måndag 31 januari 2011

SSN

Wouhhu, har just ansökt om social security number , det kommer i brevlådan om ca två veckor :)  Man måste ha ett ssn om man ska jobba:) Men man får INTE ansöka om ssn om man inte har arbetstillstånd. Detta nummer är bra till massor av saker, bland annat kan jag skaffa ett medlemskort på Macy's :)

Stället där man skulle ansöka var intressant. Såg massor av människor som jag inte ser i normala fall, det vill säga svarta, gravt överviktiga och handikappade. Ett par brevid mig satt och pratade om flera av deras bekanta som dött av cancer den senaste veckan!?!! i Ypsi. Ypsilanti är grannstaden med vilda klubbar, bordeller, pitbulltävlingar och mycket kriminalitet... har aldrig varit där direkt. Däremot är hyrorna hälften så dyra som i Ann Arbor och det finns många fina gamla hus, så vem vet ;)

3 kommentarer:

  1. Later nastan som det ar the same type of people dar borta pa SNN kontoret som har... Lite allmant udda folk dessutom...lol

    Lite nyfiken... i Ann Arbor, ar det mest helylle Amerikaner dar eller ar det aven folk fran andra delar varlden dar ocksa?

    SvaraRadera
  2. Enligt wikipedia så lever knappt 26% av befolkningen i Ypsi under fattigdomsgränsen. Ouch.

    SvaraRadera
  3. haha Frisk, förstör nu inte min bild av slummen ;)

    SvaraRadera