onsdag 30 maj 2012

All good!

Helloo ... jag har varit lite tyst, men allt är bara finfint :)

... eller ja, hahaha - Jag börjar bli klar med min visumsponsring för sjuksköterskor undersökning. Och det jag har fått fram är följande:

För att bli sponsrad med H1b visa, sk vanligt arbetsvisum - så måste det jobb man söker kräva minst en bachelor examen :) Vilka är vad jag har, och de flesta andra sjuksköterskor i Sverige!  MEN i USA så kan man vara sjuksköterska utan att ha en sådan examen - vilket innebär att man kan anställa sjuksköterskor utan en BS - och det beytder att det är svårt att anställa en internationell sjuksköterska om inte arbetsgivaren har en explicit önskan om just den examen. Men om man däremot är specialiserad så går det att bli sponsrad - då krävs en "master", och det är en anna femma :)

Dessutom så verkar det finnas ett moststånd till att sponsra internationella sjuksköterskor med tanke på arbetslösheten i USA, och det verkar som att det är ett lagförslag som har varit på gång - ej gått i genom - men som vill förbjuda sponsring. (Rätta mig nu om jag har fel Mikaela).

Jag har kollat upp med hur många sjuksköterskor som blivit sponsrade med arbetsvisum i Ann Arbor de senaste 12 åren ? Någon som vill ge sig på en kvalificerad gissning hahahah - ingenting är omöjligt ;)

8 kommentarer:

  1. Jag vet faktiskt inte så mycket om det där lagförslaget. Jag slutade göra research när vi bestämde oss för att gifta oss och gör allt lite enklare :) Men som jag förstått det så sponsring inget man ska satsa på. Här i Kalifornien var det 1 som blivit sponsrad de sista 15 åren och det var före finanskrisen. Så jag gissar på 0 eller 1 där borta i Ann Arbor :) Men skam den som ger sig!!! Kram.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Yepp, 1 person !!!!!!! Hahaha, undrar hur 17 de har lyckats ?! Undrar om det går att få tag på dem som lyckats och fråga hur de bar sig åt. Nog för att jag gillar utmaningar, speciellt de som verkar omöjliga - hahaha.

      Radera
  2. Hmm..fasen vad tråkigt...finns det några andra alternativ?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att ha kvar J visum är ett bra alternativ, vet ej hur genomförbart det är dock eftersom det är mer ett utbytes/akademiskt visum.

      Att gifta sig med en amerikan eller att bli sponsrad med ett grönt kort snabbt som attan skulle oxå funka ;)

      plugga kan man väl kanske göra - får ett annat visum då - vet inte hurvida man får jobba på det ?

      näää ärligt talad så hade jag faktiskt inte kunnat föreställa mig att det skulle vara så här svårt!!

      Radera
    2. Swedish Army Wife1 juni 2012 kl. 13:20

      Jag haller tummarna iaf :)

      Radera
  3. Åh ! Man kan väl säga att jag sitter i samma båt som du - men jag tror det finns hopp! :) På ett eller annat sätt kommer det säkert fixa sig!

    Pepp! :)

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hur är det nu - hoppet är det sista som överger en ;) Jag hoppas också det fixar sig!

      Men i mitt fall har det nästan gått två år utan att det fixat sig - och nu känner jag att jag vill ha lite fakta och svart på vitt över hur det ser ut innan vi/jag tar beslut :) - och blir det inget jobb eller plugg i höst så åker jag tillbaka till Sverige!

      Radera