torsdag 2 februari 2012

Tell me what I want

... mycket tankar på framtiden just nu :) Som bekant så går ju Eriks kontrakt med universitet ut i Augusti. Vilket gör att han redan nu börjar kolla runt på lite andra jobb (och få en del erbjudanden också).

Jag vill ju förstås att Erik ska få sitt drömjobb och utvecklas och trivas. Men, jag har ju under vintern gått och drömt lite om att flytta tillbaka till Sverige:) ... känslan av att flytta tillbaka kommer och går. Och om jag ska vara ärlig så vet jag inte om jag vill tillbaka för att jag verkligen vill till Sverige, eller för att jag tror att allt kulle vara lättare där för mig med jobb osv. Jag känner att jag inte gjort tillräckligt av min tid i USA, och jag är övertygad om att jag skulle kunna få till något - så kanske kan det även bli bra i USA också :) Jag vill inte riskera att flytta tillbaka bara för att det verkar lättast. Det finns inget som säger att saker och ting kommer att gå som på räls bara för att vi flyttar tillbaka. Om jag vill ha mer action i mitt liv så måste jag jobba på att få saker att hända, oavsett plats :)

Men till saken hör att det troligtvis kommer behövas tas beslut inom en snar framtid. Och jag vet inte riktigt vad jag ska hoppas och hejja på liksom ;) Jag vet att jag vill ha karrär, hus och lycka:) Men jag vet inte var. Erik är mer inriktad på att få ett intressant jobb. Jag tror jag tänker mer tänker på plats. Men jag tror allt ordnar sig :)

Sommar 2009 

8 kommentarer:

 1. Kom till SF! I och för sig inte lättare med jobb här, men JAG är här :) Haha. Men ja, jag kan förstå att det är svårt att bestämma sig vart man vill bo, det finns ju så många platser att bo på. Lycka till med beslut och planlägging. Kram!

  SvaraRadera
 2. Haha ;) that's a reason good enough :) och jag älskar verkligen SF ! :)

  Men om jag fokuserar på och vill till SF och Eriks drömjobb ligger någon helt annanstans, blir det inte lite intressekonflikt då ;) ?

  Men det kommer dröja en stund med beslut tror jag, jobberbjudandena har bara precis börjat hagla ;) So come on SF bring it on ;)

  Kram :)

  SvaraRadera
 3. Vad jobbar han med? Kanske jag kan lobba nånstans nu när jag gått och blivit försäljare ;) Haha. Men, what about you? Står det fortfarande stilla med RN-licensen? Nackdelen är ju att du måste söka om ny licens i varje stat. Fördelen är att det "bara" kostar massa pengar, men du behöver inte göra om proven eller så.. Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. :) Han är ingenjör, gör just nu sin post doc och är inne på andra året. Han har forskat inom fordonsindustrin :) men jobbat med riktiga produkter, (så det är även tillämpat.) Han skulle vilja jobba med något intressant inom fordonsbranchen, dvs ett bilföretag som även har en forskningsavdelning :) typ hybridbilar...
   har du några spännande kunder så hör av dig så skickar jag över ett CV ;)

   ... hm, min karriär ;) återkommer när det händer något ;) (Jag kan tydligen söka licence för CA samtidigt som jag söker för Michigan om jag förstått det hela rätt.)

   Kram!

   Radera
  2. Jag känner en som jobbar som designer på Tesla Motors. Kanske det vore något? Dom har kontor i Fremont, lite utanför SF. :D (nej, jag försöker inte alls rekrytera över dig till sunny california). Haha.

   Ha en fin kväll!

   Radera
 4. Oj det var inte dåligt ;) Kollade just deras hemsida och det visade sig att de söker en del mechanical engineers till Palo Alto :) Perfekt!

  SvaraRadera
 5. Jag kan tänka mig att det finns fler och "större" erbjudanden för Eric här i USA än i Sverige, och jag är övertygad om att du också kommer hitta ett drömjobb här om du ger det lite tid, så flytta INTE tillbaka till Sverige för tidigt är mitt råd :) Det kommer lossna för dig också, trust me!

  SvaraRadera