bil av Eriks kompis Jake eftersom Erik behövde bilen för att åka på möte i Farmington Hills. Nästan alltid funkar det med en bil men ibland kör det ihop sig, och tur att man har snälla kompisar:) Vilken skillnad det var hahaha, är van att sitta superlågt och verkligen känna vägen eftersom vi har en bakhjulsdriven sportbil. Nu satt jag högt och såg ner på folk när jag körde, men jag bara gled fram, trots att det snöar idag så kändes det inte halt :)

Jag var i Saline idag igen, har fått en ny klient den här veckan. Hon bor på ett äldreboende - tusen gånger flottare än alla svenska äldreboenden jag sett. Hon har en stor trerummslägenhet med två badrum. Alla måltider serveras i matsalen, och det finns meny att välja rätter mellan . De har gym, massage, aktiviteter hela tiden och det kryllar av personal som kan hjälpa till med vad man än vill när man än vill. Så frågan är vad jag egentligen gör där ... tydligen föredrar hon ?! personal från de jag jobbar åt.

Måste ändå erkänna att det är uppfriskande att ha människor omkring sig. Stötte till exempel på en sjukgymnast som brukar vara hemma hos en annan klient jag brukade vara hos, och vi småpratade till och med hahahahah :) Näää allvarligt saknar arbetskamratet. Jag går ju alltid hem till klienten som då oftast är själv - anledningen att jag är där - för att hålla de sällskap just för att de är själva. Jag träffar nästan aldrig de jag jobbar åt förutom de gångerna de följer med för att introducera mig eller en gång i månaden när jag hämtar lönecheck. Att småprata om klienter gör jag aldrig med dem, de verkar inte intresserad eller ha tid :( Så trots att jag numera jobbar så är jag ganska ensam.

I alla fall, så kändes det nice att komma ut och strosa runt i ett lyxigt äldreboende. Tanten har tom en person som kommer och rastar hennes hund tre ggr om dagen. Hunden är 16 år och har bara tre ben. Personen som rastar hunden skriver upp på en lapp vad hunden "gjorde" när de var ute. Sen brukar vovven också få tramadolsom smärtstillande!! Jag måste faktiskt erkänna att jag trodde att den där listan över toabesök var tantens först och att hon skrev upp vad hon gjorde när hon gick på toa hahahaha, tyckte det var lite extremt. Jag vet att man för protkoll ibland på sjukhem och sjukhus, men att en person vid sina sinnens nästan fulla bruk gör det kändes lite udda ;)

Nu har vårt hus blivit varmt igen, vi stänger av värmen när vi inte är hemma - sen tar det en stund att värma upp det igen :) Men nu så, åker jackan av!



onsdag 30 januari 2013

Wednesday

Bestämde mig för att ta en promenad efter jobbet, ville egentligen springa men det hade gått åt mer tid då. Hade varit tvunget att åka hem byta om och sedan åka ut till en annan park och hem och duscha, säkert närmare två timmar. Så det blev en snabbvariant, en halvtimmes hurtig promenad i Gallup park. 


Vi har haft plusgrader i några dagar igen - runt plus 12 :) Men tyvärr har det spöregnat och varit riktigt tät dimma större delen av den tiden, och i morgon åtrvänder kylan igen tyvärr :) Mysigt att promenera i alla fall och passade på att lyssna på en podcast samtidigt ;) 



Vi har faktiskt blivit bättre på lyssna på intressanta radioprogram. Här om dagen satte Erik på ett program som handlade om fusk inom matindustrin. Fokus låg på hur man lurades när man gjorde calamari :) Tydligen är det vanligt att man använder gristarm som har samma konsistens och får samma form när man friterar den. 

I programmet så testade de att jämföra riktigt bläckfisk och gristarm, och det smakade likadant och såg likadant ut - helt otroligt! Dessutom så får man sällan vad man beställer på restauranger när man beställer fisk eller skaldjur. I LA visade det sig att i 55 % procent av fallen fick man något helt annat än vad man beställde - och detta var enligt en undersökning som gjorts om fusk inom restaurangbranchen. Det fuskas säkert minst lika mycket med kött och viner :) Men jag kommer nog aldrig att äta calamari i alla fall hahahaha - fast å andra sidan vad innehåller inte korv ;) 

måndag 28 januari 2013

... helgen som varit

.... har det verkligen varit full rulle på :) Knappt petat på datorn eller mobilen :) Så jäkla skönt, - är det så här verkligheten känns ? 

;)  I Fredags var vi ute och åt på restaurangveckan igen, på ett ställe som heter LENA. Det var riktigt bra faktiskt, speciellt förrätt och efterätt, och mest sällskapet så klart. Vi funderade på bio men satt kvar så sent så det blev inget, kvällen avslutades istället på Starbucks.



Lördag var det en fem timmar lång "Ann Arbor Folk Music Festival"  i Hill Auditorium med sex olika uppträdanden. Det absolut bästa var utan tvekan The Head and the Heart . Shit vilken grupp, vilken dynamik, vilket sätt att samarbeta och bygga upp låtar. Jag tror de kommer bli grymt stora! De sparade det bästa till sist, och normalt sett brukar fok smita tidigare för att komma ut utan  problem och hinna till parkeringen innan det blir trängsel. Men alla satt kvar, och klappade in de för extra nummer dessutom!

Söndagen var det meningen att vi skulle hjälpa Eriks kompis Jake med att flytta, och jag (evig tidsoptimist hahaha) trodde att vi kanske skulle kunna vara klara till lunch, i alla fall med de tyngsta grejerna:) Men vi hade inte hjärta att överge dem, utan höll på i nästan 10 timmar - och det blev tre fulla kärror !!! Vet inte hur många trappor jag sprungit i :) hahaha, känner mig lite mör i kroppen i dag ;) Som en lång härlig workout :) 

Men det bästa var att jag kände mig så "normal" i helgen. Saker att göra hela tiden, och hann varken plugga eller tänka på det vanliga ( NCLEX, jobb, framtid osv). Vilket var sä jäkla skönt. Det är så här livet ska vara. Umgås med folk, göra saker och bara leva. Jag börjar förstå hur mycket mina tankar kring framtid och NCLEX och allt tar upp min tid. - och dessutom skapar en ofta ganska otrevlig känsla av oro. Måste göra något åt dem - tankarna alltså ;)

torsdag 24 januari 2013

Det bästa med USA

I dag kom jag på vad det absolut bästa med USA är, vad jag skulle sakna mest om vi flyttade härifrån!
Jag skulle sakna shoppingen - att det mesta är så billigt (dock ej hyror och kvalitets mat). Men bilar, smink, kläder, hushållsartiklar, gå ut och äta osv...

Även fast man inte har pengar så har man råd att klä sig :) Jag har ju legat ganska lågt med shopping eftersom jag har känt att jag inte dragit in så mycket pengar, men på senare tid så har jag börjat shoppa lite mer, mest budgetshopping :) Vilket är ganska lätt eftersom det alltid är " sale". Idag blev det fika och lite shopping med en kompis, och jag hittade bland annat en Calvin Klein top för 10 dollar! Just love it.

Ibland kan jag tycka att folket här saknar lite stil, Europa, och även Sverige då, vet hur man ska klä sig moderiktigt och med stil. Här klär sig folk ofta bekvämt i första hand, man klär ner sig när man går ut och äter istället för att klä upp sig - tråkigt! Men samtidig tycker jag att folk klär sig mer unikt, och modetrenderna är inte lika hysteriska som i Sverige. Om något är modernt i Sverige så ser man verkligen plagget på varje (mode)blogg, i varje affär och på var och vara annan person mellan 12-60 år. Riktigt så är det inte här, vilket är skönt :)


tisdag 22 januari 2013

I dag i ett -22 gradigt Ann Arbor

Kylan nådde även Michigan :) Så här såg jag ut i morse när jag gav mig ut och sprang en mil hahahaha - nää, så här såg jag ut i morse när jag körde Erik till jobbet. Jag tog den varmaste mössan, kappan och skorna, sen vete sjutton om det matchar, men det spelar mindre roll :) 




... och som alltid när Erik tar ett kort så får han mig att se ut som 140 cm lång med gigantiskt huvud. 

Annars så har jag en harmonisk pluggdag idag och njuter av vädret ;) - inomhus! Ska försöka göra matlista för resten av veckan och sedan åka och handla. Får nog goola lite förslag på mat inspiration så att man får prova att laga lite nytt i veckan ;)

måndag 21 januari 2013

Nu får det vara slutätet

I går kväll började Ann Arbor restaurant week och vi gick ut med par vännner och åt på the Earl, en av stans bästa restauranger enligt mig - lite dyr till vardags men under restaurant week sätter de ihop en trerätters meny för 28 dollar. I går åt jag en sallad, inbakad lax med spenat och rostade grönsaker och basilika sås - såååå gott, och en av de bästa creme bruleerna jag någonsin ätit! En väldigt trevlig kväll hade vi.



MEN, nu räcker det, nu jäklar ska jag skärpa mig gällande kosten. - För jag går bara upp i vikt trots att jag försöker med det motsatta. Äter inte mycket carbs alls, och har skippat all vin till maten i veckorna ;)  

Samt att jag styrketränat i stort sett varje dag i flera veckor så jag fattar inte hur det är möjligt att gå upp i vikt, men får skyllla det på förra veckans filmjölkslimpa och alla muskler hahahaha. Eller så kanske jag bara ska äta mindre och köra lite förbränning iställe för styrketräning ?!? Antar att få personer blivit smala av mycket mat och styrketräning ;) Skulle gärna ut och springa men tror jag är för mesig, det ska  bli en superkall vecka med massor snö, brrr. Borde kanske bara bita ihop och börja gå morgonpromenader ...

söndag 20 januari 2013

Detroit Auto show 2013

 Tror att det börjar bli en tradition att åka in till Detroit och gå på Auto show en gång om året ;) Det är faktsikt riktigt trevligt att glida runt och titta på bilar - synd bara att det är MÅNGA andra som tycker samma sak. Trots att vi var där en timme efter att de öppnade i morse var det redan ganska smockat med folk!


Men en hel del fina bilar fanns det som alltid. Sportmodellerna av Smart och Minicooper är såååå grymma, men tyvärr riktigt dyra också :(



 Det finns även en hel del riktigt dyra skrytbilar och värdinnor som står och "presenterar" bilarna. 



Sen blev det obligatorisk lunch i Greektown - moussaka :) Dit kom vi genom att åka "people mover" som är som ett tåg högt uppe i luften som går på en tunn räls. Jag har tidigare vägrat eftersom jag är grymt höjdrädd. Men eftersom det var arktisk kyla idag och dessutom ska jag ju "leva som jag vill" detta år och då kan inga sådana små rädslor stå i vägen. 

Men jag måste erkänna att jag fick panik när det kändes som att hela spårvagnen tippade eftersom banan lutade så mycket - skithögt uppe i luften. Då blundade jag och föreställde mig hur vi kom fram oskadda hahaha. 



På vägen hem stannade vi till i Plymouth där det var is festival och tävling i isskulpturer. Hade det varit varmare hade vi stannat längre var det var häftigt att se hur de sågade och borrade i isblocken.



Ett par isgubbar som spelar is schack!






torsdag 17 januari 2013

Amerikanska sjuksköterskor kan något som jag inte kan

Måste erkänna att de NCLEX förberedande böckorna med övningsfrågor har en del skumma frågor. Har fått dubbelkolla en hel del, och vissa saker stämmer helt enkelt inte.

Gillar speciellt denna fråga som handlar om hur sjuksköterskan kan påverka klientens smärta, och vad healing touch innebär. Jag vet att när jag tog en tillvalskurs i integrativ medicin att detta nämnes som något som användes frekvent i den amerikanska sjukvården - och jag har hela tiden trott att det var någon form av taktil massage :) Så jag gissade på svar 2.



FEL! Det är svar nummer ett - sjuksköterskan påverkar flödet av energifält!! Hur fantastiskt är inte det?
För sjukvården ska ju grunda sig på vetenskap och beprövad erfarenhet. Och jag säger inte att energifält inte finns. - Men skulle jag i Sverige börja flytta omkring patienters energifält - och speciellt i psykiatrin som jag jobbade inom - så skulle jag nog få allvarliga problem med socialstyrelsen ;)




onsdag 16 januari 2013

I've got sunshine

Solen skiner i Ann Arbor! Och temperaturen har gått över till plussidan. Januari är mycket ljusare och trevligare än December, nu vänder det, det går mot ljusare tider! Egentligen borde jag gå ut och gå (springa?) och få i mig lite solsken. 

Onsdag idag, skulle lika gärna kunna vara Måndag. Nu ser dagarna ruggigt lika ut igen, vilket gör att jag får någon inre stress, känner att jag måste hitta på något roligt snart! Jobbmässigt så är det ganska lugnt, utav fyra tanter så har jag bara en kvar.( M har flyttat till varmare breddgrader, R är på äldreboende, P är på sjukhus.)  Så jag jobbar bara halva dagar Mån, Ons och Fredag. Har tackat nej till mer jobb just nu. Dels vill jag inte börja med för många nya klienter när min visa status kan komma att ändras när som, och dels vill jag intensivplugga lite nu på sluttampen! Hahaha, lättare sagt än gjort ;) Måste lära mig det här med studieteknik och disciplin! 

Sen är det alla tankar som kretsar runt i huvudet - när jag får min sjuksköterske legitimation, vad gör jag då ? Vem vill ha mig ? Jag har inte jobbat på hur länge som helst. Men den nya 2013 "allt är möjligt Gabriella" säger emot- Självklart hittar jag något, det kommer att gå så mycket lättare än jag tror, bara jag satsar på något som jag själv vill och brinner för så kommer det att gå galant. 

Jag får helt enkelt ta och lita på henne ;) För varför skulle saker inte kunna ordna sig ?





tisdag 15 januari 2013

Dagens frestelse

I dag har jag varit hemma och satsat på att plugga :) Nackdelen med att plugga hemmifrån är tillgången på mat ;) I förrgår kväll fick jag för mig att baka en filmjölkslimpa på ingredienserna som var kvar sedan julen. Tänkte att det är lika bra att göra av med filmjölken innan den blir för gammal . Upptäckte dock att den redan var över en vecka gammal, men inte möglig ;) och ju starkare baktriekultur desto bättre hahaha.

Jag har verkligen ingen karaktär när det gäller vissa saker, som t ex filmjölkslimpa. (eller hembakta pajer och allt som innehåller saffran.) Har man det hemma så äter man det. Och ätit har jag gjort, både till lunch och mellanmål, tur att jag tränar hyfsat i alla fall, för nyttig är den inte med massa mjöl, sirap och torkad frukt. Men sååååå god:) 



söndag 13 januari 2013

Craigslist Joe

Jag har ju bestämt mig för att lägga min tid på vettiga saker, - så när det gäller tv tittande ska det vara något riktigt sevärt eller njutningsbart och inte bara något som råkar stå på :) Måste ju säga att gårdagens första program vi såg - Miss America kanske inte riktigt uppfyllde kriterierna även om det var lite underhållande. Verkar som de försöker göra programmet "modernare" där de som tävlar istället för att kokurera peppar varandra :) Sen var det ju trevligt att de faktiskt fick svara på frågor med substans som vad de ansåg om legalisering av marijuana eller skjutvapen i skolor. Den där steppdansen de kör med förstår jag mig inte på, har aldrig hört talas om någon som lärt sig steppa - men det verkar funka i skönhetstävlingar. Att visa upp sig i bikini känns också föråldrat. Med dagens träningshets kanske man kan tävla i armhävningar och pullups istället - tror faktiskt det kommer snart :)

Sen såg vi dokumentären "Craigslist Joe" om en kille som bara kommer att leva av vad craigslist erbjuder under en månad. Han kommer inte att ha tillgång till sin lägenhet, vänner och familj eller pengar. Han tar endast med sig en dator, mobil, kläderna han har på sig och en kameraman som dokumenterar allt. Sen litar han på att han det kommer att ordna sig med mat och husrum. Jag tycker dokumentären var riktigt bra och det var intressant att se alla människor som faktiskt ställde upp, vissa lite knasiga kanske :) Men riktigt inspirerande faktiskt.

Vi konstaterande faktiskt att man ställer upp för varandra i det amerikanska samhället vilket man knappt alls gör i Sverige där man helt och hållet litar på staten :) ... och inte bara litar, utan kräver att man ska få valuta för sina skattepengar. Tycker det många gånger känns som folk blir giriga i Sverige och klurar på hur de kan göra för att mjölka systemet på så mycket som möjligt, helst lite mer än de har rätt till. Jag tror att folk blir mer tacksamma här faktiskt :)

I dag har jag pluggat hela dagen lång - tror pluggandet ger resultat, känns som jag svarar ganska rätt på majoriteten av övningsfrågor ;) I kväll blir det tacorester - sen ska vi kanske se kvalitetsprogrammet " Så ska det låta" perfekt att sitta och dricka kvällskaffet till hahaha, sen blir det träning och ytterligare plugg :) Trevlig Söndag !

lördag 12 januari 2013

14 grader varmt två dagar i rad!

... helt underbart! Önskar att resten av vintern kunde vara så här varm men vet att minusgraderna ät tillbaka igen  redan i morgon. Då skulle ju vinter vara en riktgt trevlig årstid!

Idag har har vi städat, varit ute och sprungit och sedan styrketränat :) Årets första springtur - yeah. Förra vintern var jag ute och sprang flera gånger i veckan, tyvärr är jag mesigare denna vinter. Dels har vi haft snö och dels har det varit ganska kallt, och dessutom är det en bit att åka till vårt "spår" sedan vi flyttade. Dåliga bortförklaringar hahaha, I know. Men tycker inte om att springa i minus 10 och snö. Tyvärr så är det mycket svårare att hålla vikten med bara styrketräning tycker jag. Kanske borde prova att köra lite kondition på maskinerna på gymmet som vi har tillgång till gratis ?! ... Tanken har faktiskt inte slagit mig eftersom jag hittills varit för slö för att traska 5 minuter bort :) Men blev inspirerad när jag pratade med min kompis Anna i Sverige som berättade att hon har börjat gå upp kl 4 på morgonen för att åka till gymmet innan jobbet och köra en timme på crosstrainern!!! Då borde ju jag kunna traska 5 minuter till gymmet några gånger i veckan - eller alla dagar i veckan hahaha.

Nu är det i alla fall Lördag kväll och vi ska äta kött med bearneassås, spelar inte så stor roll vad det är för kött, bara jag får sås till hahaha. Min kära make har blivit världsbäst på att göra sås :) Eftersom det inte går att köpa här så har Erik exprimenterat fram det perfekta reecepten och nu kan han göra sås i sömnen - till min stora glädje :) Lovey! Så det är vad som händer i Ann Arbor en Lördag! Trevlig Helg!

torsdag 10 januari 2013

Böcker som pdf

Jag har upptäckt att det ligger massor med böcker ute på nätet som pdf filer - inga konstiga nerladdningar behövs. Hur smidigt som helst - och billigt. Funderar nu bara på om det är lagligt ? Hur tjänar författaren på detta ?

Jag googlar alltså bar på bokens titel och lägger till pdf i sökningen, har lyckats hitta flera böcker jag vill läsa på detta sätt - kanske bara tur ? Jag går alltså inte in inte in på någon delningssida.

onsdag 9 januari 2013

Spaghetti Squash

Jag måste bara få berätta om dagens underbara middag! Har ni provat spaghetti squash ? Ser ut som stor gul boll och jag hittade den i grönsaksdisken brevid butternut squashen :) Jag tillagade den i halvor i micron, ca 10 minuter per halva, sen gröpte jag ur den - och den ser faktiskt ut som spaghetti - väldigt trådig :)  

Här om dagen så blev jag bjuden på Spaghetti pie - och det var så underbart gott så jag var bara tvungen att kolla upp receptet. Det är alltså ingen riktigt paj, även fast man kan göra den i en pajform om man vill :) utan mer som en gratäng. Jag funderade också på alternativ till pasta och det var då jag hittade detta :) 

Man blandar alltså den förkokat squashen med ägg och ost (och lite mjöl) och brer ut det i en form. Sen  har man på en köttfärssås, samma som man har till lasagne typ. Och sen ett lager ost på och in i ugnen i 30-40 minuter - så gott! Receptet tog jag här, fast jag har nog mer köttfärs och ost än dem har. 

Av allt spaghetti substitut var detta i särklass det bästa jag ätit- spaghetti squashen vinner med hästlängder över allt annat. I alla fall i den här rätten - men kommer definitvt att köpa mer av den! Förstår inte varför jag inte hittat den förut bara :) 


Vårkänslor i Januari


Solen skiner för tredje dagen i rad - helt fantastiskt! Dessutom är det faktiskt 6 C ute :) Man blir ju verkligne lycklig av väder! Sista tiden har varit ganska grå, men nu verkar det ha vänt!


Har jobbat fram till efter lunch. Efter det åkte jag till Kohl's, såg en tröja där som jag inte kan släppa hahaha. Tyckte den var lite "dyr", men när jag kom till kassan visade det sig att jag fick den för en femtedel av priset - istället för bara 30% procent rea aom jag trodde det var - kanonbra! Gillar fynd. Jag shoppar alltid väldigt billigt ;) 


Hur som helst, köpte proteinpulver också - har bestämt mig för att träna varje dag denna vecka och helt komma ut och springa också - tyvärr inte idag, har redan slösat bort ett par timmar så nu blir det plugg!

Om någon undrar så har jag inte gjort NCLEX än, väntar på att få "letter of authorization". Betalade avgiften för en månad sen så det borde definitvt vara här när som helt, och efter det kan jag boka tid. Och tydligen är de "skyldiga" att ge mig en tid inom en månad :) 



... hehehe, sorry för bildregnet, vill bara visa att solen skiner i hela Ann Arbor! :) Svårt att köra och ta kort samtidigt dock, nästan lika svårt som att texta och köra ;)


tisdag 8 januari 2013

Applebees

Applebees har länge varit ett sådant där ställe som man ser lite överallt, fyllt av amerikansk mystik ;) Sen började jag upptäcka att flera av mina klienter, samtliga damer i ålderskategorin 80 + brukade gå dit och äta regelbundet. Detta upptäcktes genom att jag hittade boxar med mat därifrån i deras kylskåp, allt i från friterat till sallader. För ett tag en frågade jag S & S om de varit där någon gång - vilket de hade. De bekräftade även att det mycket väl är ett ställe som uppskattas av lite äldre personer ;)

Faktum var att när Shauns föräldrar som är från Nya Zeland var och hälsade på, så åkte dem till NYC. På kvällen berättade föräldrarna att de hittat världens bästa restaurang som var helt fantastisk och efter att ha tillbringat en del tid på att ta sig tillbaka till den, upptäckte de att restaurangen inte var någon annan än just Applebees :) 

Efter att ha hört den historien så blev jag såklar sugen på att prova stället :) Och jag tog med en av mina klienter (dam 90 +) på lunch. Hon har det mycket gott ställt minst sagt, men tyckte först att det var lite dyrt ?!, men efter att hennes städerska hört oss så insisterade hon på att vi borde åka dit, det var inte alls speciellt dyrt.

Jag blev faktiskt glatt överraskad - även fast det är en kedja så var både soppan och salladen väldigt goda. Detta var alltså någon månad sedan.

Idag tog jag med Erik dit för första gången eftersom vi har ett Applebees 2 minuter bort ifrån oss ;) Jag var inte lika impad denna gång, och inte Erik heller. Han beställde något med räkor grönsaker och ris - "hearty" stood det att maten var. Erik tolkade det som att det skulle vara en stor och näringsrik portion, men tji fick han när det kom ut en liten och lite smaklös maträtt. Min kycklign och grönsaker var faktiskt helt okay :) folket inne i restaurangen var också i varierande åldra, även om det fanns en hel del äldre - fler äldre än man ser på restaurangerna i down town.


Men fler besök blir det troligtvis inte. Ann Arbor har ett stort utbud av unika trevliga restauranger så det finns massor annat att välja på. Men det är absolut inget fel på Applebees :) 

Och snart är det Ann Arbor restaurant week!! Detta innebär att alla restauranger som deltar sätter ihop en trerätters meny för 28 dollar. Detta är ett ypperligt tillfälle att besöka lite dyrare restauranger till ett fantastiskt pris. Vi har faktiskt redan bokat in två stycken restauranger, och är lite sugen på att gå ut en tredje gång den veckan, men tror jag får nöja mig, om inte någon verkligen insisterar! ( Saara? Helena ?;) Har jag sagt att jag älskar mat :)





... hur jag tänker

Jag tänker, och har tänkt massor på att jag verkligen måste börja leva. Inte låta Michigan Board of Nursing, arbetstillstånd eller andra saker vara ett hinder och en ursäkt för att bara sitta och vänta. Jag vill  känna mig levande varje dag! Känna att jag utvecklas och älskar livet - hittills har set mest stått stilla och jag har haft panik över detta.

Jag vill inte bara existera, utan jag vill verkligen känna livets kickar!! Och det innebär att göra medvetna val hela tiden och ta kontroll över mitt liv. Och hur sjutton ska detta gå till - hahahha, jag vet inte :) men tror det löser sig längst vägen, bara jag är aktiv ochtar tag i det!

Jag tror att jag tidigare missuppfattat vissa saker i min jakt efter förändring. Jag har läst massor av litteratur om hur man förändrar sitt liv och blir framgångsrik. Allt från Napoleon Hill till Anthony Robbins och Mia Törnblom. Många kloka människor som själva lyckats fantastiskt bra. Och oftast när jag läst/lyssnat till någon av dessa så har jag nästan upplevt eufori och blivit glad över att jag nu hittat nycklen till det som ska förändra mitt liv. Och jag har följt deras visdomsord och skrivit listor och analyseratat min situation. Sen har jag suttit och väntat på att något ska hända! - hallå, jag har liksom tagit allt till mig och skrivit ner vad jag vill, varför händer då inget ??

Anledningen till att jag oftast inte kommer längre än så är dels att många uppmanar till jättestora förändringar på en gång. Man ska tänka annorlunda, äta annorlunda, meditera, analysera och Gud vet allt. Och faktum är att det okar jag några dagar, sen har jag lessnat på att tillbringa timmar med allt som krävs för förändring. Kanske är det för att jag är lat, seller så är (var) jag helt enkelt inte redo.

Min lösning är att istället försöka förbättra och förändra sitt liv lite i tagen VARJE dag. Man kan likna det lite med människor som vill gå ner i vikt. De sätter i gång att motionera som galningar, köper gymkort, ändrar diet och lyckas i vissa fall gå ner några kilon. Sen orkar de oftast inte, utan går tillbaka till sina gamla mönster mer eller mindre. Om man däremot försöker att hitta något som funkar i längden och gör det till en livstil. Kanke motionerar lagom för att sen öka på när man kommit in i det, och samma sak med diet - hittar något som funkar resten av livet som gör att man både håller vikten och hälsan.

Så tänker jag kring att skapa ett nytt liv - att hela tiden hitta saker som man mår bra av. Böcker, motion, vänner, intressen, osv ... Och att även utveckla sig själv så att man hela tiden blir en bättre människa. Gör man inte detta aktivt så tror jag livet rinner iväg, för när sjutton ska man göra allt det där man har tänkt om inte nu? Och ännu värre, när ska man ta reda på vad man tycker är roligt och vad man vill lägga sin tid på ?

Jag har faktiskt börjat tänka om gällande tid och prioriteringar. Vad vill jag göra med min tid? Vad är viktigt. Har insett att jag tillbringar alledeles för mycket tid kring datorn hahahaha - usch! Nu ger det mig en del utbyte att läsa bloggar, skypa, och kolla upp saker. Men jag tror endå jag kommer att begränsa min tid,-  och att göra mer kvalitets saker istället. Kanske stänga av dator helt på kvällar och bara vara online max en timme dagligen eller något ... ska klura på det.

Samma sak med tv - jag kollar aldrig längre på tv om det inte är något jag verkligen vill se. Känner att tvn kan ta upp hur många timmar som helst om man "fastnar" där. Istället så väljer vi ut en tv serie eller film vi vill se - då blir det lite mer kvalitet i alla fall :) ... och man gör ett aktivt val att se något istället för att bara bli offer för skitprogram ;)

När det gäller att träna så är det samma där - först tänker jag "hur ska jag ha tid att träna så mycket jag vill". Men om jag stänger av datorn och tvn på kvällarna så har jag ju faktiskt ganska mycket tid hahahaha. Eftersom mycket av min tid fylls/fylldes med utfyllnadsaktiviteter. Dvs, tiden bara försvinner utan att det känns som jag gör något.

Jag har bestämt mig för att försöka göra saker som är lite mer givande på kvällarna, som att träna ;) och att läsa böcker!! Målet är minst en bok i veckan och jag tänker blanda facklitteratur och skönlitteratur. Sen ska jag lägga tid och energi på saker som jag vill utveckla och lära mig - vad det nu blir ;)

Jag tror verkligen på att förändring kommer inifrån :) Och att man måste veta var man är på väg liksom - annars vet man ju aldrig om man kommit fram :)

söndag 6 januari 2013

Nytt År, Nytt Liv

Jag har under en längre tid känt att jag inte lever det liv jag vill leva. Att flytta till USA har inte alls blivit vad jag hoppats på och jag är inte den personen jag vill vara. Faktum är att det känns som att livet rinner ifrån mig och att jag med jämna mellanrum vaknar upp med dödångest om nätterna.

En förändring måste ske, det är dags nu. Det är dags att bli modigare, att omprioritera, att ta reda på vad jag vill med livet. Och dessutom att verkligen ta till handling, inte bara vara missnöjd. Jag tror inte något drastiskt kommer att ske, jag måste bara vakna upp :)

... och hitta inspiration ;) Har redan börjat mata mig med bra böcker för att få lite ideer om hur jag ska gå till väga. Sen känner jag att jag måste sätta upp mål och visoner - och verkligen strukturera upp dem! Göra tydliga mål och delmål och mindmaps - en positiv förändring måste till! Självklart är jag livrädd att de ska bli som tidigare, att jag tänker tanken, tycker lite synd om mig själv men sen varken orkar, har mod eller gör slag i saken.

Jag tror nyckeln till förändring är att göra lite varje dag. Att vara medveten om vad man vill uppnå och att VARJE dag göra något litet (eller stort) som gör att man kommer steget närmare. Jag har i alla fall inget att förlora och allt att vinna :) ... så lika bra att prova!