torsdag 5 januari 2012

Food. Inc.



Såg den omtalade film i kväll, har länge funderat på att se den men inte vågat. Min kompis Anna blev vegetarian efter att ha sett den :) ... men hon har intygat att den inte är så farlig.

Usch, den var nog ganska så exakt och fruktansvärd som jag föreställt mig, och när de visar hur djuren behandlas vill jag bara gråta. Jag kommer att verkligen att köpa ALLT kött närproducerat eller ekologiskt. Det mesta av köttet jag köper är ekologisk, men från och med nu ska verkligen 100 % vara det!

Man kan påverka som konsument, genom att köpa ekologisk visar man att man inte accepterar annat!

2 kommentarer:

  1. Hej! Vilken trevlig blogg du har! Läste i din presentation att du försöker fixa ssk leg i USA! Vad spännande, jag läser till ssk i Sverige men min fästman är från USA och vi planerar att flytta tillbaka dit en vacker dag. Jag undrar om du hade ssk leg i sverige? Är det svårt att fixa det i usa? Mvh/ Stef

    SvaraRadera
  2. Hej Stef :) Kul att du hittade hit!

    Japp har svensk ssk leg sedan Januari 2008 :) För att få amerikanskt leg ska du göra licens provet NCLEX-RN som jag väntar på att få göra:) Det ska inte vara så svårt (hoppas jag) och man ska klara det även som ny ssk utan arbetserfarenhet - det handlar mycket om prioriteringar. MEN först ska dina papper in till www.cgfns.com som ska skicka de vidare till "board of Nursing" i den delstaten där du vill ha licens. Detta tar tid och kostar lite grann också :)

    Vad kul att plugga förresten! det var ju den bästa tiden :)

    SvaraRadera