söndag 4 september 2011

Labor Day Weekend

Labor day helgen är en långhelg, och många är lediga både Fredagen och Mådagen:) Erik jobbar istället massor hela helgen stackarn! Han har blivit inkastad i ännu ett projekt och han måste jobba i kapp eftersom han inte hunnit tidigare.
Ikväll är vi bjudna på middag till Eriks professor. Hon har bjudit alla (3) doktorander och Erik, med respektive. En doktorand lagar all mat och tar med, och inbjudan hette "lab meeting" .  :-)

I Torsdags grillade vi med Eriks jobbarkompis Jiri och i Fredags var Anna här på TacoFredag, och efter massor av tacoår så provade vi faktiskt att byta ut nötfärsen och gjorde fisktacos istället! Det var jättegott! Man kryddade fisken med kanel och spiskummin och åt den med en chipotleröra och grönsaker.

Både Torsdagen, Fredagen och gårdagen var fruktansvärt varma med runt 33 grader i skuggan. Grillningen under Torsdagen var verkligen mysig då vi satt ute till efter klockan elva  och det var fortfarande helt ljummet ute. Tyvärr kom det lite mygg, så mina fötter är halvt uppätna. Det lustiga är att vi inte haft några mygg under hela sommaren, men nu på slutampen verkar de komma ?! Om det nu är mygg, Erik tyckte att det som bet oss såg ut som pyttesmå knott ?! Under Fredag höll vi på att svettas ihjäl, tror det var runt 36 grader även under kvällen.

I går kväll däremot kom urladdningen, ännu ett åskoväder. Eftersom Erik ändå behövde jobba hela dagen så föreslog jag att vi kunde åka till hans jobb under em. När det åskar här stänger vi alltid av tvn och modemet, vilket betyder att det blir ganska långtråkigt. På hans kontor kan man ha internet och allt i gång ;) Sen känns det alltid tryggare med tjockare väggar när de går ut och varnar för "severe thunderstorm" som inebär väldigt starka vindar och hagel. Speciellt när Michigan åskan kan bli ganska långvarig.

När det hade åskat klart i går så tänkt vi åka förbi McDonalds, men hela norra delen av stan var utslagen och låg i mörker. Alla restauranger och affärer och ALLT var stängt och man såg knappt vägen. De fanns en del "väggubbar ute" som hade ställt tillfälliga lampor i korsningarna, och lagt ut smålampor som man skulle se var vägen började på vissa ställen. Som tur var hade vi el, även om den blinkade till några gånger under resten av kvällen.

Den här helgen är även en insparks helg för alla studenter som kom i slutet av förra veckan. Och man ser verkligen studenterna ÖVERALLT haha. De går runt med Michigan t-shirtar och ser allmänt förvirrade ut ;) Även den första fotboll matchen spelades i går i Ann Arbors utomhus arena - en av de största i USA tror jag ?!


Här ser ni hur regnet kom i går!  

Kan ju även passa på att nämna att Ann Arbor kom på en andra plats över den mest välutbildade befolkningen, detta skriver  US News.


2 kommentarer:

  1. Det senare måste väl bero på att du och Erik flyttat dit

    SvaraRadera
  2. Det trodde jag också. Sen såg jag att statistiken var tagen från 2009 ;)

    SvaraRadera