lördag 3 mars 2012

The State Capital

I dag kände jag ett starkt behov av att lämna Ann Arbor och att göra en utflykt :) Rent spontant kom jag att tänka på lite större orter på max en timmes bilfärd härifrån och valet stod mellan Flint, Toledo (som har en glasoutlet som jag vill se) och Lansing. Vi vill inte heller tillbringa hela dagen med att planera saker att göra, för då blir det lätt att dagsturen får så stora propotioner att den inte blir av, - det vill säga man ska hinna med och undersöka ALLT som finns - vilket är typisk mig :) Men nu jäklar blev det  en halvtimmes googling på saker att göra och huvudsyftet var att komma i väg och få se mer av Michigan :)

Det blev Lansing, som är huvudstad i Michigan och som dessutom är i lite bättre skick än de två andra nämnda städerna:)

Vi började kolla in the State Capitol som ska vara en magnefik byggnad :) Tyvärr var det stängt i dag så vi kunde inte gå in :( ... och dessumot är det isande kallt med typ stormbyar ute, vilket gjorde att all sightseeing till fots sköts upp till en annan gång:)



I stället tillbringade vi lite tid på R.E Olds Transportation Museum. R.E Olds är snubben som grundade Oldsmobilen och REOn:) 


Som sagt, det fanns en hel del gamla godingar :) Skulle vara mysigt att h anågot gammalt med öppet tak att körra omkring i på sommaren :) 



Är inte den lilla bilen bedårande?! Hans barnbarn åkte runt i den :) Den var dubbelt så dyr som den stora. Tänk om man hade haft en sådan när man var liten, vilken lycka!!


Jorå, det fanns massor av coola bilar och saker att titta på från massor av olka årtionden! Museet var mycket bättre och intressantare än jag trodde det skulle vara :) 


Efteråt lunchade vi i domntown på Michigan Brewery - Eriks förslag ;) Sen gled vi runt och kollade in Lansing lite :) Helt okay stad, kändes lite mer utspridd och inte lika "levande" som Ann Arbor, men å andra sidan hade inte vi någon superkoll på sevärdigheter :)



2 kommentarer:

  1. Vilket kul ställe. Vet du va....på min gata...nej, det var inte det jag skulle skriva men faktum är att bilen bakom den lilla är nog "farmorAnkas" (inte Anna ankas mamma) bil i Kalle Anka. Den skulle vara rolig att se "live".

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var riktigt trevligt faktiskt :) De hade även en sån där gammal bil när man fällde ut en lucka och så hade man plötsligt ett baksäte :) Kalle Anka bil ?!

      Radera