torsdag 10 november 2011

Jag fryser...

Det känns som det drar kallt inomhus... ute är det grått och det snöar!?! ... ok, snön smälter bort - men det ser så kallt ut! I går stormade det, och i dag snöar det :)

Annars är det lugnt:) jag pluggar på. Har just avslutat kapitlet om njurarna som gjorde mig alldeles yr. (Fattade knappt syra- bas på svenska, vet inte om jag blir så mycket klokar på engelska, kanske lite då ;) 

Funderar lite över vetenskapen och hur ovetenskaplig den är egentligen och hur mycket det forskas och utvecklas varje dag. Ta bara det här med kost exempelvis, i Sverige har ju LCHF slagit och blivit hur stort som helst. Här är det fortfarande mycket kolhydrater och lite fett som gäller på de flesta håll.

I läroboken stod det att vid njursvikt ska man undvika protein och fett eftersom njurarna inte kan bryta ner avfallsprodukterna. (Alltså äta bara kolisar i stort sett.) Proteinreducerat vet jag sedan tidigare, men inte hört så mycket om fett... kollade några svenska källor - de sa ingenting om fett!?! 

Jag äter inte strikt LCHF längre. Undviker snabba kolhydrater, eller äter små mängder och mer sällan. Jag tror på hela insulin teorin, och jag tror LCHF funkar och håller oss friska. Men det finns så mycket goda kolhydrater... äppelpaj, pumpapaj, bagels, bananbread, naanbröd :) Snart är det dags för lussebullar och pepparkakor och glögg och eggnog ... jösses :) Har provat med mandelmjöl, men det blir inte bra. 

Det finns ju faktiskt människor som ätit kolhydrater och varit friska och även blivit gamla :) Tror att man bör vara minst lika försiktig med tillsatser och gifter i maten :) 

Jag får investera i långkalsonger så jag kan ut och springa i stället ;) ... så att jag när jag kommer hem kan värma mig med glögg och eggnog hahaha :)

Hahahaha, rolig bok jag läser: Stycket heter "Heat-gain mechanisms" och handlar om vad kroppen gör för att hålla värmen i kroppen vid kyla. Sista punkten lyder: voluntary behavioral measures, such as wearing warm clothing - Really ?! no kidding :)  


4 kommentarer:

 1. Lussebullar...*dreglar*.....gaah..

  SvaraRadera
 2. Snart ar det jul och da jaklar ska det atas kolhydrater! :0)

  Kram

  SvaraRadera
 3. Haha:) Japp i Dec ska det ätas :)

  Japp, Lussebullar e så gott!! Behöver däremot ett recept som passar gasugn och torrgäst, förra året blev de lite små och torra hahaha :)

  SvaraRadera
 4. Om man ska försöka hitta något positivt med mörker kyla och snö så är det kanske att man kan ha en värmande brasa äta gott tända ljus och smutta på varm glögg Men om jag får välja så sitter jag nog hellre på altanen med grillen igång och ett svalkande vin

  SvaraRadera