lördag 24 september 2011

Det sista av sommaren :)

I går kväll var vi ute och firade Erik, och hade avskedsmiddag för Jiri. Det verkade som att hela Ann Arbor var ute samtidigt för det var verkligen fullt ös på stan! Massor med glada människor och till och med ett band som stod och spelade! Uteserveringarna var fulla och det kändes som all ville krama ur det sista av sommaren.

Innan vi gick down town tvingade jag Erik att gå in på det lokala och kända bageriet/ostaffär/cafe/matställe Zingermans ;) När man fyller år får man nämligen 6 st hemmabakade bagels gratis ;) Erik som har betydligt mer klass än jag tyckte det kändes lite fånigt att jaga gratis grejor, men jag försäkrade honom att ALLA amerikaner gör så ;) Så då gick han med på det.

Vi fick vänta ett bra tag på att få bord i går och passade på att lära känna Ian som var med under middagen men som vi inte hade träffat förut. Ian är från England men har bott i Ann Arbor i 11 år, han påstod att det har cirkulerat massor av svenskar här! Tyvärr verkar de flesta åka hem eftersom de känner så starkt för sitt hemland och Sverige är bätte än USA i många avseenden. Hur som helst så nämnde han några svenskar han kände här, och det lustiga var att när det var dags för att gå in i restaurangen så kom en av svenskarna han pratat om ut! haha, världen är bra liten i alla fall.

Idag har vi varit och köp en extra kontroll till playstation och handlat tacoingredienser till ikväll. Det blir tacoLördag eftersom vi åt ute i går. Vi handlade för omväxlings skull på Whole Foods eftersom det låg nära spelbutiken. Whole Foods är bra men svindyrt, så vi handlar sällan där. Jag älskar att gå runt i nya mataffärer och kolla in varorna... I denna sålde de hela aloe vera blad i grönsaks disken, jag är så nyfiken på vad man använder dem till ? Kan man göra egen juice av dem tro ?


5 kommentarer:

  1. Aloe Vera? Du kanske kan gora din egna hudkram? :0) Nar det galler spraket har hemma sa forsoker jag prata sa mycket svenska med barnen som mojligt, men det ar svarare an man tror... De forstar det mesta men svarar pa engelska... Nu nar foraldrarna ar har blir det val lite mer ovning an vanligt ocksa... :0)

    Kram

    SvaraRadera
  2. Haloe! Ja det är så FOREVER gör sin juice genom att köra bladen genom valsar men det finns ett skikt nära bladet som irriterar slemhinnan som bör bort.Små blad är VÄLDIGT beska. Men som Helena sa, så använd den som läkeväxt om du bränner dig eller som hud och hårvårdsprodukt. Det är en bra idé, tycker jag. Hur länge håller de? Har de bäst före datum?

    SvaraRadera
  3. Det är nog prisvärt att både göra juice och kräm :) Men hur 17 gör man ? ;) Måste ju se till att den håller ett tag och inte härsknar :)

    Undrar fortfarande vad folk som köper bladen använder dem till? Ett blad lär ju inte hålla så länge att det lönar sig att använda det istället för färdig aloe creme/gel ?

    SvaraRadera
  4. Proud Lake State Recreation Area var vi och hikade i.

    (Jag fyllde år i slutet av augusti och skämdes inte det minsta för att utnyttja min födelsedagskupong hos Cold Stone Creamery. Två gånger till och med, jag skrev bara ut en ny kopia och hoppades att det inte var samma personal som jobbade, vilket det inte var moahaha. Lite surt att behöva banta bort den goda glassen nu bara..suck)

    SvaraRadera
  5. Proud Lake verkar ju jättefint, det ligger nära Kensington Park där vi var rätt nyligen. 45 minuter från Ann Arbor. Vi kanske hinner testa den innan snön kommer:)

    När man fyller år får man svulla :) Fast lite fräckt att köra dealen två gånger ;)

    SvaraRadera