onsdag 21 september 2011

Troy Davis

I dag är det tänkt att det ska ske en avrättning av Troy Davis i staten Georgia (även tidigare kallat " det galna södern".)

Troy ska sommaren 1989 ha hamnat i bråk med en polisman utanför ett hamburgarhak, där polismannen även blev dödat. Varken vapen eller teknisk bevisning binder honom till morden. Han är dömd utifrån nio vittnesmåls som alla senare tagits tillbaka då vittnena blev pressade av polisen. Den som har pekats ut som den skyldige är den som först anmälde Troy, detta har aldrig prövats i domstol.

Skyldig eller inte?! Det går i alla fall inte att bevisa att han är skyldig, och det finns en god chans att han faktiskt är oskyldig. Jag är så EMOT dödsstraff. Det är fel att ta ett liv, oavsett vad den personen gjort. Öga för öga tand för tand är inte riktigt min grej. Om man avrättar en mördare, är man då bättre än mördaren själv ? Man gör ju samma sak som han gjort, dvs tar död på någon.

Alla oskyldiga som blivit avrättade?! Vilken otroligt grym orättvisa, att bli straffad för något man inte gjort, och till och med avrättad! Tack och lov att de flesta länder i världen inte har dödsstraff!

2 kommentarer:

  1. Är inte så insatt i fallet även om det har blivit uppmärksammat i Sverige men håller med dig dödsstraff är inte rätt

    SvaraRadera