tisdag 7 februari 2012

Hur långt ner i Housewife träsket har man sjunkigt...

Dirtdevil när den fortfarande fungerade
... om man tillbringar en hel kväll med att googla på dammsugare. Städning är ju inte direkt den mest glamourösa sidan av hemmafrulivet ;) Men vår "gamla" dirtdevil har givit upp på alla sätt som bara går. Faktum är att jag aldrig varit med om någon så lågkvalitativ plastprodukt. Den har gått sönder och spruckigt överallt, den suger inte ens ordentligt längre. Och när skaftet som man håller den i gick mitt i tu fick det vara nog. Den dammsugaren vi har ska enligt recensioner vara den bästa budgetdammsugaren - ha, vilket skämt!

Har skjutit upp köpet lite;) men i går könde jag hur allt damm satte sig i luftvägarna och hur det skaver mot hornhinnorna, så i dag händer det :)

Jag vet bara inte om jag ska köpa en amerikansk typ av dammsugare - dvs stor och klumpig, men suger bra på heltäckningsmattorna. Eller den vanliga varianten som förmodligen funkar sämre på våra heltäckningsmattor... ?! Svårt beslut, fortsättning följer:)

8 kommentarer:

 1. Köp den "vanliga" modellen! Jag har blivit tvingad att använda en sådan som gått sönder för er, och jag bara hatade den! Så dålig! Nu vid mitt senaste besök hade de köpt en Electrolux, men med ett helt annat munstycke än det som finns i Svedala, och den funkar hur bra som helst på heltäckningsmattor.=)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset :) Lyssnade på ditt råd :) Orkar inte med ännu en otymplig som inte kommer åt överallt. Så det blev en budgetvariant av en mer normal modell som har bra reviews ;) ... hoppas den klara mattorna oxå bara :)

   Radera
 2. Haha. Vi har ett stort monster som äter upp allt som man kör över. Jag råkade köra över min mobillader och den slukades upp i dammsugaren så jag är allmänt rädd för den ("bra" ursäkt att slippa dammsuga).

  SvaraRadera
  Svar
  1. hahaha, vad söt du är :) Rädd för dammsugaren ;-) Men visst de mal på rätt bra. Vår åt upp en sladd bakom skrivbordet, efter det tror jag den tappade lite sugförmåga hahahah :)

   Radera
 3. alla damm"sugare" suuuuger här. Vi har en lila... stor... kostade 182 dollar.. fungerar sällan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I know :) ! Därför beställde jag en ny för endast 64 dollar ;) Det är likadant med tvättmaskiner och torktumlare... sämre kvalitet.

   Radera
 4. Du har kanske använt den för flitigt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Två timmar om dagen är väl inte så farligt ;)

   Radera