torsdag 4 augusti 2011

Nu är semestern slut


I dag började Erik att jobba igen, efter tre veckors semester. (Han har sparat en vecka.) Antar att tre veckor är mycket med amerikanska mått :) Vi har haft det bra och tagit det lugnt sista tiden. Kollat film på kvällarna och tränat och sprungit på dagarna! Yeeesss, träningen flyter på;) Om jag inte hinkade i mig så mycket vin skulle magrutorna vara ännu mer synliga ;)

Det är redan (äntligen?!) Augusti och det är dags att ta tag i livet igen. Har den där lite bitterljuva sensommarkänslan av att sommaren kommer att övergå i höst snart och att det är bra att ta till vara på den sista sommarmånaden. Samtidigt som det är dags med någon form av nystart till hösten :)

Och framför allt är jag tacksam över att temperaturen börjar lägga sig under 30 strecket! Nästa vecka lovar 27 grader, men redan i dag var det 25 underbara grader en stor del av dagen! Och i natt behövde vi inte vara helt nakna utan kunde ha lakan över oss! Det var också en behagligt sval temperatur i sovrummet hela natten, helt fantastiskt underbart!

Vi har haft en medeltmeperatur på ca 33 grader den senaste tiden, med en luftfuktighet på mellan 70-90 %. Luftfuktighet på över 60 % när det är 20 grader varmt anses som obehaglig. Ju högre temperatur destå bättre med lägre luftfuktighet. Så det är konstant kvavt, varm och fuktigt här, men nu känns det som att det börjar vända. Har varken haft långärmat eller långbyxa de senast månaderna. Bor i linne och shorts känns det som. Vissa kvällar (de flesta) har det varit för varmt att sitta ute.

Så sensommar och höst, bring it on!

1 kommentar:

  1. Visst börjar ni längta hem till Sveriges svala härliga somrar ;)

    Om inte Erik har berättat så kommer jag och Anders att flytta till Linköping till nästa sommar. Jag hoppas att ni kommer hem och flyttar tillbaka till Linköping. Men jag ska sluta tjata om det nu :)

    Hoppas vi kan ses till julen, ska se om vi kan få till en resa till er.

    Saknar er!

    Kramar Karin

    SvaraRadera