onsdag 7 mars 2012

On the Radio

Jag hörde något intressant på radion i dag som inte kändes riktigt riktigt ;) Det var en läkare som pratade om depressioner - han började med att förklara skillnaden mellan att vara deppig och verkligen vara deprimerad. Om en mor blev ledsen för att sonen förlorade en baseboll match så handlade det om att vara deppig, för när sonen sen gjorde bättre ifrån sig så skulle hon ju genast må bättre! - öhh, okay, fint exempel ;) Vi kvinnor går ju omkring och sörjer om våra söner inte gör så bra i från sig i olika sportgrenar hahahaha :)

Läkaren fortsatte att prata, mycket av det han sa lät som det  var taget ur någon fördummande lärobok från sjuttiotalet typ :) Sen kom han in på skillnaden på manlig och kvinnlig depression. Depression är vanligare hos kvinnor, och ofta så beror depressionen på kvinnan åldras och förlorar sitt utseende och blir därför deprimerad! När det gäller mannen däremot så handlar det om att han inte kan försörja familjen eller blir utkonkurerad av någon yngre kollega. Den 50 åriga mannen som spelar basket mot den 20 åriga sonen kanske upptäcker att han inte är lika snabb och smidig - och går därför in i en depression!

Och visst depression handlar om förlust eller otillräcklighet, det kan vara av självkänsla, heder, olika förmågor osv :) Det handlar mycket om hur man styr sina tankar - stort fokus på negativa saker är ju inte så upplyftande direkt! Och visst kan väl åldrandet säker påverka humöret, men här i USA så är tydligen utssendet det viktigaste som finns för kvinnan, och att vara sportig och fysisk stark det absolut viktigaste för mannen - och även de främsta orsakerna till depression - jag måste ha missat något i psykologiskursen under ssk utbildningen ;) Eller så har jag fel, vi är så förbannat ytliga så utssendet är ALLT ;)

2 kommentarer:

  1. Tack för idag, det var jättekul att ses igen! Nästa gång kommer jag till Ann Arbour för jag har aldrig varit där så du kan få visa mig runt :) Kram

    SvaraRadera
  2. Tack själv :) Ja du får jättegärna komma hit! Vore superskoj :) Kram

    SvaraRadera