tisdag 17 januari 2012

Shopping

Har just shoppat på http://www.vitaminshoppe.com. Shopping är alltid kul! Och nu jäklar ska det byggas muskler!!! ;) ... och då behöver man protein! Galet billigt är det också, och fri frakt om man beställer för över 25 dollar :)


5 Ib proteinpulver kostar 34 dollar. Motsvarande storlek, samma produkt kostar närmare 600 kr i Sverige:) (kollade just pricerunner.) Underbart att vissa saker i det här landet är så härligt underbart billiga !

Nu är det här mest till Erik. Jag gillar inte proteinpulver, det smakar konstgjort, slibbigt och innehåller en del mindre äkta ingredienser.







Till mig köpte jag proteinbarer. Dessa är mina favoriter för de innehåller bara 8 g kolhydrater per paket, (2 små barer i varje.) De innehåller väl också lite mindre nyttiga ingredienser ;) Men de känns som ett superbra alternativ till smörgås eller frukt. Jag äter bara barer om jag ska iväg någonstans och plugga, eller dyl och jag inte har tillgång till färsk mat! Superbra när man blir akut hungrig, och goda är de också !

- och nej, jag är inte sponsrad ;) tyvärr!

10 kommentarer:

  1. Min sambo har också en såndär burk med grejs, jag klarar inte riktigt av smaken. Nu tränar inte jag heller så jag ska ju inte dricka det, men jag smakade en gång när han mixat till sig en drink!

    SvaraRadera
  2. Yep, smakar så där, jag gillar det inte heller ... även fast de försöker få till bra smaker så är något med konsistensen och smaken ihop...

    SvaraRadera
  3. Jag måste tipsa om det proteinpulvret jag använder, för det är faktiskt gott! Innan köpte vi alltid pulver på GNC men Meijer har börjat sälja ett riktigt bra, naturligt pulver utan för mycket tillsatser och det smakar gott. Bodylogix heter märket, svart förpackning och finns i smakerna Vanilla Ice Cream (min favorit) och choklad (som G använder). Här finns en bild på förpackningen http://blogs.canoe.ca/keepingfit/general/bodylogixs-protein-powder-whey-good/

    Här är min favorit-shake: 1 cup coconutmilk (osötad), en skopa pulver, en matsked yoghurt, en halv dl blåbär och en halv banan. Kör i mixern och smaka, du kommer bli frälst ;) ibland använder jag vanlig mjölk, jag skulle aldrig kunna blanda med vatten för då blir det läbbigt! G blandar med vatten och det till och med ser läbbigt ut....nä, nån form av mjölk ska det vara så den blir krämig och god :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så jättemycket för tipset :) Kollade in det lite snabbt, det verkar innehåller samma mängd kolhydrater som det jag beställde (Twinlab), men lite mindre protein,,, och det verkar innehålla ungefär samma sak som andra "kvalitets" pulver. MEN det är omöjligt antar jag, antar jag att framställa protein utan att sätta till vissa saker.Och det är som du säger att smaken är jätteviktigt - Twinlab smakar rätt mycket aspartam tycker jag.

      Men eftersom jag köpte 5 lb i går hahaha är jag väl tvungen att se till att det tar slut innan vi köper annat! - men ska testa ditt då. Och att göra smoothies med pulver är kanon, har aldrig provat med cocosmjölk, men ska testa!

      ... men som sagt, det tar emot lite det där med pulver, varför inte bara koka ett par ägg ist ;) ,,, men ok, det e ett smidigt sätt att få i sig extra protein I guess :)

      Radera
    2. Nu vet jag inte vad din Twinlab innehåller men min vanilj bodylogix har:
      1 gr fat
      3 gr carbs
      24 gr protein, var det vad du jämförde med? I vilket fall så köper jag den för att den innehåller noll artificiella smaker, koncentrat eller färgämnen. 100% naturliga ingredienser bara :)

      Jag har också sprungit i affärer idag så nu är jag trött. Snart dags att axla hemmafru-oket och börja laga middag dock ;) Kram

      Radera
    3. Jag jämförde med värden i länken du gav : Per 55 g : fat 6 g ,Carbs 6 g, Protein 32 g.

      Twinlab: Per 33 g, fat 2 g: Carbs 4 g, Protein 25 g.

      Vi verkar inte ha samma värden på ditt protein, http://www.bodylogix.com/supplements/bodylogix-mens-protein.html

      Sen står det att det innehåller "natural and artificial flavor blend" och polydextrose och sucralose ,dvs konstgjorda sötningsmedel. Det står på "non medicinal ingredients"

      Men jag kan inget om proteinpilver, googlade för att kolla hur det tillverkades, och det var faktiskt mindre processat än jag trodde. Och de proteinpulver som inte är artificellt smaksatta ska tydligen smaka väldigt illa.

      Jag är inget "twinlab" fan, och om ditt pulver är naturligt så vill jag definitivt prova det, och absolut blanda till din drink :)

      Hoppas du har en bra hemmafru kväll :)
      Kram

      Radera
    4. Ah, länken gav jag mest för att visa hur förpackningen ser ut, det är inte exakt det pulvret jag har :)

      Mitt pulver innehåller Protein Blend (whey protein isolate, whey protein concentrate, whey peptides), natural flavors, lecithin, rebiana (stevia extract) och erythritol. Thats it!
      G köpte dock ett pulver häromdagen som är det renaste jag sett, det innehåller bara whey protein och ingenting mer. Nada! Ingen smak eller nåt heller. (Jag håller mig till mitt goda ;))

      Radera
    5. Okay, det förklarar verkligen saken :) Du skulle ha länkat till DITT pulver - som för övrigt låter kanon! Har du något namn på det så jag kan prova det ?!

      Radera
  4. Jag använder proteinpulver efter att jag tränat styrketräning och så käkar jag proteinbars som mellanmål :)
    Jag råkade visst radera din sista kommentar på min blogg, det var inte meningen :) Men vi är än så länge supernöjd med nespressomaskinen.
    Nu ska jag ut o springa! Kram.

    SvaraRadera